Киселяк
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Киселяк
Незнам дали ви се е случвало подобно нещо (99 % съм сигурен че е) Обаче пича от пежо форума го е написал мого яко
Заслужава едно четене
Препечатено от
http://www.peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=768

Заслужава едно четене
Аз пък ще ви разкажа за един феномен.... Когато се кача на моята любима 205 GT и шофьорите около мен озверяват... направо имам чувството, че съм си сложил надпис на колата "Бог ми е навигатор" или "Ако искаш да ме задминеш ще трябва да ме прескочиш" или "Късам коли секакви".... Когато си карам 405-цата никой дори и не ми прави намек, че иска да спори с мен, че колата му е по-бърза или пък нахално да ме гледа, когато се опитва да ме задмине или да тръгва със свирене на гуми на всеки светофар. Да не говорим, че когато пък карам Фолксваген Поло 1.4 Д тогава пък съм още по - незабележим на пътя.... даже ме гледат с презрение... хех Съжаляват ме ... хех)) Ноооо... кача ли се на 205-цата и Оооо, УЖАС!!!! Карам си съвсем нормално... даже "пенсионерската" и винаги отнякъде изкача някой наглец с разпадащ се Голф ГТИ "идиничка" или Форд Гранада 2.8, които никога не е чувал думата "генерация" и се почва.... Изпреварват ме от всички възможни страни, като разбира се, когато се изравнят с мен не пропускат да ми хвърлят по един тъп овчи поглед, който би трябвало да означава "виж, моята кола е бърза". След това, понеже не могат да ме изпреварят достатъчно бързо поради старческа немощ на пикливите си возила ме засичат преди да спрат на светофара... Дотук добре... все още съм спокоен... голяма работа... наложило се е да спра по-рязко... ще го преживея... Сам се успокоявам и решавам, че няма да се поддам на провокацията... Нооооо... Светва зелено.... Селският бек пред мен отлепя бавнооо бавнооо, 5 секунди след като е светнало зелено и се влачи като гол охлюв по средата на двете платна... Какво да се прави... известно време карам и аз бавно, но в един момент става досадно и решавам да го изпреваря... Надлежно подавам ляв мигач.... кротко подавам газ на 5-та (колата си върви прекрасно и си ускорява на 5-та дори и при 50 км/час) и тръгвам да изпреварвам малоумния изрод.... дори и не поглеждам към него... аз все още съм спокоен като курса на златото... Изравнявам се... И ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ (невероятно съвпадение, нали? аааре ве ) подобието на човек до мен, управляващо подобие на кола, решава че и той ще ускорява...въпреки че досега се е набирал като глист по ябълка... Хмм... Голяма работа, викам си... Да, ама не!Наглостта му вече прелива и той освен, че не си кара в платното, избутва и мен и ме натиска да карам в насрещното.... Е... все още нищо не се е случило.. няма коли... аз си подавам газ, но мазникът до мен нарочно не ме пуска, като даже е включил и на 3та , случайно да не го задмина... Ускорявам още... не ме пуска.. в насрещното идва кола... решавам, че аз съм по-разумният човек и не си заслужава да създавам рискова ситуация заради някакъв келеш и пускам газта... натискам леко спирачката с идеята да изостана и да се върна в платното си... НООООО.... Изродът до мен... тръгва да спира заедно с мен с идеята да не ме пусне да се прибера... Тук вече съм леко ядосан.... може би раздразнен... все пак медитацията ми помага да съм по уравновесен... Почвам да спирам по енергично, като се надявам тъпото копеле да се откаже и да продължи да си кара напред... Полуидиотът все пак не се отказва и злорадо се усмихва и се прави, че не ме вижда... Надувам клаксона, защото колата в насрещното се приближава... няма реакция... дори започва да се бута още по-наляво... И ТОГАВА НЕЩО МИ ПРИЩРАКВА, ЦЕНТРАЛНИЯТ 63 АМПЕРОВ БУШОН МЕЖДУ ЛЯВОТО И ДЯСНОТО МИ МОЗЪЧНО ПОЛУКЪЛБО ИЗГАРЯ, ГУБЯ КОНТРОЛ НАД НЕРВНАТА СИ СИСТЕМА (Броенето до десет не помага, вервайте ми) ВЕЧЕ СЪМ САМО МАШИНА ЗАДВИЖВАНА ОТ ПЪРВИЧНА ДИВА ЯРОСТ, РЕФЛЕКСИ И ИНСТИНКТИ... Принципно лекарите наричат това състояние "временно умопомрачение", така че дори и да стане нещо после ще ме изкарат невменяем...!! дяволчето в мен надделя За 125 милисекунди превключвам на 2-ра(естествено с двойно амбреиране господ е българин ), десният ми крак се пльоска на газта сякаш са му привързали руска пудовка, двата ми тунинговани карбуратора се задръстват от бензин, чува се неистов писък от свирене на гуми и адски рев от специално изработената ми генерация от неръждаема стомана, която съперничи и на най- добрите образци "REMUS" господ е българин, пенсионерите (които разбира се се опитват да пресекат на червено) на светофара пред мен се разбягват панически като хлебарки, баба се опитва да се спаси на тротоара с изумителна пъргавина на газела, майки с детски колички, плахо ги придърпват към себе си, децата от двора на близкото училище спират да играят и се скупчват на оградата с мисълта "И аз ще си купя такава кола като порасна" (ша си купиш ама друг път - трябва да си я направиш такава), гъзарите от близкото кафе се обръщат завистливо, а кварталният полицай, небрежно разхождащ се и бъркайки си в носа, при звука на това чудовище наречено Peugeot, се спъва в открехнат капак на шахта, явно приготвен за крадене... Но замълчи сърце... Тааа... малко се отклоних... спри до тук, моля В следващата секунда и 48 стотни аз вече съм една кола пред досадния вредител, които ми правеше сечено... имам предвид една кола, но от градския транспорт - разбирай Икарус, от съчленените.... Идва светофарът... червено.... спирам уверено... без излишно скрибуцане... хе-хе... а зад мен отвратителното бучене на ранена пчела изведнъж е заменено от ужасяващ писък на влачещи се гуми.. Казвам си... "дано само успее да спре до мен а не в мен" и се запирам с две ръце в спортния волан, като плътно се облягам в "Recaro" то.... След секунда до мен се свлича подобието на кола.... Чак сега поглеждам надясно... УЖАС... Гуми "Линолеум" (12-ти сезон, трета употреба), пушеци от спирачния апарат (явно сме пестили пари и сме ходили да ни лепят "феродо" на Цар Симеон за 4,50 лв по "Швейцарска технология"), тресяща се задница като пинг понг (защо да си купим амортисьори "БОГЕ" или "Билщайн" като моем да си ги напълним за 10 лв и двата при Бай Гошо и че ми изкарат па толкоо?), увиснала броня с жалко подобие на преден спойлер, направен в село Долно Уйно от бинт, епоксидна смола и гипс, че кита е скъп... По-щателния оглед разкрива пластмасови вежди прихванати с рапидки, турски лети джанти - менте, криви и подбити като цукалото на баба ми, заден спойлер от Илиенци (от най-гнусните), който вече е пред изпадане, множество видове ненужни антени, затъмнени задни стъкла с "американско" фолио, което нито е американско, нито е фолио и вече само си пада... Заслушвам се в звука на двигателя му.... дори и за глухата ми баба е ясно, че машинката е в залеза на земния си път или е възкръснала от някоя италианска морга.... Аааа... ама това било Опел Корса-а-а-а...... и то не каква да ееее.. ами GSi.. Ууууу... потръпнах... но не от друго, а от погнуса... и не от какво да е ... погледът ми попадна на задкормилното устройство.. В случая това се оказа малък пъпчив гном на видима възраст около 18-19 г., явно току що взел книжка с прическа тип "селски ерген" и мазни, рехави девствени мустачки... За момент си представих как слизам, изваждам го от колата му без да отварям прозореца и му изтръгвам гръкляна с лъжица... Не, че не можех да си отворя другото стъкло и да му строша черепната кутия с динамометричния ключ, който кротко седеше на седалката до мен и чакаше да бъде употребен (по предназначение, обаче)... Но това е грубо, а все пак шофьорите на Пежо сме джентълмени... и великодушни... Тааа.. гнусният тийнейджър се ухили тъпо и започна да форсира Корса-та, включи на първа и се втренчи в светофара като теле в майка си.. С пренебрежение се обърнах и се приготвих за старт... Ноо... Я ПОЧАКАЙ! Защо пък да не стане малко шоу? Реших да не се силя и да видя колко му върви барутляка.. И такаааа... до мен се чуваше оглушително пърдене на изгнило и разпадащо се гърне и генерация с дупки равни по големина и брой на лунните кратери, светва жълто и пъпчивия се съдира от пилежи, при което бавно потегля като шлеп срещу течението по Дунав-а... Правя му къса 1-ва, усорявам на 2ра до 4000, 3-та - вече съм наравно до него, пича яко цеди, но Корсата дърпа сякаш назад... хи хи хи хи Идва следващият светофар, отпускам леко газта и спирам по-рано... Пъпчивия спира първи и се кефи...мисли си че ме е дръпнал. Спрели сме на светофара и той се обръща доволно към мен... злорадства... Трай бабо за хубост... Сега ще видим кой кум, кой сват, кой на булката брат.... Пак се озверва към светофара и започва да форсира... Небрежно вдигам оборотите до 3500 и чакам... пъпчивия яко натиска на газта като кофпомпа... светва жълто и ооо.... аааре ве Пича пак пили гуми и цеди първа, Пижо само с леко приплъзване се изстрелва като катапулт, само заради лошия си старт Корсата е половин кола зад мен... 2-ра.... на 4000 вече съм 3 метра пред него... все пак превключвам на разумните 5500... 3-та.... ускорявам... пича е сериозно изостанал.... леко връщтам газта... пича се изравнява с мен (и той най накрая е стигнал до 3-та), пускам го напред и в момента, в които задницата му е на 20 см пред моята предна броня, рязък десен и пълна газ... ООООО... изненадааааа... вече съм му отдясно и го изпреварвам.... Пъпчивия се панира като ме видя от дясната му страна и направи някакво некоординирано движение с волана - за малко да ме блъсне... Вече го бях задминал, когато видях в огледалото как тъпото копеле се вее по платното като чаршаф на простор и не може да овладее талигата си... пусна газта и успя да я задържи на платното, слава богу, иначе щеше да ми тежи на съвестта този келеш.... На следващия светофар спря до мен с поглед на пръднал в рейса и не смееше да ме погледне... Нарочно гледах към него и чаках да се обърне... натиснах копченцето, свалих дясното стъкло и в момента когато погледна към мен му казах "И следващия път си носи вазелин"... светна зелено и Корсата се изгуби в пушека от изгоряла гума.... Та, ето това беше първия разказ от серията "Не съ ебавайте с Пежо"... която мога да продължа, ако желаете.
Препечатено от
http://www.peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=768
истина е че на пътя си купе за болшенството после за киселяците както става ясно са надписите на задния капак и после идвавиншния вид на драйвера. Та мен много ме безпокоят като се кача на Ситроенчето свиркат ми псуват святкат мислят ме за пенсионер а на мен ми кипят л........а обаче съм решил да сложа един надпис
ТОЗИ СИТРОЕН Е С ДВИГАТЕЛ НА БМВ или /ослушай се огледай се ЗА ДА НЕ ТИ СЧУПЯ ГЛАВАТА незнам колко ще помогне ама ще го напрая ,лошото е че отпред когато ми взимат предимство а аз съм се засвяткал няма какво да измисля идей ?????
ТОЗИ СИТРОЕН Е С ДВИГАТЕЛ НА БМВ или /ослушай се огледай се ЗА ДА НЕ ТИ СЧУПЯ ГЛАВАТА незнам колко ще помогне ама ще го напрая ,лошото е че отпред когато ми взимат предимство а аз съм се засвяткал няма какво да измисля идей ?????
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
един ден колкото и да ми пърдиколата каквато и да е мисля да не се правя на селянин
ТДС - Турбо Див Селянин
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Винаги съм го твърдял- дори и да нямаме никаква идея какво предстваляват като машини тези опели и голфове(може и да не са чак такива барутници, знам ли
) собсвениците им правят така, че да намразим съответните марки и модели за цял живот
... всяка жаба да си знае гьола 

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Southside написа:Винаги съм го твърдял- дори и да нямаме никаква идея какво предстваляват като машини тези опели и голфове(може и да не са чак такива барутници, знам ли) собсвениците им правят така, че да намразим съответните марки и модели за цял живот
![]()
... всяка жаба да си знае гьола
А тея дето карат БМВ да не би да ги правят тея работи?
Може да сме в БМВ Форум обаче имам наблюдение, че има индивиди които като са се качили на някоя Е36ца 316 за 5000лв дето не си знае км и си мислят, че карат самолети.. така, че не дели хората на какви коли карат, а какви са самите те.. СЕЛЯНИ и нормални шофьори!

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
.........
Имам МНОГО различия в мненията и вижданията като цяло със Slipknot, но съм НАПЪЛНО съгласен с него по тоя въпрос-не колата прави човека-познавам хора (от този клуб) с прекрасни коли, но абсолютни пУмияри и смешници като хора и обратното-хора със скромни коли (някои даже и без коли
), но в същото време прекрасни ХОРА и невероятни приятели
Така че- дори и в прелестно BMW скапаняка си е скапаняк форевър!!!

Така че- дори и в прелестно BMW скапаняка си е скапаняк форевър!!!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2