Страхотна история или нашата полиция ...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Страхотна история или нашата полиция ...
Току що се прибирам от дискотека и ето, че ме спират полицаите, на 30 метра от дискотеката. Надул съм парното до дупка, треперя от студ, и карам едва - едва. Излиза един униформен, пуска колата пред мен и спира бмв-то.
Полицая: добър вечер, документи за проверка.
аз:Добър вечер, може ли да сляза от колата, че документите са в джоба?
полицая: Да, след и ела при патрулката.
Пред патрулката: давай талона на колата и книжката, тая кола редовна ли е?
аз: заповядайте книжката и талона, да колата е редовна!
полицая: няма да слизам да проверявам, че кой знае кво ще намеря, пил ли си?
аз: не, не пия!
полицая: дай да видя и техническия и гражданската
аз: ето това е гражданската, а това техническия
полицая: не, това не ти е гражданската, искам голямата полица да видя!!!
аз: ами, момент да видя дали е в кколата (като знам, че е унас при другите документи на колата)
Отивам към колата и се чудя кво ще правя, в тоя момент патрулката подгони някъв джип, а аз така
(документите са ми у тях)
след 10-тина мин се връщат, а аз отивам към патрулката
аз: не можах да намеря голямата полица, унас е, не знаех, че трябва да я нося ...
полицая: ахааа, чакай само да паркирам в такъв случай ...
кажи сега кво ше правим, трябва да ти пиша акт, че нямаш гражданска, гледам те всичките точки са ти тука, кво ша правим ся?!
аз: ами ... не знам, дайте да мислим нещо ...
полицая: какво да мислим, я кажи
аз: еми аз се сещам точно за 2 неща ... едното е ... да дам пари
полицая: е, гледай се ся колко грозного казваш, кажи да бутна нещо от сърце, ама имай предвид, че сме трима ...
аз: абе, няма да е от сърце 100%, ама колко клетви ша отнесете покрай тия пари - като например свещи да си купите после с тях ...
а и второто дет сси го мисля е да ми пишете един акт, а междувременно да ми дадете имената си ... баща ми е следователче тук, тъ ще стане интересно...
полицая: момче, какви са тия пари детоги говориш?!
никой не иска пари, да се махаш от тука и гледай да не те спирам втори път, че найстина ще стане интересно. Пусна ми документите през джама и изпържи астричката нанякъде ...
аз все пак запомних номера
не е нищо особено, просто за първи път ми искат кинти, а са ме спирали мнооооооого пъти - досега нито един акт, ама тези се стреснаха малко
Полицая: добър вечер, документи за проверка.
аз:Добър вечер, може ли да сляза от колата, че документите са в джоба?
полицая: Да, след и ела при патрулката.
Пред патрулката: давай талона на колата и книжката, тая кола редовна ли е?
аз: заповядайте книжката и талона, да колата е редовна!
полицая: няма да слизам да проверявам, че кой знае кво ще намеря, пил ли си?
аз: не, не пия!
полицая: дай да видя и техническия и гражданската
аз: ето това е гражданската, а това техническия
полицая: не, това не ти е гражданската, искам голямата полица да видя!!!

аз: ами, момент да видя дали е в кколата (като знам, че е унас при другите документи на колата)
Отивам към колата и се чудя кво ще правя, в тоя момент патрулката подгони някъв джип, а аз така

след 10-тина мин се връщат, а аз отивам към патрулката
аз: не можах да намеря голямата полица, унас е, не знаех, че трябва да я нося ...

полицая: ахааа, чакай само да паркирам в такъв случай ...
кажи сега кво ше правим, трябва да ти пиша акт, че нямаш гражданска, гледам те всичките точки са ти тука, кво ша правим ся?!
аз: ами ... не знам, дайте да мислим нещо ...

полицая: какво да мислим, я кажи

аз: еми аз се сещам точно за 2 неща ... едното е ... да дам пари

полицая: е, гледай се ся колко грозного казваш, кажи да бутна нещо от сърце, ама имай предвид, че сме трима ...
аз: абе, няма да е от сърце 100%, ама колко клетви ша отнесете покрай тия пари - като например свещи да си купите после с тях ...
а и второто дет сси го мисля е да ми пишете един акт, а междувременно да ми дадете имената си ... баща ми е следователче тук, тъ ще стане интересно...
полицая: момче, какви са тия пари детоги говориш?!

аз все пак запомних номера

не е нищо особено, просто за първи път ми искат кинти, а са ме спирали мнооооооого пъти - досега нито един акт, ама тези се стреснаха малко

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Не тъй де нее виновен нито мом4ето нито полицайте,скапаната система е збъркана и като прибавим и обърканата ценносна система на обществото,невиждам къде е изхода от цялата история. 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Май не разбрах-претендираш, че цялата наша полиция е такава, така ли? 

Никой не мое ма връне на селу!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
а смотани са гледат да се заяждат. ама има и пичове, ей наскоро ме пуснаха едни до 7мо, а бях с халогени и без колан. ако искаха да пишат актове 70лв и 8т си отиваха, ама си беше пичага ченгето вика айде ще ти направя компромис тоя път...
а тая полица аз не я нося и няма и да я нося. тоя талон и тоя стикер за украса ли са направени... нали номера на полицата я пише на талона, като иска да си я препише там.
а тая полица аз не я нося и няма и да я нося. тоя талон и тоя стикер за украса ли са направени... нали номера на полицата я пише на талона, като иска да си я препише там.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
zBoost написа:а смотани са гледат да се заяждат. ама има и пичове, ей наскоро ме пуснаха едни до 7мо, а бях с халогени и без колан. ако искаха да пишат актове 70лв и 8т си отиваха, ама си беше пичага ченгето вика айде ще ти направя компромис тоя път...
Вярно е, че е глупаво да се искат всичките неща-примерно и с винетката вървеше едно като ваденка, дето трябва да го имаш...
Но все пак не полицаите на пътя измислят тези изисквания, просто работата ми е да следят дали се спазват

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- EnimEn
- ентусиаст
-
ivanhow написа:Ами баща ти като е следовател не ти ли е казал да си носиш полицата с теб.Според мен си напълно виновен.И докато има такива като теб ще има и корумпирани полицаи.Грешката им е че не са ти нафраскали акта та друг път да си знаеш.
баща ми не е следовател

и не казвам, че всички полицай са такива, спирали са ме мноооооооооого пъти, във всякакви нарушения и са ми правили всякакви компромиси, ама тоя си ме спря с цел кинтиииии
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Първо корупцията има две страни: даваща и вземаща. Като липсва едната, за каква корупция става въпрос? Ти предлагаш да дадеш, пък после - те ти искали... Като не даваш нищо, няма да ти взимат.
...а информативно - колко щеше да дадеш, за да не ти пишат акта от 10 лв.?
...а информативно - колко щеше да дадеш, за да не ти пишат акта от 10 лв.?
- EnimEn
- ентусиаст
-
първо те казаха дали ще мислим нещо и второ аз не знаех, че акта ще е 10 лева, той ми каза, че ще пише, че с ъм без гражданска (а тва е соленичко)
колко щях да дам, не знам, имах 50 лева на цяло , а и бяха трима ...

- 4efito8898
- Потребител
-
имал си късмет според мен, понеже аз на 2 - 3 пъти като съм се заяждал с полицаите, те стават още по - настървени, един път дори ми тръгва такъв, ще ма удря чак, много са нагли, вика ми на кой говориш така бе, кой си ти бе и ми тръгва вече да ме рита едва ли не, затва им казвам да почерпя, ако не искат си мълча пък нека си пишат там актове
- saleen
- старши ентусиаст
-
Много ме съмнява, че глобата е 10 лева за неносене на документ.Размера се определя от началника им в наказателното постановление и по принцип е с предвидена минимална и максимална стойност в закона, предполагам, че и в случая е така 

saleen написа:Много ме съмнява, че глобата е 10 лева за неносене на документ.Размера се определя от началника им в наказателното постановление и по принцип е с предвидена минимална и максимална стойност в закона, предполагам, че и в случая е така
Още на първата седмица когато бях взел книжка ми написаха акт за същото нещо. Непредставяне на полицата за сключена ГО. Показах талончето, но той поиска полицата. Аз се заядох с него, защото той само чакаше да му бутна някой лев и му казах да пише акт и че една стотинка няма да види от мен.
Без да пиша каквото и да е обжалване, след един месец отидох, акта беше отпаднал - нито парична глоба, нито точки. Само дето ми загубиха един ден в КАТ, мама им

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3