За украса ли са огледалата ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Дек 2007, 17:26

Ако това момче е един пич който го видях една сутрин в Младост 1 до 125то училище значи сме се виждали... Та въпроса е в това че не трябва да се толерират такива неща...Поради простата причина че нашите пътища, и манталитета на шоферите не стават за такива изпълнения...Просто това е действителността... А на момчето мога да кажа следното...Тръгнали сте 2ма авери да се гоните по магистралата е гонете се ама не трепете хората ...Така и така имате възможност направете си една готина екскурзия до Германия до Нюрбургринг...Направете едно зверско каране там...И ето ти кеф 3в1...Повярвайте ми навръщане към БГ ще карате нормално...Това че сте мотористи не ви дава повече права от другите на пътя... Напротив...Дава ви повече ограничения..Трябва да сте по-концентрирани... Това е положението.. А богати или бедни все същата работа...Един приятел ми разправяше за един човек в Бургас.. Много готина история : Та човека бил много богат...Имал страшно много имоти и пари..Обаче неможел да гледа бедните хора и често подарявал по нещо на хората...Дошло му времето на човека.. И написал следното :"Като си отида от тоя свят искам преди да ме погребете да ме сложите в един кофчег да му направите дупки да ми разперете ръцете и да ме разкарате из целия град така преди да ме положите в гроба...Искам всички да видят че нищо няма да взема със себеси там... " Според мене много поучително... Това е положението...

Моля ви се карайте по разумно... На някои хора им се живее..Представете си че връхлетите на кола с четиричленно семейство примерно вътре... Цял живот няма да можете да спите нормално вечер...
Последна промяна SaSo на 18 Дек 2007, 9:26, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Дек 2007, 17:27

както и да гледаш идващите фарове съм сигурен,че едва ли ще разбереш с колко кара човека. вярно е ,че трябва да се гледа в огледалата,но ако си караш нормално с 130-150 на магистралата едва ли очакваш някой с 250 да долети. и тогава си е виновен единствено и само той! в германия някой с голфетка като цъкне мигача и тръгне в ялво всякакви поршета и други изтребители са си направили сметка и намаляват,оня си изпреварва и се прибира и тогава излитат отново! и никой не му мига или свирка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 17:34

Не на богати и бедни, обръщам го на психологически проблем и то си е точно такова. Точно такива го правят. И шофьорите им. И групите им. Цял живот гаменчета, после лашнат отнекъде един чувал с хероин и адееее, дай ся, да са вижда кой съм, пък и по филмите тея с яките коли нали тъй правят, що да не и аз.
Човекът ви писа... Според него сте длъжни да му дадете предимство щом кара с 250.
И аз ви добавям ,че както на пътя, така и на паркинга, така и в живота...
Не казвам че момчето тук е точно такъв, но така идентифицирам аз група хора, без да добавям, че темата леееко ми заприлича повече на самохвалство отколкото на възмущение.
Но може би сте прави и се отплесвам много да ги мисля тея неща.
Поздрави!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Дек 2007, 17:39

И аз мисля ,че първо трябва да се избягва в трафик шофиране с толкова високи скорости, според мен до към 50 км/ч разлика не е толкова страшно :roll:

Заради такъв дето не си гледа в огледалото преди близо 4 години ударих един отзад,защото той беше с баба Жигула и се движеше с 90 на магистралата а аз с 220 км/ч.Успях да сваля до максимум 160 и го ударих,той не си гледа в огледалата като предприема маневра а пък аз карах с 130 км/ч повече от него и бях безпомощен в последния момент,както се случи ...

Има неписано правило,че в града се гледа на всеки 5 секунди на огледалата.Според мен в движение на автомагистрала,всеки водач трябва да поглежда отвреме на време дори когато се движи зад преден автомобил с постоянна скорост и дистанция а абсолютно задължително преди да подаде мигач и да мине в изпреварващата лента и то не хвърляне на поглед за секунда а продължително,за да може да определи водача дали отзад автомобила не се задава с висока скорост :!: Толкова е елементарно а сякаш е кой знае каква задача та хората не спазват това условие :dunno:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 17:58

Там е работата обаче, че не обсъждаме гледане в огледалото и темата всъщност не е за някой дето не си гледа в огледалото, макар и така да се казва. Колегата е сърдит, че някой не се "маха докато изпреварва" от пътя му.
Тея дето маневрират без да гледат са друг филм.
Но темата доста се разводни и разтече де. Мисля, че работата е ясна и няма смисъл от повече дискусии.

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 17 Дек 2007, 18:11

Ще вметна и друг факт, който не знам колко често се съобразява в мненията за високи скорости.

Освен всичко друго, доказано е че реакциите и скоростта на възприемане на ситуацията на шофьора, който се движи с да речем 50 км/час са много по-бавни от този, който се движи със скорост 250 км/час.

Това е така, защото мозъка започва да работи по-упорито при голямата скорост, за да обработи бързо постъпващата визуална информация. (затова и ако от 160 намалите на 120 ви се струва че карате мноооого бавно, както и ако от 50 ускорите на 120 може да ви се стори за много кратко време че е бързо).

В този ред на мисли, наистина може просто човека дето е тръгнал да изпреварна тир да не те е видял навреме. Не казвам, че е така, не съм бил там, но затова и мога да го допусна като вариант.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 17 Дек 2007, 19:10

Повече колегиалност или, както някой колега по-нагоре каза нещо за танкове. http://vbox7.com/play:90d0b9eb

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i & 520i

Мнение от NaKi4_pZ » 17 Дек 2007, 19:53

SaSo написа:Моля ви се не карайте по разумно...

:roll: :?: :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 17 Дек 2007, 21:29

Хахах така.
1во относно коментирането че неможе да се влиза в завой с 250 и тн и тн ! Неможе с някой коли да се влиза. С други влизаш се едно си влизаш в хола вкъщи. Не съм написал че някой е длъжен да ме пуска не ми и пука на магистралата винаги има авариина лента през която може да се мине с висока скорост. Така завоя на ихтиман е дълъг с подходяща денивилация за влизане с тази скорост. Ако човека във Форда беше погледнал средното си огледало щеше да ме види . Щеше да види и как идвам в страничните огледала се вижда също. Това няма значение вече. Вие го обърнахте на незнам и аз какво. Ако вашите коли не позволяват да се движите с такива скорости то не на всички е така. Ясно се вижда че повечето от вас карат с превишена скорост. Аз мисля че ако колата ви поднесе със 150 / 160 пак ще сте пътници. Не мисля че проблема тук ви е че съм карал с 250 или че летя по магистралите. Дали колата е моя и дали съм просто шофер мисля че няма значение. Сега да кажа нещо на хората който " аз на такива им спирам рязко" Ами колега хаха спри рязко на някой като мен който кара с 250 и ти заедно с него сте пътници. Проблема не е в скоростта проблема е че повечето от вас " ПИЛОТИТЕ НА БАВАРЦИТЕЕ " си мислите че като карате БМВ със 160 на магистралата няма кой да ви стъпи на пръста. Тежките катастрофи с висока скорост не са поради това че водача е забравил да завие не са и поради това че водача има бавни реакций. 90 % от тях са защото типичният Българин " комплексар " Цеди някакви 1.6 , 1.8 2.0 двигатели и се мести по лентите на магистралата както му скимне ! Като като водач на автомобил мога да кажа че 40 % от останалите водачи като карат не са на себеси , просто са в кома ! Седнал зад волана на 150 коня кола и мисли че е най-бързият. Той неможе да си чуе мислите ама кара ! Като водач на мотор мога да кажа че ние се чуваме много преди да се покажем , защото няма как да не чуете как отзад долитат 13 000 уботота седите и незнаете кво да направите. На мен много не ми дреме какво чета тук и как повечето от вас ме съдят. Аз не карам за да стигна от точка А до Б аз карам заради карането и при всяка отворена възможност аз летя ниско. Дали ще ме дават по новините , божа работа. Сега преди да започнете да ме храните се замислете , ако вие управлявахте 500 коня кола в която 160 се чустват като 80 в е34 как щахте да се движите. Няма да споменавам за спирачни системи и тн само ще кажа предните дискове на колата са 16 инчови.

П.С.
Гледам обаче че тук не е като да не се възхищавате на "гхост райдер" и театъра със з4 ката. Ами той там в самият град кара с 290 обаче ВЙЕ защитниците на спазването на закона седите пред монитора и си мечтаете да сте в колата и да имате такъв контрол над нея. Възхищавате му се ! И все пак от един гост на този свят ви желая весели празници ! :mhihi:
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Дек 2007, 21:42

Аз от 3 страници вече се чудя...що не и ударят един катинар на тая тема?Тотално безмислена е! :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2007, 21:53

BlackTown написа:Хахах така.
1во относно коментирането че неможе да се влиза в завой с 250 и тн и тн ! Неможе с някой коли да се влиза. С други влизаш се едно си влизаш в хола вкъщи. Не съм написал че някой е длъжен да ме пуска не ми и пука на магистралата винаги има авариина лента през която може да се мине с висока скорост. Така завоя на ихтиман е дълъг с подходяща денивилация за влизане с тази скорост. Ако човека във Форда беше погледнал средното си огледало щеше да ме види . Щеше да види и как идвам в страничните огледала се вижда също. Това няма значение вече. Вие го обърнахте на незнам и аз какво. Ако вашите коли не позволяват да се движите с такива скорости то не на всички е така. Ясно се вижда че повечето от вас карат с превишена скорост. Аз мисля че ако колата ви поднесе със 150 / 160 пак ще сте пътници. Не мисля че проблема тук ви е че съм карал с 250 или че летя по магистралите. Дали колата е моя и дали съм просто шофер мисля че няма значение. Сега да кажа нещо на хората който " аз на такива им спирам рязко" Ами колега хаха спри рязко на някой като мен който кара с 250 и ти заедно с него сте пътници. Проблема не е в скоростта проблема е че повечето от вас " ПИЛОТИТЕ НА БАВАРЦИТЕЕ " си мислите че като карате БМВ със 160 на магистралата няма кой да ви стъпи на пръста. Тежките катастрофи с висока скорост не са поради това че водача е забравил да завие не са и поради това че водача има бавни реакций. 90 % от тях са защото типичният Българин " комплексар " Цеди някакви 1.6 , 1.8 2.0 двигатели и се мести по лентите на магистралата както му скимне ! Като като водач на автомобил мога да кажа че 40 % от останалите водачи като карат не са на себеси , просто са в кома ! Седнал зад волана на 150 коня кола и мисли че е най-бързият. Той неможе да си чуе мислите ама кара ! Като водач на мотор мога да кажа че ние се чуваме много преди да се покажем , защото няма как да не чуете как отзад долитат 13 000 уботота седите и незнаете кво да направите. На мен много не ми дреме какво чета тук и как повечето от вас ме съдят. Аз не карам за да стигна от точка А до Б аз карам заради карането и при всяка отворена възможност аз летя ниско. Дали ще ме дават по новините , божа работа. Сега преди да започнете да ме храните се замислете , ако вие управлявахте 500 коня кола в която 160 се чустват като 80 в е34 как щахте да се движите. Няма да споменавам за спирачни системи и тн само ще кажа предните дискове на колата са 16 инчови.

П.С.
Гледам обаче че тук не е като да не се възхищавате на "гхост райдер" и театъра със з4 ката. Ами той там в самият град кара с 290 обаче ВЙЕ защитниците на спазването на закона седите пред монитора и си мечтаете да сте в колата и да имате такъв контрол над нея. Възхищавате му се ! И все пак от един гост на този свят ви желая весели празници ! :mhihi:

:mhihi: :mhihi: бате за тоя пост тряя ти земат книжката

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 17 Дек 2007, 21:56

Аз никога не съм имал книжка на 15 години като бях ми сложиха запор до второ нареждане. Такаче нема кво да ми вземат =)
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 17 Дек 2007, 22:08

Е сега не всеки има възможност да кара кола 500 коня . Но всеки иска . Пък и със 150 важното е да си в играта :winky:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2007, 22:10

и без книжка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 22:13

Аве аз някъде отгоре ви написах, че момчето е
1. Самохвалец
2. Новобогаташ
3. Филмов герой
ама и трите ги написах и вие не ми вярвате... Прочетете му горния пост и си проверете изводите ми и дали съм се отплеснал...
Все тая, на мен ми е писнало да съм прав, все съм като пророчицата Касандра, все лошо прогнозирам, все се случва ама никой ми не вярва преди това...
Хубу, пич, карай си както искаш. Кой да ти налее морал или акъл... Трябвало е да те види форда на завоя в огледалото като си го настигал с 250, еми щом си казал, значи е трябвало. На, виновен е.

Аз само ще ти кажа, че имам много директен поглед върху сервиз за много сериозни автомобили, твоята горе долу хваща последния влак да я вземат в сервиза, работят с елитни автомобили и зад 98-ма годима връщат.
Най - жестоко събрани и най - жестоко разбити там бяха именно най - скъпите автомобили. Щото те "позволяват" 250 в завоя. Масово С класи, седмици, и подобия, приключили в размерите на Ситроен С1. и събирани с лопатка.
Или, както казах вече на един колега от форума, колкото и да са конете, важно е магарето, което ги води. Ако е голямо магаре, колкото и да са конете ще направят голяма магария.
Поздрави!

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории