спомени....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

спомени....

Мнение от ati » 24 Апр 2005, 18:59

Макар съвместния ни път с Е21-цата да беше кратък, всяко излизане е история сама за себе си и може би някой ден ще седна да ги напиша всичките. Сега се сетих за една, която освен топли спомени в мен събужда тихия ужас от изречението "ако...".
Понякога имам чуството, че съм останал жив, за да не повтарят хората грешките ми.
Беше един топъл летен ден. Дори по-точно: беше 3 Юни, рожденния ден на брат ми, който щеше да се празнува вечерта някъде около орлов мост. Но имах цял ден свободен и бях запланувал нещо специално - първото ми посещение в сервиза на Бавареца, което да не цели оправянето на колата ми, ами барбекю. Пътувам със Спийдмастера в моята кола, заедно с мен един приятел с Вектра. Гледам да не пържа много шестака, защото дизеловата вектра и с пешеходец се озорваше (330 к км служебно навъртяни си казвха думата). На кръстовиещето на "Цар Борис" и гара "Овча Купел" трамвайните ресли минават през пътя и всички коли пред мен намаляха - знаете как с течение на десетилетията асфалта спада под нивото на релсите, което сторих и аз. Гледам леко се поклащат, но минават, аз минавам на втора без газ, но колата ми се оказа прекалено ниска - силно хрускане отдолу, светване на контролната лампа за масло - веднага се усетих, че съм разхермитизирал картера и изгасих двигателя, оставяйки се на аварийки да се търкулна въжможно по-далеч от кръстовището да не преча. Белята така или иначе беше станала - всичките 4.5 литра масло бяха почти на една локва по средата на кръстовището. Слязх да погледна огромната дупка на картера си - все едно някой с топъл нож беше се опитал да разреже масло от край до край. Ревеше ми се, блъскаше ми се някой от държавната администрация, исках да се обърна с лице към космоса и да изчезна - колата толкова време я бях правил и някак вървеше и сега това......
Нямах нерви да я карам, дърпана от Вектрата, кеото пое за мен Пешо. Бавареца хвърли бърз поглед и вендага я качихме на канала, където започнах да разглабям болното си акулче. Свалих разрязания картер заедно с маслената помпа в него, която освен че се беше откъснала от стойката си се беше сцепила по дължината на корпуса си - Бавареца каза, че е виждал много счупени помпи, но нито една като тази. Не ми беше трудно да повярвам. Същото каза и за счупения маслен привод. Слава богу имаше части, та докато другите правеха месото аз пак бях под колата, което някак ме утешаваше, въпреки всичко. Монтирах си помпата, сложих картера (без гарнитура, но това е за друг пост) и налях масло от Бавареца. Часа беше 17.40 - аз бях омазан до кости с масло, нямах подарък, нито време да се измия преди тържеството на брат ми. Карай да върви.Тръгваме с Пешо и неговата (покойна вече :( ) акулка от вида 318, разновидност - инжекционна, по околовръстното и после по "България". Още преди светофара на БИЛЛА задминавам от дясно едно Е36, което на светофара по звука разобличих като М40. Явно не се хареса на шофьора, от неприятния тип "кисели задни части", минаването му от една антика, пък била и тя от същата марка. Тръгваме и двамата с газ от светофара и започваме да се мушим между колите, но моя шестак с малко тегло му е прекалено лесно да оставя зад себе си тежката е36 с малкия М40, което аз използвам за да пускам по някое време газта, да го чакам да се изравни с мен и после с усмивка да настъпвам до дупка, оставяйки го отново и отново назад. На следващия светофар сме първи коли. Той дори не ме поглежда, устремен е към хоризонта. Зелено - с тези гуми за мъгла не се тръгва с много газ, освен ако не искате сцеплението Ви да се изпари във формата на бял и приятен на мирис пушек - е36-цата прави скок от кола и нещо преди да хвана асфалта. Бързо го настигам и на втора вече съм кола пред него - пускам напълно газта - колата ми изведнъж вдига задницата, е36-цата ме изравнява - удар на задницата в асфалта и пак съм пред него. Същото на трета, само че този път не успявам да го настиган толкова бързо и той захожда за десния завой пред мен. Тук отварям скоби, че колата ми беше със зверски разбито окачване отпред и понякога ставаха готини дрифтове, ако гумата улучеше правилния ъгъл, понякога не. С 140 виждам задницата на е36-цата да легне елегантно в завоя и без зор продължава да набира. Влизам със същата скорост, но гумата ми застава накриво и единственото което постигам е протяжен писък на неестествено огъваща се гума и плъзгането ми напред към оградите. Леко отпуснах газта (не исках с рязко пускане да предизвиквам преместване на теглото и камшично удряне, че с 140 трудно се държи кола настрани, а и три ленти бързо свършват като опитно поле) и започнах да навивам, връщам, навивам волана в посоката на завоя - по някео време, което е било части от секундата, но сега ми се струва като минути, гумата явно застана в правилното си разположение и излязох цял от завоя. Реших, че не си струва, а и бях загубил Пешика. След това вече навлязохме в по-натоварената зона, движейки се по канала на Евлоги Георгиев, където забавата ни беше да се форсираме на светофарите и да изчезваме яко дим в буквалния смисъл пред смаяните погледи на минувачи. На светофара до техникума по икономика има четири ленти - 3 за направо и една за десен завой, която в края на кръстовището се задънва. Аз съм първа кола в дясната лента за направо, Пешо е зад мен и форсира до прекъсвач - същото правя и аз и така чакаме заветната зелена светлина. В този момент до мен се нарежда един черен Голф 3, дръпва малко напред и гледа през отворения си шибедах светофара с ясното намерение като светне зелено да се изтреля напред и пред мен да се шмугне. Не му обръщам внимание - щом бърза, нека да минава, аз си имам ревящ шестак, отивам на парти, света е красив за мен. Продължавам да си форсирам колата и зелено светва точно в момента, в който съм на около 5 хиляди оборота, затова само пуснах съединителя и се заех да оправям траекторията си на движение, която малката акула така приятно разваляше - първо контра на дясно, втора, контра на ляво - ех...все още чувам и сънувам понякога нощем рева на чистия, карбуратов шестак. Малко след това стигаме целта си и Пешо ухилен слиза от колата си. И на мен много ми хареса, две стари акули излезли на лов за пролуки в гравитацията и физиката.
"Копеле, това, което направи с Голфа беше върховно, много се изкефих :twisted: - ми казва той.
" :shock: какъв Голф" - питам аз
"Оня, който искаше да мине пред теб"
Чак сега се сещам че вярно имаше един такъв Голф, но в мига на пускането на съединителя не си спомням да е имало такъв пред мен, а какво става зад мен тогава не ме интересуваше. Но Пешо видял, как Голфа тръгва с превъртащи гуми заедно с мен, за да ме засече, но акулата се оказва по-бърза, а и с по-игрива задница, която при потеглянето така се изнася на дясно, че минава на сантиметри от шофьорката врата на Голфа, чийто "карач" виждайки това, както е с пълна газ, завива рязко на дясно и се спасява в страничната уличка.
Я, какви неща ставали, без да знае човек.
Намираме компанията на брат си, качвам при мен хора, между които братовчедка ми и нейна приятелка, която тъкмо ме пита какво правя, а аз виждам широко място, втора, газзззззз, контриране с още газ и спирам напречно на светофара и в следващия момент ме застига и подминава пушека от собствените ми гуми. Повече не ме пита нищо до края на пътуването ни.
Вечерта мина с много танци и закарването на една девойка, с която се бяхме харесали, до тях. Но аз какво да направя, като тя много късно каза, че я било страх дори от звука на шестака......
Отдавна не карам така и си давам сметка за някой неща, който ще сортирам като изводи:
1. Ако бях излетял с 140 от завоя, полегналия борюр щеше да ми послужи за трамплин към трамвайните релси - с 140 лесно се прехвърча метър ограда, а ако минаваше трамвай в това време от мен щеше да остане само гръмкото заглавие във вестника "БМВ връхлита трамвай"
2. Ако бях ударил човек с голфа щях да му счупя вратата - защо? никакъв смисъл - когото и да изкарат виновен (и той с неговата маневра не е много прав) щеше да е неприятно и за двама ни
3. Ако не бях карал така може би девойката нямаше да слезе с меки колена от колата ми и да се съгласи да излезем и друг път.
Но, както казах - понякога имам чуството, че съм останал жив, за да не повтарят другите моите грешки.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 24 Апр 2005, 19:18

Прочетено е. :uups: :help:
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 24 Апр 2005, 19:23

Ати,пак казвам-луууд сииии!!!аз все още си спомням разказа за раздирането на помпата...какъв смях беше тогава...
:mhihi: :mhihi:
П.С. предлагам да издадем книжка с разкази за БМВ
Live it like you Love it

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 24 Апр 2005, 19:31

Babuna написа:Прочетено е. :uups: :help:

:mhihi: :mhihi: :yes:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 24 Апр 2005, 19:41

Ати ти си го знаеш :ВЕЛИК СИ!!!! :D ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 24 Апр 2005, 20:11

Ati,за пореден път беше истинско удоволствие да чета писанията ти :yes: Поздравявам те и все така да ни радваш :!: :bowdown:
One passion,one car,one life...

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 24 Апр 2005, 20:22

Ати, ненадминат си :bowdown: :bowdown: :bowdown:
what a helluva ride

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 24 Апр 2005, 20:46

Ати :bowdown: Много обичам такива истории, точно такива "боzи" носят много приятни спомени :yes:. А и аz като спра след серия от каскади понякога сам си каzвам "ето тука бях на косъм, така не трябва повече", но следващия път като си седна в любимата кола все едно някой друг го е каzал :mhihi: и пак :driving:
Чакаме още сторийс :yes: ;)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Апр 2005, 21:03

АТИ бог си бате да знаеш много вярно има в думите ти
продължавай да пишеш тъкива твой случки супер ги пишеш
земи стани писател забогатей и си купи М5 и после ни го давай да се возим ;) 8) :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Апр 2005, 21:14

ati написа:ех...все още чувам и сънувам понякога нощем рева на чистия, карбуратов шестак.

Няма такъв звук, за тези които не са чували Е21цата на ati, мога само да съжелявам! Просто съм влюбен в този звук, слушал съм какво ли не, 2 турбини, мъсъли, атмосферки с по няколко стотин коня, НО нищо не звучи така както карбураторовия шестак на ati! Просто не е ИСТИНА!
ВИНАГИ ЩЕ СИ СПОМНЯМ :arrow: как KillerLoop беше до нас, в съседното платно и само се чу ВВВВВВРРРРРРРррррррррррррррррТ и всички коли изчезнаха, а KillerLoop беше далеч назад (използвам възможност да го поздравя, не съм го виждал от миналата година :wave: ) НЕЗАБРАВИМО!
Няма да забравя когато бяхме в тунела на път за Казанлък, с отворени прозорци, бих дал всичко което притежавам да чуя този звук ОТНОВО!

Като казах Казанлък, мислех да снимам филм с ati и акулата му с заглавие "До Казанлък за 80 дни" (римейк на филма "Around the WORLD in 80 days") :D Какво пътуване беше само! Надявам се някой път да разкаже и тази ЗВЕЗДНА ИСТОРИЯ!!!

Ati нямам думи
Благодаря за страхотната история

на събора ще се видим, а може и по-рано, трябва да поговорим ;)
Последна промяна vicho на 24 Апр 2005, 22:18, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 24 Апр 2005, 22:09

Евала брат! :bowdown:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 25 Апр 2005, 8:51

мдам тез поуки някой хора си ги знаем и без да сме правили подобни грешки :P а иначе за глупости винаги може да се намери време и място - без тях живота не е толкова хубав, просто трябва да избираме по правилен начин времето и мястото където да ги правим :)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Апр 2005, 12:30

Ати ти рулираш брато. :mhihi: :yes:
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 26 Апр 2005, 16:52

След като прочетох дългия пост......учуден се запитах
САМО ТОЛКОВА ЛИ :shock:
АТИ :arrow: така се свалят мадами.Във прекия смисъл на думата :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 26 Апр 2005, 19:03

е пак не ми стига ИСКАМ ОЩЕЕЕЕЕЕ :!: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Следваща

Назад към Страхотни истории