първа среща с английските полицаи
Модератори: mitaka7, Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
първа среща с английските полицаи
хммм вчера открих няколко прилики между английските полицаи и тези в БГ. та дългата история накратко....ходих да карам уейкборд със зедката и на връщане заваля зверски дъжд. бях в едно предградие на лондон, тъмно, вечер, няма никакви коли и няколко поредни широки кръгови движения. втора, леко газ и 265ците нямат грам сцепление и дебелият гъз не спира да ме изпреварва....с широка усмивка на лицето врътнах няколко кръгчета и през ума ми минава мисълта, че сега е момента да се прибера през хайд парк и да подрифтя малко (през парка минава много приятен път с мазен асфалт и 4 90 градусови трилентови завоя на които има видимост...перфектното място) 15 мин след това съм там, никакви коли наоколо, приближавам един перфектен S-образен завой, карам с около 50 на втора (ограничението е 50км/ч = 30 мили), газ, 6те дросела жадно се отварят, ремъкът на компресора изквичава и дава знак че охлювът помпа въздух, стрелката на оборотомера скача рязко, дъждът почва да плющи по страничното стъкло и врата, обратен волан и широка усмивка на лицето....получава се перфектния дрифт и тъкмо изправям волана и почвам да вкарвам колата във втория завой и двата ксенона осветяват паркирала зафира с червени лепенки и сини лампи (е как да не мразиш опелите после
) веднага се усещам каква е работата, пускам газта, прибирам задника и карам по терлици.....да ама не, зафирата запали и тръгна след мен...500 метра след това пускат лампите и аз отбивам....слизат както си му е реда с ръцете на пищовите и фенери (това беше метрополитън полис и са въоражени). изкараха ме от колата и ужас - аз се сещам че понеже съм карал уейк и исках да ми е топло и удобно след това съм облечен със сив баскетболен свлечен анцуг, сива качулка и кецове, голяма сребърна гривна и дебел ланец....селянията е пълна (за непросветените така са облечени повечето "гангстери" от южен лондон и полицията грам не ги обича). тези почват да ми се карат че съм дрифтил, аз се правя на ударен и невинен - господин полицай, беше мокро, колата е със задно, маратонката ми беше мокра и се плъзна по педала и въпреки всичко не съм нарушил ограничението на скоростта - те обаче грам не се връзват и казват че не съм имал контрол върху колата и не съм преценил обстановката, т.е. ще пишем, аз съм ок, давайте да пишем (все пак там дрифтя от 2 години поне по един път на седмица та рано или късно щеше да се случи....). в този момент единият полицай ми вижда номерата и почва да ми обяснява че са нелегални (а те са полулегални - английски номер отпечатан с немски шрифт и разстоянието на буквите е разместено, тоест колата изглежда като регистрирана в германия и не я ловят камерите) аз се правя на неразбиращ, те още повече се газират и ми обясняват колко е глобата и т.н. аз се съгласявам че съм виновен и че ще си платя....
вече са супер неучтиви и пренебрежителни и почват и на мен да ми лазят по нервите... в един момент единият ме пита "пич ти въобще работиш ли нещо" (както съм облечен се предполага че съм безработен) и го прави доста арогантно и пренебрежително.....аз скромно му отговарям че съм инвестиционен банкер и даже трябваше да му го повторя....следва кратка пауза, 20 секундна сверка по радиостанцията и сконфузена физиономия...върнаха ми книжката и ми пожелаха лека вечер, никакви глоби, никакво писане, само трябва да си сменя номерата в седем дневен срок (което направих днес сутринта, защото май си трябва....след зверската глоба и проблемите на ринга) след това се прибрах силно развеселен от цялата история....та общо взето и тук седят в храстите и дебнат и се заяждат за глупости - бях единствена кола в 11 вечерта и не карах бързо, правят се на интересни и много силни, съдят те по дрехите и са готови да те смачкат ако не ги кефиш.....и пак питат "ще пишем ли?"...само дето май я няма другата опция като в БГ

вече са супер неучтиви и пренебрежителни и почват и на мен да ми лазят по нервите... в един момент единият ме пита "пич ти въобще работиш ли нещо" (както съм облечен се предполага че съм безработен) и го прави доста арогантно и пренебрежително.....аз скромно му отговарям че съм инвестиционен банкер и даже трябваше да му го повторя....следва кратка пауза, 20 секундна сверка по радиостанцията и сконфузена физиономия...върнаха ми книжката и ми пожелаха лека вечер, никакви глоби, никакво писане, само трябва да си сменя номерата в седем дневен срок (което направих днес сутринта, защото май си трябва....след зверската глоба и проблемите на ринга) след това се прибрах силно развеселен от цялата история....та общо взето и тук седят в храстите и дебнат и се заяждат за глупости - бях единствена кола в 11 вечерта и не карах бързо, правят се на интересни и много силни, съдят те по дрехите и са готови да те смачкат ако не ги кефиш.....и пак питат "ще пишем ли?"...само дето май я няма другата опция като в БГ

- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
хахахахаххаха

получава се перфектния дрифт и тъкмо изправям волана и почвам да вкарвам колата във втория завой и двата ксенона осветяват паркирала зафира с червени лепенки и сини лампи (е как да не мразиш опелите после ) веднага се усещам каква е работата, пускам газта, прибирам задника и карам по терлици.....да ама не, зафирата запали и тръгна след мен...500 метра след това пускат лампите и аз отбивам....
///M

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
господин полицай, беше мокро, колата е със задно, маратонката ми беше мокра и се плъзна по педала и въпреки всичко не съм нарушил ограничението на скоростта

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
VT5602AK написа:господин полицай, беше мокро, колата е със задно, маратонката ми беше мокра и се плъзна по педала и въпреки всичко не съм нарушил ограничението на скоростта![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А трябвало ли е да им брои няколко лири!

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
то това да не е в БГcucko написа:VT5602AK написа:господин полицай, беше мокро, колата е със задно, маратонката ми беше мокра и се плъзна по педала и въпреки всичко не съм нарушил ограничението на скоростта![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А трябвало ли е да им брои няколко лири!![]()
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Те явно са решили да ти направят подаръче за Рожденния Ден. А по този случай да ти пожелая и аз Хепи Бърдей

Но също е интересно колко бързо 'преценяват' хората по облекло, черно БМВ, гражданство и т.н., и после колко бързо си променят мнението като разберат че всъщност не сме дилъри или гангстери.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- oxam
- младши ентусиаст
-
WeiSTD написа::mhihi: Е трябваше да ги питаш каква е другата опция освен да пишат . . така просто информативно да знаеме и другите
Те явно са решили да ти направят подаръче за Рожденния Ден. А по този случай да ти пожелая и аз Хепи БърдейЖив и здрав, всичко най хубаво, педала до ламарината, и малката шайба на компресора
![]()
Но също е интересно колко бързо 'преценяват' хората по облекло, черно БМВ, гражданство и т.н., и после колко бързо си променят мнението като разберат че всъщност не сме дилъри или гангстери.
мерси за пожеланията:) аве ние сме си "гангстери"ама оакани

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
oxam написа:WeiSTD написа::mhihi: Е трябваше да ги питаш каква е другата опция освен да пишат . . така просто информативно да знаеме и другите
Те явно са решили да ти направят подаръче за Рожденния Ден. А по този случай да ти пожелая и аз Хепи БърдейЖив и здрав, всичко най хубаво, педала до ламарината, и малката шайба на компресора
![]()
мерси за пожеланията:) аве ние сме си "гангстери"ама оакани![]()
![]()
представям си ако наистина си взема G55 както съм го замислил и пак го карам по анцуг......тогава SWAT ли ще викат
![]()
![]()
Да бе, нема такива гангстери кат нас

БИАД Авто-Пазар Тийм
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Брат,Зедката е нечовешки красива(и с ляв волан...?),но да махаш тоя Голф от галерията,че само загрозява снимките! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- oxam
- младши ентусиаст
-
titto написа:Брат,Зедката е нечовешки красива(и с ляв волан...?),но да махаш тоя Голф от галерията,че само загрозява снимките!
този голф има почетно място в сърцето ми....що бмв-та е разплакал по писти и светофари преди да стане на кубче:mhihi:

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
- oxam
- младши ентусиаст
-
Richmond написа:Не ти ли е трудно да го караш този дзвер с ляв волан, при положение, че там движението е обратно ?
няма никакъв проблем, в една друга тема се опитах да обясня, но там голяма част от хората, които дори не са пробвали не искаха и да чуят....325цта също я карах 1,5 години без грижи, сега и тази....

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
И аз да ти честитя със закъснение рожденния ден - да си жив и здрав и да даваш газ на звяра ,чат-пат снимки и истории тук да пишеш
Готина история , нещо което ни се случва често в България ,само ,че там на острова да минеш метър сигурно си е голяма работа
Георги Пенчев

Готина история , нещо което ни се случва често в България ,само ,че там на острова да минеш метър сигурно си е голяма работа

Георги Пенчев
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Мдаа и в моето сърце заемаше дълго време едно черно,ниско ГТИ,което се бях научил да лъзгам почти като RWD,то не бяха полицейски обръщания,ръчни,кръговите ги взимаше с вратите като Бима...oxam написа:titto написа:Брат,Зедката е нечовешки красива(и с ляв волан...?),но да махаш тоя Голф от галерията,че само загрозява снимките!
този голф има почетно място в сърцето ми....що бмв-та е разплакал по писти и светофари преди да стане на кубче:mhihi:![]()
а зедката е купувана от германия, затова и левия волан....

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2