аз хеитърът на БГ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ние и български разбираме бе брааат!hemicharger написа:...на мидъл мениджмънт или ъпър мениджмънт или не си изградил име като професионалист в дадена сфера и те хедхънтват.
Е.Димитров написа:7000 иляди лева някой ако взима у тая държава ...бе не ми се вярва,програмисти не взимат толкова!
...
Кое не ти се вярва-една от шефките ми взима 35000 лв.всеки месец,(а лятото мирише на пор и е по-космата в краката от тебе) а преди 3 мес.си "раздадоха" бонуси шефовете по 140000лв.на човек!
Учили са хората на времето

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
как да няма яки заплатки тука бе,в една изгнила фирмичка,къде бачках преди години,изп директор си докарваше годишно над 150 000,без оглед на образование,качества и така нататък!
ей го и титто има пример,ама това ще е на някоя банкерска шефка
в българия колко изкарваш на месец не е критерий,колко си разбираш от работата
ей го и титто има пример,ама това ще е на някоя банкерска шефка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
павката написа:....ама това ще е на някоя банкерска шефка![]()

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Заплата е едно на ръка а годишен доход - друго. Има хора на които заплатата им е 5 бона, но взимат по 200 000 бона годишни премии и др.
Тито сигурен ли си за заплатите щото и аз имам наблюдения по въпроса
Тито сигурен ли си за заплатите щото и аз имам наблюдения по въпроса
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
темата ма тотално не я разбрахте освен г-н BOGAT-BEDEN темата не е вижте колко получавам или аз колко съм добре тя е за това ,че не всичко е толкова зле тук !!! тука не става дума за пари дето са токраднати присвоени или нещо говорим за пари на които са платени данъци .Няма значение къде работя и колко точно правя на година, не съм шеф а работник средно ниво ма и това не е от значение .Филма дето немога да пиша и не сагам знаци също не ме вълнува аз като пиша там където треа другите го четът без да възразяват ,за тези дето викат глеи колко е прос а зима кинти едва ли е така ма караи

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Не е толкоз зле, ама някъде хората бачкат за 200 лева колега. Ти си гледаш от твоята си канбанария-нормално е да ти се виждат по- розови нещата от живота.
Никой не мое ма връне на селу!
ми те тези хора и в еу няма да взимат десетки хиляди ,на мен като ми капаха суполи и сълзи на тетрадката по математика другите са си играли на футбол ма както и да е ,мисълта ми беше че тука всеки се оплаква включително и аз бях така докато неотидох и видях че и в комшииския двор има кокоши лаина аз си мислих че отиваш там и почваш да боцкаш с вилата и да товариш кинти ма не е така ,жена ми е мед сестра и взима 550лв малко са сама неможе да се оправи но съм сигурен че и това е до време .Идеята ми е че в еу съвсем не е мечтаният раи и там далеч не всички карат ферарита и поршета и там не всички могат да си позволят да отидат на зъболекар ма аиде

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
добре,нека запознатите да споделят как е навън-какви са одръжките от заплатата?демек-дали има двойно счетоводство,осигуряват те на 350,а вземаш 1500 
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
павката написа:добре,нека запознатите да споделят как е навън-какви са одръжките от заплатата?демек-дали има двойно счетоводство,осигуряват те на 350,а вземаш 1500
Не вярвам да има такава практика, освен ако някакси не попаднат на българин работодател
От много хитреене накрая всички сме прецакани, за мен действащи и прилагащи се закони в тази сфера няма, иначе нямаше да е толкова разпространено това явление-приема се едва ли не за нормално. Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
titto написа:Ние и български разбираме бе брааат!hemicharger написа:...на мидъл мениджмънт или ъпър мениджмънт или не си изградил име като професионалист в дадена сфера и те хедхънтват.
Е.Димитров написа:7000 иляди лева някой ако взима у тая държава ...бе не ми се вярва,програмисти не взимат толкова!
...
Кое не ти се вярва-една от шефките ми взима 35000 лв.всеки месец,(а лятото мирише на пор и е по-космата в краката от тебе) а преди 3 мес.си "раздадоха" бонуси шефовете по 140000лв.на човек!(нулите са точно толко...
)
Учили са хората на времето
Тук не говорим за шефове а за средно ниво Работници!!!
за шефове мога и аз да добавя разни работи!!!
Мишу написа:ми те тези хора и в еу няма да взимат десетки хиляди ,на мен като ми капаха суполи и сълзи на тетрадката по математика другите са си играли на футбол ма както и да е ,мисълта ми беше че тука всеки се оплаква включително и аз бях така докато неотидох и видях че и в комшииския двор има кокоши лаина аз си мислих че отиваш там и почваш да боцкаш с вилата и да товариш кинти ма не е така ,жена ми е мед сестра и взима 550лв малко са сама неможе да се оправи но съм сигурен че и това е до време .Идеята ми е че в еу съвсем не е мечтаният раи и там далеч не всички карат ферарита и поршета и там не всички могат да си позволят да отидат на зъболекар ма аиде![]()
колега,поздрави,ама и аз съм чел това-онова,пък и съм завършил онуй-туй,пък и допълнително специализации там-онам
Аз не се оплаквам хич даже,по-важното е какво правиш с тея пари(абе много ми е интересно какво работиш-може и на лс)
Интересна тема
Но... отново след няколкото смислени първи поста, както всяка друга тема и тази се изкриви и започна да се превръща в помия.
Моите наблюдения по темата.
Първо да изясня нещо. Ключовата дума тук не е висока заплата, а стандарт на живот. За пример ще дам Италия и Гърция където съм живял известно време. В първата държава 1200 евро месечна заплата НЕ СЕ равнява на 2400 лв в България! Там стандарта е грубо сметнато 4 пъти по-висок. Т.е. 1200 евро там се равняват на 700-600 лв в София. И на 500-450 лв в провинцията. Съответно в Гърция заплатата отговаряща на цифрите в България е около 800 евро.
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такива
Въобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Мога да пиша примери цял ден. Къде точни, къде не чак толкова. Това няма значение. Всичко е много комплексно. С извинение доста хора в България са като коне с капаци. Според мен това е все още следствие на промиването на мозъците преди 89-та година. Но това е друга тема.
Защо не вярвате, че някой си вземал 5-7-10К на месец?! Евала на такива хора! Не са стоели в магазина за техника на 400лв заплата, а са действали...
Един приятел взема 500 лв в магазин за компютри и казва, че живота е много труден. При възможност да стане шеф на нова фирма за компютри, където офертата беше да взема солиден процент, той отказа, защото нямало да има СИГУРНИ доходи. Какъв е извода?
Друг приятел, евала на пича, сега е на 23 години уеб дизайнер, наскоро се похвали с поредното си повишение до 12К заплата... Да не говорим, че през месец е я в Америка, я в Австралия и къде ли не още... Шапка му свалям! Защото, когато бяхме на 13 години, аз играех на топка, а той вече правеше първите си сайтове. А аз като прочетох 20ина страници за HTML и захвърлих книгата... Трябва ли да му завиждам? Трябва ли да завиждам на най-талантливия Българин в моята сфера, който за 1 месец направи такава сума, която аз за 2 години още не съм достигнал? Не- евала, голям мозък е- вече милионер...
Неусетно с последните си изречения преминах и по втората част на темата досега. Завистта и отричането на недостижимото за мързеливия Българин.
Стегнете се бе хора! Всеки, които не го мързи за година-две може да направи кариера на машината на която в момента си губи времето в четене на безмислени теми и спорове и т.н....
Поздрави,
Иво
Но... отново след няколкото смислени първи поста, както всяка друга тема и тази се изкриви и започна да се превръща в помия.
Първо да изясня нещо. Ключовата дума тук не е висока заплата, а стандарт на живот. За пример ще дам Италия и Гърция където съм живял известно време. В първата държава 1200 евро месечна заплата НЕ СЕ равнява на 2400 лв в България! Там стандарта е грубо сметнато 4 пъти по-висок. Т.е. 1200 евро там се равняват на 700-600 лв в София. И на 500-450 лв в провинцията. Съответно в Гърция заплатата отговаряща на цифрите в България е около 800 евро.
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такива
Мога да пиша примери цял ден. Къде точни, къде не чак толкова. Това няма значение. Всичко е много комплексно. С извинение доста хора в България са като коне с капаци. Според мен това е все още следствие на промиването на мозъците преди 89-та година. Но това е друга тема.
Защо не вярвате, че някой си вземал 5-7-10К на месец?! Евала на такива хора! Не са стоели в магазина за техника на 400лв заплата, а са действали...
Един приятел взема 500 лв в магазин за компютри и казва, че живота е много труден. При възможност да стане шеф на нова фирма за компютри, където офертата беше да взема солиден процент, той отказа, защото нямало да има СИГУРНИ доходи. Какъв е извода?
Друг приятел, евала на пича, сега е на 23 години уеб дизайнер, наскоро се похвали с поредното си повишение до 12К заплата... Да не говорим, че през месец е я в Америка, я в Австралия и къде ли не още... Шапка му свалям! Защото, когато бяхме на 13 години, аз играех на топка, а той вече правеше първите си сайтове. А аз като прочетох 20ина страници за HTML и захвърлих книгата... Трябва ли да му завиждам? Трябва ли да завиждам на най-талантливия Българин в моята сфера, който за 1 месец направи такава сума, която аз за 2 години още не съм достигнал? Не- евала, голям мозък е- вече милионер...
Неусетно с последните си изречения преминах и по втората част на темата досега. Завистта и отричането на недостижимото за мързеливия Българин.
Стегнете се бе хора! Всеки, които не го мързи за година-две може да направи кариера на машината на която в момента си губи времето в четене на безмислени теми и спорове и т.н....
Поздрави,
Иво
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
CLM-Ivo написа:Интересна тема![]()
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такиваВъобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Поздрави,
Иво
Абсолютно точно казано!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
CLM-Ivo написа:Интересна тема![]()
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такиваВъобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Поздрави,
Иво
Колега, за много неща имаш право НО
Трябва ли да се закрият професиите на учителя, лекаря и мед. сестра, полицая, войника и пр. и мързеливи ли са тези хора които работят за 500-700 лева?! Всеки труд трябва да има достойно заплащане, не може всички да станат програмисти и УЕБ-дизайнери и лекар в "Пирогов" ежедневно спасяващ животи едва да свързва двата края. Важно е човек да работи това за което е призван според мен, фактът, че в момента едни професии са на гребена на вълната не означава, че останалите са втора категория и ги работят мързеливци.
Никой не мое ма връне на селу!
единствено съм съглесен с теб за лекарите и сестрите , кое полицая дето дебне в храстите ли заслужава МОЛЯ ТИ СЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЕМНАТА ВОИСКА МОЛЯ ТИ СЕ
тези хрантутняци по 100кг дето само лежът и спът ли бе батко,детцка учитлка и в ЕУ некара скъпа кола просто тази професия е ниско платена , професии като програмисти ,инжинери адвокати (наказателни )и други са добре платени но нито 1 от тези проесии немат работно време ,гледаи сега неможе например да разнасяш с бус стока и да си мечтаеш за нова 7 серия или е60 м5 нестава ,а това дето някъде има лесни го забрави никои няма да ти плаща да лежиш и пърдиш !!!!
момчето е дало само пример които ти неразбра и проумеите наи накраи че в европа не е толкова розово положението а ако ви се ходи отидете и се пробваите АЗ СЕ РАЗХОДИХ УВЕРИХ СЕ САМ И СЕ ПРИБРАХ ТИХОМЪЛКОМ смятахме с жената че там дори и с 6к евро на месец няма да мога да живея както тука .Много е важно да се отиде и да се опита не да се говори ...'' една жена каза'' да ако тука разнасиаш с бус и в ук разнаиаш с бус в ук ще си по добре ма пробваи се виж как става и тогава говори тука с говориме за квалифициран труд -да няма незаменими хора но в повечето професии където опита е важен трудно се намират перспективни кадри .Когато седиш на висок стол и си сигурен ,че друг неможе да седне на него ти треа малко нахалство да кажеш :МОЛЯ МАЛКО СА МИ КИНТИТЕ '' искаш и ти се дава
как се става наемен воиник,полицаи ,учител ,шофьор на камион - лесно е малко връзки и си готов не трябват качества а само да имаш връзки да жена ми е операционна сестра с с тези 550лв ги дава за бензин спукват я от работа диша опоики смрад и гадусти ма това е да не е ставала и в италя ще взима 1200 евро с които няма да върже квартира ,храна и дотам я кара кола я не . аиде с здраве и
аз имах колега които е адцки способен 1 ден доиде и каза стига толкова аз моя труд си го оценявам на 11к $ ние паднахме наистина че беше номер 1 и свички му свалиаме шапка да и човека напуснаи отиде в арабските емирства и сега е супер доволен на 15к $ но това са единици тои просто си го може отсърце
тези хрантутняци по 100кг дето само лежът и спът ли бе батко,детцка учитлка и в ЕУ некара скъпа кола просто тази професия е ниско платена , професии като програмисти ,инжинери адвокати (наказателни )и други са добре платени но нито 1 от тези проесии немат работно време ,гледаи сега неможе например да разнасяш с бус стока и да си мечтаеш за нова 7 серия или е60 м5 нестава ,а това дето някъде има лесни го забрави никои няма да ти плаща да лежиш и пърдиш !!!!
момчето е дало само пример които ти неразбра и проумеите наи накраи че в европа не е толкова розово положението а ако ви се ходи отидете и се пробваите АЗ СЕ РАЗХОДИХ УВЕРИХ СЕ САМ И СЕ ПРИБРАХ ТИХОМЪЛКОМ смятахме с жената че там дори и с 6к евро на месец няма да мога да живея както тука .Много е важно да се отиде и да се опита не да се говори ...'' една жена каза'' да ако тука разнасиаш с бус и в ук разнаиаш с бус в ук ще си по добре ма пробваи се виж как става и тогава говори тука с говориме за квалифициран труд -да няма незаменими хора но в повечето професии където опита е важен трудно се намират перспективни кадри .Когато седиш на висок стол и си сигурен ,че друг неможе да седне на него ти треа малко нахалство да кажеш :МОЛЯ МАЛКО СА МИ КИНТИТЕ '' искаш и ти се дава
как се става наемен воиник,полицаи ,учител ,шофьор на камион - лесно е малко връзки и си готов не трябват качества а само да имаш връзки да жена ми е операционна сестра с с тези 550лв ги дава за бензин спукват я от работа диша опоики смрад и гадусти ма това е да не е ставала и в италя ще взима 1200 евро с които няма да върже квартира ,храна и дотам я кара кола я не . аиде с здраве и
аз имах колега които е адцки способен 1 ден доиде и каза стига толкова аз моя труд си го оценявам на 11к $ ние паднахме наистина че беше номер 1 и свички му свалиаме шапка да и човека напуснаи отиде в арабските емирства и сега е супер доволен на 15к $ но това са единици тои просто си го може отсърце
Последна промяна Мишу на 29 Апр 2009, 16:55, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
днеска измислих една поговорка,но тъй-като вече всичко е измислено-може и някой друг да я е казал преди мен,но поне аз стигнах до същия извод ,а той е:
"Много лесно се изкарват големи пари,по ртудно се изкарват малко пари"
Надявам се ме разбрахте
п/п
И е много важно какво правиш с парите си...и дали помагаш на някой друг не роднина с тях
"Много лесно се изкарват големи пари,по ртудно се изкарват малко пари"
Надявам се ме разбрахте
п/п
И е много важно какво правиш с парите си...и дали помагаш на някой друг не роднина с тях