Спасени от DTC (глеадайте си огледалата!)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 12 Авг 2008, 8:56

Наистина се радвам за теб и твоите близки че сте добре и сте се разминали без големи проишествия но такива сме си и такива ще си останем докато незнам какво измислят и как ще го направят да няма такива индивиди по пътищата и то не само наще а и другаде защото и Румънците са същите хора мислят си че господ е с тях и карат като наградени олимпийци

///MapTo написа:Леко си се разминал...вчера ми тотализираха колата баш по тая дестинация... :cry:

Стига ве батка пак ли?То на тебе май не ти върви с тез коли

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 12 Авг 2008, 9:57

Некав си келеш си купил книшката и решава че може да кара по добре от Шуми ! А в същнос черната статистика се прави от такива хора !!! :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 12 Авг 2008, 12:03

acer написа:
booovd написа:
err0r написа:Бах ти, аман от убиици по тия пътища! :evil: :evil: :evil:

Абсолютно :evil:
Вече да се чудиш с какъв транспорт да се придвижваш в наща мила Родина :evil:

БДЖ, ама стой далече от прозорците, че един приятел преди щеше да гъкне от камък получил силна начална скорост от някво цигане. :mhihi:

Ама и там вече е опасно, влаковете се палят... :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Авг 2008, 19:01

движенийце...
Изображение-ни назад
Изображение-ни напред
Изображение-така е по-бързо
Изображение-адреса под номера ме развесели
а иначе-пълен хаус,всеки кара като за последно,особено скъпите автомобили със с и са в регистрация.
все пак не е толкоз лесно допреди 10г да си карал все соц и сега замогнал се,да си обикновен участник в движението,тря докажеш,че си най-големия...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Авг 2008, 20:15

pavlin_e30 написа:движенийце...
Изображение-ни назад
Изображение-ни напред
Изображение-така е по-бързо
Изображение-адреса под номера ме развесели
а иначе-пълен хаус,всеки кара като за последно,особено скъпите автомобили със с и са в регистрация.
все пак не е толкоз лесно допреди 10г да си карал все соц и сега замогнал се,да си обикновен участник в движението,тря докажеш,че си най-големия...

колега кога е това ?в колко часа,и аз пътувах в неделя вечерта чаках на карнобат но опашката беше доста по напред.....карах бавно така че може и да си ме настигнал по някое време :)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Авг 2008, 21:56

към 19ч бях на несебър,на карнобат май към 20.30ч
то час не гледах,ами природата,че поминава времето
тва става в неделя
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Авг 2008, 22:29

^ Е ти значи трябва да си минал покрай нас... :roll:
Аз малко преди петолъчката засякох една сливенска е30 кабрио много ниска,позната физиономия имаше вътре
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Re: Спасени от DTC (глеадайте си огледалата!)

Мнение от bigmurzi » 12 Авг 2008, 23:06

MOPKOB написа:...

Човеко, да ти имам търпението и спокойствието! Колата се прави, късмет, че сте живи и здрави!
Аз имах подобна случка, но не на магистрала, а на двулентов път - бяхме колона, автовоз, патрулка, аз и назад коли.. пускам си мигача, изравнявам се с патрулката и тогава г-н Полицаят (на 55+ години поне) си пуска и той мигача и газ към мен. Спирачки, волана на ляво (в деренцето) и добре, че бяхме със 80-90, че успях да спра бързо и да се донаместя отстрани, защото имаше и насрещно движение. След като ми мина малко първоначалният стрес и адреналин го настигнах г-н Полицаят, дълги, клаксон и десен мигач и човекът след около 10-15 секунди в този цикъл пусна и той мигач и спря.
Следва диалога -

Аз: - Какво правиш бе, човек?!
г-н Полицаят: - Какво е станало? :roll:
Аз: - Ми малко щеше да ме убиеш...!
г-н Полицаят: - Ама как?Кога това?

Тук вече полудявам.. Обясних му как и кога, теглих му една цветна, обясних му, че тия звездички на раменете му може да си ги сложи над спалнята и да си гледа в огледалата, и че не е редно "служител на реда" да кара така, и си тръгнах ..

Не е първият "шофьор", който ме поставя в такава ситуация, първият си го отнесе, но сметнах за неуместно да удрям полицай.
Не се гордея и с двата случая и ако не беше адреналина и уплахата с моята физика не бих бил толкова смел, но смятам за задължително да покажеш на човек къде е сбъркал и да е по такъв начин, че да не го повтаря, особено на пътя!
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 14 Авг 2008, 19:52

С риск да се изложа. За пореден път казвам че съм млад шофьор, но все пак да споделя и аз малкото житейски опит. Тръгна ли на магистралата, предимно през деня. Карам само и единствено на дълги. Уж да ме виждат... Ей имам чувството, че тия огледала са сложени жените на чичковците да си слагат грим и да си гледат децата на задната седалка! Ама на никой не му пука примерно че ти идваш отзад със 150 и му светкаш в продължение на 15 секунди, пуснал си мигач и тъкмо вече си на 50м от него и той, хоп пред тебе ще изпреварва! И то съвсем непоколебимо, та някой даже след като те засекът и тръгват да се състезават, газ онзи форд отпред пуши, дими, ръмжи... ама какво си говоря и аз. Тука в София, линейките и пожарните не ги пускат като са на сирени, а аз искам мене обикновенния шофьор да ме изчакват да си изпреваря без да се опитват да ме утрепят!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 14 Авг 2008, 21:05

Добре че сте се разминали колега, аз бих запалил свещички.

Така малко извън темата - Ба', не мога да повярвам, че толкова се е натоварило. Аз вчера в 17:45 си заредих на ОМВ в Бургас(а дотам дойдох от Китен) и потеглих към София, никакъв проблем, движението беше средна работа, не много натоварено, лесно се изпреварваше, нямаше ексцесии. На магистралата само два пъти настигнах разни колони от резаци по 200м дълги, но с едно А3 (Х 0005 **), си разменяхме ролята да ги задминаваме, а и те бързаха да се приберат вдясно. Нямаше натискане на газта като ни видят, нямаше простотии. И полиция имаше на 4 места по целия път, 3 по магистралата, 1 патрул след Сливен малко.
Имах едно инфарктно изпреварване(с колега, който въпреки, че ме видя че идвам насреща в последния момент тръгна да се набира в моето платно покрай два ТИР-а), скочих на спирачките, но друго нищо.
По магистралата сега като се замисля колоните с турчоля и по-натовареното стана след MC'Donalds на Пазарджик, дотогава бях даже сам за по около 5км, после няколко коли, после пак 5км сам.
Прибрах се в София в 21:30, нямаше задръствания на светофара на влизането. Кога са се събрали тия вашите колони не знам, благодарен съм че приятелката ме пришпори, та да не съм си пътувал по тъмно.

sk. написа:....а аз искам мене обикновенния шофьор да ме изчакват да си изпреваря без да се опитват да ме утрепят!

Ти не си шофьор, ти си карач, нЕмаш книжка :mhihi: :mhihi: ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от Iago » 14 Авг 2008, 22:36

sk. написа:С риск да се изложа. За пореден път казвам че съм млад шофьор, но все пак да споделя и аз малкото житейски опит. Тръгна ли на магистралата, предимно през деня. Карам само и единствено на дълги. Уж да ме виждат... Ей имам чувството, че тия огледала са сложени жените на чичковците да си слагат грим и да си гледат децата на задната седалка! Ама на никой не му пука примерно че ти идваш отзад със 150 и му светкаш в продължение на 15 секунди, пуснал си мигач и тъкмо вече си на 50м от него и той, хоп пред тебе ще изпреварва! И то съвсем непоколебимо, та някой даже след като те засекът и тръгват да се състезават, газ онзи форд отпред пуши, дими, ръмжи... ама какво си говоря и аз. Тука в София, линейките и пожарните не ги пускат като са на сирени, а аз искам мене обикновенния шофьор да ме изчакват да си изпреваря без да се опитват да ме утрепят!
Ся пак ше ме нападнеш че тва било, онова било.. ама ще ти кажа че от краткия си опит по чуждестранни пътища мога да заключа че ти ако отидеш да караш на аутобан в Германия примерно ще си враг номер едно на шофьорите. Пожелавам ти да покараш там и сам да се убедиш в това какво значи дисциплина!!

Виждаш зад теб колона от ххх автомобила.. лека пролука.. чукаш мигача и даваш газ.. оня зад теб ако трябва на спирачките ще скочи но няма да свирне, няма да светне, а ще те изчака да се включиш в движението. Ама тук в БГ нали сме гъзари и другите тряя да отбиват в дясно на аварийки докато не минем със 180.

P.S. и тоя път моля те не ми пиши ЛС-та, щот не си ми гадже.. ок?
Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 14 Авг 2008, 23:07

^ Това,че ти не си свикнал да караш със 180-200 и нагоре те кара да мислиш по този начин,но когато бързаш найстина за някъде и се стремиш да се придвижваш бързо,без да пречиш на останалите участници в движението,а те активно ти пречат,ще започнеш да мислиш по друг начин.. Защото манталитета на германеца е такъв,че той ВИНАГИ ще погледне в огледалото преди такава маневра и няма да те накара да скачаш на спирачките от 180 до 90 ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 14 Авг 2008, 23:15

Е разбира се, въпросният индивид има 500м пролука преди да стигна до него, но решава да я изпозлва когато аз я сведа то 50м . Съжелявам, младоста ми и неопитноста ми явно води до тази грешка. Само не си спомням, дали не пишеше в правилника че тъй като аз съм в лявата лента и съм пуснал мигач, този който иска да изпреварва трябва да ме изчака и да тръгне след мен??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 14 Авг 2008, 23:48

sk. написа:Е разбира се, въпросният индивид има 500м пролука преди да стигна до него, но решава да я изпозлва когато аз я сведа то 50м . Съжелявам, младоста ми и неопитноста ми явно води до тази грешка. Само не си спомням, дали не пишеше в правилника че тъй като аз съм в лявата лента и съм пуснал мигач, този който иска да изпреварва трябва да ме изчака и да тръгне след мен??

Всъщност не пише. Пише, цитирам:

Код: Избери целия код
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

В случая тълкуваш второто изречение и разбираш за какво иде реч. Тоест ти може и десет мигача да си пуснеш, но ако ще го изпреварваш от 2км назад, не непосредствено преди него, той може да те засече и закона ще го защити.
Случаят е напълно реален, макар да изглежда идиотски. Колега на един роднина е с ПТП заради такова нещо и той, като изпреварващ отдалече е виновен според КАТ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от ///MapTo » 14 Авг 2008, 23:51

Мда,а в един друг член от закона пише "мигача не дава предимство,той сигнализира за маневра" или нещо от сорта...и нали се сещаш,че в случая ако ти в последния момент скокнеш пред мен и те натреса отзад по единия закон ще съм виновен,че не съм спазил предимство,но ако удара е частично отзад в случая от ляво по няква нова точка от закона ти ще бъдеш виновен,тъй като ми сечеш пътя и ми отнемаш предимството,пък ако щеш и 25 мигача пускай :winky:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории