Сълзи и смях

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Апр 2008, 9:52

Anthony_J написа:Значи по старият правилник наистина се пише акт за несъобразена скорост, защото трябва задължително да има виновен. Тъй като на дупката не могат да напишат акт, отнасяше го шофьорът. Това се промени в новият правилник, но сега КАТ отказват да идват, а трябва ти да отидеш при тях да ти напишат протокол. В твоя случай си извадил късмет, че са дошли. А акт са те плашили, че ще ти пишат за да им бутнеш нещо.

Няма такова нещо.... и в момента в такъв случай трябва да ти напишат АКТ ако искаш протокола... извадил е късмет, че са му дали само протокола... ма и тия двамата са "омекнали" като е заприказвал за съд и телевизия... само дето по закон не можеш нищо да им кажеш, щото... виж в закона... те са само изпълнители в случая... треснал си у дупката, не си я избегнал -> "несъобразена скорост" -> ти си виновен.. искаш протокол за пред застрахователя -> може, ма ето ти и АКТ-а... щото системата/държавата няма да позволи тя да "изяде дървото" като АКТ-а се пише на Общината (дупката)... под "несъобразена скорост" в случая се има в предвид, че си "карал прекалено бързо" за да можеш да избегнеш дупката.. зат'ва и понятието "несъобразена скорост" е доста разтегливо... щото в случая "съобразената скорост" може да е била примерно 20-30км/ч (ако караш с 60км/ч), при които си щял да имаш повече време за реакция и т.н... btw. тва с несъобразената скорост го има само в BG...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Апр 2008, 12:42

доколкото знам акта може да се обжалва и отпада в такива ситуации.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go play » 10 Апр 2008, 15:31

Оооо повярвай ми че щях да обжалвам в съда и да ги осъдя.Да не говорим че сестра ми работи в Канал 1 и докато ми пишат акта щяха да са в ефир... Гледката около дупката е стархотна 453 таса от всевъзможни коли 1-2 фара от Лада 2105 и други чаркове които ми беше трудно да определя.Точно като за новините :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Апр 2008, 18:03

Е хубу.... и кво щеше да стане като са в ефир? какво щяха да ги питат - "кво правите -> ми пишем акт... -> а защо го пишете? -> ми щото така е по закон... ходете и прочетете..." И тогава кво? НИЩО... докат не оправят закона да НЕ пази Общината и потърпевшият да яде дървото... куките ше си пишат акт на тоя, дето е олекнал с 500лв за джанти и гуми, пък ти викай който искаш от която искаш телевизия... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Апр 2008, 19:58

Значи принципа е прост. Сгрешил си.
Трябвало е да ти напишат акт.
Ако гумите са нови, някои от тях имат и гаранция, това едно.
Второ: с акта, с документ за гумите и може и някой друг свидетел съдиш общината - и за щетите, и за акта, и за опасността.
Тея дела обичайно се печелят.
Само че сега можеш само да се тюхкаш във форума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go play » 10 Апр 2008, 20:00

Ами целта ми съвсем не беше да се тюхкам а да ви напиша нещо забавно за да се посмеем :mhihi: А по въпроса с гаранцията на гумите... дупката на пътя не е фабричен дефект.btw гумите бяха на около 400-500км.
-=No Try 2 Fly=-

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Апр 2008, 20:20

На мен лично не ми е много смешно, а не е и първият такъв случай.
Нагледал съм се на подобни работи. ВИнаги като паднеш в дупка ти пишат акт за несъобразена скорост.
Иначе не знам какви са гумите. Моите са малко над 500 лева, 15 - ки, и в двугодишната гаранция ми пише да ги нося ако се пукнат - стига да не е умшлено. Не знам какво ще рече. Вероятно ги вулканизират, но пак е нещо.

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 10 Апр 2008, 21:08

D3BEP написа: Моите са малко над 500 лева, 15 - ки,

добре :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Апр 2008, 21:30

LeX написа:

Не схванах шегата, Лекс.

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 10 Апр 2008, 21:41

D3BEP написа:
LeX написа:

Не схванах шегата, Лекс.

Над 500 лева на парче за гума си дал така ли? 2000+ лева за 15-ки? Тойо Р888 семи сликове 15-ки са по малко над 400 лева за гума, ти с какви караш :confused:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 10 Апр 2008, 21:47

LeX написа:
D3BEP написа:
LeX написа:

Не схванах шегата, Лекс.

Над 500 лева на парче за гума си дал така ли? 2000+ лева за 15-ки? Тойо Р888 семи сликове 15-ки са по малко над 400 лева за гума, ти с какви караш :confused:

Май D3ВЕР искаше да каже ,че комплекта му е 500лв. ,но май не за тва говореше :)
Иначе по темата по-добре да свикваме.Имам чуството ,че вече където правят пътя и става още по-зле... :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Апр 2008, 8:50

АБсолютно, seven-eight... Понякога не знам що се връзвам да ме въвличате в такива ... глупости, Лекс.
Я виж пак изречението, което си цитирал:
Моите са малко над 500 лева, 15 - ки,

Според теб аз за една гума в множествено число ли говоря? Използвам учтива форма?
Ако имаш ценоразпис на сликове за публикуване, барем не въвличай и мен.
Опитах се просто да споделя как да се действа в такава ситуация.
Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 12 Апр 2008, 0:07

Кофти е станало колега, но ако бяха само колите хубаво, ламарините се оправят ама аз преди 1г. тъкмо се прибрах в България след 6 месеца отсъствие и радостен, че съм в красивата си татковина , паднах в шахта покрита с картон!!! Резултатът беше 1:0 за шахтата срещу кракът ми - пукната кост и гаден белег. Бях луднал исках да съдя община, държава абе който намеря , ама ми мина пък и много простотии са за да осъдиш някога и се отказах, а не биваше ако всички си търсим правата , държавата няма да може да ни прави на маймуни.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Жената да мърка

Мнение от Kurt Vagner » 12 Апр 2008, 20:47

Кофти е колега , тва е извода каква ни е държавата '' Пътища като хората '' '' Полицаи циркаджии '' Ние си трошиме колите , но за съжаления България няма да се оправи ....

Предишна

Назад към Страхотни истории