Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Случки на пътя

Мнение от vicho » 19 Ное 2012, 12:16

за това, като не си сигурен, че можеш да изпревариш някой си стоиш отзад и си кротуваш...

:yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Ное 2012, 12:25

vicho написа:за това, като не си сигурен, че можеш да изпревариш някой си стоиш отзад и си кротуваш...

:dummy: Викаш, колегата с Е36-цата е крив в случая :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 19 Ное 2012, 12:57

Колега не приемай поста ми с лоши чувства. Знам, че отстрани е много лесно да се дава акъл и на момента нямаш време да премисляш какво трябва да направиш. Но както описваш станалото ми се вижда невъзможно двамата да сте настъпвали до край и тоя зад голфа и той да му е бил лепнат. В началото сигурно е било така, но после.. Просто намаляш и се прибираш зад голфа. Пък после ще го гониш ли, ще го биеш ли, ще го избутваш от пътя ли, ще си кротуваш зад него ли, си е твой избор. А ако онзи зад голфа и той е давал газ и той е бил за бой, точно колкото и другия олигофрен.

Потребител
Аватар
Кара: хулиган с малки възможности
Мечтае да кара: х5 5.0i
Детайли за колата: да върви с екстра руса с големи и тясна

Мнение от AIH » 19 Ное 2012, 22:32

ylaine написа:Колега не приемай поста ми с лоши чувства. Знам, че отстрани е много лесно да се дава акъл и на момента нямаш време да премисляш какво трябва да направиш. Но както описваш станалото ми се вижда невъзможно двамата да сте настъпвали до край и тоя зад голфа и той да му е бил лепнат. В началото сигурно е било така, но после.. Просто намаляш и се прибираш зад голфа. Пък после ще го гониш ли, ще го биеш ли, ще го избутваш от пътя ли, ще си кротуваш зад него ли, си е твой избор. А ако онзи зад голфа и той е давал газ и той е бил за бой, точно колкото и другия олигофрен.

колега бате, имаш повече стаж от мене и няма за какво да ти се сърдя, но просто като си в такава ситуация не можеш да мислиш, прия поглед тоя беше зад него и реших да настъпвам и въобще не съм поглеждал 2-ри път защото направо бях като размазан(буквално) зад волана.
а относно колегата който казва ако не си сиг. не изпреварвай мога да ти кажа , че въобще не съм предполагал, че има такива тъпаци като тоя голфар дето да си прай ташак и да показва , че печката му върви като излага на опасност 2 човешки живота.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Ное 2012, 22:52

Не го нападайте човека .Случило се няма нищо страшно за другия път ще знае.Аз лично като шофирам винаги предприемам такива маневри само ако мога сам да зъвърша маневрата.Тоест без да си мисля че няма проблем да изпреваря и че тоя отдясне ще ме пусне или по точно го очаквам винаги тоя развой.Най лошото е човек да се панира като види светлината на приближаващия влак в тунела.А тва дето ще го гониш да му "обясниш" как е съгрешил е бита кауза.Тъкмо си излязъл от ситуация и се набутваш във друга също толкова опасна.
Щото има сякви оръфляци дето не си пият хапчетата редовно разни пишман мутрагени и разни пенсионери военни и полицаи дето им е крив света и се вадят пистолети и бухалки за добър ден.
Обаче ако твоята кауза в живота е да раздаваш правосъдие горните редове не са за теб.Спазвай идеята с цената на всичко и не отстъпвай от приниципите си.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 21 Ное 2012, 15:34

Една малко комична случка и от мен. Миналата седмица пътувам от Пловдив към Стара Загора по магистралата. Малко след Пловдив си карам 140-150 км/ч и гледам в огледалото един Форд Фиеста от ония старичките производство началото на 90-те години се напъва да ме изпреварва препушвайки черно от ауспуха. Аз продължавам да си карам по същия начин, тоя пич с адски мъки минава пред мен и гледам отзад 1,8д. Викам на спътника ми: "Тоя ще и види сметката на тая печица, направо ще се разпадне горката. Ама нали знаеш приказката - Форд и циганин изведнъж умират, без да боледуват." Засмяхме се и подхванахме някаква друга тема. Обаче дали изминаха и 30 секунди след като го казах изведнъж на около 100-150 метра пред мен се издигна един бяло-сивкав облак от Фиестата, ама огромен - в двете посоки на магистралата нищо не се виждаше. Погледнах бързо в огледалото, нямаше коли зад мен, включих аварийни и намалих рязко, защото се притесних тоя да не се шашне и да скочи на спирачките, а аз в мъглата да се забия в него, защото наистина не се виждаше нищо. Намалих до 40-50 км/ч и преминах през облака едва-едва. Като излязох гледам Фиестичката по инерция отбива в аварийната лента отделяйки последни пушеци, а шофьора и спътника му се тюхкаха нещо. :lol: Спътника ми вика "Леле, тоя я уби тая фиеста. Ама ти прав излезе, че изведнъж умират тия фордове" :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Ное 2012, 22:30

кофти.. наистина тия фиести бяха калпави. като бях първи курс студент един колега имаше xr3 или нещо такова... 1.8 нещо като голф гти... беше си доста сериозна пила за ония времена :)

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 25 Ное 2012, 10:27

Вчера с колеги от форума бяхме на кафе в центъра на Бургас. Тъкмо ставаме и тръгваме към колите, но се заговорихме малко до тях. Изведнъж се чу само "ПРААС", обръщам се и кво да видя, някаква патка с Митсубиши Паджеро така удари един Кадет на задна, че го премести с 2 метра. И си викам, ся ще спре и ще огледа поне... Не, наш'та дава газ напред, пак назад (при което едва не го удари пак Кадета) и тръгва да бяга... Отидохме там, казваме й не бягай, записахме ти номера, а тя отвърна "Кво от тва, че ми записа номера?" и изчезна. Веднага 112, съобщих че е избягала и започнахме да чакаме нашата гордост, родните полицаи. През това време дойде някакъв познат на собственика и му разказахме какво се е случило. Човека се обади на собственика (някакъв възрастен човечец), който каза, че тъкмо същия ден някакъв човек е искал да я купува... Чакахме, чакахме, обаждахме се още 2-3 пъти на 112 и накрая, след час и 15 минути ми се изсипват "нашата полиция ни пази"... Обаче точно преди тях се връща въпросната мърла с джипа и почва да се обяснява как била се изплашила, как приятелката й я убедила да се върне и през тоя час и нещо, тя пушила цигари недалеч от местопрестъплението нервно и накрая я загризала съвестта... Накрая дойде и майка й, а като попитах полицаите кво следва, те казаха, че няма смисъл да й взимат книжката, защото са се разбрали. Питам ги е добре, тва за пример ли е сега? "Еми не е за пример, но нали се оправиха нещата." Накрая ги оставихме да пишат двустранен протокол, макар че исках тая да си плати за безотговорността.

Извод: Жена - шофьор и негър - скиор, НЕ! :)

Потребител
Аватар

Мнение от mmaxx » 10 Дек 2012, 19:03

vicho написа:за това, като не си сигурен, че можеш да изпревариш някой си стоиш отзад и си кротуваш...

Абсолютно си прав , колега , скоро пътувах към Плевен и то в сумрак (тъкмо се стъмни докато бях на Хемус). Нагледах се на безумни изпреварвания след магистралата ЗАСТРАШАВАЩИ ЖИВОТА на хората изпреварващата кола и тези в насрещно идващата. А най-тъпото във всичко това е , че трафика беше доста интензивен и след като завършат поредното безумно изпреварване пред тях застава друга кола и пак се влачат... Резултата - напрежение по целия път и по-голям разход за да напреднат с 50-100м (30 секунди до минута да пристигнат по-рано) :kuku: Аз в много случай предпочитам да си се кефя на комфорта на е39-ката и да си пътувам мазничко и спокойно в колоната

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 26 Дек 2012, 0:05

Честито Рождество!
Пътувам си аз днес из китните Родопи, всичко е чудесно. На средата на един завой, без никаква видимост напред закъсал един голф. Ама няма триъгълник, аварийни, такива екстри. Ако карах с над 60 щях да го яхна. Набивам аз спирачки. Кво става, бе, мен? Закъсах. Ще ме дръпнеш ли до бензиностанцията? Ок. Минавам аз пред него, отварям багажника да извадя теглича и му викам, триъгълник, нещо?!? Няма. Закачих го, през тази минута докато съм го връзвал съм бил напрегнат като пружина да не се подаде някой от завоя и да го яхне (а аз между 2те коли). Как да е, вързах го за баварския гранд, тръгнахме. Пускам аз аварийните отпред, оня отзад без аварийни. :dunno: Движим се с 40-50. Зад нас полека лека почва да се образува колона, и понеже оня с голфа не е@ава да пусне аварийните, хората си остават с впечатлението, че се движим с 40-50 щот' сме пичове. На няколко пъти тръгват да ни изпреварват отзад, без да знаят, че се дърпаме явно, правейки сметка да изпреварят единия и да се шмугнат между 2те коли. Правата свършва, идва завой без видимост, а между 2те коли няма как да се мушне нищо. Толкова страх съм брал заради тоя пич с голфа... :censored: Не знам имал ли е книжка, нямал ли е, какъв човек е, що е, ама тези 15ина км. днеска с него претеглих яко. :help:
Ходи помагай на закъсали после :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Дек 2012, 10:10

и аз отдавна не бях влизал в филма... карам си бавно под лимита 40 мили в лява лента (при 45 ) 2 платна, 4 лентов път и празен, тъмно като в рог (фаровете ми за нищо не стават, американските е36 са с пластмасови стъкла...). и както си карам пред мен виждам как в светлината на фаровете нещо като голяма бяла тръба легнала на пътя и докато си мисля... а бе какво е това нещо нарисувано е на асвалта ли, инстинктивно започвам да завивам към насрешното и виждам че това в същност е улична лампа паднала на платното и аз карам точно към самото осветително тяло, което никога не съм си представял, че е толкова голямо, горе долу 1х1 метър или поне в суматохата така ми се стори, на страха очите са големи, но определено щеше радитори глупости всичко да е леща, ако бях минал през него... някакси успях да свия още наляво и да мина покраи него (това се развива за 2-3 секунди) в процеса ударих някаква паднала ламарина ли какво беше нямам идея... издрънча нещо излезе през задната гума... отбих и пуснах аварийни. докато реша тва наистина ли се случи или сънувам... на пожарната ли да се обаждам... да изляза да сложа нещо да не се пречука някой и виждам в задното огледало един, който за негово нещастие беше в дясната летна как изобщо не реагира със 50-60 км/ч мина през стълба, колата му го прескочи като холивудска каскада... ходих да го видя как е. нищо му нямаше. обадихме се на пожарната и дойдоха за 4-5 мин. направих един бърз оглед - нещо стабилно съм ударил, защото ми е одран предния антирол бар, а той не е от много меко желязо. кората и тя е аут. щях да снимам за спомен ама изобщо не ми беше до тва... обаче си беше бая стълб, 2 ленти и половина. копеле мръсно... пак малка беля поне.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 05 Яну 2013, 22:17

Днес как ми се размина, не е истина :|

Карам в най-дясна лента, на дясно, т.е. в моята лента свети зелено, в лявата за направо - червено. Скорост, около 50, най-много 60. Вали, лек наклон на пътя - същото място на което преди 3 години един руснак ме удари отзад челно с буса си, в 6:30 сутрина пак при дъжд. И така, карам си в дясната лента, минавам на едно огледало от колите в ляво - много е тясно. Пред мен на около 6-7 метра изкача един пич, който ще се престроява но май хич не ме видя. Набивам спирачки и вече си мисля как ще го събера мощно, от десния му заден калник та до предния, целия ще го смачкам, ако не и да се врежа в него странично :| Стискам здраво волана и кръшвам в дясно, но е много тясно. АБС-а ми удря бясно - гадно е, мокро и прашно, супер хлъзгаво, така че не помага много, освен че ми даде контрол над колата. Удрям предната джанта в бордюра, колата се качва от дясната страна на тротоара а там - колчета които да пазят пешеходци и нахални чичковци с паджерота далеч от тротоара, където не се кара :nono: Секунда по-късно когато вече си мислех че ще съм го ударил, съм минал на не знам колко милиметра от този пич и от колчетата в дясно, и по същия бърз начин слязох от тротоара. Гледам, скорост - около 20. Зад мен само той, останал на една страна. Набивам авариини и спирачки да го видя къде ще отиде. Прибира се в неговата си лява лента и заедно с колоната тръгва лека полека надолу. Изравнявам се с него, и го виждам че е с отворен прозорец вече и ми се жалва - бая се постресна и той. Викам, какво правиш бе човек? Той уплашен ме гледа, и решавам просто да си продължа по пътя, че ми беше кипнало :confused:
След светофара спрях да видя демиджа - една яко нажулена 17" x 8" - Style 158 7 spoke джанта, и леко крива. Зимните ми гуми имат хубав борд, който да пази джантата, но не можа да я спаси. И така, според мен това си беше супер късмет от моя страна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 07 Яну 2013, 13:37

dimodi написа:Една малко комична случка и от мен. Миналата седмица пътувам от Пловдив към Стара Загора по магистралата. Малко след Пловдив си карам 140-150 км/ч и гледам в огледалото един Форд Фиеста от ония старичките производство началото на 90-те години се напъва да ме изпреварва препушвайки черно от ауспуха. Аз продължавам да си карам по същия начин, тоя пич с адски мъки минава пред мен и гледам отзад 1,8д. Викам на спътника ми: "Тоя ще и види сметката на тая печица, направо ще се разпадне горката. Ама нали знаеш приказката - Форд и циганин изведнъж умират, без да боледуват." Засмяхме се и подхванахме някаква друга тема. Обаче дали изминаха и 30 секунди след като го казах изведнъж на около 100-150 метра пред мен се издигна един бяло-сивкав облак от Фиестата, ама огромен - в двете посоки на магистралата нищо не се виждаше. Погледнах бързо в огледалото, нямаше коли зад мен, включих аварийни и намалих рязко, защото се притесних тоя да не се шашне и да скочи на спирачките, а аз в мъглата да се забия в него, защото наистина не се виждаше нищо. Намалих до 40-50 км/ч и преминах през облака едва-едва. Като излязох гледам Фиестичката по инерция отбива в аварийната лента отделяйки последни пушеци, а шофьора и спътника му се тюхкаха нещо. :lol: Спътника ми вика "Леле, тоя я уби тая фиеста. Ама ти прав излезе, че изведнъж умират тия фордове" :lol: :lol:

:lol: :D Имах подобна случка преди няколко години! Наистина умират рязко и за винаги :Д :yes:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NekufFen » 14 Яну 2013, 17:34

Една случка и от мен ;Д
От Пловдив съм кв. Смирненски
и в близост до нас има едно заведение "Занзибар"
и пред него има една права и широка улица без движение на нея
и ходя да си правя донъти и бърн'чета .. по скоро ходех
и последните пъти като ходех един чичка излизаше и снимаше понякога се и караше ;Д но пък ми беще весело
няма и месец по късно си плъзгам из Кичука
и докато си карам нормално една патрулка ме спира за проверка
всичко ми беше изрядно .. без гумите :Д
от там в 3то раионо и ми казват
изчакай един момент да дойде началника
чакам ,чакам и се появява чичката където ми се караше до занзибара
и каза " Добър ден . Аз съм началникът на 3то рпу . "
и нататък е скучно актове .. талончета

http://www.youtube.com/watch?v=ylVtmjwGgBM
ето и малко материал
малко е скучно само пробваме един диферинциал ;Д

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Яну 2013, 21:50

Немога да разбера защо като завали дъжд вечер и по пътя хората се трансформират на купчина идиоти с колела. Един задник с голф мина на червено и ако не бях свил в дясно (добре, че нямаше никой) ме удряше в средата на кръстовището. И това при все, че на същото кръстовище имаше ударена кола вече. Размина се само с клаксон и псувни пред жена му. И на следващото кръстовище на макдоналдс в младост, докато си мисля как е възможно един дъжд да направи толкова идиоти по пътищата, някъф пред мене спира в лентата за дясно движение на светофара (зелено) за да чака да мине направо (червено). След освиркванията се сети да мръдне в правилната лента пред другите коли (класика), разбира се. Докато правя десния завой пък един бакшиш от крайна дясна лента ме засича и влиза в моята все едно аз не съществувам като физически обект. Нямам думи, всичко това се случва в рамките на 2 кръстовища и грубо 400 метра :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории