Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Случки на пътя

Мнение от lowrider » 18 Мар 2011, 10:00

blabla написа:
lowrider написа:С 4 човека се въртите в ИС-а, днес валяло ли е там или сте слаботелесни просто :mhihi:

Не 4 двама бяхме в колата ония гледаха .... :)

Относно обстрела, имах 2 "копки" от съчми по моя иС едно време, първия път ме обстрелваха в Студентски, а втория път не съм сигурен дали в Студентски пак или Дървеница са я гърмяли колата. Много неприятно...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 18 Мар 2011, 21:13

Преди малко ходих до Долни Дъбник и на самия вход на града застанали полицаите. Да поясня- там пътят е с общо 5 ленти- по две за всяка посока и средна разделителна лента, широка поне 4 метра. Абе пътят там е по-широк от магистрала. Табелата на града е върха и полицаите се бяха заложили 100 метра по-надолу, така че се виждаха чак след табелата.
Та влизам си аз в града, но намалявам с двигателя и съответно хоп-палката:
-Добър вечер, ще има 20 лева май щото карате със 62 км/ч. Елате сега до патрулката да се разберем.

Отивам аз до патрулката и го чакам единия полицай да ме провери по радиостанцията, щото си помислиха, че документите ми са нередовни (колата ми е с немски номер). След малко в града бавно влезе едно около 18 годишно момче с гаджето си в E36 и естествено го спря и отиде да се заяжда и с него. Гледам взеха да оглеждат багажника на БМВ-то все едно момчето е дилър. След това и той дойде до мен и зачакахме фитнес-маниаците да ни прегледат под лупа книжките и да измислят нещо.
И в този момент стана интересното. В града буквално влетяха един черен Рейндж Ровър и зад него един Туарег на ослепяващи халогени и поне с 90. Полицаите ясно ги видяха, но изобщо не реагираха. След 2 минути излезнаха от патрулката и аз ги питах:
-Ония що не ги спряхте?
- Мълчи, че ще те вкарам в районното.

След това започна разправията, обясненията как нямали фишове, какво ще измислим (през това време другия полицай тарашеше багажника на Е36-цата току виж открие нещо) и минаха отново двата джипа в обратна посока пак с видимо превишена скорост, а полицая дори не се обърна (а пукотевицата беше доста голяма). Това вече ме ядоса и като го питах какво става ми отговори:
- Че ти не знаеш ли ги кои са тези?
И след това спомена два прякора буквално каза нещо от рода на: "Репата и Компиро".

Еми хубаво са "кои", но по тая логика и аз като стана "кой" ще си перкам в града както си искам. А съвсем малко по-надолу има училище за деца с увреждания, които може всеки момент да излезнат на пътя. В крайна сметка ме държаха при тях половин час, въпреки че досието ми е почти чисто и 100% по радиото са им го казали. А полицая дори ме пита къв го диря в града, все едно че е забранено.

Още по-жал ми стана за момчето с Е36-цата. Беше от онези рядко приятни млади хора, които едновременно изглеждат сериозни и интелигентни и му личеше от километри че е чист. Като си тръгвах приятелката му в колата изглеждаше ужасно и като че ли ревеше, но явно на полицая не му пукаше и искаше да си изкара нещо. Явно докато в тази държава се делим на "оня с връзките и оня без връзките" няма да се оправят нещата.

Ако случайно момчето с Е36-цата чете това нека и той да опише за какво го спряха, защото ме досрамя да го заговоря. Колата беше 320i синьо-виолетово купе "ЕН 8*** ВВ", а шофьора рядко красив синеок пич. Ама като не се казва "Репата" няма как да мине току така.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ-та

Мнение от dichodichev3 » 19 Мар 2011, 1:13

От някой куки и чеп за каца не става.
Малко оф топик!Преди няколко седмици имах работа до едно районно.Гледам пристига един другар милиционер,еми той 200 кила бе!!Кажи ми т'ва полицай ли е?
И не разбрахте ли,че в България управляват кинтите!Ония с джиповете щото ги имат за т'ва не ги барат!
Тука правилото е следното:Прави пари,за да си над закона!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 30 Мар 2011, 12:21

@Leudi - Чета ти мнението и се ядосвам! Хора, разберете нещо - 89та година отдавна мина. Другарят милиционер вече е господин полицай. Тези хора работят в служба на обществото. В такъв случай беше редно да поискаш имената на него и колегата му, както и служебните им номера с цел пускане жалби относно несъгласие с това как те изпълняват служебните си задължения. И жалбите да бъдат адресирани както до прекия му началник в местното населено място, така и до по-горни инстанции. А те са длъжни да се легитимират. Откаже ли да се легитимира когато изрично си го помолил - палиш и тръгваш, нека те гони. Разбери, че ти можеш да му причиниш 100 пъти повече главоболия, отколкото той на теб!
Не знам що трябва да ги търпим. Не виждам такава причина.

P.S. Какво значи "досието ми е почти чисто"?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i 1.9 m43TUB19
Мечтае да кара: e36 m3 evo

Мнение от k1p1 » 01 Апр 2011, 11:36

kulov написа:@Leudi - Чета ти мнението и се ядосвам! Хора, разберете нещо - 89та година отдавна мина. Другарят милиционер вече е господин полицай. Тези хора работят в служба на обществото. В такъв случай беше редно да поискаш имената на него и колегата му, както и служебните им номера с цел пускане жалби относно несъгласие с това как те изпълняват служебните си задължения. И жалбите да бъдат адресирани както до прекия му началник в местното населено място, така и до по-горни инстанции. А те са длъжни да се легитимират. Откаже ли да се легитимира когато изрично си го помолил - палиш и тръгваш, нека те гони. Разбери, че ти можеш да му причиниш 100 пъти повече главоболия, отколкото той на теб!
Не знам що трябва да ги търпим. Не виждам такава причина.

P.S. Какво значи "досието ми е почти чисто"?

Напълно съм съгласен с колегата. Някои селски дебили се мислят за безсмъртни. Не трябва така да стоят нещата! :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 03 Апр 2011, 15:50

Тия дни лудите нещо все около мен се въртят или поне имам такова чувство :kuku:

Първо - Вторник ходих до Чирпан (от Пловдив). Не обичам да карам по магистралата, някой ако ме пита защо.. не мога да му отговоря, просто не обичам и това е. Та карам си по другия път и съм се лепнал зад един бус, за да мога при възможност да го изпреваря и все пак съм оставил малка дистанция, че знае ли човек какво може да стане. Естествено не виждам нищо отпред заради него и изведнъж тоя намаля рязко и тръгва да излиза в банкета, при което зацепвам че нещо не е както трябва, набивам и аз спирачки (не че имам избор де) и се подготвям и аз да ходя в банкета.. при което като се измести ми се открива уникалната гледна а.к.а. Чудесата по българските пътища :help: - на твърде нелицеприятно разстояние пред нас два тира в двете платна, успоредно един на друг :kuku: Нямам голям опит зад волата, но точно в този момент бях по-спокоен от всякога (идея нямам откъде дойде това спокойствие), намалих колкото мога и в банкетчето докато се разминем..

Второ - Вчера ходих на разходка към Смолян и околностите и на връщане някъде между Чепеларе и Бачковския манастир.. не помня точно къде, но знаете там пътя какъв е. Та карам си и настигам уникалната колона :mhihi: голф 2, поло, голф 3 и голф 4 ахаха попилях се, само това поло гадно им разваляше идилията :mhihi: И карам зад тях.. къде да изпревариш там 4 коли, при което гледам отзад се приближава очукана, ръждясала бяла фиестичка и виждам, че изобщо не намаля.. а просто директно тръгна да изпреварва ПЕТТЕ коли на завой.. седя и гледам така :shock: Сметнете сами колко време й трябваше.. аз и не можах да видя цялото изпреварване заради завоя, но беше успешно за щастие. Не за идиота с фиестата.. да имаше някой Зил на завоя :dummy: На никого не пожелавам зло, но.. е*и му майката!

Трето - Прибирам се от село (ходих да видя кучо :mrgreen: ) и вече съм на две преки от нас. Карам си на път с предимство и съм направо. Приближавам кръстовищото и един (падащ ми се отдясно) в последния момент завива наляво, така че без да намаля да се разминем на.. има-няма половин метър, ама съм си свикнал оттам да ми излизат така и винаги минавайки това кръстовище крака е на спирачката. Та тегля му една майна и продължавам с около 40км/ч и гледам тоя зад горния преминал тръгва :shock: ..спирачки, нямаше нужда до долу, но все пак.. викам си да, трябва да свиквам и вече почти съм минал кръстовището и виждам с периферното си зрение как един мъжага с Ц2 тръгнал да завива в МЕН (отново от гореспоменатата дясна отсечка, обаче той завива надясно) и виждам, че тоя идиот гледа наляво, а завива надясно и право в мен! За спиране дума не може да става, въртя рязко волана наляво и гледам страничното.. разминахме се като по филмите :kuku: А там знака Стоп на тези, които са ми отляво и отдясно не е да кажеш, както на много места, заврян в на майка си... а се вижда идеално! Сестрата беше с мен.. тя си взе изпита преди седмица някъде и още не са й дали книжката и горката много се шашна :confused: Както и аз между другото.. то бива, бива ама понякога ми идват в повече идиотите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лада 2101
Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!

Мнение от integrale4life » 21 Апр 2011, 17:55

Когато видите Range Rover Sport, зад него BMW X5, а зад тях Mercedes ML300 да изпреварват в колона бъдете готови за рязко натискане на спирачката, щото тия винаги създават проблеми. Вчера като се прибирах на село с автобус и на правата между разклона за Разлог (при Redenka) и Банско ни изпреварваха точно едни такива безсмъртни, които мислеха, че като са с черни джипове и са свръхбугатизирани. Да, ама не. Мерцедеса за малко да не си довърши изпреварването. Така де, щеше да ни изпревари, ама на оня свят. Добре, че шофьора на автобуса беше нащрек и натисна навреме спирачките, та онзи с Мерджана да се шмугне като сопол между нас и колата пред нас, иначе щеше да се шибне в TIR-а марка Volvo идващ отсреща. И щеше да има :wave:
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 22 Апр 2011, 9:50

integrale4life написа:Когато видите Range Rover Sport, зад него BMW X5, а зад тях Mercedes ML300 да изпреварват в колона бъдете готови за рязко натискане на спирачката, щото тия винаги създават проблеми. Вчера като се прибирах на село с автобус и на правата между разклона за Разлог (при Redenka) и Банско ни изпреварваха точно едни такива безсмъртни, които мислеха, че като са с черни джипове и са свръхбугатизирани. Да, ама не. Мерцедеса за малко да не си довърши изпреварването. Така де, щеше да ни изпревари, ама на оня свят. Добре, че шофьора на автобуса беше нащрек и натисна навреме спирачките, та онзи с Мерджана да се шмугне като сопол между нас и колата пред нас, иначе щеше да се шибне в TIR-а марка Volvo идващ отсреща. И щеше да има :wave:

Да не ги беше натискал :banghead: Съжалявам, че съм толкова краен, но такива само ТИР може да ги оправи. Да, ако бях на мястото на рейсаджията и аз щях да ги натисна естествено, щото после сигурно на мен щяха да ми тежат.. странно нещо е човешката психика.

Да не съм офф - Вчера ходих до Асеновград да се видя с едни приятели и решихме да тръгнем по пътя към Бачково и някъде да спрем да си полафим малко. Наложи се да минем през целия град като през цялото време бях зад една Фронтера, която караше с 20.. не с 30, с 20! Имаше доста движение наистина и навсякъде пешеходни пътеки и си викам айде ще си карам бавничко зад него, без това съм на разходка за кеф. И карам.. карам.. разбира се и той беше за към Бачково.. а да имаше 2-3 възможности да го изпреваря, където нямаше коли, нито хора обаче тоя кретен караше по средата на пътя :ranting: свиря му, няма реакция :kuku: Тръгнахме към Бачково, аз още зад него заедно с вече доста коли, най-накрая го изпреварих и гледам няква дядка :conf: и си кара Опитния шИфер почти по средата и само като дойде някой отсреща се прибираше.. е все още има хора, което ме удивяват! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Апр 2011, 21:46

@уайлейн, получавам дежа вю :) там много трябва да се внимава. веднъж на излизане от асеновград посока бачково се случих зад някакъв подобен индивид.
тука вмятам че времето беше точно на смрачаване. сумрак. нито тъмно, нито светло. фаровете светят, но нищо не се вижда.
залепил съм се аз зад оня. 30-40... и така 2-3 км. показа се някаква права, връщам втора, вкарвам го в лютеницата, че правата не е мн дълга. точно в момента на изпреварването съзирам силует като призрак - мъж с колело. караше насреща ми. без никакви светлини или светлоотразители. изобщо не го видях, само с периферното зрение го зърнах за миг докато се разминахме. минах на по-малко от метър от него. за една бройка беше...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Апр 2011, 13:36

ylaine написа:...

и аз карах зад тоя дедка направо ми изпили нервичките :mhihi:
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 29 Апр 2011, 15:55

Застанал съм на Патриарх Евтимий късно вечерта и чакам на светофара за ляв завой към Фритьоф Нансен. Блея си нещо и по едно време се обръщам надясно и гледам патрулка на буркани и ми сочат от отбия след светофара. Тук може би е моментът да вметна, че говорех по телефона. :roll: Спирам аз след светофара, тия идват, документи - абе както си му е редът. Викат ме при патрулката и ми обясняват как не трябва така да се прави, да си купя хендсфрий и ме заплашиха, че ще ми пишат акт. Аз пари на полицаи НЕ давам и никога няма да дам и им казах да пишат. Затвориха се двамата в колата, аз си седнах в колата при приятелката да изпуша една цигара и след малко ми примигват с дългите. Явно искаха да отида пак при тях. Единият сваля прозореца и ми казва (това след 5-6 минути, примерно), че нямат актове и трябва да викнат КАТ. Аз им казах да викат, за никъде не бързах. Опитаха се да ми намекнат, че може да си платя глобата на място, но бързо им се секна ентусиазмът. Както и да е, пуснаха ме с уговорката, че ще си купя хендсфрий. Да, бе, нали... :roll:
Аз после тръгнах по бул. България, на Гоце Делчев завих на ляво и по едно време пак гледам буркани отзад. Честито. Ще вметна, че пак говорех по телефона. Тези вече играха ролята на лошите ченгета, много бяха сърдити. :D Сценарият до писането на акта се повтаря, само дето единият докато пишеше, другият дойде и поиска да види дали имам аптечка, пожарогасител, триъгълник и жилетка. Аз бях убеден, че имам всичко (все пак аптечката и триъгълникът са си в оборудването на колата, помня, че си бпх купил жилетка и пожарогасител) до момента, в който се сетих, че преди време си счупих аптечката (и да ме питате, не знам какво съм правил под преднта седалка :) ) и я махнах, триъгълник и пожарогасител не намерих. Само жилетката си седеше там. Мдаа, господинът полицай ми обясни как освен 8 точки и 50 лева за говоренето по телефона, ще ми вземат по 2 точки за всяко от трите неща и по 20 лева на липсващо нещо. Мен това не ме трогна особено и им казах да пишат. Връщам се в колата и се заговорих с приятелката ми и тя ми съобщи, че няма лична карта. Шах и мат. Само се надявах тези, както са тръгнали да се заяждат, да не поискат нейния документ за самоличност. Но надеждите ми бързо бяха попарени. Чукнаха ми на стъклото и ѝ поискаха лична карта. И понеже бяха гадняри, казаха, че ще я заведат в районното докато не установят самоличността ѝ. Всичко можех да приема, но това... Лошото е, че бяха напълно в правото си и нищо не можех да им кажа. Написаха ми акта, качиха я в патрулката нея и в това време звъня на баща ми да измисли нещо и то много бързо (той е бивш полицай и има някои познати). А полицаите ме изнервиха максимално, карайки с около 20 км/ч... След по-малко от десет минути спират, аз слизам от колата да видя какво става и ми казват "да си я прибирам и следващият път да си носи лична карта". Явно позвъняването беше дало резултат.
Обаче преживяванията за вечерта не свършват.
Сутринта, някъде около 5 часа да е било, се прибираме към нас по Симеоновско. Спират ме на радар (хем знам, че там седят и пак нещо се бях отнесъл). Ще вметна само, че като отидох до колата им да ми пишат втори акт за вечерта, двамата се наливаха с Каменица. И както видях на задната седалка, не им бяха първите бири. Написаха ми акта и аз поисках да напиша възражение. Те доста учудено ми го подадоха и в поленцето написах, че имам съмнения, че двамата полицаи са употребили алкохол. На тези просто не им се вярваше. Направо не можеха да си намерят място от яд. Нямаха какво да направят, защото ако бяха оставили акта, трябваше да ходят на кръвна проба и да установи, че съм прав. Накрая ме пуснаха да си ходя и аз реших да не се заяждам повече, въпреки че можех.
Не знам защо реших да ги разкажа тези три срещи с органите на реда, но не всяка вечер ми се случват чак такива неща. :)
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 01 Май 2011, 13:31

Leudi написа:...
Това вече ме ядоса и като го питах какво става ми отговори:
- Че ти не знаеш ли ги кои са тези?
И след това спомена два прякора буквално каза нещо от рода на: "Репата и Компиро".

.....

Аз за т'ва съм се навил да си взема един читав, компактен диктофон (или телефон с як диктофон) и да си ги записвам всеки път. За всеки случай. То ми писна от "ти знаеш ли кой е тоя", "ще ми влезеш в черния списък" и т.н.
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 02 Май 2011, 1:14

Случката ми е от преди 2 г. Дйствието се развива на моста на панаира в Пловдив.
Прибирам се от работа с на брат ми Е30-ката. Беше към 18 ч. Брат ми караше на 5-6 коли зад мен,той беше със служебната си кола.Там моста е с по 2 платна във всяка посока, та аз бях във вътрешното платно.Движението, както винаги бе претоварено.Карах с около 50-55 км/ч и точно в най-неподходящия момент ми се прояви грозния навик да барам радиото, за да сменям станцията. Свалих погледа от предната кола за секунда, която секунда за мое голямо съжаление бе достатъчна за да се натреся в корсата пред мен,която спря незнайно защо :oops: Спирачния ми път беше около 1,5 м. максимум! Блъснах опела с около 35-40 км/ч. :banghead: Дадох малко назад и първата ми работа бе да видя бмв-то как е отпред(аз бях ок) Слизам, гледам колата и :shock: Е30-ката без никакви поражения :bowdown: Имаше драскотини по горния край на бронята, където от удара е хлътнала навътре и след това пак се е върнала в първоначалната си позаиция(нали има амортесьори в гредите точно за такъв тип произшествия, които да поемат удар с до колко км/ч нз. точно, но при мен свършиха страхотна работа) Дойде и момчето от корсата.Попитах го как е, добре ли е,отговори ми че е ок.Поглеждаме опела отзад и аз :mhihi: а той :ranting: Пораженията бяха: бронята на 2 разцепена по дължина, единия стоп счупен,багажника беше хлътнал на вътре и не можеше да се отвори, гърнето беше виснало!!! В същия момент брат ми минава покрай мен и :shock: Първите думи на този с опела бяха изрекани с мн. злоба и отправени към Е30-то, цитирам: Бахти и здравото БМВ,нищо му няма!!! След това видимо по спокойно на мен ми вика: Кво праиш бе майна, не гледаш ли? Купих си я преди месец,вчера и сложих газова уредба и още не съм и се нарадвал!
казах му: Извинявай, виновен съм, не ми се занимава с полиция, ще ти оправя колата! В този момент идва брат ми пита как съм аз и как е колата му?
-Добре сме. И тоя с опела, Вие да, ама колата ми??? :banghead:
Изнендаващо за всички пристига още 1 човек и вика. ко праим ся? верижна катастрофа, а? Кой е най-задния?
Аз-казах му. И отиваме вс. отпред да видим и предната кола. Още 1 опел само че вектра '99-2000-та година. Пораженията по корсата отпред бяха:Счупена броня, маска и предната греда се беше огънала навътре заедно с водния радятор,който се беше сцепил доста :shock: :shock: :shock: Пораженията на вектрата: Бронята се беше откачила от единия край от щипките и висеше.Беше леко ужулена и спуха и беше свит надоло :mhihi: Като видяхме това вс. с брат ми, той ми каза:Викай полиция,акта ще е 100 лв. и ще ти вземат някоя точка.Ако трябва да оправяме колите 500-600 лв. няма да ни стигнат. Така и направихме.Аз се обадих и винах полиция,колкото и да не ми се искаше, но бе най-добрия вариант. Акта ми беше 100 лв. , само вече не помня колко точки ми взеха.
Дойде време да си тръгваме,брат ми се качва да премести БМВ-то и :shock: вика ми немога да включа 1-ва, казах му да пробва другите скорости. Само 2-ра, 4-та и задна са ок,ми каза.М/у другото колата по документи се води 316И , но беше с М50Б25 дв. ОТ удара се беше откачил лостовия механизъм на скоростите 1-ва, 3-та, 5-та. Закачихме го и всичко си беше по старо му.
Поуката: С 1 куршум(БМВ), 2 заека(опел-а) :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това в кръга на шегата! След тази случка, не че пак не поглеждам радиото, ама е в пъти по малко!
SHARK-а му е майката!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integrale4life » 07 Май 2011, 10:22

В четвъртък на път за училище (ПГСАГ "Васил Левски" гр. Благоевград) пътуваме с на един приятел колата. Спираме на светофара, който е точно пред даскалото и сме се престроили да завием на ляво. И понеже бяхме хванали червената промоция и се наложи да чакаме 61 секунди. Почти ги изчакахме, когато шофьора изведнъж се изстреля и засече една учебна кола.
Изображение

Тъй като музиката беше доста над нормалното за шофиране ниво, а и колата беше Лада 5-ца и се получи малко селска работа :lol: Да, но след като продължихме надолу и свихме в дясно, за да може да паркираме колата някъде, за да ме изчакат да си предам последния проект, който ми беше останал. До тук добре, ама поради силната музика не сме чули сирената на една патрулка (ама от тия без никакви надписи по тях, чисто бели). И полицаите спряха до нас и се сетихме, че сме предизвикали нарушение. Добре, че не видяха, че сме без колани, иначе щеше да сгазим лука :D То и без туй моя колан заяждаше и беше много трудно да си го закопчая, така че поне щях да имам извинение. И излезнахме от колата и двете полицайчета веднага казаха "Документи за проверка на всички." Извадихме лични карти, а шофьора - шофьорската книжка, като в тоя момент те го попитаха "Защо минахте на червено?", а той нищо не каза. Следва въпрос с повишена трудност "Видяхте ли учебната кола?", на който шофЕра отговори "Да, видях я!" Другия полицай ни попита нас - двамата пътници "Вие за училище ли отивате?" и ние му казахме "Да, трябва да предадем едни проекти." Той ни пусна, а шофера остана там, за да му "пишат акт". Отидохме в даскало и чакахме госпожата, на която трябваше да дадем проектите. След неизвестно време тя дойде, предадох й на бързо проекта, като в тоя момент ни се обади шофера и каза да отидем до полицията, за да го подпомогнем финансово, за да плати т.н. "глоба". Отидохме и му дадохме нужната сума. След 10 минути чакане, изпълнено с напрежение, той излезна и вика "Let's go, че ми писна!" отидохме в колата и той се изрази ядосан поздрав на майките на полицайчетата. Аз му казах "Пичш, по-спокойно. Недей към майките им, щото не се знае, може да са на онзи свят. Поздравявай дъщери, сестри, жени и там нещо по-младо." След което той ми обясни, че заради пресичането на червено (което всъщност щеше да изтече точно 1 секунда, след като потеглихме) е щяло да му пишат акт и да му ши*нат глоба на стойност 50 лева, ама нали не чухме сирената, заради музиката и ако е е трябвало да минем по правилата е трябвало глоба 300 лева и отнемане на книжката за 6 месеца. Алтернативата на нарушението е била подкуп 100 лева, на който подкуп полицайчетата са казали "Ще вдигнем банкет!" и подписване на някакво картонче.

Каква е поуката от този разказ, еми почти същата, като тази на колегата BRAAT. Една секунда = 100 лева. Вие си помислете дали трябва да бързате, когато не е наложително да бързате.
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integrale4life » 07 Май 2011, 21:37

В четвъртък на път за училище (ПГСАГ "Васил Левски" гр. Благоевград) пътуваме с на един приятел колата. Спираме на светофара, който е точно пред даскалото и сме се престроили да завием на ляво. И понеже бяхме хванали червената промоция и се наложи да чакаме 61 секунди. Почти ги изчакахме, когато шофьора изведнъж се изстреля и засече една учебна кола.
Изображение

Тъй като музиката беше доста над нормалното за шофиране ниво, а и колата беше Лада 5-ца и се получи малко селска работа :lol: Да, но след като продължихме надолу и свихме в дясно, за да може да паркираме колата някъде, за да ме изчакат да си предам последния проект, който ми беше останал. До тук добре, ама поради силната музика не сме чули сирената на една патрулка (ама от тия без никакви надписи по тях, чисто бели). И полицаите спряха до нас и се сетихме, че сме предизвикали нарушение. Добре, че не видяха, че сме без колани, иначе щеше да сгазим лука :D То и без туй моя колан заяждаше и беше много трудно да си го закопчая, така че поне щях да имам извинение. И излезнахме от колата и двете полицайчета веднага казаха "Документи за проверка на всички." Извадихме лични карти, а шофьора - шофьорската книжка, като в тоя момент те го попитаха "Защо минахте на червено?", а той нищо не каза. Следва въпрос с повишена трудност "Видяхте ли учебната кола?", на който шофЕра отговори "Да, видях я!" Другия полицай ни попита нас - двамата пътници "Вие за училище ли отивате?" и ние му казахме "Да, трябва да предадем едни проекти." Той ни пусна, а шофера остана там, за да му "пишат акт". Отидохме в даскало и чакахме госпожата, на която трябваше да дадем проектите. След неизвестно време тя дойде, предадох й на бързо проекта, като в тоя момент ни се обади шофера и каза да отидем до полицията, за да го подпомогнем финансово, за да плати т.н. "глоба". Отидохме и му дадохме нужната сума. След 10 минути чакане, изпълнено с напрежение, той излезна и вика "Let's go, че ми писна!" отидохме в колата и той се изрази ядосан поздрав на майките на полицайчетата. Аз му казах "Пичш, по-спокойно. Недей към майките им, щото не се знае, може да са на онзи свят. Поздравявай дъщери, сестри, жени и там нещо по-младо." След което той ми обясни, че заради пресичането на червено (което всъщност щеше да изтече точно 1 секунда, след като потеглихме) е щяло да му пишат акт и да му ши*нат глоба на стойност 50 лева, ама нали не чухме сирената, заради музиката и ако е е трябвало да минем по правилата е трябвало глоба 300 лева и отнемане на книжката за 6 месеца. Алтернативата на нарушението е била подкуп 100 лева, на който подкуп полицайчетата са казали "Ще вдигнем банкет!" и подписване на някакво картонче.

Каква е поуката от този разказ, еми почти същата, като тази на колегата BRAAT. Една секунда = 100 лева. Вие си помислете дали трябва да бързате, когато не е наложително да бързате.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории