шит хепънс....
Модератори: mitaka7, Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
шит хепънс....
тази вечер с Цанков и жена ми станахме свидетели на нещо доста неприятно.... идвахме от НДК и се строихме за десен завой до Джимис, на горе по България. Светна зелено, направих десния завой и в този момент в пороя забелязах как едно момиче притича пред мен
аз бях във втората лента и тя премина бързо, но като стигна до третата лента се стресна и спря по средата. поколеба се за миг дали да пресече или да се върне и този миг беше фатален: колата, която се движеше в третата лента я отнесе с десния си калник
моментално всички скочихме на спирачките ( добре, че и колите от зад успяха да реагиат и да спрат овреме ) и слезнахме да видим какво е станало. По моя преценка удара не беше силен, удари я с не повече от 30км/ч тя се завъртя и падна на асфалта. докато се върна един такситаджиа вече я дигаше от земята. Беше леко зашеметена, но не беше в безсъзнание, не можеше да стъпи на десния крак ( той понесе удара според мен ). мога да кажа само едно ОГРОМНО ЕВАЛА на Такситаджиата, нямаше и секудна колебание ! докато ние изтичаме 20те метра до нея, той вече я беше вдигнал и я качихме на задната му седалка, за да я закара в Пирогов. Цанков тъкмо звънеше на Бърза помощ, но като видя, че таксито вече тръгва, отмени обаждането. Мога да кажа, че реакцията на човека, който я удари доста ме издразни! спря, поколеба се няколко секунди, след това слезе и се извика: " така ли се пресича ма! " наистина, няма спор, че пресичането и беше самоубйиствено: беше облечена цялата в тамни дрехи, дъжда беше силен, тъмница, почти нищо не се виждаше. Реално ако тя беше закъсняла две секунди и се беше озовала пред мен, може би и аз нямаше да успея да реагирам, знам ли. Но все пак при положение, че е станало подобно нещо, дори и да не е по негова вина, не мисля, че най-подходящата му реакция трябваше да е такава!!! Не видях дали шофьора, който я блъсна тръгна след Таксито към Пирогов, но като видях реакцията му в ситуацията, едва ли го е направил...
за жалост такива неща се случват. Не преценяваш ситуацията за секунда, пресичаш на погрешното място и моментално се превръщаш в жертва. момичето беше на не повече от 25 според мен. Сигурно е пресекла 100000000 кръстовища, но секунда колебание и костваше доста ( и пак се размина леко ).
Просто искам да ви кажа: мислете ДОБРЕ къде и как пресичате. това, дали ще испуснете трамвая, не е от кой знае какво значение, имайки в предвид какви ужасни неща могат да ви се случат, ако не прецените за секунда пътната обстановка.

Просто искам да ви кажа: мислете ДОБРЕ къде и как пресичате. това, дали ще испуснете трамвая, не е от кой знае какво значение, имайки в предвид какви ужасни неща могат да ви се случат, ако не прецените за секунда пътната обстановка.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ДОБРЕ ЧЕ НЯМА ЖЕРТВИ И ПО-ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ТУЙ ФИЯСКО.........

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Евала на таксиджията, радостно е, че има хора които веднага са готови да помогнат в такива ситуации! Това ако беше в Щатите трудно шеше да я zакара някой до болницата, щото дори да помогнат тя после тя може да ги съди, че са и навредили
...
Хора оглеждайте се zа пешеходците и спирайте на пешеходните пътеки, вярно, че пресичат като идиоти, по диагонал и т.н., но такива ситуации са много неприятни и добре, че няма по тежки последици...

Хора оглеждайте се zа пешеходците и спирайте на пешеходните пътеки, вярно, че пресичат като идиоти, по диагонал и т.н., но такива ситуации са много неприятни и добре, че няма по тежки последици...
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Удара си е удар-няма значение дали е с 10км/ч или с 30км/ч !!! И в двата случая би могло да стане много тежко! Дано виновникът е последвал таксито 

- Гост
-
кажи му жена и не го обиждай пойче
зарад такива патки ше стане беля и после иди се оправяй ако можеш
ония ден една тръгва по същия начин да пресича само че гледа само в едната посока идват ли коли .. към мен и не иска да се обърне .. толко ли сам грозен та не иска да ме погледне
.. добре че си знам стоката та намалих .. мина ми пред капака и пак не се обърна
.. и ко ше я згаза и после ас виновен

ония ден една тръгва по същия начин да пресича само че гледа само в едната посока идват ли коли .. към мен и не иска да се обърне .. толко ли сам грозен та не иска да ме погледне

- Nitro^
- кандидат ентусиаст
-
Ми...според една статистика е по-опасно да си пешеходец отколкото шофер на ППС.Просто много пешеходци загиват когато шитъ стане.
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Енджи!
Реакцията на този, който я е блъснал е възможно да е в резултат на на шока от сблъсъка: караш, следиш колите пред, зад и до теб, гледаш за пешеходци и в миг ситуацията се прекатурва, ударил си човек, знаеш какъв може да е резултатът и в първия момент, като видиш, че жертвата е поне жива и ако нямаш предишен опит, напрежението ( шокът ) избиват под формата на нелепа реакция към ситуацията.
Разбира се, възможно е той просто да е бил пълен тъпанар и това да е нормална реакция за него
Реакцията на този, който я е блъснал е възможно да е в резултат на на шока от сблъсъка: караш, следиш колите пред, зад и до теб, гледаш за пешеходци и в миг ситуацията се прекатурва, ударил си човек, знаеш какъв може да е резултатът и в първия момент, като видиш, че жертвата е поне жива и ако нямаш предишен опит, напрежението ( шокът ) избиват под формата на нелепа реакция към ситуацията.
Разбира се, възможно е той просто да е бил пълен тъпанар и това да е нормална реакция за него
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
добре че се е разминало леко, ще й е за урок!
мдам.. тва повечето пешеходци са като овци... ама буквално
и аз имах един такъв случай на пешеходци дето пресичаха без да се оглеждат... ама те даже не пресичаха ами си ходеха пеша по пътя... няколко тъпи патки с по-сериозно спонсори дет се мислят за най-големите гъзарки в България (те в моя университет 90% са такива) вървят пеша по улицата към университета (то верно че няма тротоари и има мн спрели коли) ама тия ме видяха че приближавам отзад и не се дръпнаха... свирнах леко ама пак не се дръпнаха (и що да се дръпнат - карах рено 5 тогава...).. та исфорсирах двигателя изквичаха леко гумите и 1 от въпросните пачи ми седнаха на предния капак... да видите другите как бързо бързо се разбягаха все едно са видели смъртта
още в първия ми пешеходен период ме блъснаха веднъж (пак без последствия) ама шофьора вместо да ме пита дали съм добре излезе, почна да ме псува и тръгна да ме бие... добре че ми бяха и двата крака здрави та оттървах боя с як спринт
та.. има и такива шофьори - тъпанари - комплексари дето си мислят че всички са им длъжни и са царе на пътя едва ли не....
а като ме блъснаха с бмв-то
един тъп бакшиш ме блъсна НАРОЧНО, като имаше много време и възможности да ме избегне.. и БЕШЕ С КЛИЕНТИ В КОЛАТА, за които извикаха ЛИНЕЙКА и ги пратиха в БОЛНИЦА !!!
та тая кака е извадила луд късмет че тоя бакшиш се е окзал СВЕСТЕН !
мдам.. тва повечето пешеходци са като овци... ама буквално

и аз имах един такъв случай на пешеходци дето пресичаха без да се оглеждат... ама те даже не пресичаха ами си ходеха пеша по пътя... няколко тъпи патки с по-сериозно спонсори дет се мислят за най-големите гъзарки в България (те в моя университет 90% са такива) вървят пеша по улицата към университета (то верно че няма тротоари и има мн спрели коли) ама тия ме видяха че приближавам отзад и не се дръпнаха... свирнах леко ама пак не се дръпнаха (и що да се дръпнат - карах рено 5 тогава...).. та исфорсирах двигателя изквичаха леко гумите и 1 от въпросните пачи ми седнаха на предния капак... да видите другите как бързо бързо се разбягаха все едно са видели смъртта

още в първия ми пешеходен период ме блъснаха веднъж (пак без последствия) ама шофьора вместо да ме пита дали съм добре излезе, почна да ме псува и тръгна да ме бие... добре че ми бяха и двата крака здрави та оттървах боя с як спринт

та.. има и такива шофьори - тъпанари - комплексари дето си мислят че всички са им длъжни и са царе на пътя едва ли не....
а като ме блъснаха с бмв-то

та тая кака е извадила луд късмет че тоя бакшиш се е окзал СВЕСТЕН !
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Само изкам да ви светна, че в подбна ситуация човека (упс жената
) не трябва да се мести защото ако има увреждане по гръбнака (няма никво значение, че удара е бил лек гръбнак се чупи много лесно) може да остане инвалид за цял живот, само заради героизма на бакшиша 

- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
Valio23 написа:Само изкам да ви светна, че в подбна ситуация човека (упс жената) не трябва да се мести защото ако има увреждане по гръбнака (няма никво значение, че удара е бил лек гръбнак се чупи много лесно) може да остане инвалид за цял живот, само заради героизма на бакшиша
Така е. Обаче пък и да гледаш без да направиш нищо пак на си е работа.

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Браво на бакшиша! Честно казано, реакцията на шофьора не ме учудва, нали всички по улиците са мафиоти, карат бързо, засичат мигат къси дълги, псуват бият се... И ТОВА ЗАРАДИ АВТОМОБИЛИ!
Само че като се замисля колко такива овце има дето пресичат както и където им падне и лошо ми става, един път пресекох по български в друга държава и това ми беше най-скъпото пресичане - 150Евро! Тук обаче в Булгаристан няма такова положение, масово шофьорите го наяждат, щото леля бърза я за трамвая, я за сериала, я за да гледа треска за злато, нали онзи чалгаджия водещ може да я изтегли и да спечели 1000лв., абе за квото и да е, не се прави така, защото в един момент шофьора го отнася и некви бързащи маймуни му тежат на съвеста цял живот!
В тоя ред на мисли - сетете се колко души седят и чакат да светне зелено на кръстовището на бул. Витоша и ул. Солунска?! АЗ ЩЕ ВИ КАЖА НЯМА ТАКИВА И КАТО МИНЕШ НА КЛАКСОН И ТЕ ПСУВАТ И ТИ СЕ СЪРДЯТ ПОД СЕКВА КРИТИКА.
Като продължение на тази тема предлагам всеки един от нас, който е забелязал такива кръстовища на които масово се пресича без мярка да го опише тук за да имаме едно на ум когато караме от там

В тоя ред на мисли - сетете се колко души седят и чакат да светне зелено на кръстовището на бул. Витоша и ул. Солунска?! АЗ ЩЕ ВИ КАЖА НЯМА ТАКИВА И КАТО МИНЕШ НА КЛАКСОН И ТЕ ПСУВАТ И ТИ СЕ СЪРДЯТ ПОД СЕКВА КРИТИКА.
Като продължение на тази тема предлагам всеки един от нас, който е забелязал такива кръстовища на които масово се пресича без мярка да го опише тук за да имаме едно на ум когато караме от там
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Nasti написа:Като продължение на тази тема предлагам всеки един от нас, който е забелязал такива кръстовища на които масово се пресича без мярка да го опише тук за да имаме едно на ум когато караме от там
За мен има 2 особено опасни места: на първо място това е Константин Величков - целия. Там съм виждал най-малко 15 блъзнати пешеходци.... Другото опасно място е около пазара Иван Вазов - там какви пресичания съм виждал, просто не ми се говори

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Абе брато, и мен ме блъсна колата с 'бавни' 40км/ч, ама пак прекарах 2 месеца с гипс. Не забравяй че все пак това е над 1 тон желязо.
Преживял съм го, и наистина се надявам на никой да не му се случва.
Дано да се оправи. Ако счупването е като мойто (а то ми звучи така), не би трябвало да има проблем за в бъдещето.
Преживял съм го, и наистина се надявам на никой да не му се случва.
Дано да се оправи. Ако счупването е като мойто (а то ми звучи така), не би трябвало да има проблем за в бъдещето.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Аз съм в Париж,където стават немалко инциденти-пешеходците явно са на мнение,че вместо пешеходна пътека имат някъква предпазна стена.Моля,ако има някой друг в Париж,да си каже мнението за шофйорите с регистрация,завършваща на 92

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2