За първи път зад волана на 320и

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gecko » 12 Сеп 2008, 15:43

Pitbull_Germany написа:
gecko написа:Колега Pitbull_Germany добре това за 320-ките и за новите модели ли ще се отнася ? :roll:

Новата 20-ка е друга бира...но пак не мога да я свържа със спортен автомобил от нисък клас (висок клас разбирай минимум 300+ коне). Това си е лично мое мнение! За мен например новата 320-ка е много приятна за каране и удобна кола, която има спортен характер, НО само заради задното. Да седнеш сега да ми обясняваш, че е егати чудовището...просто не ми се връзва на мен! За мен спортен автомобил като спортен автомобил е М-серията, а при е92 и 335!

Айде със здраве и по-малко нерви :)

E М-ката си е М-ка ... съвсем различен клас.Това за мен е колата , разбира се.Но според мен един чип тунинг на колата дава съвсем друго лице на колата като мощност.Аз лично съм много доволен и има огромна разлика от преди и сега.И като че ли според мен (лично мнение) малко се приближава към спортния характер.Но всеки си има предпочитания.Важното е да сме живи и здрави по пътищата пък кой каквото ще да кара :)
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Сеп 2008, 15:48

Fear написа:Все пак благодаря, че сте склонни да забравите "прегрешението" ми, че съм се изказал негативно за модел на BMW. :bchug:

Простено ти е, айде с мир и любов :angel:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 12 Сеп 2008, 15:49

Всичко е добре когато свършва добре.Колега Fear :bchug:.

п.п.Всеки си харесва неговата кола независимо каква марка е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARETZA » 12 Сеп 2008, 16:06

Карах алфа 156 пак с спортно о-не хареса ми, лесно се управлява обаче усмивката не беше същата като слеб 20ката :mhihi:
BMW-feel the difference 8) имаше няква реклама с този лаф-почуствай разликата :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 16:08

E да, няма как да й завъртиш задника. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Сеп 2008, 18:09

gecko написа:
Pitbull_Germany написа:
gecko написа:Колега Pitbull_Germany добре това за 320-ките и за новите модели ли ще се отнася ? :roll:

Новата 20-ка е друга бира...но пак не мога да я свържа със спортен автомобил от нисък клас (висок клас разбирай минимум 300+ коне). Това си е лично мое мнение! За мен например новата 320-ка е много приятна за каране и удобна кола, която има спортен характер, НО само заради задното. Да седнеш сега да ми обясняваш, че е егати чудовището...просто не ми се връзва на мен! За мен спортен автомобил като спортен автомобил е М-серията, а при е92 и 335!

Айде със здраве и по-малко нерви :)

E М-ката си е М-ка ... съвсем различен клас.Това за мен е колата , разбира се.Но според мен един чип тунинг на колата дава съвсем друго лице на колата като мощност.Аз лично съм много доволен и има огромна разлика от преди и сега.И като че ли според мен (лично мнение) малко се приближава към спортния характер.Но всеки си има предпочитания.Важното е да сме живи и здрави по пътищата пък кой каквото ще да кара :)

Прав си, здраве да е :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 12 Сеп 2008, 18:43

Мишел написа:
Fear написа:Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна", но и аз преди седмица за пръв път карах Е36 320i купе на връщане от морето, а и малко там.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, колата не е нищо особено. Съвсем обикновена кола.
Нито управлението й е толкова прецизно, нито върви кой знае колко, а тази уж е чипосана.

Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320). :)

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
Замълчи....
Аз съм се учила да карам на Алфа....не ми е била учебната, а тази на която истински се учих....много малко мъже можеха да я държат в пътя, не говоря за таратайка.... сега не карам Алфа.....
На грешното място пускаш тези постове :evil: :evil: :evil:

С риск да те заболи солено е извинявай ама италианките освен вървежа нищо друго хубаво нямат нито са комфортни вътре и удобни,нито са обезшумени ,а от личен опит знам че най-малко в тях е мислено за обслужване!!!Така че :kuku: :kuku: :kuku:
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Сеп 2008, 13:29

Няма как да ме зaболи, вече съм го казвал. Всеки си има мнение и аз уважавам чуждото, макар че в този случай не съм съгласен с теб. Просто моето мнение е друго. :)
Би ли се обосновал, като обясниш какво означава "Най-малко в тях е мислено за обслужване"? :)
Очевидно се занимаваш с ремонт на автомобили и ми е интересно, върху кои точно модели италиански коли имаш наблюдения, защото както и по-горе съм казвал, колите са разделени на класове и лично мога да ти гарантирам например, че Алфа 166 е достатъчно комфортна и удобна, обезшумена и т.н. ;)
Моята също си ми е повече от удобна, но за мен, защото ако си над 185см например, започваш да имаш трудности с този модел - не е кола за "големи хора", определено. :D
Ето един цитат от Wikipedia по въпроса:
The car is very low slung and entering and exiting the car is very similar to that of a Ferrari: difficult.

Ето и цялата статия.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_GTV_&_Spider

пияния майстор
Аватар

Мнение от remaka » 13 Сеп 2008, 14:26

Fear написа:Няма как да ме зaболи, вече съм го казвал. Всеки си има мнение и аз уважавам чуждото, макар че в този случай не съм съгласен с теб. Просто моето мнение е друго. :)
Би ли се обосновал, като обясниш какво означава "Най-малко в тях е мислено за обслужване"? :)
Очевидно се занимаваш с ремонт на автомобили и ми е интересно, върху кои точно модели италиански коли имаш наблюдения, защото както и по-горе съм казвал, колите са разделени на класове и лично мога да ти гарантирам например, че Алфа 166 е достатъчно комфортна и удобна, обезшумена и т.н. ;)
Моята също си ми е повече от удобна, но за мен, защото ако си над 185см например, започваш да имаш трудности с този модел - не е кола за "големи хора", определено. :D
The car is very low slung and entering and exiting the car is very similar to that of a Ferrari: difficult.

Ето и цялата статия.

А можеш ли да я сравниш със 7-ма серия на БМВ?Не!Намира се точно между 3-ката и 5-цата като комфорт!!!А за обслужването мога да ти кажа че няма общо в темата макар че съм се срещал с почти всички известни по бг модели (до2005-2006г) на Фиат Алфа Ланча и мога смело да твърдя че с нищо (като изключим вървенето) не превъзхождат истинските немски коли (Мерцедес,БМВ,целия Фолксваген груп(Ауди,Фолксваген,Щкода и Сеат )И както ти каза въпрос на вкус и предпочитания!!!Нищо лично колега.
Remi Performance Garage

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2008, 14:59

по въпроса с клипчето... освен че от него са изрязани доста унизителни части ;)

"I have now tried everything in my limited repertoire to make this car do anything other than try to go straight on... and it won't. Not the most fun I had... but safe" - J.C.

не ми звучи много спортно ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Сеп 2008, 16:20

remaka написа:
Fear написа:Няма как да ме зaболи, вече съм го казвал. Всеки си има мнение и аз уважавам чуждото, макар че в този случай не съм съгласен с теб. Просто моето мнение е друго. :)

Ето и цялата статия.

А можеш ли да я сравниш със 7-ма серия на БМВ?Не!Намира се точно между 3-ката и 5-цата като комфорт!!!А за обслужването мога да ти кажа че няма общо в темата макар че съм се срещал с почти всички известни по бг модели (до2005-2006г) на Фиат Алфа Ланча и мога смело да твърдя че с нищо (като изключим вървенето) не превъзхождат истинските немски коли (Мерцедес,БМВ,целия Фолксваген груп(Ауди,Фолксваген,Щкода и Сеат )И както ти каза въпрос на вкус и предпочитания!!!Нищо лично колега.

Kaк точно реши, че се намира между 3-ката и 5-тицата като комфорт? :) Като излезе 169 догодина, може и да опитам да направя сравнение, въпреки че колата ще е наистина по-скоро в класа на 5цата. Но ще е със задно предаване и в гамата ще има "моторчета" и по 400 кс. :twisted:
Колкото до обслужването, не казваш нищо, само хвърляш едно твърдение, неподкрепено от никакви факти, а има общо с темата защото ти го спомена. Аз не бих се сетил затова, но след като си го споменал, подкрепи го с нещо.
Хм, "истинските немски коли"... е, за мен "истинските немски коли" бяха до 1995-1996г. Оттам насетне, всичко е ширпотреба и масово производство бъкано с какви ли не екстри, които само чакат да се прецакат и да ти скъсат нервите в сервиза. :D Разбира се, това се отнася не само до немските автомобили, но изобщо за автомобилостроенето като цяло, поне според мен. :)
Отделно, нещото, което е подкрепено с повече от достатъчен брой проучвания в цял свят, немските автомобили като надеждност и обслужване, са доооста далеч от японските, които са окупирали първите места. По този въпрос какво ще кажеш? :)
Сега за вървенето - ти изглежда си останал с впечатлението, че италианските коли само вървят, както и казваш - е не е така, пълно е с всякакви боклуци, които не само не вървят, ами са зле отвсякъде. Но това отново важи за кажи-речи всички производители на автомобили. Почти всяка марка си има своята гордост и своята "мърша". :D

Абе с две думи, определно още робуваш на заблудата, че най-добрият телевизор е Сони, най-добрият телефон - Нокия, най-добрата кола е немската... събуди се колега, 2008 година сме, а не 1989. ;)

[steeN], клипчето го пуснах заради изказването за визията, не за друго. Иначе аз си го имам цялото, както и всички епизоди на TG, ама това си е друга тема.
Отделно от това, изглежда си пропуснал, че под спортна кола, определено не визирам моята, най-малкото заради "хилавия" двигател.
За моят вкус обаче, поведението й е удовлетворително спортно, защото съм далеч от състезател. :)
А така или иначе, вече съм обещал на една дама в тази тема, че може да я покара, така че ако поискате да пробвате и да дадете след това своето мнение, чувствайте се свободни всички да го направите, стига да имате желание, можете да ми пишете на ЛС. Нямам нищо против, в замяна аз да повъртя задника на някой баварец. :twisted:
Все пак, нали това е идеята на тези форуми - да споделяме радостта от автомобилите, без значение дали са БМВ, Алфа, Москвич или каквото да било друго. :winky:
Последна промяна Fear на 13 Сеп 2008, 16:27, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Сеп 2008, 16:23

За триене, вместо "Промени" съм натиснал "Цитат" на предното си мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 13 Сеп 2008, 17:10

[quote="Fear"][/quote]

На обикновен човек не му е нужна кола за 200 хиляди за да си направи кефа! А това че си харесва колата какво лошо има ? Тя моита не харчи много, защото има коли дето харчат повече.. не върви защото има и по-бързи, не вози хубаво защото има коли със по меко окачване, така ли ?! Само ще ти кажа че на моята разхода и е 20-25(ръчкам я по-често), вози перфектно и скоростта 220+ не е и чужда! И всичко това за около 5-8 хиляди, зависимост от екстрите и годината! Днес чакам на светофара за на ляво(първи съм).. тръгвам на 1-ва нормално след което я понастъпах до 4 х. оборота и към края на завоя 2-ра С ГАЗ.. знаеш ли какво става ? 24 каратова усмивка! :D Пък ония отсреща с форда за 30 бона се пули и не знае какво става :!: Пък моята нека да си дърпа на ляво като пусна волана.. нека да и трака една ламарина отдолу... нека придърпва на ниски обороти, но и се радвам 74 пъти повече отколкото ония във форда се радва на неговата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Сеп 2008, 20:11

Напълно съм съгласен с теб. Онзи идиот с форда за 30К, просто не знае за какво да си похарчи парите правилно, ама това си е негов проблем. :mhihi:

Аз затова и по-рано казах - важното е да можем да се радваме на това, което имаме, независимо какво е то. :D
Пък различията за марките винаги можем да ги изгладим на по някоя и друга бира. :bchug:

пияния майстор
Аватар

Мнение от remaka » 14 Сеп 2008, 18:21

И пак не съм съгласен с тебе ама спирам че ще ни изселят! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: А за бирата е друга тема ще се разбереме на ЛС :bchug: :bchug: :bchug:
Remi Performance Garage

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории