За сервитьрите!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Точно в това е проблема-какво да направиш в такава ситуациа.Понеже сумата е малка ако си ги поискаш ше изглеждаш като цьрвул/облечен с телефон за 800лв а правиш проблем за 3лв/а от друга страна парите са си мой и аз преценявам на кой колко да дам.Ако си трьгнеш без да кажеш нищо значи си /мишок/.Какьв е правилния отговор.Утре може да се случи на всеки.Кажете си мненията , а след 3-4 дни ще ви кажа правилният отговор в тази ситуация.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Ако тя те мисли за мухлю, затова че си искаш парите то тя е ебати кифлата..
значи 99% са кифли

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Съгласен съм с теб,но я ми кажи ти каво ще направиш в тази ситоация.Миналата година на морето с един приятел отиваме в една мутренска дискотека,поръчваме си пиене и ядене и искаме касова бележка защото парите не са наши и трябва да се отчитаме.След като ни отказаха да ни дадат касова бележка ,дойдоха дебеловратите и ни пребиха като кучетаJokera написа:Точно в това е проблема-какво да направиш в такава ситуациа.Понеже сумата е малка ако си ги поискаш ше изглеждаш като цьрвул/облечен с телефон за 800лв а правиш проблем за 3лв/а от друга страна парите са си мой и аз преценявам на кой колко да дам.Ако си трьгнеш без да кажеш нищо значи си /мишок/.Какьв е правилния отговор.Утре може да се случи на всеки.Кажете си мненията , а след 3-4 дни ще ви кажа правилният отговор в тази ситуация.
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6

stay tuned

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
според мен ако е искал да изкара някои лев в никакъв случаи не е това начина ако има процент за обслужването трябвало е да го пише на сметката а не да си го взима сам! Аз бих го повикал пак и да му обясня че е станала грешка което е наи явно в случая и да си взема парите без грам притеснение и без да му оставям нищо! Защото в случая бих се почувствал като глупак ако оставя сметката така защотовъпроса не е в парите вече ами че някъв глупак се опитва да те направи по голям глупак от него!! А вече ти трябва да кажеш какво е станали по нататък
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз когато не искам д давам бакшиш давам повече и не казвам нищо. Все са ми връщали, а това е било нагло доста. По света е пълно с хора, които се възползват по този начин. Това, че ти е неудобно да се направиш за 1-2лв. и правиш компромис, а те дърпат от всички. Срещу такива хора трябва да се действа 

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Jokera написа:Точно в това е проблема-какво да направиш в такава ситуациа.Понеже сумата е малка ако си ги поискаш ше изглеждаш като цьрвул/облечен с телефон за 800лв а правиш проблем за 3лв/а от друга страна парите са си мой и аз преценявам на кой колко да дам.Ако си трьгнеш без да кажеш нищо значи си /мишок/.Какьв е правилния отговор.Утре може да се случи на всеки.Кажете си мненията , а след 3-4 дни ще ви кажа правилният отговор в тази ситуация.
Кофти е да нямаш точно или дребни пари. По принцип, ако в сметката не е включен сервиз, е хубаво да оставиш. При положение, че е включен, пак е хубаво да оставиш, но не си длъжен.
Според мен е редно като оставиш повече пари да ти се върне точно рестото, освен ако ти не си казал, че всичко е оправено...и тогава ти си решаваш колко да му оставиш, ако изобщо решиш да оставяш- понякога има някои, който не заслужават, въпреки че в добър ресторант едва ли може да намериш такива.
Аз лично в твойта ситуация сигурно щях да си замълча... И повече никога няма да отида там... И ще помоля всичките си приятели и познати да не ходят там

Кофти, че заведението губи клиенти заради калпав служител...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Отдавна съм приел че има страшно много простаци на всякъде (не само в България) които са в положение да могат да ми изкарат нервите.
Проблема е че за да се спори с тях, трябва да им се слезне на нивото. И на края какво? Като поспориш с сервитиора, и направиш сценка пред всички на около, изнервиш се от конфронтация с простак, неизбежно му слизаш на нивото; накря ще ти върне парите, ще се напсувате, и той след 15 минути пак ще направи същия номер на некой друг. И следващия път като се върнеш ти, той няма да те помни и пак ще ти направи номера . . . а ако те помни още по зле . . . ще ти направи къде къде по неприятен номер.
Да не мислите че ей така ще се сетят "Я чакай малко какво правя аз?" Не. Ако са си селяндури, ще си останат селяндури, това че на мене или на вас не ни харесва няма да ги промени.
Единствения изход от ситуацията е да се примири човек с факта че е заобиколен от идиоти и просто да се опита да си живее живота без да им се пречка много. Няма смисъл.
(Знам че звучи гадно че трябва ние да не се пречкаме на простаците а не обратното, но за съжаление е точно така, ако тръгна да споря с некой тъпак, аз слизам под мойто достоинство а той не. Такаче пак губя аз.)
А и това да не се върне човек там не винаги е решение. Има няколко дискотеки тука които много мразя защото охраната винаги се гаври с мене. Но като тези 3 дискотеки съдържат 70% от яките пички в петък вечер, тогава загубата ако не влезна там не е тяхна, а е моя. Като има линия 30-40 човека ВИНАГИ, един повече или по малко не ги боли, нито тях, нито управителя, нито наточените ку**и които са вътре.
Проблема е че за да се спори с тях, трябва да им се слезне на нивото. И на края какво? Като поспориш с сервитиора, и направиш сценка пред всички на около, изнервиш се от конфронтация с простак, неизбежно му слизаш на нивото; накря ще ти върне парите, ще се напсувате, и той след 15 минути пак ще направи същия номер на некой друг. И следващия път като се върнеш ти, той няма да те помни и пак ще ти направи номера . . . а ако те помни още по зле . . . ще ти направи къде къде по неприятен номер.
Да не мислите че ей така ще се сетят "Я чакай малко какво правя аз?" Не. Ако са си селяндури, ще си останат селяндури, това че на мене или на вас не ни харесва няма да ги промени.
Единствения изход от ситуацията е да се примири човек с факта че е заобиколен от идиоти и просто да се опита да си живее живота без да им се пречка много. Няма смисъл.
(Знам че звучи гадно че трябва ние да не се пречкаме на простаците а не обратното, но за съжаление е точно така, ако тръгна да споря с некой тъпак, аз слизам под мойто достоинство а той не. Такаче пак губя аз.)
А и това да не се върне човек там не винаги е решение. Има няколко дискотеки тука които много мразя защото охраната винаги се гаври с мене. Но като тези 3 дискотеки съдържат 70% от яките пички в петък вечер, тогава загубата ако не влезна там не е тяхна, а е моя. Като има линия 30-40 човека ВИНАГИ, един повече или по малко не ги боли, нито тях, нито управителя, нито наточените ку**и които са вътре.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
И аз оставям бакшиши,но ако ми харесва обслужването.Има сервитьри които хич не си разбират от работата.Ето моят критерий за добро обслужванеИво написа:Аз когато не искам д давам бакшиш давам повече и не казвам нищо. Все са ми връщали, а това е било нагло доста. По света е пълно с хора, които се възползват по този начин. Това, че ти е неудобно да се направиш за 1-2лв. и правиш компромис, а те дърпат от всички. Срещу такива хора трябва да се действа
1-като седна веднага да дойде и да ми вземе поръчката
2-бързо да ми донесе поръчката
3-мразя думите,кво искаш,кво ще пиеш. Все едно сме от едно село
4-бързо да ми се сменя пепелника
5-Ако е сервитьорка да мерише на добър парфюм,ако е мъж да не мерише на пот
6-да ми издават касова бележка
- Mamouk
-
WeiSTD написа:А и това да не се върне човек там не винаги е решение. Има няколко дискотеки тука които много мразя защото охраната винаги се гаври с мене. Но като тези 3 дискотеки съдържат 70% от яките пички в петък вечер, тогава загубата ако не влезна там не е тяхна, а е моя. Като има линия 30-40 човека ВИНАГИ, един повече или по малко не ги боли, нито тях, нито управителя, нито наточените ку**и които са вътре.
Значи, имам толкова негативно мнение за повечето охранители, че ...
В едно от най-култовите заведение, едни тапаци, могат да се гаврят с тебе, буквално, и когато извадиш връзка, разберат кой си, или много пари, почват да ти лижат обувките...буквално... е на тия, с риск да прогоня детската аудитория, да им серем на бузите и на врата... а може да ми ядат *у*а и после да им серем в устите за рифреш малко.
А има и едни, който се мислят за много здрави и за сега се спасяват да не им серем по лицата с крака, само защото много бързо ми минава...(трябва да се нахъсвам нещо- хехе).
Иначе, естествено, има и свестни охрани... но за съжаление има и лайна, които не осъзнават, че са охрана, а си мислят, че са мафия или шефове... подобна е и работата със сервитиорките - най-обичам да ми дойде надута келнерка с 1/2кг златен ланец...
не на всякаде е така, но нещата в България са малко объркани...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
не на всякаде е така, но нещата в България са малко объркани...
Напротив. Даже в България нещата са си много добре. Ела тука да видиш как е. Ако тръгна да правя теми за всяка случка която ме е вбесила тука, ще изпълня цялата главна страница на извън темата, но няма смисъл.
Разликата е че в БГ с малко (или много) пари можеш да избегнеш малките проблеми а тука като си решат нещо онези селяндури няма начин да го промениш.
БИАД Авто-Пазар Тийм
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
kато ти е донесъл двата лева му казваш: "мислех да ти оставя 5-те, ама виждам, че си се обслужил вече" и си прибираш 2-та лв, поне да му стане кофти на тоя дришльо!
- Mamouk
-
Ясно, аз поне навън не съм забелязал подобни неща, но може, може
друго имах предвид - в някой заведения тук, келнери,келнерки и охрана се имат за щефове и гледат клиентите от високо... нещо, което не е правилно
и пак да си кажа, че това е само в някой заведения
И все пак ми е интересно каква би била най-правилната постъпка в случая

друго имах предвид - в някой заведения тук, келнери,келнерки и охрана се имат за щефове и гледат клиентите от високо... нещо, което не е правилно

И все пак ми е интересно каква би била най-правилната постъпка в случая

57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4