Медицинската помощ по морето - мит, скъпо удоволствие или...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 12 Авг 2008, 15:06

колега просто нямам какво да ти кажа относно поведението на колегите ми и аз съм тук и гледам...само един път ще кажа че се наложи с личната ми кола да закарам 3 деца от едната болница на друга щото "линейкаджията" не му се идваше бързо..и не стига всичко това пристигаме в хирургиите и карам колата към вратата за спешните и паркирам фиатчето на тротоара по начин че изобщо да не пречи и цялото фиатче е налепено с кръстове ей на с извинение...след като разпределих децата по етажи кой къде трябва да се вземе спешна консултация слизам долу и един свиньо прост пенсионер който играе роля на охрана тръгва нещо да прави на колата ми...ама викам му с все гърло чак до третия етаж ме чуха
"кво правиш там бе мама ти мръсна?"
"а докторе извинявай!! мислех че е някой друг щях да пукам гумите "
аз побеснял " е ай вземи ги спукай бе свиня простаю!!!"
тръгнал сульо на редовно паркирана кола , с знак лекар отпред и отзад , с аварийни и ренттенови снимки отпред на таблото да спука гуми... какво представляваше това лайно? пенсионер бивш военен който стои на входа дадоха му една значка и това е..
но в повечето случаи над 90 процента проблемите ги създават медицинските сестри и санитарките.бях доброволно на дежурства в урологична клиника на операции и т.н...на един човек с рак току що опериран катетъра е към една кофа но тя се напълнила догоре с поне 5-6 литра урина с кръв и придружителката нещо се спъна и падна кофата в цялата стая..да не ви описвам каква смрад беше..идва санитарката и моля ти се в 3 следобяд да крещи като ненормална на женицата..чак от другото крило ги чух и ходих и тая санитарка моля ти се да обижда...само й казах 2-3 думи и веднага хвана парцалите...даже след 10 минути пак я върнах понеже още ми миришеше на урина и не можех да работя...не съм такъв човек но на такъв изрод като тая санитарка ставам по голям изрод...после ходих на другите клиники да слагам катетри на други дядовци и хорицата да смърдят и да имат гъбична инфекция от нечистотата едно задължение на санитарките и медицинските сестри...пък другото да знаеш 98 процента на медицинските сестри са провалили се на кандидат студентски изпити за медицина и се правят на големи лекарки...чух от един колега който скочил да се измие до банята за да зашива един алкохолик и оная пача беше готова да му забие един диазепам набързо понеже бил буен... а бе аз да изкарам дипломата ми и дим да ме няма стига ми толкова :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 12 Авг 2008, 19:14

Ами малко не си уцелил болницата сигурно. Трябвало е да отидеш в спешна помощ, която пък се намира зад самата болница на майната си... И аз едвам я намерих, когато имах нужда, а съм от Бургас... Иначе частни болници - бол, Ел Масри, Света София и колко още... Аз съм от клуба на Аудитата :) но не бих отказал помощ на колега от друг клуб.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 12 Авг 2008, 21:43

Държавата не ни е виновна, защото държавата - това сме ние.
Ние - които плащаме на полицаите, вместо акт.
Ние - които не си плащаме осигуровките.
Кръгът е омагьосан. Едните не работят, защото нямат пари. Другите нямат пари, защото не работят.
Аз също не правя излкючение - не си купувам винетка. Личен протест относно състоянието на републиканската пътна мрежа. Не мрънкам, когато сменям биалетка.
Не се осигурявам върху това което печеля. Не разчитам на пенсия, здравно осигуряване и тото. Ако стане нещо - с парите напред иначе никой няма да ти обърне внимание.
А и примери много.
Селото се оказа точно във града

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 12 Авг 2008, 22:07

Не е само по морето явно...

Същата работа в Ботевград, когато 10 дена преди олимпийски квалификации на тренировка ми счупиха ръката... Действието се развива вечерта- ходихме до болницата, която изглежда грамадна и вътре имаше само 1 човек охрана и 1 сестра, която каза, че имам хематомче... Имало лекарка, на която могат да се обадят, ама по-добре да не и звънят, че не била май в ботевград... после ми казаха да си налагам ръката със сняг :shock: а аз тонове лед съм изтърпял по себе си...

Както и да е, благодарение на това, че изчаках, зашото нямаше кой да реагира ведната, се наложи да ми оперират ръчицата, не говорим, че пропуснах квалификацийте, ама и сега почти 8 месеца по-късно още ме боли ръката и си имам белези от иглите...

И както един лекар казва, "по-добре да не ти се налага да ходиш на лекар"...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 12 Авг 2008, 23:45

то по големите градове няма лекари та вие по курортите , един приятел на морето (сл. бряг ) от пиене 3-4 дена подред седим в едно кафе и тоя само вика да викаме линеика и ние си мислим че си прави ташаак и тоя си свали блузата зе да се поти целия на умиране отива , обаждахме се на някаф телефон там часни лекари , видяхме че скоро няма да стане и го закарахме в кабинета на няква докторка и сестра , оная вика нищо ти няма , 1/2 час система и си 6. Дотук добре , сложи му системата уж се оправи и след 1/2 час пак същатата работа пак му е лошо неможе да си седа на краката а е спортист , кик боксиор е и не е някои лиглио та след 3-4тото ходете при тая тъпа некомпетентна докторка си го докарахме в пловдив при познат доктор. Един път в ме наръгаха в крака и отидах аз до болницата , влизам вътре , за щастие имаше дежурен лекар , ама имал работа та чаках 20 мин преди да доиде , ще ми истиче кръвта да го еба нашия се оказа че муца сандвичи в една стая , накрая доиде ама ако е по сериозен случаи директно свършваш курса. ( след болницата с целите дънки в кръв мощни папараци напиване като казак ) :mhihi: общо взето да не ти се налага да ходиш на доктор. Маика имаше скоро някви здравословни проблеми и единственото място на което и обърнаха внимание и оправиха нещата беше една часна болница , забравих как се казва , но пък там ако си 300 лева заллата като повечето хора пак няма да можеш да си платиш и пак ще се мре. Така че ви пожелавам да не ви се налага да ходите в бг болница .
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 13 Авг 2008, 1:21

Evelin Cotsev написа: но пък там ако си 300 лева заллата като повечето хора ...

Пич, ти го каза...как очакваш да са мотивирани при положение, че взимат супер мизерни пари?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Авг 2008, 8:05

PhilAnselmo написа:

Пич, ти го каза...как очакваш да са мотивирани при положение, че взимат супер мизерни пари?

3000лв да получават, пак ще е същото :evil:
това е лошото
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 13 Авг 2008, 9:24

//Zender написа:Голям срам в указателя на е30 не срещнах никой от Бургас, моя телефон е вече там, ще се радвам да помогна на всеки нуждаещ се, а за държавата май коментара е излишен.

наистина случката е неприятна...моя телефон отдавна го има в указателя на е36 бих свършил услуга винаги на колега а и си е друго като си с местен човек най малко че обикалянето ще е много по-малко :)

а ти колега се оправяй по-бързо и помни само хубавите моменти по морето :)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Авг 2008, 10:01

vicho написа:
PhilAnselmo написа:

това е лошото

Батенце за 3000лв ще е съвсем различно щот сега ходи се оплачи че некой лекар не ти е обърнал внимание. Кво мислиш ще стане и да го уволнят ще ходи да продава вестници и пак ще изкара повече от 300, но виж ако му е голяма заплатката знаеш ли как ша трепери и ша се чуди как да ти угоди щот ако го уволнат 3000лв нема от каде да вземе така лесно :winky:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 13 Авг 2008, 10:28

въпроса е и морален и икономически!!
имам приятели лекари-некои от тях много големи!и като лекари и като хора...!
принципа според мен е следният:не може да върне човек ако има нужда от помощ!!тва е!край!точка!не може да го изнудва преди да му помогне-дай толко пари ише те опраа...!! след като му помогне почти 80% от хората се отблагодаряват! оставям 20% тъпаци! за мен тва не е рушвет! има хора с възможности ,които покриват разликата от тва ,дет един дал една кокошка ,а другият направил ремонт на клиниката или му подарил кола!!!
отделно мнението ми е ,че не може хора,които спасяват живота ти и на твоите близки / а предполагам,че всикчки ще се съгласят ,че няма по-ценно от тва/ да взимат 300-500-1000лв....!!! и 5хил са им малко!!! някой ,който ви оправя колата/не искам да кажа нищо лошо за монтьорите-такава е конюктурата/ изкарва по 2-3бона на месец,а доктора ,който те връща от пътя с белият тунел взима-800!!!е да ме извинявате ,ма не е работа тва!!! никой на света не заслужава повече пари да взима от тях и от хората,които откриват нови животоспасяващи лекарства!! щото без спорт можем да живеем-няма да гледаме и кво!?!?!?нема да умрем!!! ма един спортист взима 50млн на година!!! а един лекар!!?!?!нещо не ни е читава системата като цяло!!!
отделно е българската работа,че държавата ,на която си платил не е направила така ,че парите да стигнат до него!!! и да се налага отделно още да си купуваш ,марли,бинт,игли или квото и да е консуматив ,за да ти помогнат ,щото нямат!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2008, 10:54

SKISA написа:въпроса е и морален и икономически!!
принципа според мен е следният:не може да върне човек ако има нужда от помощ!!тва е!край!точка!не може да го изнудва преди да му помогне-дай толко пари ише те опраа...!! след като му помогне почти 80% от хората се отблагодаряват! оставям 20% тъпаци! за мен тва не е рушвет! има хора с възможности ,които покриват разликата от тва ,дет един дал една кокошка ,а другият направил ремонт на клиниката или му подарил кола!!!
отделно мнението ми е ,че не може хора,които спасяват живота ти и на твоите близки / а предполагам,че всикчки ще се съгласят ,че няма по-ценно от тва/ да взимат 300-500-1000лв....!!! и 5хил са им малко!!! някой ,който ви оправя колата/не искам да кажа нищо лошо за монтьорите-такава е конюктурата/ изкарва по 2-3бона на месец,а доктора ,който те връща от пътя с белият тунел взима-800!!!е да ме извинявате ,ма не е работа тва!!! никой на света не заслужава повече пари да взима от тях и от хората,които откриват нови животоспасяващи лекарства!! щото без спорт можем да живеем-няма да гледаме и кво!?!?!?нема да умрем!!! ма един спортист взима 50млн на година!!! а един лекар!!?!?!нещо не ни е читава системата като цяло!!!
отделно е българската работа,че държавата ,на която си платил не е направила така ,че парите да стигнат до него!!! и да се налага отделно още да си купуваш ,марли,бинт,игли или квото и да е консуматив ,за да ти помогнат ,щото нямат!!!

В тоя ред на мисли и аз искарвам по-малко пари от строители които са с 8 клас и подобни хора въпреки всичките обучения сертификати опит и тн. И то в пъти по малко. как мислиш че се чуствам аз.
Наскоро си търсех работа и като кажа каква е желаната заплата и защо смятам че е нормална и ме гледат тъпо и се стискат. Е сега ми кажете как аджеба да остана в Булгаристан???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 13 Авг 2008, 13:22

Dimo написа:
vicho написа:
PhilAnselmo написа:

това е лошото

Батенце за 3000лв ще е съвсем различно щот сега ходи се оплачи че некой лекар не ти е обърнал внимание. Кво мислиш ще стане и да го уволнят ще ходи да продава вестници и пак ще изкара повече от 300, но виж ако му е голяма заплатката знаеш ли как ша трепери и ша се чуди как да ти угоди щот ако го уволнат 3000лв нема от каде да вземе така лесно :winky:

колега донякъде си прав , ама са такива животни че и 300 лева са им много...
It`s party time !

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 13 Авг 2008, 14:41

Напълно съм съгласен със СКИСА, а и ако взимат заплати от 3000лв. може би доста повече хора ще искат да са лекари... и няма да има- ми тука днес няма доктор, ще дойде другата седмица :mhihi:

общо взето държавата пак нищо не прави... остава да се надяваме на частници, които имат амбиция да се развиват и да вършат работа...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 13 Авг 2008, 16:01

Аз преди 2 седмици пострадах от един приятел,който ми проби пръста с бормашина.Счупи се свредлото,а аз държах с ръка и стана белята...текна кръв да си е*е,мощна превръзка,на колата и в окръжна.В спешното доста народ седи по пейките.Чукаме на вратата така и така- "ми седнете и чакайте,защото има хора".Ебахти и спешното като ще седя и ще чакам бог знае колко,а мен ме боли и не знам костта на какво дередже е,дали няма парче метал в пръста.Оттам в Лайф Хоспитал и за 30 минути бях готов.Снимка ми направиха,веднага я изкараха-за щастие на косъм от кокала е спряла бургийката,превързаха ме,биха ми инжекция и това беше.70 кинта беше цялото "удоволствие" ама в това е бързо обслужване от добър персонал.Никога няма да се оправи здравеопазването ни...
Изображение
8.32

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Авг 2008, 18:32

SKISA написа:въпроса е и морален и икономически!!
Съгласен съм с всяка една дума от поста ти :yes: :yes: Чух ,че много български лекари се изнасят по скандинавско и Англия,заплатите там са 5-8 хиляди еур на месец,сигурно е бруто,но все пак...
По темата ,аз също съм страдал от "спешна помощ" по морето-2005та,Слънчев Бряг,клиниката там е пълна с непукисти боклуци персонал,които гледат само да ти изцедят кеш.. :evil: Лежах и в Бургас в Окръжна,персонала бяха перфектни към мен мнозинството,при това без да съм давал рушвет(ест.се отблагодарих подобаващо на изписване),материалната база зле естествено,където имаше подобрения бях дарение от някого...Возиха ме до транспортна Болница за ЯМР(ядрено-магнитен резонанс) с една кошмарна линейка ,с още един пациент и жена му и една ...санитарка :help: ... Не ми се коментира...:confused: Колкото и да е,понеже си плащам редовно ЗО,си спестих доста пари за болни4ен престой и плащане на изследвания,така че има понякога смисъл.. :roll: ,още повече че не са непоносимо високи...Тази година имах спешен случай с бъбре4на криза в град Middelfart,Дания.Понеже бях легално там и съответно здравно осигурен,не платих и стотинка..Чаках 1 минутка в приемно,приеха ме,настаниха ме в самостоятелна стая,дадоха ми болкоуспокоителни ...След 15на минутки ,понеже живеех на 50на км,ме закараха с линейка до тамошната болница,като през цялото време ми се мереше автоматично пулс и кръвно от един парамедик,линейката беше някъв нов бус,но има и много чисто нови Ауди А4 комби и Мерцедес МЛ-и.В болницата по местоживеене дойде и ме консултира лекар,супер любезни бяха абсолютно всички,представят се ,подават ръка .. :) даже се извиняват че не говорели добър английски. :shock: ..все пак е Дания,не са длъжни.. :roll: Уредиха ми скенер за следващия ден,и ме пуснаха дома,на следващия ден отидох,мина всичко,обясняват ти подробно абсолютно всичко,стъпка по стъпка,усмихват се...Лошото е че някой наистина не говорят английски,но аз и на датски си ги разбирах 8) .Дойде на вечерна визитация един лекар (от арабски произход),обясни ми подробно всичко,даде ми рецепта и поживо -по здраво...Получавам след 3 дена голямо писмо от болницата,вътре с дата за 2ри скенер,с подробно описано всичко,от маршрут,до паркинг,абе всичко...Здравното осигуряване се доказва с наличието на жълта магнитна карта,тя се ползва и като идентификация,за почти всичко,за чужденеца е най важният му документ там.В системата се вкарва цялата информация за теб и заболяванията ти,изписват се лекарства,като отидеш в аптеката,по името ти им излиза какво са ти изписали в болницата :shock: ...IT нация... :roll: И преди да си тръгна ,чета в моето отделение плакат,скъпи съграждани,извинете бавното обслужване и липсата на персонал,но сме в ста4ка!!? :help: :shock: Представям си като НЕ са в стачка колко са и колко бързо се обслужва..За материална база и чистота няма да коментирам....сами се сещате...Ами стана ми доста мъчно тогава за моята дъжавица и нашето здравезапазване... :help: :( :(
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории