Боже,кви коли караме само.....!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Боже,кви коли караме само.....!

Мнение от bmw325tds » 25 Юни 2010, 13:51

vicho написа:BMW не е най-хубавата кола защото сме фанатици, тя просто е НАЙ-ХУБАВАТА.

Да така е!
Аз преди да се кача в BMW си мислех, че е прехвалена марка. Но още първия път като покарах и след това някак си в другите коли на мога да се наместя. Във френските изобщо.
И джиповете ме радват, но това защото саъм си off-road-ченце :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 26 Юни 2010, 3:15

DJJonny написа:Скоро карах ситроен ц3 :dummy: някъде около 500км :ranting: :banghead:
1 хидравликата е толкова необмислено безмислено немислимо лека.... нямаш никакво усещане за колата
2 десния крак ми умаля защото и тои е прекалено лек и не можеш да си отпуснеш крака и постоянно е в напрежение да не говоря че педала "виси" отгоре а не е в пода сложен
3 относно т.2 и да искаш няма как да го отпуснеш в долно положение защото имах чувството че някъде ще се преобърна или че ще се разпадне... супер шумна над 100км/ч.
4 неудобни седалки като се сетя и кръста пак ме заболява :)
5 тея греди на предното стъкло не знам кой ги е мислил но в завой нищо не се вижда :dummy: :ranting:
6 тропа на пластмаса всичко
7 никакво място за пътниците отзад
8 по т7 да не споменавам безсмисления багажник
и още толкова много още кусури за кола 2007г... че дори престанах да им обръщам внимание от болка в кръста и десния крак
след това мъчение се върнах толкова уморен че като седнах в е36-та седалката като ми обгърна гърба, десния крак като си легна на мястото :lalala:
тва и да ми го подаряват няма дори да го взема... най много ако някой му имам зъб да му го подаря :mhihi:

Всички тия точки важат за Меган новия 2007 карах малко, и меката хидравлика и мекия педал, и колонката и неудобните седалки , интериора отрватителна грозна пластмаса.. и кво ли още не
Колеги ,човек оценява нещо едвам когато го загуби.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 26 Юни 2010, 7:26

Много добре написано :)
Обаче сравнявайте колите си с директната им конкуренция, иначе няма файда.
Много ясно, че е60 ще е по-хубаво от Туран, нали е 3 пъти по-скъпо :)
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 26 Юни 2010, 10:05

msi200 написа:Много добре написано :)
Обаче сравнявайте колите си с директната им конкуренция, иначе няма файда.
Много ясно, че е60 ще е по-хубаво от Туран, нали е 3 пъти по-скъпо :)

Точно това е Колега,
че сравняваме нашите 7-8 или 10 годишни БМВ-та с коли които са току що произведени или са най много на година две.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 26 Юни 2010, 13:09

Аз човека го разбирам, какво е искал да каже, понеже и на мен постоянно ми се случва да се прекачвам на разни други каляски.
И всеки път усещам разликата, само дето не мога да я опиша толкова добре :)

Но имах предвид, че сравнението не е баш обективно - ми ако сравним един 10-годишен Ролс със 3-ка или Ц-класа? Или пък Е38 със 116i?
I love the sound of V8 in the morning...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Юни 2010, 14:54

колега,аз и 3ка съм карал и други петици ,а и доста коли карам -всякакви. и сравнявам марки ,а не модели! и съм сигурен ,че сравнението между файтона и Ф01 ще е със същите разлики. и пасат съм имал и кво ли не! така че сравнението и съвсем коректно........

от днес допълнение.....!
духа средносилен десен страничен вятър! държа здраво волана ,щото вятъра ме отнася от пътя!!! като застигна тир и се изравня с него изведнъж фаувето хукна към тир-а да се самоубива,щото нали аз напъвам с волана и явно като застана на завет и то пъ обратно! явно самият турандот знае ,че е шитня и иска да сложи край на мъчителното си съществуване!

втора случка пак от днес!
карам доста бързо и застигам една жигулка и аха да я изпреваря и отсреща АМГто явно кара още по-бързо и дойде за миг срешу мен! аз-спокоен,имам си достатъчно място да се прибера и тръгвам да намалявам рязко зад жигулето....! е нема такъв цирк! тая кола като попарено бебе с врела вода! навсякъде другаде залита,обирам с волана-тя на другата страна само не и на право! просто не ще и не ще да спре като хората,забоде предница в асфалта,люля се наляво ,надясно....! ужас! изтръпнах! оня в жигулката сигурно и той ше иде да му леят куршум! едвам я овладях от едно нищо и никакво намаляване.....!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 27 Юни 2010, 23:14

автора, или си силно предубеден или си измилсляш.

карам такъв туран вече 5та година и нямам нито един от описаните от теб проблеми. разбирам че тук е БМВ форум и трябва да правим интересни изказвания, но нещата които описваш са малко прекалени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Юни 2010, 0:13

Petrolhead написа:автора, или си силно предубеден или си измилсляш.

карам такъв туран вече 5та година и нямам нито един от описаните от теб проблеми. разбирам че тук е БМВ форум и трябва да правим интересни изказвания, но нещата които описваш са малко прекалени.

ти понеже си се прецакал, дай и другите да се прецакат :mhihi:

п.с. майтап :bchug:

онтопик:

вече 3-та седмица карам ауди 80 1.6 на газ ...
ненормална кола, не харчи нищо, върви зверски, стабилна в завоите, вътре е комфортна и стилна, седалките са удобни и хидравликата ме слуша, всичко е на една ръка разстояние ... общо взето автомобил мечта :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юни 2010, 6:57

много се извинявам ако съм обидил по някакъв начин фолксвагенопритежателите...! но хората,които ме познават знаят ,че ако ми беше харесал щях да напиша ,че ми е харесал! щях да опиша нещата ,които съм харесал и нямаше да си затрая....! просто тва не се случи! съжалявам. не съм го описал,щото е БМВ-форум ,а щото ми се наложи да сравня и да го правя вече всеки ден и сравнението показва точно тва ,което съм написал.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Юни 2010, 7:58

И аз съм на тва дередже със служебната и с моята,макар и двете ми коли да са доста по назад,като клас и дата на производство :mhihi: Служебната ми е рено канго баничарка и всеки път като седна в моето дърто е36,имам чувството,че сядам в последен модел лимузина и всяка една секунда в него ми е истинско удоволствие :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Юни 2010, 8:45

ще се опитам да разясня откъде идват описаните от автора проблеми.

- честата смяна на предавки идва от самата концепция на дизела, висок въртящ момент, но за кратко. Колата тръгва на около 1700 оборота и всичко свършва на 4000. в града при малко по-динамично каране се сменят скортости - много. и на мен не ми харесва, но затова хората са измисили автоматичните кутии и бензиновите мотори.
- нестабилност при висока скорост, идва от самата концепция на автомобила - миниван. Особенно когато е празен вози доста неспокойно и страничният вятър му влияе доста. решение- возиш 5-6 човека с теб или не си купуваш миниван.
- нестабилност при спиране - проблеми по конкретния автомобил. Цялото управление, педали, волан и т.н са Drive-by-wire с други думи не връща много информация от пътя. ако е нестабилен автомобила, прегледай го.
- относно егрономията жабки, врати и тн, ясно е че е въпрос на вкус и навик.
- белещото се покритие на салона - стар проблем на ФВ, за съжаление няма лек за него, колкото по-голям мърляч е собственика толкова по-обелен е салона. проблема е решен в новите генерации на ФВ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Юни 2010, 10:06

SKISA написа:...а па цвета е небесно кафяво! некъв оранжев! като бебешко пюре от дюли. се едно съм некой траверс....

SKISA написа:...явно самият турандот знае ,че е шитня и иска да сложи край на мъчителното си съществуване!....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

не си човек!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Юни 2010, 10:32

Адаш миии,има и черни такива уа! :mhihi:
Като работех в Автотрейд (Варна),случваше се да карам от време на време някое и друго VW ... Cross Touran-a беше тъкмо излязъл ... Ми честно не е толкова зле колкото описваш,вярно много пречи колоната,при превъртане на гумите ESP-то задейства спирачките,не може да спираш на скорост щото се получават едни неща в компа,и го изкл.,ама се оправя като се махне една джаджа на спирачният педал ... Ама не е токоз нестабилен! Ся ти сравняваш седан с миниван ... Ми няма как да е безпристрастно мнението ... И случвало ми се е и на мен да ме засмуче ТИР-а,а към предницата те избутва! Няма как да не го усещаш със каквато и кола да си!
И недей толкоз скептично ....
Дето пише Вичката ... Бутам и аз сега една Б4-ка ... Ми колата си е много добра! Не казвам че е най-,най-,ама не може и да отречем другите коли!
Карах и една Корса Д (2007'),ми клати се като на онова ония неща ... Ама тропа извън със 3/100,малко и е лек гъзо,та има склонност към въртене,ама нема сега да плюем по колата,все пак е нисък клас!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юни 2010, 10:38

ми просто не очаквах да е толко ,долно нисък класа...!! и ядовете са съвсем истински! аз даже като я видях /освен цвета де/ си викам: еее,ше седна в кола! все пак е служебна и не придирям чак толко ,ма не я сравнявам с мойто Е61 -сравнявам просто кво очаквам да се случи в една кола като натисна определени педали в нея или завъртя волана. а то не се случва! случват се съвсем различни неща и те нямат пряка връзка с моята безопасност, с управление и сигурност. тва ми е идеята на написаното. очаквах много,много повече....! карах ,както казах и форд-баничарка и въпреки че е по-висока не е толкова нестабилна като тюрана и толкова неуправляема...! заклевам се! а па форд финестра се опитах да спра зад едни ударили се тирове на баир и то по нанагорното и от 70 до 0 спирах около 50-60м без да е валяло...! просто не спира! не знам що...! и при най-малката неравност,скокче,резка на пътя тюрана губи връзка с асфалта и започва да превърта,да мига,да губи управление и прочие идиотски неща....!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Юни 2010, 11:04

ивчо написа:...
Дето пише Вичката ... Бутам и аз сега една Б4-ка ... Ми колата си е много добра! Не казвам че е най-,най-,ама не може и да отречем другите коли!
Карах и една Корса Д (2007'),ми клати се като на онова ония неща ... Ама тропа извън със 3/100,малко и е лек гъзо,та има склонност към въртене,ама нема сега да плюем по колата,все пак е нисък клас!

то и мойто Б4-ка, ама аз го написах в шеговит тон ... освен приличния разход от 11-12 газ, нищо друго не може да ми хареса в този автомобил :paranoid:

карал съм доста километри Passat 5.5 TDI 6 скорости 131 коня - с динамично каране разходна от 5/100 извън града го забравете, по-скоро си е 7.5 (като на 20-ска), клати се доста, но пък за сметка на това е комфортен, доста повече от е36, проблеми със завиването - ИМА! просто колата не иска да седи хубаво в пътя, но това беше горе долу фикснато с 225х45х17 чисто нови. Не знам защо, огромна тон и половина кола комби излиза с заводски 15ски с 195 широчина, сигурно заради икономии :kuku:

вътре пластмасите биват и не скърца, седалките също са удобни, волана ергономичен, таблото също, ценралната конзола е малко дразнеща, но се свиква :smoke: общо взето бива

и те така... определено не е мой тип кола
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории