Ненормални хора !!!!!!!!!!!!!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Ненормални хора !!!!!!!!!!!!!!

Мнение от _BmW_™ » 01 Сеп 2008, 12:16

Здравеите колеги в събота патувах до Банско (при брат ми) и на връщане някакъв ненормални с 1 Астра тъмно зелена в двупосочно тои испреварва в 3-та лента сигорно и при това прево срещо мен и се разминахме на боя растояние но с колата зад мен не оспя :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: удариха се поне с 80 - 90 ако ле не и повече !!! нз какво е станало после защото продалжи и съм карал до София с 40 от шаш и паника !

Моляви караите Внимателно !
///M
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 01 Сеп 2008, 12:28

е той не спря ли щом е ударил друга кола? трбваше да се върнеш ако е спрял :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 01 Сеп 2008, 12:30

не е било лошо да спреш и да го довършиш тоя в астрата :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 01 Сеп 2008, 12:36

Най-малкото е трябвало да спреш да видиш дали има пострадали, не да мишкуваш :!: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 01 Сеп 2008, 12:44

айде са пак моралистите заговориха, много ми е интересно в подобна ситуация колко от вас ще спрат :roll:
а и в случея и да спре какво да направи най-много да види няколко трупа обезглавени, разчленени или нещо друго :idea:
а относно случката не смятам да коментирам, просто вече ми писна :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 01 Сеп 2008, 12:51

Много умно изказване! Браво!
Много може да направи, достатъчно е един да е остал жив и да има нужда от помощ! А тва, че повечето ще прояват малодушие си е така! Щото никой не си дава сметка, че може да се случи и на него. Ако не се бяха разминали и той беше отнесъл удара, тоя зад него дали трябва да спре, а? Или когато се касае за нас всичко се променя?
Последна промяна Valentin_Peev на 01 Сеп 2008, 13:06, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 01 Сеп 2008, 13:04

момчета по правилник при ПТП е казано, че ако се намираш в пряка близост си задължен да спреш да окакажеш помощ и/или да сигнализираш на органите на реда по пътя ;)
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Сеп 2008, 13:09

аре па вие....!!! не давате човек да поукраси! разминал се е на косъм,уплашил се е....,решил е да разкаже! може тва с удара зад него да е било .....сцайнс фикшън! не го наскачайте като...!
п.с. ако верно си видял удара-трябвало е да спреш!не спирам при катастрофа,когато видя ,че вече има спрели...!ако съм пръв-спирам!

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 01 Сеп 2008, 13:18

SKISA написа:аре па вие....!!! не давате човек да поукраси! разминал се е на косъм,уплашил се е....,решил е да разкаже! може тва с удара зад него да е било .....сцайнс фикшън! не го наскачайте като...!
п.с. ако верно си видял удара-трябвало е да спреш!не спирам при катастрофа,когато видя ,че вече има спрели...!ако съм пръв-спирам!

немащ си на идея колко !!!!!!!!!
като го сложиш че аз карах с 90 и тоя караше г/д с същите км/ч просто нз какво можеше да се случи !!!!!!

bakzo до сега ми распрааш как траало да спра и да го довърша а са ми обясняваш правилника ! :dunno: :dunno: :dunno:
///M
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Сеп 2008, 13:34

най-малкото да беше вдигнал телефона и да кажеш
ако няма възможност за махане на акумулатор поне трябва да изключиш контактите и от двете коли И НИКАКВО МЪРДАНЕ!!това което гледам на всичките катастрофи е да вадят пострадалите преди да дойдат медиците на бързата помощ..това е много голяма грешка..обезопасяване на района на катастрофата има ли няма ли теч пръсквате с пожарогасителя (прахов задължително) навсякъде където има теч и нека е антифриз или масло и се опитвате да обездвижите пострадалите защото над 80 процента има резултат пострадалият да стане инвалид или да умре ако има фрактура на гръбнака.
също така като видите пострадал моторист действате по същия начин и НИКОГА АМА НИКОГА не му вадете каската ако има такава..вероятността да му е спукан черепа и единствено което държи мозъка да изтече буквално е каската..помня един случай на един мой колега ,моторист катастрофирал , адекватен след това , разговаря няма проблем и един незнаещ му помага да му махне каската и дотам..мозъка му изтече на шахтата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 01 Сеп 2008, 13:40

Valentin_Peev написа:Много умно изказване! Браво!
Много може да направи, достатъчно е един да е остал жив и да има нужда от помощ! А тва, че повечето ще прояват малодушие си е така! Щото никой не си дава сметка, че може да се случи и на него. Ако не се бяха разминали и той беше отнесъл удара, тоя зад него дали трябва да спре, а? Или когато се касае за нас всичко се променя?

Еми момчето се е изплашило, докато се е осъзнало какво е станало, може вече да са спрели други и да са слезли да помогнат.
Все пак някой хора са с слаба психика от други, не може всички да са като камъни и като видят някой с разбита глава кокали, стърчащи през кожата и разни такива да не реагират въобще.

Много е лесно да нападнеш някой за нещо без да знаеш какво точно се е случило и като не се е случило подобно нещо на тебе ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Сеп 2008, 14:04

Това с оказването на първа помощ е,много относителен момент.Аз като видя малко кръв и се филмирам жестоко :uups: .Един път ми се наложи да вадим с приятел човек от размазана кола,но тогава незнам защо лигавщините в мен не се проявиха.Три коли се бяха ударили на уширението на лукойла посока Перник и в едната кола (опел кадет) момчето беше затиснато от осуканата врата и праг.Кракът му беше счупен,но нищо по-сериозно тук там порезни рани.Докато дойде линейката само му освободихме карака без да го вадим от колата ,беше изпаднал в шок и викаше,което най-много ме гипсира,но незнам защо не се стаписах както обикновено при такива битови инциденти.След това го измъкнахме през задна дясна врата (само тя можеше да се отвори) с шофиора на линейката.

Та мисълта ми е,че колкото и сте лабилни като мен,в подобна ситуация нещата избледняват и в опита си да помогнеш игнорираш неприятните моменти.Не обвинявам по никакъв начин колегата че не е спрял,той си знае к'во му е било!!!Но при инцидент е най-малкото човешко да се спре и да видиш с какво би могъл да бъдеш полезен(става въпрос непосредствено след случката ,а не когато има вече 100 коли и да кибичиш там).

И карайте съзнателно ,че се изпотрепехме вече :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Ненормални хора !!!!!!!!!!!!!!

Мнение от slav4o1 » 01 Сеп 2008, 15:32

много кофти аз оня ден кат карах по пътя варна - златните (това е пътя след перник - софия с няи-много катастрофи) всеки дава газ и бърза и един така ме изпреварва на ляв завои и аз видях че има тир и добре че имаше точно на завоя асфалтирана площадка че излязох да му освободя :kuku: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 01 Сеп 2008, 16:33

VesoPesa написа:
Valentin_Peev написа:Много умно изказване! Браво!

Еми момчето се е изплашило, докато се е осъзнало какво е станало, може вече да са спрели други и да са слезли да помогнат.
Все пак някой хора са с слаба психика от други, не може всички да са като камъни и като видят някой с разбита глава кокали, стърчащи през кожата и разни такива да не реагират въобще.

Много е лесно да нападнеш някой за нещо без да знаеш какво точно се е случило и като не се е случило подобно нещо на тебе ;)

Принципно си прав, ама в конкретния случай не пише нищо за други, които са спрели, а и по разказа му , се е разминал на косъм и той да го отнесе. И да се панира, и да не знае какво да направи, може да сигнализира, пак е нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 01 Сеп 2008, 16:35

мдам отностно сигнализирането си прав, но... :confused:

Следваща

Назад към Страхотни истории