Спрете войната по пътищата!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Feanor написа:Ами колега.. ти си го написал в подписа просто.Аз друга кола, която да я чувствам по тоя начин не съм карал. БМВто нямам чувството, че го карам, а че го пускам да върви бързо.
Сега, като по закон са турнали органичение 130 на магистралата и 90 по междуградските, аз какво да направя? Да ги спазвам? Как не... Което не значи, че карам на принципа "газ до ламарината - я джигит". Съобразявам се, не преча на останалите в движението, изпреварвам когато имам видимост и достатъчно дистанция, че да не притеснявам никого... просто колата върви повече, отколкото пише в закона без да създава по-големи рискове. Това са ограничения за лади и москвета.
А тва дето го пишеш са глупости...ограниченията не са сложени за лади и москвета,а са си абсолютно правилно преценени.И аз едно време си мислех като тебе...Градско трябва да се кара с 50 независимо колко ти е мощна колата.Незнаеш кога и откъде ще ти изкочи я някой олигофрен с кола я някой кьорав пешеходец.И като си се засвяткал с 80 -100 , каквато и да ти е колата неможеш да спреш.Има физични закони пич.
За нашата магистрала 130 са си напълно нормално ограничение.Има места на които мощеш да си позволиш и повече но има и такива места на които пътя е изключително неравен и лош и ако влезеш с по голяма скорост става неприятно.А пък недай боже да си със спортно окачване на тия участъци...бабуните направо могат да те изхвърлят от пътя...
Замисли се... ако всички караха с 80 на цариградско, там нямаше да има толкова много катастрофи.Ама не, всички летят със 100- 120, че и отгоре.И като някой намали рязко става мацано дупе с тиква...
A STORY BEYOND COINCIDENCE - High quality bulgarian essential oils and floral waters - Bulgarian rose oil , rose water , lavender oil etc.
Производство и монтаж на всички видове висококачествени щори за дома и офиса - вертикални, хоризонтални, роло щори, плисе щори, мрежи против насекоми, външни ролетни, дървени и външни хоризонтални щори
Производство и монтаж на всички видове висококачествени щори за дома и офиса - вертикални, хоризонтални, роло щори, плисе щори, мрежи против насекоми, външни ролетни, дървени и външни хоризонтални щори
- humman
- кандидат ентусиаст
-
така е feanor но говорим за в града...там са големите опасности....хора зад спрелите коли или покрай блоковете жилищните зони и така нататак....извън град от кадето и да ти излезне някой все ще го видиш и ще спреш...така че опасноста е в града
Автомобили по поръчка внос от Германия тел:0878/725 032
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Хайде сега да посочиш къде съм казал нещо за в града?
А за магистралите - да, има участъци, на които е опасно да се кара с повече... я има 10 км общо, я не. Това достатъчно основание ли е да се сложи 130 ограничение навсякъде? По същата логика може да сложим на междуградското 40, че даже и 30, щото на места има завои, които с повече не можеш да ги вземеш. М? Какво ще кажеш?
Абсолютно правилно преценени... ама някой друг път. Да ти кажа ли що никой не еб@ва знаците за ограничения? Щото са много правилно преценени, затова. Щото някой идиот е набил табела "60" там, където не е проблем да се мине с 80. И ти намаляваш. Първия път. А после се чудиш за какво е тая табела и от кой ремонт е останала. И следващия път не я забелязваш даже. А с времето и другите като нея. И така докато не стане сакатлък на някой завой, на който има защо да пише "40". Те толкова правилно са преценени ограниченията... по таванния метод.
П.П. humman - да, за градското не споря. Гонките из града нека си останат в NFS, прекалено добре мога да си представя какво може да се случи, че да рискувам с такова нещо.

А за магистралите - да, има участъци, на които е опасно да се кара с повече... я има 10 км общо, я не. Това достатъчно основание ли е да се сложи 130 ограничение навсякъде? По същата логика може да сложим на междуградското 40, че даже и 30, щото на места има завои, които с повече не можеш да ги вземеш. М? Какво ще кажеш?

П.П. humman - да, за градското не споря. Гонките из града нека си останат в NFS, прекалено добре мога да си представя какво може да се случи, че да рискувам с такова нещо.
Последна промяна Feanor на 17 Май 2007, 11:55, променена общо 1 път
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- humman
- кандидат ентусиаст
-
Stranger написа:Feanor написа:Ами колега.. ти си го написал в подписа просто.Аз друга кола, която да я чувствам по тоя начин не съм карал. БМВто нямам чувството, че го карам, а че го пускам да върви бързо.
Сега, като по закон са турнали органичение 130 на магистралата и 90 по междуградските, аз какво да направя? Да ги спазвам? Как не... Което не значи, че карам на принципа "газ до ламарината - я джигит". Съобразявам се, не преча на останалите в движението, изпреварвам когато имам видимост и достатъчно дистанция, че да не притеснявам никого... просто колата върви повече, отколкото пише в закона без да създава по-големи рискове. Това са ограничения за лади и москвета.
........................
така е аз исках да го обясна по деликатно ама и така става
- humman
- кандидат ентусиаст
-
верно че има и такива места кадето не са съобразени знаците с пътните условия ама тези знаци са и за камиони и бусове не само за леки коли...нали???така че колкото и да не ни се иска има и други участници заради които са сложени знаците и ще трябва да се съобразяваме и с тях н
а ченгетата не можеш да обясниш че знака е за камион или за лека кола

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
skivarahte li a6 kak se e navrqla pod kamiona pri ograni4enie 20 ili 30 be6e sys zalepnal kilometraja 150
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Абе я тука всеки да си признае дали спазва знаците едно към едно? Прави ми впечатление, че всеки, който изкаже смислено и обективно мнение, а именно, че 90% от знаците са неадекватни на реалното движение, винаги ще се намерят поне 5 човека, които ще почнат с мнения от рода "ти не спазваш правилата, значи си убиец на пътя"...Проблема не е, че караме със 110, вместо с 90, проблема е, че манталитета ни е кофти....Имаше една тема с анкета, беше нещо от рода на "често ли карате пияни" или нещо такова...Е има ли смисъл изобщо да говорим? Не са ни виновни знаците, макар че наистина са доста неадекватни, просто всички са тарикати, докато не уцелят някое дърво
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Лошото е че поне половината вместо дърво нацелват я кола я пешеходец
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- humman
- кандидат ентусиаст
-
mangini прав си бате има и такива които карат пияни заляни и такива които доста юркат в града по тесните улички честно казано рядко виждам някой шофьор да даде път на пешеходец на пътека или на светофар на завиващи ППС-та лично аз не спазвам правилника в град карам поне с 70-80 км ама по булевардите иначе по малките улици с 40-50 зашото има малки деца и ги гледам как изкачат на улицата и си представам ако карам с 60-70 направо съм го ударил няма да мога да спра каквато и да е колата така че давам съвет ако ми разрешите караите спрямо условията щото шофьора е винаги виновен
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Що пък не помислиш, че може да съм го взел това предвид, като ще забиваме в софистики?
Мога лично да те заведа до достатъчно малоумно поставени знаци, че да има смисъл да разтягаме локуми тука.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- humman
- кандидат ентусиаст
-
момчета недеите да спорите има такива знаци ама нали ви казвам че не са само за леките коли а и за другите участници в движението
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3