BMW - The Ultimate Driving Shit at Snow

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 308 THP

Мнение от tzavti » 05 Яну 2008, 12:50

Карането на кола само с задно предаване в зимни условия не е лъжица за всяка уста.
Всеки вид трансмисия си има своите предимства както и своите недостатъци.
Аз за първи сезон карам кола с предно без никаква електроника .
Впечатленията ми са лоши по отношение на пързалянето и тръпката при каране на сняг.
Голям проблем на предното е че не мога да спирам с двигател на заледено заснежено или мокро платно.
Колата веднага тръгва и не знаеш къде ще се спре.
Спирането с двигател и скорости на задното е невероятно удоволствие от карането но изисква и повече съобразителност.
Предното газ спирачка газ спирачка и така иначе целуваш мантинелата.
Аз лично не съм карал много бмв-а но от както съм станал шофьор карам руските им събратя лада жигули и москвич.
Много ще кажат че това не са коли.
Пробвайте да се качите от бмв с шперове компютри и блокировки на трансмисията на прост москвичов твърд заден мост с диференциял от стандатрен тип и да се пързаляте .
Предполагам че ще свърши зле работата.
Има и коли по зле от бмв то с задно дето толкова го пюе колежката че не можела да го кара.
Задкормилното е важно и опит-а му а не колата конете диферинцялите и тем подобни.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 05 Яну 2008, 13:10

Е стига с тва задкормилно де. Не разбрахте ли, че към ден днешен вече няма слаби шофьори. Всички са мега-добри и дават съвети по форумите ако някой е малко по-малко добър как и той да стане мега добър. Ше отшумите и вие здрави карачи както сините ви пръскалки и табелките ///М отшумяха от колите ви преди вас.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 05 Яну 2008, 14:30

54321 написа:Е стига с тва задкормилно де. Не разбрахте ли, че към ден днешен вече няма слаби шофьори. Всички са мега-добри и дават съвети по форумите ако някой е малко по-малко добър как и той да стане мега добър. Ше отшумите и вие здрави карачи както сините ви пръскалки и табелките ///М отшумяха от колите ви преди вас.

Само да те питам, Вектрата дето я караш да не би да е жълта?
Вектрата дето вози като 5-ца, или ти карайки Вектра си мислиш че е 5-ца?
Когато хората са правили двигатели и автомобили, Опел са правили шевни машини!

Лека, доходна и безаварийна!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 05 Яну 2008, 14:55

Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?
Да не си част от някои от прословутите Витошки групи или си от по-протата дето ходят на Плана?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 05 Яну 2008, 16:38

54321 написа:Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?
Да не си част от някои от прословутите Витошки групи или си от по-протата дето ходят на Плана?

Не, аз съм от тия дето си седят в къщи и пишат глупости по форумите!
На Витоша отивам да си заведа децата на ски, а на Плана да видя какво става с картофите по село!!!
Леко хронология:

1-ва кола Москвич 2140-Д '87г.(ама Д-то не е Дизел, а Де форсе, това е за разбирачите!). Яка руска машина, както съм я карал нея друга така не съм я карал!
Със задно предаване, много лека отзад и в сняг я няма никаква.

2-ра кола Опел Вектра -А 1,6 GL.'89 г. Първо впечатление е за една здрава немска машина донесла ми в последствие много разочарования.
Кола с предно предаване която с хубави зимни гуми е минавала от всякъде.

3-та кола(и до сега) Сеат Ибиза 1,8 GLXI '94 г. Странно, но това е една много здрава от към ДВГ и ходова част кола със слабо и тропащо купе. С предно предаване.
Със сравнително добри гуми ме е слушала доста прилично.
Всичките коли са без ABS-и и т.н. допълнения!

4-та кола( и до сега) BMW 525 ТД '94 г. Взех я с едно наум(главата и задното предаване), НО нито едното нито другото са ме притеснявали вече 1,5 г.!
Колата е с ABS и шпер, с много леки изключения не ми е правила абсолютно никакви проблеми, нито сега в снега нито когато съм се качвал на Витоша с децата!

Не претендирам да съм пилот или карач, имам някъде около 100000 само градско(Вектрата беше такси за 1,5 г. взех я на 115000 и я продадох на 250000), а за извън градското не знам колко са общо.
От всичките коли най-добре ми е BMW-то, и няма абсолютно никаква разлика от задното или предното ако си знаеш мярката!
Можеш да караш и кола 8 х 8, и ако си лешпер пак да се нахендриш в канавката!

Хайде със здраве!

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 308 THP

Мнение от tzavti » 05 Яну 2008, 17:43

bobi_maxo написа:
54321 написа:Аз само да те питам ти от кои беше? От здравите карачи или от пилотите?

Не, аз съм от тия дето си седят в къщи и пишат глупости по форумите!
На Витоша отивам да си заведа децата на ски, а на Плана да видя какво става с картофите по село!!!
Леко хронология:

1-ва кола Москвич 2140-Д '87г.(ама Д-то не е Дизел, а Де форсе, това е за разбирачите!). Яка руска машина, както съм я карал нея друга така не съм я карал!
Със задно предаване, много лека отзад и в сняг я няма никаква.

2-ра кола Опел Вектра -А 1,6 GL.'89 г. Първо впечатление е за една здрава немска машина донесла ми в последствие много разочарования.
Кола с предно предаване която с хубави зимни гуми е минавала от всякъде.

3-та кола(и до сега) Сеат Ибиза 1,8 GLXI '94 г. Странно, но това е една много здрава от към ДВГ и ходова част кола със слабо и тропащо купе. С предно предаване.
Със сравнително добри гуми ме е слушала доста прилично.
Всичките коли са без ABS-и и т.н. допълнения!

4-та кола( и до сега) BMW 525 ТД '94 г. Взех я с едно наум(главата и задното предаване), НО нито едното нито другото са ме притеснявали вече 1,5 г.!
Колата е с ABS и шпер, с много леки изключения не ми е правила абсолютно никакви проблеми, нито сега в снега нито когато съм се качвал на Витоша с децата!

Не претендирам да съм пилот или карач, имам някъде около 100000 само градско(Вектрата беше такси за 1,5 г. взех я на 115000 и я продадох на 250000), а за извън градското не знам колко са общо.
От всичките коли най-добре ми е BMW-то, и няма абсолютно никаква разлика от задното или предното ако си знаеш мярката!
Можеш да караш и кола 8 х 8, и ако си лешпер пак да се нахендриш в канавката!

Хайде със здраве!

За москвичите си имат трик зимата.
Една лопата за сняг и щайга с тухли отзад в багажника.
Със същия звяр никога не съм закъсвал аз лично.
Споделям мнението ти .Карал съм го така като никоя друга кола и нев ми е правил проблеми.
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 05 Яну 2008, 17:50

Аз пък сега ще ви оборя всичките... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
До вчера синята ми кола стоеше пред блока..разчистена,но около нея навсякъде 50санта сняг...наложи ми се да я карам и си мислех "един ужасен ден с тази невървежна кола"...мързеше ме да чистя около нея,качих се завъртях ключа,вкарах на задна и тя излезе,все едно беше на сух асфалт...цял ден съм влизал нарочно по преспите за да затъне аджеба тфа животно...в девствен сняг по междублокови пространства влизах...неще и неще...вечерта с приятелката ми се качихме до копитото и съм дрифтил по завоите...на един от последните десни преди кулата изпуснах малко колата и цялата предница скочи в пряспата отстрани в неутъпквания сняг...точно 3 натискания на съединителя и бях отново на пътя... :D
п.п. Става въпрос за Е36 316 М40 :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...и аз не повярвах :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Яну 2008, 19:02

чшшшш тва е ///м40 не се ебавай ти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 05 Яну 2008, 22:08

Penchev написа:zBoost колега, имаме и ново Митсубиши Л200 '07 ,което има всички демултипликатори,блокажи и прочие неща за офроуд :idea:
С тази машина е да стигнеш полека дотам дето не предполагаш,че е възможно - освен нови изрудски гуми, му купихме и вериги Кьониг за 320 лв за задния мост.Онзи ден и вчера в Свогенския Балкан, по един планински път ,дето ако не си го минавал 20 години като мен ,няма как да разбереш,че въобще това е път :!: при 50 см пресен сняг + 10 стар отдолу с ледена кора :idea: Една Виетнамка буксуваше безпомощно, същата ,от която съм се плашил като от демон ,като съм видял откъде лятото мина :shock: С Митсубишито с веригите и малко баласт в товарния отсег минахме на 2-ра бавна та не усетихме.Зарадвах се ,че това нещо ни завози горе високо в Балкана.
Толкова с кефа със 4 по 4-то :!:

Обаче,аз както и хората ,които писаха досега по подфорумите "За" задното в снега не изпитваме удоволствие от това безинтересно и монотонно пътуване :!: Мисля си ,че БМВ не е твойта кола - не ми се обиждай ;) От твойте мнения аз разбрах ,че ти си търсиш спокойствието и сигурноста - О'К ,за теб е джип-а и офроуд форума :idea:

Съвсем приятелски те каня на сбирката ни в Четвъртък на ЕКО-то и ще се качим нагоре, клин клин избива :idea: Не е добре млад човек (предполагам) толкова много страх да носи в себе си,че чак да затвори колата си за през зимата :D Ако искаш ще дойда с на майка ми Е36-цата ,която е със същите гуми ,като мойте и няма шпер както и мойто комби да видиш и дасе убедиш,за това което ти говоря :idea:

Георги Пенчев

Я сподели какво Л200 имате, че ми стана интересно, ClubCab или DoubleCab, Invite или Intense.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Яну 2008, 22:41

Intense - 167 к.с. 2,5 литра дизел :D
Да не си имаш и ти такъв дзвер :?: :D

Изображение

Изображение

Изображение

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 05 Яну 2008, 23:21

:mhihi:
Изображение

Работата ми е тясно свързана с тия кочинки, много ме радват.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Яну 2008, 0:17

Ееееей супер :D

Значи, аз вдигах точно 190 км/ч :shock: на магистралата за Бургас от карнобат ,новото :shock: И там спира ,като с прекъсвач :) Е трябва доста път след 170 км/ч ,но до 170 вървят много прилично 8)

Приятна машинка е :D Малко имат лаг тези двигатели,но са силни.
Готино се подлюшкват на скорост с дълги вълнисти неравности,човек има чувството ,че се вози на лодка :mhihi:

С брат ми сме орали здраво ,познавам едно момче ,което работи в балкан стар с Митсубишитата и казва,че всички се кефят на пикапа повече от Паджерото,защото пикапа си е яко желязо отвсякъде,докато джип-а малко вече се "размива" с независимо окачване и още някои подрообности ,които го отдалечават от старата школа джипки на Митсубиши ...

Някой път не мога да си обясня от къде намира сцепление това животинче,хем със заводските гуми :shock:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 06 Яну 2008, 0:25

да вадя ли компроматите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Яну 2008, 0:35

НЕЕЕЕЕЕЕ за богааааа :mhihi: :mhihi:
За моя брат просто няма измислена техника ,която да му уидиса на експериментите :help:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 06 Яну 2008, 0:44

Penchev написа:НЕЕЕЕЕЕЕ за богааааа :mhihi: :mhihi:
За моя брат просто няма измислена техника ,която да му уидиса на експериментите :help:

Георги Пенчев

:mhihi: :mhihi: сложихте ли лопата вътре вече, че да ходим тука по едно ново маршрутче

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории