Кърък, карък, кърак

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Сеп 2005, 18:59

ама Любо ти и книжка ли имаш :?: :?: :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 13 Сеп 2005, 19:03

///M Power написа:ама Любо ти и книжка ли имаш :?: :?: :mhihi: :mhihi:

Не една :mhihi: ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 13 Сеп 2005, 19:47

X-citer написа: "Автомобила е с перде на задно панорамно стъкло".

Може да си е нямал на хабер какво значи Щора :mhihi: :mhihi: :mhihi: и да си мисли, всичко що е "проснато" или "стои" вертикално на стъкло, значи е Перде!
Да караш Peugeot е страст!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 13 Сеп 2005, 20:21

Затова следващия път казвате: "Опаааа изпаднал ми е някъде талона". Пишат в акта, че нямаш талон + 10лв. глоба. Но после си караш с талон, а не с акт и не ти задават непрекъснато глупави въпроси ;) Това трябваше да направя аз и вчера ама забравих мамка му. Между другото забелязали ли сте, че разбъркани буквите от думата КАТ правят АКТ :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 14 Сеп 2005, 8:11

[/quote]Аз вече всеки месец вися в последно време и направо ми писна :confused:
Преди почти половин година ми взеха талона в област Монтана и от тогава нито аз съм го виждал нито тия в КАТ са го виждали и само ми удължават срока на акта. :confused:[/quote]

Асене, то хубаво това, ама не може ли човек да си търси правата, бе? Писна ми да вися в КАТ. Писна ми да ми се смеят КАТ-аджиите, че имам акт за "несветеща лява къса светлина".

ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ

Раздел IV
Произвоство по налагане на административните наказания
Чл. 52. (1) Наказващият орган е длъжен да се произнесе по административнонаказателната преписка в месечен срок от получаването й.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 14 Сеп 2005, 11:00

Иво следващият път като ходиш да си вземеш талона , ходи с такси и се прибери с неги :)
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Сеп 2005, 17:00

toper78 написа: Аз вече всеки месец вися в последно време и направо ми писна :confused:
Преди почти половин година ми взеха талона в област Монтана и от тогава нито аз съм го виждал нито тия в КАТ са го виждали и само ми удължават срока на акта. :confused:

Асене, то хубаво това, ама не може ли човек да си търси правата, бе? Писна ми да вися в КАТ. Писна ми да ми се смеят КАТ-аджиите, че имам акт за "несветеща лява къса светлина".

Раздел IV
Чл. 52. (1) Наказващият орган е длъжен да се произнесе по административнонаказателната преписка в месечен срок от получаването й.

На мен ми изглежда, че ако не се произнесе административно-налагащия орган до един месец, от това следва съществено процесуално нарушение, което при обжалване пред съд автоматично анулира акта.
Ако има юристи във форума е добре и те да коментират, че в този случай ще имат работа :).

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: Ъъъ преди живеех срещу затвора ъъ сега срещу нас...

Мнение от GeNa7a » 15 Сеп 2005, 20:37

Georgieff написа:
toper78 написа: Аз вече всеки месец вися в последно време и направо ми писна :confused:
Преди почти половин година ми взеха талона в област Монтана и от тогава нито аз съм го виждал нито тия в КАТ са го виждали и само ми удължават срока на акта. :confused:

Раздел IV

На мен ми изглежда, че ако не се произнесе административно-налагащия орган до един месец, от това следва съществено процесуално нарушение, което при обжалване пред съд автоматично анулира акта.
Ако има юристи във форума е добре и те да коментират, че в този случай ще имат работа :).

Ако ищецът е юрист и може да се защитава сам :) Иначе незнам кой ще набие пари да наема адвокат за някакъв си акт... Загуба на време и пари...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 15 Сеп 2005, 20:59

верно е от марката, аз откакто карам пасат не искат да ме спрат дори :mhihi: :mhihi: :mhihi: само веднъж ме спряха щото направих непозволен ляв завой и минах точно покрай патрулката, която пък седи да лови точно тия като мен :mhihi: :mhihi: :mhihi: фишче за 10лв... и туй то за повече от 5000км с таз колица :)

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Сеп 2005, 13:38

Номера е да миеш колата само 1 път месечно.
За 6000 км имам само едно актче и не съм черпил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Сеп 2005, 14:09

Penchev написа:без думи :mhihi:
Като отида за презаверяване и тая всеки път като шибне тоя мити печат и като драсне няква датичка с 2 месеца напред така каквато и душа сака :mhihi: Всеедно фърля на мъжо си ризата в "Дианата" :mhihi: (ако се сещате за кои перални говоря :) )

Дилян Пенчев

И аз съм с баница от 3 месеца и сега ново двеста=>

Не ми се занимава да сканирам акта но датите са:
от 06.07.2005г. -> 08.08.2005г. -> 15.09.2005г. -> 25.11.2005г.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 16 Сеп 2005, 19:15

XaMaB написа:Номера е да миеш колата само 1 път месечно.
За 6000 км имам само едно актче и не съм черпил :mhihi:

аз я мия по-скоро веднъж годишно, ама кви порои се изсипват след това.... :shock: :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Сеп 2005, 21:42

Чудя се ако си направя един печат и си го бия на акта през 2-3 месеца дали някой ще се усъмни преди да се покрие целия лист в лилаво.

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 23 Ное 2005, 20:51

Съгласен съм с колегите по горе маи има няква истина че комплексираните ченгета дебнат само някое БАВАРЧЕ да мине и току виж откачили 20 лв и за капак като ти стовари че вече ще сме в евро сауза-20е.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 24 Ное 2005, 13:04

GeNa7a написа:
Georgieff написа:

Раздел IV

Ако ищецът е юрист и може да се защитава сам :) Иначе незнам кой ще набие пари да наема адвокат за някакъв си акт... Загуба на време и пари...

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

а) нарушителят е починал;

б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;

в) това е предвидено в закон или указ.

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, ...

т.е. ако до една година не получите наказателното постановление, подписано от Началника на КАТ, или го получите, но към датата на издаване е изтекла една година от извършване на нарушението то може да подадете молба до Районния съд. Таксата е около 10 лв. (по бегли спомени) и не ви е нужен адвокат. Отивате пред съдията и се позовавате на този член и молите съда да отмени постановлението. Почти е сигурно, че ще мине пред съда. Но не си мислете, че онези пичове в КАТ не знаят за това. Покажете ми поне един човек дето да не си е получил постановлението преди да е изтекла година.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории