Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Re: Случки на пътя

Мнение от body » 30 Яну 2014, 23:37

Е, на всеки се случва да кара пред него камион с 90 а той да кара със 120 примерно зад него.В лява лента се влачи някой със 140 и си мисли че е цар.Лява лента е само за изпреварване.Хубава лоша,караш си в средна.Всичко друго е простотия и предпоставка за произшествия и юмручни саморазправи.И най любимо ми е някой да ме изпреварва едва едва,така и не му се получава.Пиша това защото карам както мощни коли така и такива с по 100-120 коня бензин дето на баира се задъхват.Знам какво е да зададеш на пилота 200 и няма баир няма равно,знам какво е да караш 100-120 коня бензин и да катериш със 120 Траянови врата на 3800 оборота и температурата да подминава 90 градуса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 31 Яну 2014, 0:19

Малко извън темата но не мога да се сдържа да кажа към колегата ,че..
body написа:Е спрях затапвайки го.И му обясних че Рено и то Лагуна не е кола,и че не съм решил не съм яхнал тази до него.Аман от такива.

Първо - според мен не си прав за марките. Без значение кой с каква кола е - всички сме равни на пътя.
И второ - пак не си прав за това което си направил когато си го пуснал. На огледалото за обратно виждане имаш едно краче - като го бутнеш и огледалото се измества надолу именно с тази цел - ако някой ти свети в очите да го предотвратиш. Това ,че той е карал плътно зад теб и ти се е натискал и то в такива условия не е правилно от гледна точка на твоята ,неговата и безопасността на всички останали около вас) . Но факта ,че ти си го пуснал и си се лепнал за него :kuku: като си му святкал/свиркал и тн. показва ,че ти си на доста по-ниско интелигентно ниво от неговото.Нищо лично ,както ти каза -
body написа:Аман от такива.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Мнение от petrashkov » 31 Яну 2014, 20:26

Такам... За да ме разберете ще започна с това, че според закона за движение по-пътищата при движение в градски условия водачът има право да се движи в НАЙ-УДОБНАТА за него лента (в това число и лява). Тоест когато си караш с разрешената скорост (и повече) и зад теб има някой дето е решил, че ще те прескача ти не си длъжен да му правиш път (освен от колегиалност и т.н.)
Та... днес един господин, дал си парите за някаква недоклатена (сравнително нова) Октавия. Беше решил, че видите ли съм длъжен да му правя евала, да се наведа и да го пусна да ме прескочи. Принципно пускам всички такива да си излитат, обаче тоя беше удивително нагъл и неадекватен. Следователно парашута му не се отвори. То бяха псувни... обиди... свирене и какво ли още не. Късмет, че си бях взел кофата с търпението и не излязох от колата, защото минута след това светна зелено и се появи и патрулка. Съвета ми към колегите е да не обръщат внимание на такива идиоти с къси пи**и, защото после последствията не си струват удоволствието да им счупиш главата.
Критика се приема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Яну 2014, 20:52

На двулентов път двама такива дето карат един до друг с 30км щото така ги кефи могат да вбесят не само късите пишки но и тези с дългите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Мнение от petrashkov » 31 Яну 2014, 21:02

Jordana написа:На двулентов път двама такива дето карат един до друг с 30км щото така ги кефи могат да вбесят не само късите пишки но и тези с дългите.

Може. Но в петък час пик на бул. България при налични 3 ленти и скорост 70км/час...

Преди време с мой приятел проведохме следния експеримент. От Орлов мост до кв. Бояна по бул. България сме карали с 50км/час в лява лента. Автомобила беше MERCEDES S500 с няколко еднакви цифри на номера. Никой нито ни свирна, нито ни засече. Да не говорим, че спазваха дистанция от 1 километър. :mhihi:
Тоест българина е тарикат но само в определени ситуации. А когато е в чужбина масово спазва правилата, понеже там не му се разминава така лесно.
Критика се приема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Фев 2014, 10:48

Еми "матрияла" е такъв .Повечето умишлено търсят конфликтни ситуации за няма нищо. Тука имам под ръка двама трима представители на горепосочената прослойка от водачите.За това че някой се залепил отзад и присветнал почва италианско преслесване клаксони средни пръсти хранилки а не дай си боже някой по агресивно да го изпревари или засече ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Фев 2014, 15:44

petrashkov написа:Автомобила беше MERCEDES S500 с няколко еднакви цифри на номера. Никой нито ни свирна, нито ни засече. Да не говорим, че спазваха дистанция от 1 километър.

Виждал съм подобна ситуация, само, че колите бяха два броя, мерцедес и една Е38-ца, които дори направиха ляв завой на червен светофар, шоферчетата отсреща - ни вопъл, ни стон. А се е случвало коли да ги завари в кръстовището червен сигнал, селяците се скъсват да бибиткат :bang: :bang: Изобщо пълно е с мумшмороци.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от crazyfen » 04 Фев 2014, 9:33

Аз пък мога да ви кажа един пресен случай на същото място бул. България към кв. Бояна. Скромно ситроенче Ц5 пред нас ролс ройс фантом в лявата лента каращ с 60км/ч. Застигнахме го, бяхме на около 3м. зад него така карайки километър г/д, но не се отмести явно предполагаше, че не бързаме за никъде, веднага след като просто пуснахме ляв мигач беше забелязан и кротко и спокойно се премести в дясно , а ние си отминахме. Така че не всички каращи подобни коли си мислят, че са хванали Господ за шлифера, така и не всички каращи нормални коли си гълтат езика от подобни "тарикати" :bchug:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 04 Фев 2014, 11:42

crazyfen написа:Аз пък мога да ви кажа един пресен случай на същото място бул. България към кв. Бояна. Скромно ситроенче Ц5 пред нас ролс ройс фантом в лявата лента каращ с 60км/ч. Застигнахме го, бяхме на около 3м. зад него така карайки километър г/д, но не се отмести явно предполагаше, че не бързаме за никъде, веднага след като просто пуснахме ляв мигач беше забелязан и кротко и спокойно се премести в дясно , а ние си отминахме. Така че не всички каращи подобни коли си мислят, че са хванали Господ за шлифера, така и не всички каращи нормални коли си гълтат езика от подобни "тарикати" :bchug:

Или просто този, който е карал не е бил собственика на въпросното возило ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 04 Фев 2014, 12:01

То май в повечето случай собствениците са учтивите, а шофьорчетата са тарикатите :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 528i e39
Мечтае да кара: BMW M5 E34, BMW M3 E30, BMW M6 E24
Детайли за колата: ///Много Бяга... изр0дскУ e39 m52b28 ПоуЪр ;]] бмв-простаци.цоп

Мнение от Motorsport Technik » 04 Фев 2014, 12:48

body написа:Мога да карам и с 200+ което е често,но задължително намалявам ако застигам някой който изпреварва пред мен,та дори и да го прави със 100.Нито светя,нито псувам,нито ръкомахам.Ама да видя някой дето ми кара постоянно в лява лента със 140-160.Оооо,заигравам се на момента.А на такива дето светят отзад им късам нервите.Вчера вали сняг аз карам със 120 с Форд Мондео и изпреварвам доста начесто,тъй като колоната кара с около 90-100.Отзад едва ме настига едва едва Лайнарник Рено Лагуна.Кара почти с моята скорост,но ми свети отзад.Пуснах го да ме изпревари и а вземи после.На задната му броня стоя 120-130-140.На 140 в снега се предаде тотално.Светя му,че искам да го изпреварвам не прави път,ама и не ускорява над 140.Светя нон стоп,свиря му,онзи ми прави път и почва да ръкомаха отвътре.Е спрях затапвайки го.И му обясних че Рено и то Лагуна не е кола,и че не съм решил не съм яхнал тази до него.Аман от такива.

Карал съм и двете коли баща ми е с Лагуна 1-ца карал съм мондео първия модел пълен боклук трошлив за нищо не става както всеки форд ... ;) Рено лагуна си е много хубава кола за път мека возия удобна не като това тъпо мондео не мога да си сабера само краката па за целия да не говора трябва да дръпна седалката до край .. И не се закачаи много с лагуни щом караш клозет мондео щото тоя дето го карах е 1.8д 90 коня едва направи 180 щеше да се разглоби .. ,а лагуната на газ 1.8 моно 90 коня дигна 225
[Oo=[][]=oO] Конете напряга на завоя заляга задницата бяга към мантинелата посяга.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 04 Фев 2014, 13:15

Motorsport Technik написа:
body написа:Мога да карам и с 200+ което е често,но задължително намалявам ако застигам някой който изпреварва пред мен,та дори и да го прави със 100.Нито светя,нито псувам,нито ръкомахам.Ама да видя някой дето ми кара постоянно в лява лента със 140-160.Оооо,заигравам се на момента.А на такива дето светят отзад им късам нервите.Вчера вали сняг аз карам със 120 с Форд Мондео и изпреварвам доста начесто,тъй като колоната кара с около 90-100.Отзад едва ме настига едва едва Лайнарник Рено Лагуна.Кара почти с моята скорост,но ми свети отзад.Пуснах го да ме изпревари и а вземи после.На задната му броня стоя 120-130-140.На 140 в снега се предаде тотално.Светя му,че искам да го изпреварвам не прави път,ама и не ускорява над 140.Светя нон стоп,свиря му,онзи ми прави път и почва да ръкомаха отвътре.Е спрях затапвайки го.И му обясних че Рено и то Лагуна не е кола,и че не съм решил не съм яхнал тази до него.Аман от такива.

Карал съм и двете коли баща ми е с Лагуна 1-ца карал съм мондео първия модел пълен боклук трошлив за нищо не става както всеки форд ... ;) Рено лагуна си е много хубава кола за път мека возия удобна не като това тъпо мондео не мога да си сабера само краката па за целия да не говора трябва да дръпна седалката до край .. И не се закачаи много с лагуни щом караш клозет мондео щото тоя дето го карах е 1.8д 90 коня едва направи 180 щеше да се разглоби .. ,а лагуната на газ 1.8 моно 90 коня дигна 225

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти си ебати хумориста :mhihi: Не се закачай вика с Лагуни като караш Мондео :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 04 Фев 2014, 13:49

body написа:Карал съм и двете коли баща ми е с Лагуна 1-ца карал съм мондео първия модел пълен боклук трошлив за нищо не става както всеки форд ... ;) Рено лагуна си е много хубава кола за път мека возия удобна не като това тъпо мондео не мога да си сабера само краката па за целия да не говора трябва да дръпна седалката до край .. И не се закачаи много с лагуни щом караш клозет мондео щото тоя дето го карах е 1.8д 90 коня едва направи 180 щеше да се разглоби .. ,а лагуната на газ 1.8 моно 90 коня дигна 225

Сигурен ли си за това?
Аз си мисля, че този могъщ двигател, еле пък на гaз трябва да е вдигнал поне 275км/ч. :mhihi:
Последна промяна Fear на 05 Фев 2014, 8:45, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 04 Фев 2014, 17:30

Fear написа:
body написа:Карал съм и двете коли баща ми е с Лагуна 1-ца карал съм мондео първия модел пълен боклук трошлив за нищо не става както всеки форд ... ;) Рено лагуна си е много хубава кола за път мека возия удобна не като това тъпо мондео не мога да си сабера само краката па за целия да не говора трябва да дръпна седалката до край .. И не се закачаи много с лагуни щом караш клозет мондео щото тоя дето го карах е 1.8д 90 коня едва направи 180 щеше да се разглоби .. ,а лагуната на газ 1.8 моно 90 коня дигна 225

Сигурен ли си за това?
Аз си мисля, че този могъщ двигател, еле пък на гз трябва да е вдигнал поне 275км/ч. :mhihi:

Аз залагам на 280! :bowdown:

Максимална скорост 180 км/ч
Ускорение от място до 100 км/ч 13.9 с.

Тука на всеки колата вдига поне с 20 км/ч над максималната си скорост, но тая лагуна Оби рибата :ok:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 04 Фев 2014, 17:38

Аз залагам, че тия километри ги е засякъл надолу по язовирната стена :lol:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории