... за хората и верите!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Апр 2007, 13:39

Фил написа:В цялата история нито един поп не е помогнал на никой.

И това е твърде силно казано. Освен ако не приемем, че хората като Паисий са изключението, което потвърждава правилото. По-важното обаче е друго - и те са правили каквото е трябвало заради вярата си, не заради религията. За това си на 100% прав - вярата движи света.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Апр 2007, 14:13

Разбира се, винаги има изключения. Както казваш, татко Паисий, също и епископ Висарион Смолeнски, и всичките знайни и незнайни служители на вярата, не на църквата, тогава не е имало църква, ограничена е докрай.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 18 Апр 2007, 11:02

вие ми приличате на хора които искат да живеят в дом, да им е уютно, топло, обаче да стане без материални неща.не можеш пак ти казвам да говориш за Божии неща без да спазваш и знаеш Божиите правила. Както дъждът пада и пои земята, така и словото Господне ще трае до века.
и спрете да разсъждавате щото достатъчно усрахте темата.
Поне земете малко да прочетете кво пише в Библията и тогава давайте мнение, иначе приличате на слепци, водещи слепци.
Но правилно е казал пророка, С уши ще слушат и няма да разберат, с очи ще гледат и няма да видят, защото са закоравени сърцата им догде не бъдат изтребени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 18 Апр 2007, 14:01

Не говоря за божиите неща, говоря за човешките :!:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 18 Апр 2007, 15:05

ами ти ,а ко не си разбрал те са свързани едното не изключва другото.
Защото с каквото е пълно на човек сърцето това говорят и устата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 18 Апр 2007, 16:53

Ти ми приличаш на протестантски проповедник. Имаш типичното за тях желание да накараш всички да повярват, че именно твоята вяра е единствения начин, по който можеш да си достоен човек. И методите ти са такива - притчи и цитати от Библията до дупка. Не че няма смислени, но в един момент писва. А в крайна сметка проблемите и решенията им не са в Библията, а вътре в нас. Да си добър, да си честен, състрадателен, да обичаш - това са все избори, които всеки прави за себе си. Лично. Това имам предвид, като ти казвам, че говоря за човешките неща, не за божествените.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 19 Апр 2007, 8:58

е и, такъв съм, какво проблем ли има?
А тия неща за които говориш не могат да дойдат от човека, да си добър и т.н. Имено те идват от Бога към нас хората и то ако се насилиш да ги вършиш, защото повярвай ми злото винаги изпреварва., иначе нямаше един ненормалник да избие 32-ма души в щатите, примерно. Ето това са човешки работи. Защото човека е зъл по природа, не добър. Разбираш ли неопределени човече. Проблема е такъв че ако не вършиш добро, вършиш зло, няма средно положение и като ти писва пък знаеш ли колко ме боли, А. Точно ей такива дришлъовци дето си мислят, че нещо им е ясно( като само са чували за това без никога да задълбочат) пък се напълни бедната ни страна с такива, професоре. Професора почти вълшебник. Просто да си част от сивата блуткава маса е ужасно и още повече на едно болно и сакато общество, което е раздирано от проблеми и болести, обаче в упорството си вика, добре сме, без да искаш да прозреш истината и дълбочината на нещата, без да искаш да изплуваш от тоя буламаш, без да искаш да имаш позиция за ситуации, без да искаш да създаваш, а само да консумираш. Разбираш ли драги ми смехурко, че Философията на едно поколение е Политиката на следващото. Така че от такива жална ни майка сега, а като гледам и за в бъдеще.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 19 Апр 2007, 9:39

Човекът НЕ е зъл по природа, това е може би най-погрешната от всички християнски концепции. Доброто е точно толкова присъщо на човека, колкото и злото.
Освен това искам да ти напомня - по делата им ще ги познаете. Не гледай дали човек е набожен, дали ходи на църква и т.н. Гледай делата му и тогава съди дали е част от сивата маса, дали има позиция, дали я отстоява, изобщо - що за човек е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Апр 2007, 10:46

ian190
Хайде сега да ми разясниш нещичко. Първо казваш, че тия неща не могат да дойдат от човека, идвали от бог някакъв си. След това се оказва, че те идвали от тоя бог, само ако се насилиш да ги вършиш. Последно? Не могат да дойдат, обаче идват.

"нямаше един ненормалник да избие 32-ма души в щатите". Къде беше твоя бог тогава? Сега ще ми кажеш, че ако не е бил бога ти, оня щеше да избие 100, нали?

Къде беше бога ти, когато избиваха с милиони хората от собствения му род в лагерите?

Къде беше бога ти, когато измираха невинни дечица в токийското метро? Хирошима? Да не кажеш сега, че за това е трябвало да се погрижи японския бог? Нали твоя е единствения?

Какъв е тоя бог, който казва "не върши лошо", а след това организира масови избивания, клади и инквизиции в негово име?
Разрешава унищожаването на цели цивилизации в негово име. Плаща за всяка индианска глава, донесена в бараката, играеща роля на църква.

Къде беше твоя бог, мамицата му кирлива, когато приятелката ми умираше в ръцете ми?

Къде беше твоя бог, когато цяла България биваше системно умъртвявана от турски башибозук?

Щом твоя бог е толкова всемогъщ, че е създал абсолютно всичко, следователно той е създал и дявола, и злото. А къде е той, когато някой трябва да се оправя със злото? Гледа отгоре ли?

Твоя бог обича да гледа. Твоя бог е воайор. Създава всякакви блага за удоволствие на собственото си творение - човека. И после какво прави? Забранява ги. За свое собстено удоволствие. Най-големия майтап във вселената.

Твоя бог е един шибан садист.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 19 Апр 2007, 16:39

а знаеш ли кво значи ЦДГ?
целодневна детска градина
е това значи.
разсъждавате точно като някои пубертети с пъпки по гъзовете.
Я НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Апр 2007, 16:56

Мда, знам какво значи ЦДГ, всяка сутрин водя там дъщеря ми.
Което автоматично изключва пъ...

всъщност ...

"наеш кво, аре само да не ме занимааш..."

Ти си кон с капаци, по никакъв начин не си способен да възприемеш, че изобщо е възможно да съществува и друго мнение, освен твойто.

Само не знам как още не си си сложил в подписа "Аз съм пътят, и истината, и живота"

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 19 Апр 2007, 17:49

:mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 20 Апр 2007, 8:51

от известно време чета аз какво съм, а ти какво си?
а какво ще си сложа в подписа си е лично моя работа.
просто в живота има правила и това, дали ги знаеш или не това си е твой проблем.
Съжалявам за твоята приятелка и сега да ти кажа още нещо, трябва обаче да знаеш също че както има Бог има и Сатана.
Какво общо има между светлината и тъмнината.
Виж и аз съм имал трудни моменти в живота си, всеки е имал, има и ще има. Но ще ти кажа още нещо проблема на хората в днешно време е че те не познават Бога. Те не познават собствените си мисли, Божиите намерения и делата на Дявола. Това са три различни неща и точно за това ти казвам, че човек е нужно да задълбочи, за да прогледне така да се каже.
Точно затова Исус казва че всеки който слуша думите му и ги изпълнява ще си построи къщата на канара( скала) и когато дойдат бурите и изпитанията, тя ще устои, а всеки който ги слуша и не ги прилага, къщата му ще падне и падането ще бъде голямо. Ако твоята къща е падала, замисли се.Бог не иска това, Той не е насилник Той никога няма да накара някой да направи нещо против собствената си воля, но просто много хора съм видял да умират в упорството си,ез да искат да продължат напред, о остават с ината си, видял съм и други , които пък се променят и успяват. Изборът е на всеки. Просто нашият скромен живот е една непрестанна битка, какво да изберем, как да постъпим, какво да направим и така нататък.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 20 Апр 2007, 8:53

BMW lover написа::mhihi:

ти пък кво се хилиш бе шкембе
фани се стегне малко

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 20 Апр 2007, 9:13

От известно време пишеш другите какви са, не знам дали усещаш. Фани се стегни малко. :mhihi:

Ще си позволя да се върна леко назад в дискусията и да се цитирам сам:
Feanor написа:Да си добър, да си честен, състрадателен, да обичаш - това са все избори, които всеки прави за себе си. Лично.

Ти първо го отхвърли това и заяви, че не било така, след което пък написа:
ian190 написа:Изборът е на всеки. Просто нашият скромен живот е една непрестанна битка, какво да изберем, как да постъпим, какво да направим и така нататък.

Последно? Съгласен ли си с мен или не си съгласен? :)

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории