... кога си давате сметка че ви е свършил таланта ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Kriso » 28 Дек 2004, 23:08

Аз не участвах в катастрофата за която ще ви разкажа, но направо си я преживях.
Лятото на 2003:Прибираме се аз и колеги от командировка в Бургас.Бяхме кола и микробус.На Пловдивската магистрала след тунела заваля дъжд.В края на спускането след тунела спряхме да си затворя десния прозорец.(Карах микробус Peugeot Boxer на които в движение не можеш от шофьорското място да си затвориш десния прозорец).Тръгнахме и долу на равното вече бяхме с 110-120 когато изведнъж пред мен гледам някакъв облак вода.От облака започнаха да хвърчат части.Аз съм 20 м зад "колата".Скачам на спирачките и ляв волан.Точно тогава осъзнах грешката ми защото волана беше лек все едно е откачен.Буса се поднесе на 45* спрямо оста на пътя.В главата ми доиде една мисъл:"Е са си е**а м**та.Инстинктивно пуснах спирачката буса тръгна на право.(Спасиха ме 1500кг. багаж отзад)И така ми се размина.
Колегите в предната "кола"(пежо 306 комби) бяха невредими като по чудо.Спасиха ги airbags и коланите.
Тази случка и до днес я сънувам.
BMW - The king of the route.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Нищо особено

Мнение от ///M3-E36 » 12 Яну 2005, 14:19

Случи се през лятото на 2001, когато бях в Кипър (тогава бях на 14). Майка ми даде да карам служебния пикап, който беше в отвратително състояние. Карах по един чакълест път и нали там движението е ляво стоящо... Трябваше да направя ляв завой и стигам аз до едни дървета (кипариси), които разделят пътя на 2, а аз трябваше да мина в ляво на тея огромни дървета. Ама в последния момент зацепвам че трябва да съм в ляво и вече съм на много малко от тях, въртя до край на ляво, ама прекалено късно съм се сетил и....прасссссс - сгънат капак, спукан радиатор и туй-унуй поокривено. Ама викам си жив съм :mhihi: Понатъртих си колената и това беше то... После изправяхме ламарините на превозното средство с фадрома :twisted: Иначе се стреснах малко, щото тос пикап не е наш, а е служебен, нищо че беше много разбит. За щастие никой не разбра кво е станало и си тръгнах диф и щастлиф :lol:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 12 Яну 2005, 15:37

по пътя за златни пясъци с пистов мотор 2001год (преди 2год. и половина) 900 кубиков влизаме в ляв завой ,където ни изненадва катастрофа и задръстване,мотора с над 280км/ч.За малкото стотни от времето само погледнах към морето,затворих си очите и видях най-хубавите моменти от живота си- приятелите ми ,семейството, а дори и хора за които не се бях сещала от много време.Помислих си че това е краят и че единственото нещо за което съжелявам е че НЕ СЛОЖИХ КАСКА!Ноооо като отворих очите си бяхме отминали (по късмет) ченгетата ни гониха ,пък на мен ми беше вече се тая нали късмет изкарах..... :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 18 Яну 2005, 16:32

веднъж се возиме от боровец към софия със нашите и брат ми с едно пежо 306 седан със около 110 май(беше 1997-8 та не помня)и на един завой баща ми изпреварва и едно бусче пълно с пътници отсреща баща ми видя,опита се да отиде в обратно в платното но имаше все още кола до нас (незнам дали беше така но така си го обяснавам)и насочва колата челно за да не поеме удара майка ми ами всички заедно и така ще е по малко опасно,аз си затворих очите,и видях много искри чух трясък и нищо ми нямаше,защото съм си сложил ръцете и коленете на предната седалка!представяте ли си???дете на 5-6 години инстинктивно (не съм мислил за нищо сигурно 10 мин. след случката)се спасява от катастрофа!нашите казаха"бързо излизайте!"аз не можех да си намеря копчето за колана и брат ми,който после се оказа че е бил с разкъсан далак и т.н. ми откопча колана и ма изнесе от колата.през това време просто бях забравил да мисля.спряхме една кола на стоп и хората ни закараха до болницата по пътя седях в жената.тогава се сетих за филмите които съм гледал дето хората умират като се блъснат и питах мама "ще умрем ли?"тя каза "не,обещавам ти!"и не съм мислил пак до пирогов.там се оказа че майка ми е със счупена ключица а брат ми там с такива ужасни разкъсвания от колана,по късно се разбра че баща ми е с счупено рамо и само на мен ми няма нищо!след 2-3 години си говорихме на тая тема с баща ми и той ми каза че като са дошли полицайте са говорили нещо там, погледна ли са вътре в купето и са видяли счупен волан ама не набит напред от шофьора ами баща ми го е издърпал като се е опитвал да спре :shock: !!!та мислите ми са:какво стана и "ще умрам ли?"и чам след катастрофата!
Live it like you Love it

Потребител
Аватар

Мнение от AntiLag » 14 Фев 2005, 10:11

bawarka написа:по пътя за златни пясъци с пистов мотор 2001год (преди 2год. и половина) 900 кубиков влизаме в ляв завой ,където ни изненадва катастрофа и задръстване,мотора с над 280км/ч.За малкото стотни от времето само погледнах към морето,затворих си очите и видях най-хубавите моменти от живота си- приятелите ми ,семейството, а дори и хора за които не се бях сещала от много време.Помислих си че това е краят и че единственото нещо за което съжелявам е че НЕ СЛОЖИХ КАСКА!Ноооо като отворих очите си бяхме отминали (по късмет) ченгетата ни гониха ,пък на мен ми беше вече се тая нали късмет изкарах..... :smoke:

Това не ми звучи много реално!

А по темата:
Винаги съм се учудвал как за толкова малко време успяват да ми минат толкова много неща през главата.
Забелязал съм че при мен мислите са винаги оптимистични , и до последния момент тая надежда че ще овладея положението .

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 14 Фев 2005, 14:16

слава богу досега не сум катастрофирал но веднуж един как 6те6е да се натресе в мене о6те ниама да го забравиа просто на косум бе6е да стане катастрофа след този слу4аи три дена не сум се ка4вал на кола

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 26 Фев 2005, 21:23

AntiLag написа:: Това не ми звучи много реално!.

и аз сега какво трябва да направя че не ти звучало реално?
да направя задно калбо?

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 02 Мар 2005, 9:25

Вчера за малко да се размажа но не успях.Минах на сантиметри от едно дърво и само си мислих не в дървото.Оправих положението с волана и леко спирачки
Niki Lauda

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 02 Мар 2005, 11:50

Истински случай днес сутринта:

Тръгвам сутринта към 6:30 от Стара Загора посока Пловдив и си псувам късмета че не можах да тръгна още снощи ама пътищата бяха заледени още от 6:00 следобяд...Както и да е..никой от общината не се сетил да пусне снегорините да изчистят пътя сигурно са викали наум:" За какво нали ще се разтопи така или иначе през пролетта?? Чакай да заредя новия ми мерджан с нафтата от снегорините" както и да е на пътя имаше пресен сняг към 20 см и аз на 5та и с 40-50 км си мърдам задника...Първо нека стигна в Чирпан и ако всичко е наред ще продължа иначе ще остана при приятели там...на пътя натам изключих радиото,парното да работи леко и аз съсредоточен на пътя...всичко освен тираджийте карат със същата скорост като мен освен 3-4 БМВ Х3 и Х5 и няколко Ландровери...Хех..Това е да имаш 4х4 и да не ти пука хич..по едно време гледам едно много хубаво на цвят Старозагорско Х3 и зад него тръгва да изпревари камион...викам добре ама после видях накрая ремаркето да се мята наляво и надясно :shock: викам това е...Ще стане като на Картун Нетуорк...макар че влекача пързаляше и ми мяташе на лявото стъкло тонове сняг и вода накрая като видях че ремаркето се успокои малко давам спирачки да ме мине..за малко да си загубя контрол ама се отървах...Жълто Волво ФХ12 със сливенска регистрация...Няма ли да го хвана после ще му таковам таковата...ама нашия пич кара с 80-100 и въобще не го пука...както и да е..след 4-часов път стигнах тук и ви разказвам какво е станало...Упражнението го пропуснах ама хубаво че се прибрах невредим и на количката нищо й няма..
И да ви питам аз с моя наивен акъл...Нали би трябвало снегорините да минават първо и след него друг камион като на общината която има едни огромни въртящи метли да пръска снега и да не го оставя??? И не би ли трябвало най рано сутрин да тръгват а не да чакат да стане 12:00 сутринта??

Епилог на всичко това е един Голф 3ка на излизане от Чирпан който беше обърнал на таван в една канавка и полицайте се опитваха да го извадят...имаше една девойка която сядаше в патрулката и ревеше..дано ревала от шока а не от мъката от загуба на някой любим :( Както и да е...друг инцидент който искам да споделя беше на магистрала тракия посока Пловдив след като мантинелата в средата свършва и ограничението е 80 и там почти винаги има полицай минавам този участък,качвам едно възвишение на магистралата и като се спускам леко виждам една цистерна обърнала се е в канавката...Незабавно се обадих в Пътната полиция които нищо не знаеха по въпроса и оператора ми благодари че се обадих и даже беше много възпитан и културен да ме чака да му обясня защото леко българския ми е труден... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Sotirov » 02 Мар 2005, 21:21

Ми .. . на4е да ви разкажа и аз .. Тва става на 13 НОЕМВРИ ....
ТЕсен пьт серия от завои .. скороста е около 70-80 км .. незнам то4но штото нямах време да я видя .. МУ3иКАта на мах.
Изведнаж десен завои по4вашт плавно и накрая . ... заваршващ доста остро .. НА4е мислите ми бяха.." Ваи .. ко стаа ".. И за 1-2 сек. някаде .. и бях в тревата . след тва .. сериика от малки храст4ета . и ДЬРВО .. КОфти .. СЛед .. Удар . с глава на стьклото . .и като СГанах волана .. последва .... малко затруднено дишане което се поправи по4ти веднага.РЕ3УЛТАТа беше .. . цепната . вежда .. и белег .. завинаги .. АМА СЕ ПАК ЖИВ !!!!!!!!!! АА .. и без колан бях .. !!!! таи 4е си ги слагаите . .
Opel KAdett 1.3S ForeveR i BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 03 Мар 2005, 18:36

bawarka написа:
AntiLag написа:: Това не ми звучи много реално!.

и аз сега какво трябва да направя че не ти звучало реално?
да направя задно калбо?

Мисля 4е Анти имаше впредвид цифрата от 280 км/4
и мене ми се вижда множко, най малкото шото са малко моторите които ги вдигат и обикновенно не е по междуселски пътища
недей да киселееш сега :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 03 Мар 2005, 18:46

:OT: Само едно уточнение, че пътя за Златните не е "междуселски път" :evil: А иначе пътя позволява висока скорост но чак 280 :roll:
А по темата имал съм случаи, когато съм бил на косъм от катастрофа ( за щастие досега съм получавал само леки удари отзад :mhihi: )
но обикновено в моментите когато съм близо до катастрофа си мисля единствено как да избегна удара и съответно следват някакви механични движения от моя страна. :driving: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 03 Мар 2005, 20:22

Bavarcheto написа::OT: Само едно уточнение, че пътя за Златните не е "междуселски път"

Sorry, няма се повтори, не съм искал да обидя никой
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Мар 2005, 2:14

Преди 4- 5 години пътувам от Ловеч към София с тогавашната ми кола- Опел Кадет модел Д (не е дизел, тва е купето- стария кадет). Карах с около 120. Малко след Ловеч, близо до първото село Пресяка гаджето ми чопли семки в колата и фърля люспи из колата като някакъв папагал. Аз избеснях щото 2 часа я бях чистил и прал и и викам "стига прай боклук и си сложи колана, че сме извън града вече", а тя "чакай да си изям семките и ще събера боклука и ще си сложа колана" и си продължи да чопли. Ама аз темерута, вместо да си трая се наведох да вдигна една люспа от мокета- страшна простотия от моя страна.. Точно на мястото където се наведох пътя прави един много дълъг и плавен завой. Стъпих с дясната гума на чакъла 10- тина см извън пътя и се вдигнах веднага. Като видях, че колата е с едната гума извън пътя чукнах волана много рязко наляво- втора груба грешка. Задницата поднесе яко и колата стана неуправляема, изправих я веднъж, но пак занесе, втори път и пак занесе- амортисьорите отдавна бяха за смяна, но си джитках още с тях щото нямах пари за нови- трета грешка. И след третото поднасяне колата прескочи шанеца виждах всичко като на бавен кадър, как сгазих газих едно малко дърво, как колата се завъртя пак и се удари със задницата в някакви храсти, как се пръскат стъклата, как се сгъва и цепи арматурното табло и си мислех, че това не може да се случва наистина...
Когато колата спря кучето ми, дето се возеше отзад се оказа в скута ми, а гаджето ми в безсъзнание. Изнесох я навън и я оставих на тревата, обадих се на бърза помощ завих я с едно яке и погледнах да не си е глътнала езика и дали от някъде тече кръв. Бърза помощ дойде след 5- 10 мин някъде, до това време тя се беше съвзела вече и се оказа само леко комоцио. Аз бях с 2 счупени ребра от колана, които усетих чак на другия ден, а колата с тотална щета- обърнат на опаки двигател и зверски посукана.
Обеца на ухото ми остана от тоя случай да не се разсейвам като карам, да слагам колана винаги, когато съм извън града и да карам винаги технически изправен автомобил и да не спестявам пари от окачване и спирачки.
Иначе от тогава насам съм имал доста случаи при които съм бил близо до катастрофа обикновено не по моя вина, но съм се разминавал. Наскоро ме удари трамвай, но мина на червено и не бях виновен, после едно такси ме удари отзад.. и т'ва в рамките на месец.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 04 Мар 2005, 21:49

Gavril :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории