Софийските мъгли или часът на маломощните коли ...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ехооооо, колеги къде сте беее
Един час ви търся бо пустите Софийски кръстовища ,но вас ви няма
Добре че се намерих с едно приятелче от Опел Клуба с неговата Омега В 2,5 V6 mit sperrediferential
та се отпързаляхме едно хубаво
Яворе, няколко диф-а един след друг видях в колата на един приятел,горе-долу един след друг и честно казано съм се пооплашил
Всичките бяха "обслужени" както е модерно да се казва тук и всичките бяха на чакръци
Представям си и шпер касетите им в какво състояние са
Георги Пенчев

Един час ви търся бо пустите Софийски кръстовища ,но вас ви няма

Добре че се намерих с едно приятелче от Опел Клуба с неговата Омега В 2,5 V6 mit sperrediferential

Яворе, няколко диф-а един след друг видях в колата на един приятел,горе-долу един след друг и честно казано съм се пооплашил

Георги Пенчев
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
а няма ни ... 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Е па ние си се пързаляхме в Дружба 2 (5-та част) на колелото на автобусите
пс: там вече ми е любимото място в Дружба

пс: там вече ми е любимото място в Дружба

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Pavlinius написа:Пенчев със шпер ли си ? Има ли начин ако си с мощен двигател(и М50Б20 става) и не е хлъзгаво като си спрял и тръгнеш с много газ да я завъртиш ?
Ми аз кат съм със 17-ките и ако дам повече газ и опущим много съединителя..... и глей кво става..... като ги сложа на пролет ше ти покажа.... а диф-а ми няма "S" пред предавателното число

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Penchev написа:Pavlinius написа:Пенчев със шпер ли си ? Има ли начин ако си с мощен двигател(и М50Б20 става) и не е хлъзгаво като си спрял и тръгнеш с много газ да я завъртиш ?
Не съм със шпер и когато искам да я пързулна а не е много хлъзгаво я разклащам стабилно и й давам газ на втора до долу, това е първия вариантЕстествено колата трябва да е в поне 4000 мин-1
Друг е като наближа завоя да мина от трета на втора и точно в завоя да й пусна рязко съединителя за да се хлъзне задницата и пак газ до долу ,втори вариант![]()
Трети вариант, който има здрава ръчна - засилвам я, натискам съединителя , дърпам й ръчната и пак с газ до долу и обратен волан![]()
Колата от място не може да се завърти,просто й трябва шпер![]()
Изобщо правя хиляди гимнастики на асфалт за да я подхлъзна ,но шпер шпер касета си ми трябва![]()
Георги Пенчев
Става и без ръчна, а и е препоръчително при по-висока скорост:
преди завоя се натиска спирачката ПЛАВНО (първо по-леко, за да се прехвърли тежестта на колата напред - и след това - по-силно. Ако си без АБС, и натиснеш рязко спирачката, предницата е лека, гумите блокират лесно, спира по-бавно, губи управление, бута предница и т.н., затова предварителното прехвърляне на тежестта е важно). По този начин задницата олеква. Точно преди завоя рязко се чуква волана, и се пуска спирачката. Колата е с олекнала задница и поднася лесно, докато предните гуми имат достатъчно сцепление, за да не бута предница (нещо много неприятно). С пускането на спирачката се подава газ до дупка, контрира се с волана, и натам всеки се оправя както знае

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Бааа на тая лизгавица чисто новите ми ултра грип 7-ци са като галош на ски писта... Вчера се престроявам рязко и с много газ от дясно в ляво платно и първо беха десните врати, после левите, а после около мене опустя 

It's not who You are, it's who You know...
На павета е най-ненормалната работа. Там и на 3-та въртя
. Онзи ден пробвах паветата край СУ (по Шипка) как са и се получават много добри дрифтове. Лошото е, че няма място за грешки щото е малко тесничко и аз така за малко да прасна една кола. Иначе преди това се завъртях на обратно точно пред спирката и хората ме гледат ей така
, а аз внимателно си обръщам най-културно с 1-ва - задна и пак 1-ва и после пак газ
. Абе глупавото беше, че си бях усилил музиката. Като съм си усилил музиката и не си чувам двигателя 'ич не става. Иначе е съвсем друго като се услушваш, веднага усещаш колко ти е сцеплението още преди да е тръгнала задницата на някъде.

- Autohop.bg
- Потребител
-
Той и Дядо Коледа минава през прослувутите жълти павета...че се хлъзга по-добре....ама то май не било само това ами щото и парламенто се намирал там .... та да остави по некое подаръче нашите заслужили парламентьори
XOXOXXO
А иначе някои може да подшушне на Мишелин да разработи спецялни гуми за жълтите павета аз ще съм първият клиент.

А иначе някои може да подшушне на Мишелин да разработи спецялни гуми за жълтите павета аз ще съм първият клиент.

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3