Боже,кви коли караме само.....!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Боже,кви коли караме само.....!

Мнение от Luki Junior » 10 Юли 2010, 0:38

всички сме наивни, само ти успя да прогледнеш и да си купиш (4-ри годишна) кола - ЕВАЛА!

Вичо, я малко спокойно. Знам че си фен, и ти се възхитавам кво си направил на събора. Е то и аз съм голям фен на моята колица и съм лекинко пристрастен. :lol: :lol: :lol:

Има и други коли, верно е. Алекси както каза е карал бмв 10 години и решил да мине на друга кола, щот е36 явно не го кефела достатъчно.
(малко детективска/гатачка работа ще направя. 4 годишна кола 2.2 дизел която има доста коне да го кефи като една 320ка е36. Начи една 4 годишна тойотка авенсис има ги с 150 и 177 кончета, но са много скъпи. На поприемлива цена кола с 2.2 двигател, турбинка с променлива геометрия, комън рейл предлага точно Форд. Мондео 2.2 тдци с 155 кончета и 360 Нм тяга. То е на доста приемлива цена, хубава возия предлага, набира и поддържа високи скорости и не харчи много. Доста е постегнано от претходните МК1 и МК2, повечето от двигателите са с верига, много нютни в ниските оброти (при дизелите), набират здраво и са адски стабилни. Алекси, черпиш бира ако съм погодил че караш Мондео '06 2.2 тдци седан.)

Аз тъкмо почвам да разбирам по малко от колите и страшно много се кефя на бмв-то си. Претходно карах мондео МК1 1.8 тди (на баща ми е) и колата си ходи нормално, набира щогоде, мека возия. Абе с една дума мн хубава кола (когато човек не е виждал похубава ще си мисли така). И понеже съм се наслушал на неща колко бмв-тата биле зле, как харчили много, возили като каруци, итн. итн. Но, от много люботиност, почнах да чета неща по интернета точно за тях, открих форума, четох го 2 години преди да се регнам (просто има твърде много мат'рял, щот съм изчетол почти всички теми (освен "продава се" секторите)).
И когато соберах парите, одлучих да си купя кола. Ако е бензинова БМВ, ако е дизел каква и да е (Алди, ФауВе, Форд). Господ ми помогна да си намера бензинка която винаги ме кара да се усмихвам, и со вървеж и со разход разбира се :mhihi: :mhihi:
:mhihi:

П.С. И сега когато се качам на баща ми на Мондеото (то си е бая остарело и има пробег над 500к), осещам се како да съм в една вана която всеки момент ще изхфърчи на някой завой.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Юли 2010, 7:14

Вичо ,нямах предвид тебе ... разбира се че има и други коли ,и то не лоши .. някой ден ще го осъзнаете :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 10 Юли 2010, 8:37

Затова коеги има и по -нови модели БМВ все пак не знам да са преустановили производство след е36 нали?
:mhihi: .Качваш се на следващият модел и продължаваш :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 10 Юли 2010, 8:42

Има две неща уникални като открития на човечеството едното е задното предаване ,а другото е марката БМВ :clap:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Partner VTC/Mondeo
Мечтае да кара: E90 330Xd

Мнение от valdesbg » 10 Юли 2010, 20:10

@Alexi е прав . Първата кола която си купих (преди точно 19г.) беше една 320-ка шестак Е21 купе .... е остана ми на сърце :) Ред причини налагат да не карам БМВ , но .... както всеки помни "първата" мома , така и с колата . Дай боже скоро да се метна на някой представител на 90 серията . Желание има , леко куцат възможностите .
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Юли 2010, 20:36

snipermkd написа:
всички сме наивни, само ти успя да прогледнеш и да си купиш (4-ри годишна) кола - ЕВАЛА!

Вичо, я малко спокойно. Знам че си фен, и ти се възхитавам кво си направил на събора. Е то и аз съм голям фен на моята колица и съм лекинко пристрастен. :lol: :lol: :lol:

бях написал няколко реда, но няма смисъл...

карайте там фордове, пежа, сутиени, деута и киаци и ни оставете в неведение, колко са хубави :winky:

п.с. далеч съм от фенщината, много хора могат да заварят педала на газта в пода и да се представят по същия и по-добър начин :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Юли 2010, 21:06

аз по темата....!!!
още нещо ,което установих ,че ме дразни днес....! особено на тъмно или по-мръчкаво време ...при подаване на ляв мигач адски ме дразни ,че мига в огледалото и ми отвлича вниманието от самзото огледало. няма лошо да има мигач в огледалото ,но той не е за шофьора вътре и е тъпо да го оставят да се вижда... пречи ми!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 12 Юли 2010, 22:57

Това с люлеенето в завоите ми е болна тема :( Аз понеже карам един хюндай елантра,която иначе е убодна обаче доиде ли време да завие може да хване човек морска болест :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Юли 2010, 1:04

Phoenix_316 написа:... Наричайте това "шофиране с удоволствие" или както там ви харесва! Аз го наричам "скъпо и неудобно придвижване от т.А до т.Б"
Прав си - за себе си! Всичко това е начин на живот. Аз нямам нужда са си доказвам каквото и да било по завои, магистрали, кръгови и т.н. А ако вие имате нужда да си доказвате нещо - продължавайте, само ме пазете на пътя!

Просто не си фен на колите... за теб пътуването е "придвижване от т.А до т.Б",а за повечето от нас е поводът да сме някъде... Към всичките неща които каза Вичката бих добавил: слизал ли си нощем,сядаш в колата,не ти се спи,няма къде да ходиш,просто ти се иска да постоиш там ;),сигурен съм че не си,някой неща се усещат само със сърцето... и да,знам колко е НЕизгодно и смешно в очите на другите да си пристрастен,да си фен.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Юли 2010, 8:22

~Мишо~ написа:
Phoenix_316 написа:...

слизал ли си нощем,сядаш в колата,не ти се спи,няма къде да ходиш,просто ти се иска да постоиш там ;),сигурен съм че не си,някой неща се усещат само със сърцето....

Аз съм го правил...и със старата Е46ца и сега с новата...даже май твърде често ми се случва :oops: (разбирам те много добре какво имаш в предвид :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Юли 2010, 9:16

то пак стана сравнителна тема,ама къде е гола 36-ца,м40,взела-дала отдавна и меганче на метанче,97г :roll:
вярно,на френските тоалетни са им меки и удобни седалките,ама до там.с тия панорамни челни стъкла,постоянно си под риска да изгориш по челото,даваш и връщаш гаста и това се разбира от ск лост,който се мести напред и назад,сякаш се стреми да се забие в таблото,педалчетата са навряни едно в друго,задницата мека на отврат.спирачките отпред като чинийки от кафе чаши,отзад мини барабанчета-не става се засилваш много,че спирането става адреналиново..
дълга тема :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 13 Юли 2010, 12:04

когато се ядосах нещо в Е30ката -удрях с юмрук по волана и заминавах напред.....
когато направих същото в реното просто волана се сгъна напред към таблото и си го изправих обратно! а не съм удрял с парен чук да кажеш....! веднъж малко по-силно натиснах лоста за скоростите надолу ,че спирах рязко и се подпрях на него и изпадна надолу някъде от една пластмасова ябълка се оказа после и останах без скорости. .... като си го дръпнах нагоре обратно и се намести в ябълката и се оправи...!е кажете ми тва кола ли е.....!?!?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 13 Юли 2010, 15:31

SKISA, сетих се за един герой - Зрюб Якия.
Та и ти... :mrgreen:
:smoke:

Потребител
Аватар
Кара: 18 годишна купчина желязо
Мечтае да кара: Toyota Avensis
Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)

Мнение от Phoenix_316 » 13 Юли 2010, 16:10

valdesbg написа:@Phoenix_316 не разбрах защо си направи труда да се регистрираш ??? Или зорлем търсиш конфликт ? Щом търсиш комфорт , вземи си лимузина ... някак обаче не ми се връзва "лиму.." с Рено ;)

Не, последното нещо, което искам е да влизам в спорове или да обиждам марката. Просто се зачудих на всички тия възхитени и пресилени (според мен) хвалебствия. Идеята ми е че не споделям манията ви по стари, ръбести, неудобни автомобили, които нямат елементарно оборудване, вдигат много шум и занасят по завоите.
Първоначално влязох за да проверя цените на кабелите и тампоните. После за да видя как се претапицира тавана и идея за импровизиран пепелник. След това исках да разбера само на мен ли 3 пъти ми се чупят щипките на предните стъкла и оставам на затворени прозорци без климатик в 35-градусовата жега. После ми стана интересно защо са сложили часовник (който така или иначе не е верен) вместо оборотомер. И така... регистрирах се. Ако изобщо направя 30 мнения ще го пусна в секцията за продажба (тъпо правило :dunno: )
А това с реното беше просто за сравнение. Него също не го хваля, защото го купих за 5к и за 2 години и 40к км. дадох още толкова за ремонти. Но пък се кефех. В крайна сметка - всеки с приоритетите си. Вие сте фенове на синьо-бялото кръгче на капака и на извъртяните погледи след него. Аз съм фен на задника си и искам той да се чувства комфортно.
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Юли 2010, 20:57

Аз съм фен на задника си и искам той да се чувства комфортно

еми как да стане да получиш комфорт от каталясала кола?
интересно,че си недоволен от бмв-то,но няма как да си,след като е разсипано!като си вземал,да си гледал,оттам ти идват проблемите.
за комфорт трябва нещо голямо,е34 или Е класа,но важното е да е качествена стоката...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории