Истории за българските "джамбази"

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Истории за българските "джамбази"

Мнение от Витанов » 09 Мар 2014, 17:21

madpetio написа:Само да вметна,че преди ти да я купиш с твоите пари,аз съм я купил с моите :idea: Тия легенди за подаръците при другите джамбази не при мен!

по-големия смях е,че не знаят как се купува даже нищо,че носят пара още ги уча
дадена стока първо се гледа , после се пазари цената и накрая се плаща...
Българина обаче почва от цената,за да видел дали има смисъл да я гледа :banghead: Ма тогава защо ми звъниш на телефона? Защо идваш да ми отнемаш от времето? Значи ти трябва да гледаш първо друга цена автомобил и там да звъниш!
На всеки такъв му казвам: ОК колата е обявена 5000лв давам ти я за 4000лв ама я плащаш на тъмно как аз съм ги платил поне 80% от автомобилите! А да те видим къв си мъж.... И обикновено сменя плочата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Има и купуващи на тъмно, но те са предимно прекупвачи /търговци/ той по телефона знае какво да пита и какво да очаква като му пристигне....

Ако позволиш да те цитирам.

И аз като съм си продавал личните автомобили три на брой до сега знам за какво говориш и мога да ти кажа нещо, защото гледам тука все Българина ви е крив на вас и едва ли не се изкарахте онеправдани дето продавате уникални автомобили на безценица. :mhihi: и после тоя същия Българин дето е купил поредната кошница от вас със умело замацани проблеми защо мрънкал? Я сега да питам понеже съм в Гърция като си продавах королката в безупречно техническо състояние с дребни козметични забележки по боята и салона, защо аджеба гръко идва със зяпнала уста и веднага се хвана за цената, която беше с около 200 евро по ниска от тези в обявите? Ама още не беше отворил вратата дори! :shock: да не би да бил "под прикритие" някой Българин. :mhihi: в крайна сметка не я купи, защото имала малко изгорял лак по боята, нищо че преди 5к. километра смених всичко по окачването с оригинално от тойота, плюс пълна ревизия на хидравлика, спирачки, мотор, климатик и т.н. аа и нови предни дискове и накладки, също и отзад нови накладки понеже е на барабан. И така, ама аз още по телефона го усетих, че не се интересува от колата ами от "далаверката" да я вземе тънко и после да го боли главата и кой знае какъв курник е взел после. :mhihi: Следва 735 84та със сменен мотор беше от е32 с неправилно качена електроника и безброй скраперии по мотора причинени от предния сосбтвеник. Давам я за 800 ойро като съм описал в обявата какво не и е наред главно по инсталацията по мотора и идва един "пич" грък разбира се и мълча докато не отворих капака и зяпна: какви с тия кабели, това какво е, онова.... ЕЕЕЕ викам да ти е*а п*****а майна ти не прочете ли обявата и аз по телефона не ти ли казах а? :help: следва 735 97ма е38 ръчка много завардена отново идва грък на къмто 40г. гледа я ОХ-АХ супер е колата както си беше наистина просто ми трябваха пари и затова я продавах и като се загледа в километража 650 000км. и...... :shock: ТАЯ КОЛА НЕ СТАВА, ЗАШОТО БИЛА НА МНОГО КМ. и аз разбирасе се изхилих и му казах чао. Та искам да ви кажа джамбази, че не само Българина е капризен относно покупката а масата народ почти навсякъде. Може би не са такива у немско или швейцарско ама там 99% от копторите дето вкарвате няма да минат ТЮВ или при един качествен преглед ще хванат омагьосаните автомобили много бързо. Българина като за капак е и беден така че е нормално да се пазари и да се "хваща" веднага за цената за да види дали човека е склонен да свали и има ли смисъл за по обстоен преглед. :mhihi:

Може би ако процедирахте малко по друг начин нямаше да я има тази тема и нямаше да ви мразят всички. Че и аз познавам и някой друг джамбазин от Врачанските та ми е ясно как кола за 350 евро от Италия се продава с малко "чалъми" за 5800 лева и после човека да се спасява нали. :bchug:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Мар 2014, 22:20

И мен ме учудва изключителната арогантност на продавачите спрямо клиента, при това не само форумните такива. Как е възможно да кажеш, че клиент ти губи времето с въпроси, огледи, желания за повече информация и пазарлъци? Или че искал да прегледа основно това, което купува? Ами това ваше безценно време не е ли част от професията ви? Нали сте там да продавате коли? Ако не искате да си губите времето със смотаните клиенти, ориентирайте се към производство или нещо друго, което не е търговия. Аз не мога да си представя да имам подобно отношение към който и да било клиент, дори и най-досадния и тъп такъв. Тези хора са причината да имате препитание, тъй че презрението и арогантността към тях е меко казано неуместна.

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 09 Мар 2014, 22:41

На мен са ми губили часове.Никога не си смятам горивото изразходено за огледи.За мои коли често идват купувачи от далечни градове.Утре пак идва един такъв със сина и жената от Велико Търново.Дали ще си тръгне без кола за Търново?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 09 Мар 2014, 22:48

Ама вие какво очаквате, да имате само приходи и никакви разходи? Ми калкулирайте си безценното време, гориво и всичко останало в цената, която искате. Това е правилния метод на ценообразуване, а не да псуваш клиентите колко са прости, че питат и гледат. И вашите разходи ще се компенсират малко или много от печалбата, а разходите на клиента за гориво, неговото време, 200-300 лв. при дилър за да види какъв кош му продавате, защото на вас доверие е абсурдно да се има, кой ще ги компенсира? Всяка една сделка е договор между две равноправни страни и никой не трябва да се чувства зле след нея. Аз лично след 1 ден обикаляне по автокъщи след това се чувствам отвратително и нямам търпение да си взема душ като се прибера. Сигурно щото все готини хора срещам там, а не киселяци, които имат само една цел - да изклатят някой. Ми поне го правете с вазелин, ебаси.

П.П.
И не е хубаво да се обобщава, убеден съм, че има и много читави автотърговци, аз лично познавам двама такива, но големия процент са ужас. А клиентът може да е всякакъв, но клишето казва, че винаги е прав.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Мар 2014, 23:13

Който е питал като човек кола си е купил,който е наглел с кош си е отидел :wave:

п.с. Кви 200-300лв разходи бе колега всеки 3ти си води гаджето на разходка аре стига моля ти се. Аз ги гледам всеки ден от над 10години!

Ти продавал ли си автомобил на човек който не го е виждал? Който ти е превел сумата на банкова сметка без да те е виждал на снимка?
Продавал ли си автомобил,като човека ми е изпратил генерално пълномощно да му го прехвърля на негово име? И този автомобил му е доставен на място и то не от мен лично.
АЗ СЪМ! И ми се е обадил след три дни да ми изкаже благодарности и че е получил това точно за което сме говорили!
Вие от продавалник семки си поръчвате и искате снимки на нивата каде е расъл слънчогледа и на циганката каде ги е пекла?!? :banghead: Аре малко по-сериозно.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 09 Мар 2014, 23:22

Ти като отидеш в мола с жена си винаги ли си купуваш нещо? Защо очакваш всеки клиент, който дойде, да направи покупка? А не можеш ли да си представиш, че съвсем случайно вината е и в теб? С това отношение, което показваш, нормално е повечето да си тръгнат, аз лично бих го направил, пък ако ще да продаваш и най-прекрасната и евтина кола. Много хубаво, че някой ти има доверие, но ако не искаш тези хора да се броят на пръсти, то научи се да уважаваш всеки един клиент. Току виж ти помогнало да продаваш много повече и да се развиваш сериозно. Ако ли пък не, поне ще знаеш, че си направил всичко възможно. Аз не искам да давам акъл на никой, бизнесът си е ваш и вие си решавате как да го управлявате, но за всички неудачи няма как да са ви виновни само клиентите. И лошото име на автотърговците не е измислица и случайност, има си сериозни аргументи. И не ме разбирай погрешно, не визирам теб конкретно, а говоря в общ план. Аз си изкарвам хляба с продажби също, имам клиенти, които ми съкращават живота буквално, но не мога да си позволя лукса да съм груб, нечестен или арогантен с тях. А ако някой мой служител си позволи подобно отношение, тръгва си същия ден.

Аватар

Мнение от body » 09 Мар 2014, 23:27

Има Камор,Бавария,Порше,Балкан Стар,София Франс,Мото-Пфое.Кой ходи там?

Аватар

Мнение от body » 09 Мар 2014, 23:30

Anthony_J написа:Ти като отидеш в мола с жена си винаги ли си купуваш нещо? Защо очакваш всеки клиент, който дойде, да направи покупка? А не можеш ли да си представиш, че съвсем случайно вината е и в теб? С това отношение, което показваш, нормално е повечето да си тръгнат, аз лично бих го направил, пък ако ще да продаваш и най-прекрасната и евтина кола. Много хубаво, че някой ти има доверие, но ако не искаш тези хора да се броят на пръсти, то научи се да уважаваш всеки един клиент. Току виж ти помогнало да продаваш много повече и да се развиваш сериозно. Ако ли пък не, поне ще знаеш, че си направил всичко възможно. Аз не искам да давам акъл на никой, бизнесът си е ваш и вие си решавате как да го управлявате, но за всички неудачи няма как да са ви виновни само клиентите. И лошото име на автотърговците не е измислица и случайност, има си сериозни аргументи. И не ме разбирай погрешно, не визирам теб конкретно, а говоря в общ план. Аз си изкарвам хляба с продажби също, имам клиенти, които ми съкращават живота буквално, но не мога да си позволя лукса да съм груб, нечестен или арогантен с тях. А ако някой мой служител си позволи подобно отношение, тръгва си същия ден.
Щом гониш персонал на момента... :mhihi:Не ни говори повече за бизнес.Аз лично на такива псевдо бизнесмени избягвам да продавам.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Мар 2014, 23:32

Да точно тук е разликата...аз не обикалям безцелно молове,магазини и други :mhihi:
Ако ми трябва мляко влизам в магазина
Ако ми трябва пирон отивам в железарията
Не влизам и в аптека да погледам новите модели клечки за уши
и така нататък и така нататък...
Така ако дойде погледа и нищо не му харесва или нямам търсената от клиента стока - живи и здрави отива при следващия търговец.

но казвал съм го и по назад в темата: Каквото почукало-такова се обадило.

п.с. Е от тая вечер /давам пример не конкретно /
Продавам стоката Х за 10 000лв
получавам СМС с предложение за 2000лв щел да ми ги плати КЕШ
А за стоката Х само ще дам пояснение че на пазара под 7000лв в най лошо състояние я няма? Моята за 10000 бих казал че е една от най-най на пазара....

Е ти ми кажи какво да му отговоря на тоя Айнщайн?

И ще ти кажа,че на ден получавам около 10 СМС-а, 50 обаждания,10тина е-мейла на пощата,получавах и ЛС тук но спрях обявите за спокойствие и всички са горе долу все в тоя смисъл....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от body » 09 Мар 2014, 23:44

Аз смс-и не съм получавал.Само мейл-и и обаждания.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 10 Мар 2014, 0:35

body написа:
Anthony_J написа:Ти като отидеш в мола с жена си винаги ли си купуваш нещо? Защо очакваш всеки клиент, който дойде, да направи покупка? А не можеш ли да си представиш, че съвсем случайно вината е и в теб? С това отношение, което показваш, нормално е повечето да си тръгнат, аз лично бих го направил, пък ако ще да продаваш и най-прекрасната и евтина кола. Много хубаво, че някой ти има доверие, но ако не искаш тези хора да се броят на пръсти, то научи се да уважаваш всеки един клиент. Току виж ти помогнало да продаваш много повече и да се развиваш сериозно. Ако ли пък не, поне ще знаеш, че си направил всичко възможно. Аз не искам да давам акъл на никой, бизнесът си е ваш и вие си решавате как да го управлявате, но за всички неудачи няма как да са ви виновни само клиентите. И лошото име на автотърговците не е измислица и случайност, има си сериозни аргументи. И не ме разбирай погрешно, не визирам теб конкретно, а говоря в общ план. Аз си изкарвам хляба с продажби също, имам клиенти, които ми съкращават живота буквално, но не мога да си позволя лукса да съм груб, нечестен или арогантен с тях. А ако някой мой служител си позволи подобно отношение, тръгва си същия ден.
Щом гониш персонал на момента... :mhihi:Не ни говори повече за бизнес.Аз лично на такива псевдо бизнесмени избягвам да продавам.

Аз от такива като теб и карфица не бих си купил, но не е там проблемът. Само с едно изречение може да докажеш колко струваш и ти го направи. Виж само разликата между теб и Madpetio. Човекът поне се аргументира, докато ти директно ме класифицира. Досущ като проф. Вучков си :mhihi:
Желая успех на всеки бизнес, който е почтен към клиентите, плаща си налозите, развива се и добавя стойност в обществото. Сам разбираш дали се класираш. Всъщност, той пазарът ще те осъди, рано или късно.

Аватар

Мнение от body » 10 Мар 2014, 0:48

Кой сериозен бизнесмен освобождава за днес???

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 10 Мар 2014, 0:58

И какво точно те притесни баш в това изречение? Кое не се връзва с твоя бизнес модел? Може би смяташ, че не е почтено и трябва един месец предизвестие? Ами не си ли чувал за обезщетение? Плащам ти Х лева за да си тръгнеш до 10 мин. Много просто, лесно и най-вече изгодно и за двете страни. Вместо един месец да търкаш стола и да правиш допълнителни мизерии за компанията, тръгваш си веднага с пълни джобове и без да ти пише дисциплинарно уволнение в трудовата книжка. Сериозния бизнесмен предпочита да се разделя с хората точно по този начин, но много по-важно за сериозния бизнесмен е да изгради екип, с който няма да му се налага да се разделя. И въобще, сериозния бизнесмен прави сериозен бизнес, който се базира на точно определени правила и политики, задължителни за цялата компания, нещо което трудно ще разбереш и не смятам да влизам в полемики. Лошото е, че сериозните бизнесмени в България са по-скоро изключение, както и сериозните политици. Повечето бизнесмени не са много по-различни от автотърговците, но тази темата е за тях и затова ги обсъждаме. Ако искате да си защитите реномето, то правете го грамотно и не хвърляйте цялата вина на клиентите. Добри, лоши, клиенти са и други няма.

Аватар

Мнение от body » 10 Мар 2014, 1:34

Да де,ама обезщетението, нали се сещаш,че би било редно да е около 10 000лв.Би ли ги дал,или си говориш ей така.И пак питам случвало ли ти се е,или само така по принцип си пишеш?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 10 Мар 2014, 16:03

Обезщетението е едномесечна заплата, повечето рабоят на минимална по договор което прави към 300 кинта, и то ще ги вземе със зор. Къде ги измисли тия 10 бона :mhihi:

По темата, ако джамбазите правиха хубави снимки и описваха в какво състояние са колите им, много време би се спестило и на 2те страни после никой нямаше да мрънка. Аз съм се изумявал какво се показва в инет борсите и после какъв кош виждаш реално като идеш на място. Истината е, че много трудно се намира хубава кола.

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории