Боже,кви коли караме само.....!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Боже,кви коли караме само.....!

Мнение от dimithur » 28 Юни 2010, 11:21

Aйде малко логика сега и от мене - щом викаш е оранжев и се клати, значи това требва да е крос тюран, демек от тея високите, за офроуд дето са уж пригодени - те са само в оранжево едно такова говняно и се клатят , щото пък са високи :mhihi:

Щом викаш е на 100к км и е тди, значи очаквай всеки момент да ти замине турбото :mhihi:
Бъди подготвен и маслото да го изпие .

И в крайна сметка това е някакво такова семейно четериколесно средство за придвижване посредством ДВГ, според мен нарочно е направена толкова гадна, с цел да не вдигаш повече от 90, че не претрепеш поколенито :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Юни 2010, 11:26

да ма дига 210...! пробвано.
и не съм убеден ,че е поддържано ,щото лепенките за смяна на масло са изчегъртани и може да е сменено преди векове. отделно ангренажния предполагам би трябвало да е сменен на 80хил ма никой не знае и ше го сменя пак. а за клатенето просто явно е заложено. не е 4х4 ,а предполагах ,че е с тия шукарии по него и джанти с различен размер гуми и тоя префърцунен надпис "Крос" ! крос ,ма през мантинелата сигурно....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Юни 2010, 13:46

vicho написа:
ивчо написа:...
...............

то и мойто Б4-ка, ама аз го написах в шеговит тон ... освен приличния разход от 11-12 газ, нищо друго не може да ми хареса в този автомобил :paranoid:

карал съм доста километри Passat 5.5 TDI 6 скорости 131 коня - с динамично каране разходна от 5/100 извън града го забравете, по-скоро си е 7.5 (като на 20-ска), клати се доста, но пък за сметка на това е комфортен, доста повече от е36, проблеми със завиването - ИМА! просто колата не иска да седи хубаво в пътя, но това беше горе долу фикснато с 225х45х17 чисто нови. Не знам защо, огромна тон и половина кола комби излиза с заводски 15ски с 195 широчина, сигурно заради икономии :kuku:

вътре пластмасите биват и не скърца, седалките също са удобни, волана ергономичен, таблото също, ценралната конзола е малко дразнеща, но се свиква :smoke: общо взето бива

и те така... определено не е мой тип кола

Не схванах .... :mhihi: Е тази е 2,0-115 катъра ... Доволен за сега ... По повод гумите ... Ми Е34 пак с такива се измъква от завода ... Което е нормално за семеен седан ... После си ъпгрейдваш колкот искаш и можеш 8)
Ивоооо,казваш не е поддържано ... Ми ко искате от таз кола .... И мен да не ме гледа никой,и аз ще заприличам на "гнездо в ремонт" :mrgreen:
dimithur написа:Aйде малко логика сега и от мене - щом викаш е оранжев и се клати, значи това требва да е крос тюран, демек от тея високите, за офроуд дето са уж пригодени - те са само в оранжево едно такова говняно и се клатят , щото пък са високи :mhihi:

Има и в черно ... :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Юни 2010, 14:06

иво,дет се вика-намерил,па премерил :mhihi:
все пак е служебна има фаца,клима,разни джобчета и поставки за чаши и т.н.,всява някъв респект у непросветените с това,че е нова.
светни шефа,да вземе едно 34 комби и да се видиш у кола,ама за пред хората някак е старичка :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Юни 2010, 20:25

бе то крос-турана си е само предно :mhihi:
И отделно-първо сравняваш миниван със седан от горният клас,и второ не е поддържан както трябва по твои думи :ok:
и трето:всички по-нови коли от средният клас живота си им е сметнат до 100000км-след това почваш да сменяш едно по едно всичко,докато не я смениш съвсем 8)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 29 Юни 2010, 23:16

SKISA написа:да ма дига 210...! пробвано.
и не съм убеден ,че е поддържано ,щото лепенките за смяна на масло са изчегъртани и може да е сменено преди векове. отделно ангренажния предполагам би трябвало да е сменен на 80хил ма никой не знае и ше го сменя пак. а за клатенето просто явно е заложено. не е 4х4 ,а предполагах ,че е с тия шукарии по него и джанти с различен размер гуми и тоя префърцунен надпис "Крос" ! крос ,ма през мантинелата сигурно....

А, па, я си мислим, дека с нещо ядосал яко началството и то сега си го връщааа, дааа... :smoke: Ай стига рива, ми си признай с какво заслужи туй отмъщение :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Аватар

Мнение от SKISA » 30 Юни 2010, 6:35

а бе целата драма е ,че шефа тамън се нави да ми купи 61цата за служебна,тамън се бехме разбрали сичко и некъв тупан да земе да не си плаща вноските на тоя турандот и шефа му е поръчител по лизинга и на оня му я зели и я връчиха на шефа и той па на мене.....! не стига ,че си отложих отпуската заради мноо работа ,ми и тоя тУран ми го туриха с него!
пак казвам,за сетен път ,че не сравнявам турандота с мойто Е61 ,щото то просто е несравнимо ,а сравнявам турандота със стари 3ки.....! и то много по-стари от него....! и сравнението в никакъв случай не е в полза на тюрана...!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 30 Юни 2010, 9:22

Абре явно нещо е "объркано" в тези БМВ-та. Не че съм голям фанатик и нямам преки наблюдения върху по-новите модели, на наистина са малко колите ,на които може да се разчита.Мойта кошница Е36 купенце е 92-набор, морално остаряла, харчи много и е палава зимата. По километраж е на над 330 000км, като за 3 години от как я имам съм навъртял към 50 000км. За това време съм сменил веригата и водната помпа, не че им имаше нещо ,просто за всеки случай. През месец ходя на майстора да гледа предницата ,кво има за смяна, всеки път нищо не открива а много била чуплива уж. Ни хлопа ни тропа а я карам из всякакви пътища и горски просеки дето и москвич ще се озори :mhihi: . Миналата седмица и направих за по малко от два дена над 2000км пробег из европата и под 140 км несъм падал. Колкото и да съм карал ни гръб ме боли ни гъз, нито умора чувствам, абе кола за каране. Гледам разни нови аудита, рена ,пежа прегрели по пътя, изтекли им водите а мойта 18 годишна бангия нищо и няма и само бензинец сака. Връзвам я на газ анализатора на техническите прегледи, онези немогат да повярват, отзад показателите като на нова кола, катализатора си бачка на 6 и едва ли не рози само хвърля отзад. Смятам ,че това не е нормално. Мойте приятели с по-нови фиати ,мерцедеси , френски гордости се абонираха за сервизите и дадоха луди пари за ремонти а ходят само на кафе с колите си. :kuku: Аз само масло и гуми сменям. И колко пъти ме е измъквала от опасни пътни ситуации благодарение на добрата си повратливост няма да изброявам. Напоследък ми идват еретични мисли за нови дизелови аудита и шкоди, но вътрешно съм сигурен .че ако изневеря на марката ще сгреша. :dummy:
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 30 Юни 2010, 9:33

има една основна разлика между другите коли ,с които съм се сблъсквал и БМВтата ми.....! не толкова и усещане,удобство ,въпреки че не са малки....! един основен момент! като карах пасат,рено,некви фиат-крома,берлинго,фауве-кади....! за да тръгна на дълъг път се почва: проверка на двигател,всички системи,окачване,електрика,разни помпи,момпи,ремъци,кво ли не...! и тръпна да не артисам на пътя! а дори и с 323ката -Е30 и с Е34ката и с Е39ката и сега с Е61цата.....! ми просто решавам ,че тръгвам,слизам в гаража,паля и тръгвам! елементарно. и за германия съм тръгвал така изведнъж,и за италия ,и за сърбия и за къде ли не! просто слизам,паля,тръгвам! нашите коли са просто за каране -не за поддържане ,за правене или други простотии...

Потребител
Аватар

Мнение от getano » 30 Юни 2010, 18:52

Тебе май те е яд на шефа че си го иэкарваш на vw-то
Последна промяна getano на 01 Юли 2010, 16:12, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 01 Юли 2010, 2:09

SKISA написа:когато се опитам рязко да тръгна се случват няколко неща:
1. не тръгвам!

седалките са неудобни,ръбят и след 500км днес съм като бит и изплют....

скоростите са 6 ,но аз имам чуството ,че са 12....! непрекъснато се налага да превключвам, направих десен бицепс,все не е на тая ,която ми трябва....
:mhihi:

и любимото ми:

SKISA написа:окачването е толкова меко и глупаво ,че имам чуството ,че се нося на летящ юрган и всеки момент ще изпадна .... ....
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Шегата настрана, но мисля, че колегата е прав за повечето неща.
С този Тouran нещата май не са както трябва. Имам едни познати избраха въпросният модел за нова семейна кола... Гледаха рекламни брошури сравняваха характеристики и т.н. до момента в който не опряха до пробно шофиране. Там разбрах, че бил окончателно разочарован човекът, и се отказали от модела. Избраха Toyota, но това е друга тема...

А и наистина при неравности, по-висока скорост, и страничен вятър, с мекото му окчачане се създава чувство за нестабилност, но то си е реално, - колата наистина е нестабилна... Комфортът е хубаво нещо, но не и когато е за сметка на стабилността/безопасността. Като цяло мисля че Touran-ът е малко прехвален. И доста скъп. (лично мнение) ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Юли 2010, 15:11

ако е с П-образният заден мост,ше се клати на поразия
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...

Мнение от yuliancho » 06 Юли 2010, 12:56

Наистина има много марк коли които са просто класи надолу откъдето и да ги погледнеш...и аз имам няколко примера: Форд Фокус и то произв. 2006, 1,9 CDTI, Сузуки Витара, 2007, мисля 2000м3 бензин - просто разликата с караната от мен тогава Е34 520i и сегашната 740iA беше зашеметяваща. Онова не бяха коли, а талиги. Звука от моторите им е като на дарак пред разпадане, стоиш толкова тъпо в тях...а имам и чуството, че останалите участници в движението - никакво уважение към тебе братче...тамън искаш да им покажеш, че караш "Машина", натискаш газта, а Фокуса издава некви никви звуци и нищо. Та, да съгласен съм, че БМВ си е БМВ. Когато имах Е30 и карах някава друга кола, примерно Опел Астра, по-малада с 7 години от моята Е30, когато си се качавах обратно в моята...усещането е друго
Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвуване[album][/album]

Потребител
Аватар
Кара: 18 годишна купчина желязо
Мечтае да кара: Toyota Avensis
Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)

Мнение от Phoenix_316 » 07 Юли 2010, 19:20

Колеги, с риск да бъда оплют и бит с камъни ще споделя моето усещане за БМВ
Карах 2 г. и половина Меган седан '97 1,6-бензин. Впечатления:
Седалката му - плюшен фотойл. Возенето - к'во е т'ва дупка? Двигателя - мърка като преял котарак. 180 ги държеше без проблем - това 13 годишна кола на метан със заводски гуми 14-ки, климатик и увиснала задница :shock: . Оригинални френски кабели от ПроМобил - 36 лв. Разход 6-6,5 на магистралата
В момента струват около 3000 лв., което е колкото едно БМВ '92 с малко тунинг. В момента карам именно такова 316 е36. Впечатления:
Седалката му - дъска тапицирана с брезент. Двигателя ми направи главата 365000 цвята от Варна до София - то не беше рев, то не беше грохот! През любимите ни български дупки с над 20км/ч си наместваш пломбите. Носете си хавлийка - няма климатик! Което пък не пречи да си лапа 13 литра градско :roll: . Тон и двеста ламарина и пластмаса... как не се сетиха и едно пепелниче да сложат, бе? Или поне поставка за чашка... или оборотомер, термометър, сенник, подлакътник... опаа, забравих - ще пречи на ръчната и няма да мога да събирам погледите на 16 годишните момиченца :mhihi: ... Поне да бяха залепили тавана с нещо по-качествено, че да не виси... тикове имам вече от отмятане на главата, кимам като улав по световарите, а после си мисля, че ме гледат, щото карам БМВ :lol: !
За сигурност няма да говорим: http://renault-safety.com/bg/
Ако не вярвате на клипчето на франсетата - повярвайте на мен - излязох от тук с драскотина на китката http://yfrog.com/bhcrashgj

Та така, колеги (временно ви наричам "колеги") качвал съм се и на Астра дизел, на Ауди 80, на Мондео комби и друго Рено купе - все стари. Ама те возят, прилично. А прехваления ви баварец много върви, много реве и много майни отнася лично от мен. Да не говорим, че ме спряха полицаите 3 пъти за 3 дни само заради емблемата.
Не се засягайте - всеки има право на мнение, нали? Какво да направя, че не ме влече :dunno: . Когато беше съборът в Калояново аз бях на 4 км. от вас (в Дълго поле) и така и не си направих труда да дойда. Карайки към Пловдив се разминах със поне 100 БМВ-та за 15 мин., а аз бях единственото в обратната посока. Явно това си е моята посока.
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Юли 2010, 22:45

Няма за какво да бъдеш замерян с камъни, но все пак си прочети отново мнението и ще разбереш колко е субективно. За някои от нещата си прав, за други не, но най-важното е, че при старите коли е важно и на каква попадаш. И за съжаление не си разбрал дали ти допада философията на марката.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории