Една не-страхотна история

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Пропускате ли пешоходците на улицата?

Да, но само ако са на пешоходна пътека
39
27%
Да, винаги, независимо къде
18
12%
Не, никога
1
1%
Зависи - ако не създавам предпоставки за ПТП (ако отзад летят други коли)
45
31%
Понякога да, понякога не - зависи от настронието
43
29%

Общо гласове : 146
младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 12 Мар 2008, 13:19

Винаги ги пускам, но когато пресичат правилно и на място. Разбира се поглеждам в огледалото за да се уверя, че не им играя кофти номер като им давам път. Sonny оная вечер ошамари едни келеши, дето скочиха пред колата на червен сигнал за тях. А те бягаха и създадоха егати суматохата на пътя където колите минаваха на зелено.

Да ви споделя и впечатлението ми от Германия (учил съм там) - винаги спират на пешеходните пътеки. Не е мит това, че спират още като те видят - спирачки и гуми свирят по асфалта още преди да си го настъпил, но решиш ли просто да пресечеш някакъв път на необозначено място - хвърчат покрай теб с 90-100 все едно че те няма на улицита. Даже и услуга като клаксон няма да ти направят.. просто профучават покрай теб. Тук-таме се намира някой дето има повече време да спре и да започне да ти обяснява как "Вече можехте да бъдете мъртви...". А бе култура си имат хората.. не са джигити като нас. Когато се наредят на светофара всички без изключение са включили на 1-ва и чакат с натиснат съединител - никой не си бърка в носа, чопли радиото, драпа картофите.... като светне зелено колите се изтеглят едновременно все едно са вързани с въже.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 12 Мар 2008, 14:45

Gemar написа:Винаги ги пускам, но когато пресичат правилно и на място. Разбира се поглеждам в огледалото за да се уверя, че не им играя кофти номер като им давам път. Sonny оная вечер ошамари едни келеши, дето скочиха пред колата на червен сигнал за тях. А те бягаха и създадоха егати суматохата на пътя където колите минаваха на зелено.

Да ви споделя и впечатлението ми от Германия (учил съм там) - винаги спират на пешеходните пътеки. Не е мит това, че спират още като те видят - спирачки и гуми свирят по асфалта още преди да си го настъпил, но решиш ли просто да пресечеш някакъв път на необозначено място - хвърчат покрай теб с 90-100 все едно че те няма на улицита. Даже и услуга като клаксон няма да ти направят.. просто профучават покрай теб. Тук-таме се намира някой дето има повече време да спре и да започне да ти обяснява как "Вече можехте да бъдете мъртви...". А бе култура си имат хората.. не са джигити като нас. Когато се наредят на светофара всички без изключение са включили на 1-ва и чакат с натиснат съединител - никой не си бърка в носа, чопли радиото, драпа картофите.... като светне зелено колите се изтеглят едновременно все едно са вързани с въже.

:yes: И аз правя като колегата! Дано някой ден и тук стане като в Германия .... Аман от неандерталщина :(
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2008, 14:49

Gemar написа:...Когато се наредят на светофара всички без изключение са включили на 1-ва и чакат с натиснат съединител - никой не си бърка в носа, чопли радиото, драпа картофите.... като светне зелено колите се изтеглят едновременно все едно са вързани с въже.

и аз бях така преди да си купя автоматик
иначе съм твърдо за увеличаването на културата и на шофьорите и на пешеходците
аман от боклуци дето блеят
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от toshomir » 12 Мар 2008, 17:36

Пускам пешаходци, когато са на обозначено място или пък са явни самоубийци, които просто са решили, че са от желязо. Понякога не спирам на пешаходна пътека, заради лумпена, дето кара зад мен на малка дистанция или когато видя "рацер", който ще сгази човека-блейка по зебрата. Ужасно много се дразня, когато се пресича на място, което не е определено за това и нахалника върви с гръб, за да ми покаже, че е "шеф" :evil: :evil: :evil: Свалям прозореца, тегля една майна, показвам среден пръст и се нервя на себе си, че им обръщам внимание на тия измекяри.... Също така се дразня много, когато чакащите трямвай излизат на улицата много преди той да стигне спирката и отвори вратите. :confused: Аз си имам зелен светофар, изпреварил съм трамвая тия седят там като кегли... Не е болка за умиране, но 2.15 за литър а95 те правят нервен и лош човек в София. ;)
8 милиона българи имат щастието да живеят в България. Всички други нямат това щастие, но имат всичко останало.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 12 Мар 2008, 18:24

Пускам пешеходците винаги, защото знам най-малкото какво е да седиш и да чакаш 100 часа, докато някой реши да те пусне :help: Ама има ебати нахалитетите, които още малко и на капака ще ми скочат, за да минат :kuku:
Последна промяна ((:BuKcu:)) на 12 Мар 2008, 19:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 12 Мар 2008, 19:06

:mhihi: :mhihi:
Авторката писала пешоходци,последните в юзъра пешаходци,изобщо правопис и половина :lol: .

ПешЕходци се пише :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 12 Мар 2008, 20:02

Space написа: Дано някой ден и тук стане като в Германия .... Аман от неандерталщина :(

Аз правя обратното, отчаяно се опитвам да науча немските пенсионери, че на пешеходната пътека по-тежкия е с предимство :mhihi: Не прихващат!!!

П.П. некой да не си помисли, че наистина :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Мар 2008, 21:28

Пазя ги, ама като минаватна првилното място, ама я го намерете оня дето оная вечер с биричка в ръка пресече на 5те кьошета на червено, дали още не го болят кокалите. Специално спрях на следващата спирка на тролея, влезнах и си го наритах като пич, а шофера на тролея чинно ме изчака да завърша делото си и като слезнах си тръгна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Мар 2008, 21:35

И горд ли си с това :confused:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Мар 2008, 21:38

стан написа:И горд ли си с това :confused:

Горд или не,прав е :!:
Миналата седмица една вечер към 23.45 в младост на бул.Малинов 19 годишен със CLK е блъснал и убил на място момиче,което е пресичало...виновен е,това е повече от ясно,но момичето не е пресичало на пешеходна пътека,прескочило е метър и половина ограда,за да пресече щото мързела е голямо нещо...утре недай си боже ти се случи на теб това и се наложи да лежиш някой,който си убил защото е пресичал на неподходящото място няма да мислиш по този начин :confused:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2008, 22:11

принципно момчето не е виновно според официалните закони
там нито има банкет нито тротоар за да има той някаква готовност за реакция
там има ограда коядо да пази тия глупаци от разни пияни дето карат към тротоара и за да пази нас шофьорите от такива кътили
преди време когато бях учених станах свидетел на подобна на историята на сони
само че мястото беше цариградско
шофиора наби спирачките слезе и го би като пич докато спря да мърда в най лявата лента
после само го завлече на тротоара обратно да си поспи
еми мога да ви кажа че ликувах
на цариградко има подлези където изобщо шосето има някакъв досег с тротоари. те са направени за да минават безопасно пешеходците
и не смятам че трябва ние да сме виновни за нехайството на останалите
но това лично мое мнение :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Мар 2008, 23:06

стан написа:И горд ли си с това :confused:

ДА и пак ще го направя! Или Българите да стават хора, или да хващат гората. Не може пред тъпите куки, лапетата да пресичат на вереф без пътеки, без сфетофари, с тъпата кука да гледа дали някои шофер говори по телефона. Щом баща ми ме е учил къде и как да пресичм и го правя, ще го правят и другите. Ако ли не, Ако бои за назидание.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2008, 23:34

правилно :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 12 Мар 2008, 23:53

Винаги гледам да спирам, като има хора на пешеходната, но има такива, които просто си кесат на тротоара до нея и си чакат нещо.... чаках ги няколко пъти и аз и взе, че ми писна :mhihi: за това само, ако са стъпили долу на пътеката.
Иначе като пешеходец мога да кажа, че доста странно ме гледат шофьорите като минавам на юруш през пешеходната... свистат едни гумиии, явно малко от тях са свикнали да не ги изчакват тях.
Mens sana in corpore sano

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 12 Мар 2008, 23:59

Overburner - NX написа::mhihi: :mhihi:
Авторката писала пешоходци,последните в юзъра пешаходци,изобщо правопис и половина :lol: .

ПешЕходци се пише :!:

:gives: няма значение ;) всеки си го пишпе както му е най-"акуратно" :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории