E-12-ка от мечтите
Модератори: mitaka7, Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
E-12-ка от мечтите
Ето една страхотна история, която може да заинтересува някой
от модераторите, с който знам, че споделяме обща мечта: да се озовем в автосалон пълен със стари чисто нови БМВ-та и да пазаруваме
Отидох да видя кола от обява в мобилето - малка автокъща в Красна поляна, около обед, времето беше ясно...
Вървейки между нещастните издънки на съвременното автомобилостроене, пред очите ми блесна хром, чист като най-бистра девича сълза...Забързах, задъхан към чудесното видение! Някакъв чичка с маркуч пръскаше в неговата посока, заобиколих някакъв микробус и пред очите ми се разкри образа от сънищата ми...Е12, което сякаш излиза от вратите на Динголфинг в Бавария. Сребърната муцуна на акулата беше самото съвършенство. Чичката с маркуча, забелязал, че се заплесвам по "старата" машина ме дари с бащинска усмивка. Попитах го може ли да огледам, "Да - вика - ама да знаеш, че вече я капарираха!" Обиколих чудното видение от всички страни: сребърният металик блестеше, акуловото телце беше идеално изпънато, отзад блестеше лъскавия надпис "518"
Загледах се по внимателно и видях бистрите стъкла на фаровете и стоповете, оригиналните стоманени джанти с капачки БМВ....Ех....
Попитах чичката/който ме наблюдавеше с одобрение, тъй като явно и той се кефеше на машината/ дали ще вдигне капака на двигателя
Разбира се, вика, няма проблеми
Седнах на шофьорската седалка и погалих волана с двете си ръце /Познато ли ви е чувството, а?/ Всичко вътре беше безупречно: табло, седалки, кори на вратите, снежнобял таван. На километража се мержелееха невероятните 56 хил. км. Естри: ляво ел. огледало и 5 скорости/не 4, очевидно е поръчана с 5-скоростна кутия/ Рождена дата: някъде през лятото на 1981 г. Признавам, не си направих труда да запиша VIN-а.
Дотук добре. Вече съм в рая на най-сладки автомобилни мечти - това е най-красивата машина за мен
Отварям капака на двигателя: за какво да ви кажа по-напред
Вътре ме чакаше истинска красота: перфектната лъскава М10-ка с карбуратор се беше сгушила между девствената чернота на кабелите, целият кош беше самото съвършенство - от червената перка зад радиатора до златистите глвички на болтовете тук и там. Вярвайте ми, дори окачването на тази кола беше страхотно: черни носачи, свежа гума, девствени златисти болтове и гайки...
Но млъкни сърце...Чичката завъртя ключа и М10-ката мигом оживя с меко ръмжене, най перфектния звук на М10, който съм чувал досега: никакви странични звуци! Все едно няма клапани, повдигачи, лагери, вериги - всичко е едно меко, кадифено ръмжене, което при натискане на газта се превръща в чисто ВРОООМ-ВРОООМ
Такъв двигател не е пипан в България, а е затворен във баварската земя...Единствената електроника беше електронното запалване...
Това е колата пичове, а цената беше 4200 български левчета. Като си помисля хората, дето имат пари какви боклуци си купуват, да имаш пари, а да не знаеш как да ги харчиш
Некви фиести, астри, некви развалени яйца и пасатори...Такива мити работи.
Човекът дето капарирал колата, щял а си я кара всекидневно, поне така рече чичката. Може би още може да се види - автокащата срещу завоя за Овча купел, като идвате от Красна поляна...

Отидох да видя кола от обява в мобилето - малка автокъща в Красна поляна, около обед, времето беше ясно...
Вървейки между нещастните издънки на съвременното автомобилостроене, пред очите ми блесна хром, чист като най-бистра девича сълза...Забързах, задъхан към чудесното видение! Някакъв чичка с маркуч пръскаше в неговата посока, заобиколих някакъв микробус и пред очите ми се разкри образа от сънищата ми...Е12, което сякаш излиза от вратите на Динголфинг в Бавария. Сребърната муцуна на акулата беше самото съвършенство. Чичката с маркуча, забелязал, че се заплесвам по "старата" машина ме дари с бащинска усмивка. Попитах го може ли да огледам, "Да - вика - ама да знаеш, че вече я капарираха!" Обиколих чудното видение от всички страни: сребърният металик блестеше, акуловото телце беше идеално изпънато, отзад блестеше лъскавия надпис "518"

Попитах чичката/който ме наблюдавеше с одобрение, тъй като явно и той се кефеше на машината/ дали ще вдигне капака на двигателя

Дотук добре. Вече съм в рая на най-сладки автомобилни мечти - това е най-красивата машина за мен

Отварям капака на двигателя: за какво да ви кажа по-напред

Но млъкни сърце...Чичката завъртя ключа и М10-ката мигом оживя с меко ръмжене, най перфектния звук на М10, който съм чувал досега: никакви странични звуци! Все едно няма клапани, повдигачи, лагери, вериги - всичко е едно меко, кадифено ръмжене, което при натискане на газта се превръща в чисто ВРОООМ-ВРОООМ

Такъв двигател не е пипан в България, а е затворен във баварската земя...Единствената електроника беше електронното запалване...
Това е колата пичове, а цената беше 4200 български левчета. Като си помисля хората, дето имат пари какви боклуци си купуват, да имаш пари, а да не знаеш как да ги харчиш

Човекът дето капарирал колата, щял а си я кара всекидневно, поне така рече чичката. Може би още може да се види - автокащата срещу завоя за Овча купел, като идвате от Красна поляна...
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Re: E-12-ка от мечтите
Mr Charger написа:Вървейки между нещастните издънки на съвременното автомобилостроене, пред очите ми блесна хром, чист като най-бистра девича сълза......
Знаеш ли брат, тази история.....нещо много дълбоко трепна в мен, чак ми идва да закрещя"недей да я пускаш да си ходи", такава кола е само за теб. Сигурно и на теб не ти е лесно, защото тази мисъл ти е минала през главата още в мига, в който си я видял да блести на февруарското слънце, окъпана в топла светлина, бистър блясък в очите, стойка на млада газела въпреки възрастта си и най-запазеното сърце, кеото някога си виждал.
ЛЕГЕНДИТЕ СА НАПРАВЕНИ НЕ ЗА ДА ЖИВЕЯТ, А НИКОГА ДА НЕ УМИРАТ

ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
и в мен нещо потрепна докато четох това,всичко мина пред очите ми сигурно защото говорим за една обща любов а именно бмв 

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Mr. Charger, след като прочетох разказа ти
веднага си казах "А снимки ?!?", но съдейки по описанието ти на акулата
май е по-добре, че НЯМА снимки
...

Live and let Die!
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Всеки един разказ за "старите, но желязни машини на баварската индустрия" дали ще е за е 21, е 28, е 12, е 23, е 24, дали ще е написан от "майстора на клавиатурата" Ати, или от неговите "последователи" ме докосва от много близо, кара съецвто ми да удря ограничител, да правя брнаут с език, заради пресухналата ми от адреналина уста, кара ме да полудявам. Просто си представям една съвършенна гледка, една уникално машина, и разбира се широката усмивка на всички олд скуул фенове. OLD SCHOOL RULES !
извинявам се за офф топика, но просто срастта си е страст!
извинявам се за офф топика, но просто срастта си е страст!
Количката и аз я видях още преди месец и половина! Наистина префектна, внесена е от Швейцария! Веднага ми се прииска да я имам, четири пъти ходих, но въпросният чичка не пожела и лев да смъкне. Все ми се виждаха много парите, а сега съжалявам! Между другото, взел я е човек от Пловдив и няма да я кара като всекидневна кола иамл си още 3. Но колата наистина е уникат, страхотно запазена, жал ми е, че не я взе някой от тука, та да я виждам по-често тая красавица... 

Freude am Fahren
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Kikata написа:Количката и аз я видях още преди месец и половина! Наистина префектна, внесена е от Швейцария! Веднага ми се прииска да я имам, четири пъти ходих, но въпросният чичка не пожела и лев да смъкне. Все ми се виждаха много парите, а сега съжалявам! Между другото, взел я е човек от Пловдив и няма да я кара като всекидневна кола иамл си още 3. Но колата наистина е уникат, страхотно запазена, жал ми е, че не я взе някой от тука, та да я виждам по-често тая красавица...
Явно е фен. . . да го намерим и да го поканим в клуба или поне форума.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
- ДаниД
- младши ентусиаст
-
- Кара: 98' е39 520i
- Мечтае да кара: V8
Всъщност току-що се возих във Е12 такси Перфектно 518ка на 91280 със регистрация СА- 9181 -АТ.Ми да ви кажа....Тази кола е невероятна !!!!Направо не можах да повярвам пред мед.академия само некви Фабии, Хюндай и т.н. , и поедно време най-отзад гледам Е12.Викам си тиии луд ли си ????Още не мога да повярвам !!!Има фенове, има!!

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
ДаниД написа:Всъщност току-що се возих във Е12 такси Перфектно 518ка на 91280 със регистрация СА- 9181 -АТ.Ми да ви кажа....Тази кола е невероятна !!!!Направо не можах да повярвам пред мед.академия само некви Фабии, Хюндай и т.н. , и поедно време най-отзад гледам Е12.Викам си тиии луд ли си ????Още не мога да повярвам !!!Има фенове, има!!
Говорих си един ден със собственика на ОМВ.. напълно изкърпена и боядисана точно я беше направил такси, но тогава за малко лвезна закона че коли над 15 или 20 години не може да са таксита (после го отмениха тоя закон май) и я продаваше.2500лв..

- BMW_maniac
- кандидат ентусиаст
-
Че е била хубавица явно е била- и аз страшно им се кефя, но да определяш избора на другите не е много уместно- всеки да дава парите си за каквото поиска- само с тази част от историята ти не съм съгласен иначе- такъв автомобил бих карал с чест! както казвам на всички приятели- "старо БМв няма".
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2