Сервизи бол , майстори - НЯМА!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Сервизи бол , майстори - НЯМА!!!
Тези сервизи направоо да те заболи главата от вси4ките.Много малко останаха качествени автосервизи със качествени майстори.
Така,свалям си аз задните седалки да ги нося на автомивка,и нали след ден два отивам да си ги взимам ве4е 4исти4ки и ша ги слагам.
Но когато ги сложих колата ми не запали
.Аз не я бях карал тези дни когато нямаше седалки и помислих някой да не ми е токнал бенза
.Отидох пешачката до близката бензиностанция налях 10 литрна в тубичката и обратно при колата да го наливам.Но резултат няма.Дръпнаха ме до един "елитен сервиз" и аз спокоен оставих я говорих със приемчика сичко точно след 1 час ще започнат оглед.
След тоно толкова време ми звани и ми казва Бензинова помпа изгоряла.И аз му казах да вземе най-добрия избор от към помпал и да ми смени горивния филтър.Имах проблеми със стартера и му казах да го ремонтират и него.И след 2 дни отивам да я взимам.Първо неможа да ми намери ключовете на колата.Оказа се че биле на нея.Как да е една нощ от вън откючена и ключовете на таблото голяма работа все пак нищо не е станало.Сядам аз да паля - кво да видиш паднал акомулатора.Акомулатора ми е на 3 месеца и е доста скъп и не ми се вярва да е паднал от самосебеси.Нищо не казах просто закаснявах за работа,беше ми студено не ми се занимаваше.Донесоха някъф акомулатор запалих,оставих я да сгрее и отивам да плащам.Питам шефа дали мога да си получа старата помпа.Той ми каза че я биле хвърлили.И аз вече ми се понасъбра но пак си замълчах.Все пак тази помпа е моя и не е правилно да я хвърлят без да ми кажат.Така,качвам се в колата и хъ да тръгна и гледам новия бензинов филтър на седалката.
Викам на шефа "що не сте ми сменили филтара,толкос пари ви давам а вие филтара не сте ми сменили".Той ми отвръща "аве ще го сменим ве няма проблем вкарвай я в гаража и АЙся е готов".И аз съответно го вкарвам в гаража.Отивам при шефа пак да го питам за гаранция на горивната помпа.той ми отвръща "оо те бош вече не дават гаранции"
Викам :"каквоо,как няма да ми дадеш гаранция ве 300 лева помпа и няма гаранция".Отидох дигнах седалките взех един камък 13 и едно рамо свалих помпата и кво да видя.Нито помен от Бош.Беше някаква там китайска ли турска ли(не че боша няма да е такава но поне да е бош) като прочетох надписа отка4их и буксите и му я занесох на онзи пъпеш наврях му я в лицето и му викам "ТОВА НА БОш ЛИ ТИ ПРИЛИчА ВЕ".Оня някъф зе да се оправдава "олеее ма наистина олеее ква е тая помпа оффф еисега ти поръчвам друга и ша опраим работата"
Казах му че нищо няма да поръчва , да си ми върне парите аз си зиам колата и си заминаам.Остайх му 40 лева за стартера и тва е.
Бати мошениците бати чудото.
После разбрах че наистина някои модели нямат гаранции но не ми се вярва моята да е от тях.Както и да е , взех си помпа квато трябваше и тва е сега си4ко е наред.
Сега трябва да ходя да му връщам китайската помпа че става грозно иначе.Днес след работа ша ида да му я върна
Така,свалям си аз задните седалки да ги нося на автомивка,и нали след ден два отивам да си ги взимам ве4е 4исти4ки и ша ги слагам.
Но когато ги сложих колата ми не запали

След тоно толкова време ми звани и ми казва Бензинова помпа изгоряла.И аз му казах да вземе най-добрия избор от към помпал и да ми смени горивния филтър.Имах проблеми със стартера и му казах да го ремонтират и него.И след 2 дни отивам да я взимам.Първо неможа да ми намери ключовете на колата.Оказа се че биле на нея.Как да е една нощ от вън откючена и ключовете на таблото голяма работа все пак нищо не е станало.Сядам аз да паля - кво да видиш паднал акомулатора.Акомулатора ми е на 3 месеца и е доста скъп и не ми се вярва да е паднал от самосебеси.Нищо не казах просто закаснявах за работа,беше ми студено не ми се занимаваше.Донесоха някъф акомулатор запалих,оставих я да сгрее и отивам да плащам.Питам шефа дали мога да си получа старата помпа.Той ми каза че я биле хвърлили.И аз вече ми се понасъбра но пак си замълчах.Все пак тази помпа е моя и не е правилно да я хвърлят без да ми кажат.Така,качвам се в колата и хъ да тръгна и гледам новия бензинов филтър на седалката.
Викам на шефа "що не сте ми сменили филтара,толкос пари ви давам а вие филтара не сте ми сменили".Той ми отвръща "аве ще го сменим ве няма проблем вкарвай я в гаража и АЙся е готов".И аз съответно го вкарвам в гаража.Отивам при шефа пак да го питам за гаранция на горивната помпа.той ми отвръща "оо те бош вече не дават гаранции"
Викам :"каквоо,как няма да ми дадеш гаранция ве 300 лева помпа и няма гаранция".Отидох дигнах седалките взех един камък 13 и едно рамо свалих помпата и кво да видя.Нито помен от Бош.Беше някаква там китайска ли турска ли(не че боша няма да е такава но поне да е бош) като прочетох надписа отка4их и буксите и му я занесох на онзи пъпеш наврях му я в лицето и му викам "ТОВА НА БОш ЛИ ТИ ПРИЛИчА ВЕ".Оня някъф зе да се оправдава "олеее ма наистина олеее ква е тая помпа оффф еисега ти поръчвам друга и ша опраим работата"
Казах му че нищо няма да поръчва , да си ми върне парите аз си зиам колата и си заминаам.Остайх му 40 лева за стартера и тва е.
Бати мошениците бати чудото.
После разбрах че наистина някои модели нямат гаранции но не ми се вярва моята да е от тях.Както и да е , взех си помпа квато трябваше и тва е сега си4ко е наред.
Сега трябва да ходя да му връщам китайската помпа че става грозно иначе.Днес след работа ша ида да му я върна

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Майсторските изцепки нямат край, затова което мога си го правя сам-центровки, регулировката на кормилната кутия, смяна на накладки-понеже от тия неща съм си патил яко от "майстори". Най-здрави псувни имаше, когато ми сменяха тръбопроводите за задните спирачки-при обезвъздушаването им бяха оляли спирачните механизми
и 3-4 пъти демонтирах спирачният барабан да подсушавам накладки
, което на соц. автомобил е голям зор. А първият път, когато ми прегря колата, беше понеже ми разбутаха центровката без нужда и си я направих сам
Според мен 90% от авариите се дължат на калпави ментеливи части и некадърни майстори.

Според мен 90% от авариите се дължат на калпави ментеливи части и некадърни майстори.

Никой не мое ма връне на селу!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз съм го писал и в други теми .. кола на сервиза не оставям никога! ако тя е там и аз съм там и гледам кво се прави .. един единствен път съм оставял кола и много съжалявах после( като тебе горе долу ама поне си ги разобличил аз на твое място няма да им върна помпата другия път да внимават какво слагат и за потрошените нерви като компенсация ) ..
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Ех бах мама му...и мен може би са ме прекарали с помпата!
Веднъж бях закъсал и се оказа че е от помпата!Отидох оставих я и каза на другия ден ще я види на диагностика и тогава пак отидох и каза че е от помпата...аз поръчвам друга помпа и след два дни я нося и оня ми вика ела след около 2 часа...отивам и паля и викам ок си е...после питам колко струва каза 20 лв.,питам го къде й беше проблемът на старата помпа да я видя...оня ми вика че я хвърлил(не ставала)...и сега не съм сигурен дали е сложил тази която му носих или е оправил старата помпа!
Да иба мошениците дет ша ми се хитрят!
Даже после му викам да ми оправи айрбега че въобще не свети!Оня ми вика после ще я види...а когато отидох последния път ми вика че нямал софт.
.Аз му викам да ти донеса от дома моя карсофт-крактнат,а после ми вика че и кабели нямал...
А не знам защо въобще има сервиз и лаптоп със сума си кабели наоколо а ша ми говори тъй!
Веднъж бях закъсал и се оказа че е от помпата!Отидох оставих я и каза на другия ден ще я види на диагностика и тогава пак отидох и каза че е от помпата...аз поръчвам друга помпа и след два дни я нося и оня ми вика ела след около 2 часа...отивам и паля и викам ок си е...после питам колко струва каза 20 лв.,питам го къде й беше проблемът на старата помпа да я видя...оня ми вика че я хвърлил(не ставала)...и сега не съм сигурен дали е сложил тази която му носих или е оправил старата помпа!
Да иба мошениците дет ша ми се хитрят!

Даже после му викам да ми оправи айрбега че въобще не свети!Оня ми вика после ще я види...а когато отидох последния път ми вика че нямал софт.

А не знам защо въобще има сервиз и лаптоп със сума си кабели наоколо а ша ми говори тъй!
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Аз винаги съм гледал да не припарвам до случайни сервизи - смисъл или трябва да ми е познат собственика, или някой приятел да го познава или да ми го е препоръчал, или да съм получил няколко препоръки от независими лица....другото си е риск, независимо каква е колата или повредата....мисля че за жалост всички ние не за пръв път чуваме или четем подобна история като на колегата.....
F**k them all!
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
koфти случка, в Габрово е трагично положението, за почти 5г. не съм открил свестен майстор
и все пак пиши кой е сервиза да не се мяркам там

и все пак пиши кой е сервиза да не се мяркам там

- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
VesoPesa написа:ако не ме лъже паметта, за всички горивни помпи бош се даваха гаранционни карта
Точно така.
Обаче ако колата има газова уретба гаранцията не важи.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
не не нямам газ.Не съм привържаник на газта
Неска му върнах старата помпа.Онзи неможе да ме погледне в очите.Нищо не ми каза и аз нищо не му казах и тва е.
Повече на тва място не утивам.
Неискам да споменавам сервиза все пак не е хубаво да се говори за хората така.Просто който и сервиз да е внимавайте и се оглеждайте.
Защото ако аз не си бях видял стария пендикс 4е е в колата ми нямаше да се сетя да си поискам старата ми помпа.
Така че просто внимавайте.

Неска му върнах старата помпа.Онзи неможе да ме погледне в очите.Нищо не ми каза и аз нищо не му казах и тва е.
Повече на тва място не утивам.
Неискам да споменавам сервиза все пак не е хубаво да се говори за хората така.Просто който и сервиз да е внимавайте и се оглеждайте.
Защото ако аз не си бях видял стария пендикс 4е е в колата ми нямаше да се сетя да си поискам старата ми помпа.
Така че просто внимавайте.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Аааа аз да ви кажа, преди 3 месеца правих окачване, ама всичко, носачи комплект, тампони, щанги, накрайници, каквото има там отпред. И понеже си взех колата в 18++ часа никъде нямаше отворен реглаж. На другия ден отидох под моста срещу КАТ, точно до ОМВ-то има едно 24 часа гумаджия и реглаж, викам си тука ще е. Тя колата с повече от 30-се неможеше да се кара. Направи тоя реглаж и по живо по здраво. На другия ден тръгвам за Пловдив, като кача скоростта над 110 и ставаше "олеле"
, от едното платно в другото и неможе да хване пътя. Избеснях. Връщам се при тия и бесен скандал, викам му на шефа там "вие да ме убиете ли се опитвате ве, ей", оня мига на парцали и вика "чакай, да я види колегата", викам "кво ще я гледа, ела я виж", предните разкрачени навън, задните навътре. Как да е, качи я онзи на машината пак и вика "не знам, тук изглежда добре", погледнах - вярно на машината не дава отклонение, а с просто око си личи, че не е ОК. Викам му "оправи си машината". Отидох в МАРГЕЛ на ботевградско шосе, качиха я колата момчетата, оправиха я, колата с 200-ста седи перфектно в пътя. Взех си бележката от тях, отидох в онзи сервиз предишния - дадох им бележката и си исках парите. Излязоха хора и ми ги върнаха. Та така.
"Стават грешки", казал таралежа и слязъл от кактуса.

"Стават грешки", казал таралежа и слязъл от кактуса.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3