Да те удари полицай пред кат !!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 13 Мар 2009, 9:22

Темата не беше ли"да те удари полицай пред КАТ",а не давате ли подкупи????

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Мар 2009, 9:39

ivan1590 написа:След всяка тема за нагло и грубо отношение на полицията започват едни дискусии от които става ясно, че полицията не е виновна , а гражданите са виновни, защото нарушавали закона , защото давали подкуп, защото нямали съзнание на европейци и така нататък.Искам да попитам защитниците на родната полиция, кое е по-лесно- да накараме хората да се променят и да станат светци или да накараме полицията да си върши работата.Действията на полицията трябва да водят до спазването и уважаването на закона, а не действията на гражданите.Че полицията има сериозни проблеми е ясно на всички и е проблем на всички, а решението не е да се променят гражданите, а да се промени самата полиция.

Колега, на всеки в тази държава е ясно, че почти всяка една държавна структура се нуждае от много сериозна промяна, в това число и полицията. За това мисля, че никой не спори.

Действията на полицията трябва да водят до спазването и уважаването на закона, а не действията на гражданите.

С това в зелено съм напълно съгласен. Но с това в червено - не. Действията на всеки един от нас трябва да са съобразени със закона. Ясно е, че винаги ще има нарушения на закона, и именно затова е полицията, както и всяка друга държавна структура, която по закон има правомощие да установява и санкционира нарушенията на закона. Полицията и другите правоохранителни органи са репресивни органи. Изначално замисълът им е да прилагат държавната репресия към хора, които по някакъв начин нарушават установения в държавата ред. Демократична и открита към хората полиция няма никъде по света, в нито една държава. Това е само едно от средствата на държавата да се запази някакъв ред. Дали нашата полиция се справя или не е отделен въпрос, на който отговорът е ясен на всички. Но това, което ти искаш, означава тотална полицейска държава, такава каквато си имахме преди 20 години.
Замисли се за нещо друго. Хубаво, искаш полицията да е дисциплинирана и некорумпирана. Това може да стане, ако полицаите са наясно, че има контрол и санкции за незаконните им действия. Обаче те спира катаджия, направил си нарушение и му предлагаш подкуп. Той прибира парите и те пуска. Това си остава между вас и не може да бъде доказано по никакъв начин, освен ако един от вас двамата не свидетелства за това. Нещо повече, прокуратурата и следствието, което е натоварено да разследва престъпления, извършени от полицаи, даже си нямат идея какво се е случило, когато катаджията те е спрял с превишена скорост. Как предлагаш да се установи това престъпление? Към всеки патрул на КАТ да има зачислен следовател и прокурор, които да ги следят какво правят ли? Някой пък засякъл полицай и онзи му взел книжката и тръгнал да го води в районното. Ми хубаво, ама не знаеш ли, че не се прави така, а се вика КАТ на мястото на произшествието? Нищо, човекът отишъл, тормозили го и влязъл във форума да се оплаче или знам ли...може би се хвалеше колко добре се е справил със ситуацията. А що не се оплака на отдел Инспекторат в МВР или в прокуратурата? Ето затова ти говоря. За да се случи нещо смислено в тази нашата държавица, трябва обществото да има някакво ниво на нетърпимост към престъпления и нарушения, извършвани от който и да е. При нас обаче такова нещо няма. Никой не пуска сигнали за подобен тип престъпления. Едно архитектче, със спорни сексуални наклонности, живеещо с майка си и охраняващо се с кухненски нож се оказа най-големия мъж в тази държава. И след това излизаше тъпкан с успокоителни по телевизията да разказва какъв страх го гонел.

И явно никой не е наясно, че редовия полицай има кой да го контролира и никак не са много случаите, в които началниците им застават зад гърба при сигнали за нередности. Само че трябва да има някой, който да сигнализира. А такъв все се оказва, че липсва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 13 Мар 2009, 17:34

Изобщо не искам полицейска държава, колега.Единственото което искам е полицията да си върши работата съгласно закона.Гражданско общество в България няма, нито гражданско самосъзнание.Да,гражданите дават подкупи, гражданите не сигнализират, не протестират, нарушават правилата и пр., но работата на полицията може да се контролира стига някой да има желание да го прави.Ако полицията не си върши работата, а се занимава с рекет, което си е точно така ,то тя става напълно излишна.По вече работа върши СОТ и мутрите.Ако не можем да контролираме полицията, по- добре да я закрием и със спестените пари от данъци всеки сам да се оправя.Като организация в полицията има механизми, които позволяват да се контролира всеки един и е ясно кой носи отговорността.Прекия началник на тия дето кибичат по храстите дали не знае с какво се занимават , а неговия началник, а министъра?В частната фирма обществото ли контролира работника или началника му?То по тая логика утре и военните ще излязат с оръжие по улиците да събират рекет и ние ще сме виновни , че не сигнализираме и че им даваме пари.След като има проблем с институцията трябва да се решава в самата институция, а не да се пренася извън нея, това е най- простия, най-лесния и най-ефективния начин.Ако има желание да се свърши ще се намерят и начини да се хванат и тия с подкупите и мързеливите и наглите и всички , които не правят това за което им се плаща.

Аватар

Мнение от someone » 13 Мар 2009, 18:34

Колега, продължавам да смятам, че по принцип си прав, но в същото време не предлагаш нещо конкретно, което трябва да се направи, за да се стигне до това положение, че полицията да работи така както на всеки му се иска. Просто казваш как трябва да бъде, но хайде кажи как да стане това, как да се постигне.

Аз казах какво смятам по този въпрос. Мисля, че на никой няма да му окапе косата, ако бъде разпитан два пъти като свидетел, защото е подал сигнал за нещо там където трябва.

Примерно, в конкретния случай, с полицая който е блъснал колата на колегата на светофара, мислиш ли, че прекият му ръководител, или началника на сектора в който работи в КАТ са знаели, че в работно време е отишъл някъде с личния си автомобил, вероятно по лична работа? И какво смяташ, че щеше да се случи, ако колегата се беше обадил на 166, 9824901 или 9824902 и беше съобщил за ПТП с участие на полицай?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 14 Мар 2009, 12:36

[quote="someone"]Колега, продължавам да смятам, че по принцип си прав, но в същото време не предлагаш нещо конкретно, което трябва да се направи, за да се стигне до това положение, че полицията да работи така както на всеки му се иска. Просто казваш как трябва да бъде, но хайде кажи как да стане това, как да се постигне.

Аз казах какво смятам по този въпрос. Мисля, че на никой няма да му окапе косата, ако бъде разпитан два пъти като свидетел, защото е подал сигнал за нещо там където трябва.
Примерно, в конкретния случай, с полицая който е блъснал колата на колегата на светофара, мислиш ли, че прекият му ръководител, или началника на сектора в който работи в КАТ са знаели, че в работно време е отишъл някъде с личния си автомобил, вероятно по лична работа? И какво смяташ, че щеше да се случи, ако колегата се беше обадил на 166, 9824901 или 9824902 и беше съобщил за ПТП с участие на полицай?[/quote]
Не знам колега, аз лично не бих се занимавал да се разкарвам и да си губя времето с жалби и съдилища. 1000 пъти предпочитам да си платя "глобата" на място, която в повечето случаи ще е по-малко отколкото в постановлението. От друга страна не мога да си взимам отпуск за щяло и нещяло, а последното нещо което искам е да искам разрешение да излеза от работа с такъв мотив! А относно по-горе написаното (в болд), полицаите в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ се подкрепят и няма да има никакви последствия за такава дреболия.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Мар 2009, 19:45

T.e. заради вашия мързел да си потърсите правата както и където си му е реда, и заради корупцията и непрофесионализма на част от състава на полицията трябва цялата да бъде закрита, така ли? Някакви други велики идеи няма ли? Докато не започнем да си търсим правата и само се оплакваме един на друг по форумите, не си правете илюзии, че нещо ще се промени към по- добро.
Че няма да се заобичате със :cop: е ясно, въпросът е да не ви прецакват на пътя и да знаете какви са ви правата. 8)
Последна промяна saleen на 14 Мар 2009, 20:41, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 14 Мар 2009, 20:39

Част от полицията, която е около99.9% :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Мар 2009, 20:53

ivan1590 написа:Част от полицията, която е около99.9% :mhihi:

Много ти е удобно да мислиш така, нали? 8) "Докато проблемът е в тях, аз няма какво да направя"-ами то си е за вас, ако не приемате съвети за добро. Допускам, че в София може да е по- лошо (не съм идвал с кола никога) положението заради анонимността, от друга страна за стандарта на столицата полицейските запалти са малки, но в малките населени места, където хората се познават проблемът го няма, понеже всичко се знае за всеки и хората си пазят хляба :)
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от someone » 14 Мар 2009, 20:55

saleen, зае*и, няма смисъл...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 14 Мар 2009, 21:20

Трябва да ти кажа, че проблема изобщо не е в София, имам наблюдения и от Кат Плевен примерно.Имам доста познати и даже приятели полицаи и много добре знам с какво се занимават и как определят къде да застанат примерно, щото там се изкарват пари и как отказват повишение щото кинтите са на улицата.А примерно като извърша превишение на скоростта и ме засекат и в колата има полицай, само му записват номера на картата в една тетрадка, но не да го накажат, а за вътрешна информация-дали е законно а?А затова как началниците им се обаждат да пуснат някой, който е дрогиран и кара?Изобщо цялата система е гнила - повярвай ми.Аз не мога да им съчувствам, нито за заплатите, нито за натиска на който са подложени, защото е личен избор и всеки има свободата да бори, а не само да се стиска и снишава заради държавната заплатка , а най ми е кеф аз да изляза виновен.Бих ги подкрепил, ако тръгнат да правят нещо, ама те не искат права за борбата с престъпността, а само пари и това ме дразни.Колко полицаи съдиха, някой да се вдигна, само някакви измислени подписки събираха.За мен сами са си виновни.Нещо взех да се нервя :mhihi:

Аватар

Мнение от someone » 14 Мар 2009, 22:03

ivan1590 написа:Изобщо цялата система е гнила - повярвай ми.

На saleen ли пък точно намери да обясняваш каква е системата...Пробвай и с Vlados, с Wenzy или с maty_m ;)

Всъщност няма и да е лошо да кажеш според теб, по твоя преценка, кой точно от тях четиримата спада към онези 0.01% професионалисти и некорумпирани полицаи, да знаем с кои трима да не си играем повече.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 14 Мар 2009, 22:38

someone защо се напрягаш за глупости? Аз вече се отказах да се боря с вятърните мелници тук...
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 14 Мар 2009, 22:41

Vlados написа:someone защо се напрягаш за глупости? Аз вече се отказах да се боря с вятърните мелници тук...

Ми де да знам...
Още повече че един пост по-нагоре посъветвах saleen да зареже този спор...просто не се сдържах.
Спирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 14 Мар 2009, 23:50

Нито един от четиримата не познавам лично и си е твой избора с кой да си играеш. :mhihi: Хайде по запознатите да обяснят каква е системата и какво не истина от това, което казвам.Имам чувството, че от дълго живеене в блатото, вече започва да ни харесва и да го приемаме за нещо нормално.Всички в тая държава започваме да ставаме с изкривена психика и странна ценностна система и да не забелязваме уродливото ни общество.Колегата, който са го блъснали пред КАТ, няма повреди по колата, ама той трябва да вика КАТ, да търпи проверки все едно е най-изявения престъпник и излиза, че той е виновен за това, че е действал по най-нормалния начин.Полицаите са добри, системата на полицията е перфектна- има корупция, но тя е незначителна.Повечето служители са истински , честни професионалисти и си изпълняват задълженията.Идилия с една дума.Страшното е ,че вече нищо не ни прави впечатление, нито корупцията, нито безделието, нито побоищата над граждани, журналисти и пр., нито приятелските връзки и протекцията на дилари, сводници, автоджамбази и пр.Нормално е, това е България.

Аватар

Мнение от someone » 15 Мар 2009, 0:09

Даже с D3BEP ми беше по-приятно да споря, отколкото с теб ;)
Ти повтаряш едни и същи неща и не оставяш интервали след точките. Той поне си отделяше мислите на нови редове.

Със здраве!

П.С. Абе, къде е D3BEP?

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории