Бургас-София за 12 часа

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Бургас-София за 12 часа

Мнение от AGD » 03 Яну 2008, 10:21

Няма кой знае какво за разказване освен някои междинни времена и малко наблюдения.
Тръгнах от Бургас около 14:45 с идеята, че обикновено стигам за 4 часа, сега (02.01.2008) времето малко по-лошо , най-много за 5 ще съм в София. След 5 часа бях до Сливен. След 8 до Стара Загора.
Магистралата в началото не беше почистена - 60-80км/ч. И настигнах група снегорини, които заемаха и двете ленти - не знам колко километра си карахме с тях една групичка с 30км/ч. После вече с 80-100км/ч.
Целия път на практика беше в сняг като изключим разчистените учстъци по Тракия. Никакви грижи със задното (за първа зима съм със задно). Някъде около Сливен бяхме се наредили е46, c-klasse(предното поколение) и аз (e39). Тръгва е46-цата - задницата се заклаща и колата тръгва направо, мерцедеса тръгва без каквото и да е клатене и после и аз като първото БМВ. Почвам да хваля на ум тракшъна на мерджана (не беше 4матик). Обаче около Нова Загора се движим пак по същия начин - спиране , чакане , тръгване - и аз съм зад Е-klasse. В един момент отказа да тръгне - гумите си въртят на място и толкова. Не знам каква им е разликата в електрониката, но не очаквах по-тежката кола да е с по-големи проблеми.
Аз, както казах , кротко и спокойно (и целия схванат) стигнах до София. Само, за да затъна пред блока след 400км. в сняг. С малко клатене напред назад я измъкнах, но времето загубено там не си го добавям в общото време на прехода, че и без това не е малко.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 03 Яну 2008, 11:56

хех трябваше да извикаш бат бойкан :mhihi: да дойде със снегорина...
тук в пловдив същата плачебна история...снегът изчистен вчера сутрин и оттогава не е барнат...ни луга ни сол ни нищо..отвреме на време минаваше по един снегорин с вдигнато гребло без фарове без нищо братче...карам по околовръстното на втора и 20 с нови зимни гуми съм на ръба да се преобърна...лед отдолу и пресен сняг от горе...за едно разстояние от 15 км го направих за 45 минути...остави и келешите дето изпреварват все едно нарочно си караш бавно...един такъв за малко да се завърти пред мене и да стане инфекция...днес сутринта същата работа...никакъв пясък,никаква сол...голямоконарско шоше една дълга пързалка...
заглавията по вестниците: "снегът ни изненада" еми да...след 200 години за пръв път валяло сняг или дъжд и о!каква изненада ...накрая обявяват бедствено положение и си мият ръцете все едно ти викат "оправяйте се" за щастие фиатчето се оказа юнак...
Е34ката на времето се оказа бая проходим автомобил на такъв сняг никакъв проблем и с него..с един приятел Е39 със стептроник влезнахме в една заледена улица ,таблото свети като коледна елха,и колата изгасна все едно си пуснахме съединителя внезапно само че няма съединител и ние така :shock: :shock: а бе карай...краят на месеца идва и трябва да платим винетки,пътни данъци,такса смет и т.н. и тогава да си купим лодки,трактори и т.н. за да можем да ходим на работа :mhihi: да се смееш ли да плачеш ли

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 03 Яну 2008, 13:53

grnka написа:хех трябваше да извикаш бат бойкан :mhihi: да дойде със снегорина...
тук в пловдив същата плачебна история...снегът изчистен вчера сутрин и оттогава не е барнат...ни луга ни сол ни нищо..отвреме на време минаваше по един снегорин с вдигнато гребло без фарове без нищо братче...карам по околовръстното на втора и 20 с нови зимни гуми съм на ръба да се преобърна...лед отдолу и пресен сняг от горе...за едно разстояние от 15 км го направих за 45 минути...остави и келешите дето изпреварват все едно нарочно си караш бавно...един такъв за малко да се завърти пред мене и да стане инфекция...днес сутринта същата работа...никакъв пясък,никаква сол...голямоконарско шоше една дълга пързалка...
заглавията по вестниците: "снегът ни изненада" еми да...след 200 години за пръв път валяло сняг или дъжд и о!каква изненада ...накрая обявяват бедствено положение и си мият ръцете все едно ти викат "оправяйте се" за щастие фиатчето се оказа юнак...
Е34ката на времето се оказа бая проходим автомобил на такъв сняг никакъв проблем и с него..с един приятел Е39 със стептроник влезнахме в една заледена улица ,таблото свети като коледна елха,и колата изгасна все едно си пуснахме съединителя внезапно само че няма съединител и ние така :shock: :shock: а бе карай...краят на месеца идва и трябва да платим винетки,пътни данъци,такса смет и т.н. и тогава да си купим лодки,трактори и т.н. за да можем да ходим на работа :mhihi: да се смееш ли да плачеш ли

май ще да плачем :confused: :confused: :confused:
но пак ще си платим като пичове всичко :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 03 Яну 2008, 18:42

ами така е ще си платим, щото ние българите сме като овце.
айде всички да се наговорят и да не си платят винетки пътни данъци и другите простотии, да видим тогава дали няма да чистят снега.
нямали пари за техника и т.н, ми как да имат нали шефа на пътното трябва да си вземе нова с-класа и да си пооправи вилата.
направо ми се драйфа вече от тая наша жалка държава.

Новини
Аватар

Re: Бургас-София за 12 часа

Мнение от Новини » 03 Яну 2008, 20:41

AGD написа:Аз, както казах , кротко и спокойно (и целия схванат) стигнах до София. Само, за да затъна пред блока след 400км. в сняг. С малко клатене напред назад я измъкнах, но времето загубено там не си го добавям в общото време на прехода, че и без това не е малко.

Искрено ме разсмя с това ;)
Аз още вчера предвидливо разчистих около колата за да мога днеска да я измъкна без да губя много време. Разчиствах си моето местенце сигурно един час и понеже бях набрал скорост, направо разчистих и това за съседната кола за да може някой безпроблемно да си влезе там след дългия работен ден. Не че някой го е оценил де, ама така и така се мотах с лопатата ;)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 04 Яну 2008, 21:40

grnka написа:Е34ката на времето се оказа бая проходим автомобил на такъв сняг никакъв проблем и с него..

М даа никакъв проблем с предвижването даже с летни гуми :D .
То като се замисля не съм имал проблеми и с Е12-та и Е28 та.
Те хората са ги измислили тези коли,стига да не караш с голоши.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 22 Фев 2008, 23:32

ето ви още един линк като добавка към темата за големият сняг от 03.01.2008..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 608ae822a2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 02 Мар 2008, 23:15

по това време на мене ми се случи подобна история само че се прибирах от копривщица и точно след завоя при блока ми затънах :confused:
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Мар 2008, 23:21

12 часа са си добре, аз през зимата на 2006/2007 год. пътувах 19 часа Варна - София.

А за проблемите на Мерц-а - при карането в сняг 50% са електрониката, състоянието на автомобила и най-вече на гумите, но останалите 50% са на шофьора.

Разглезени от DSC, X drive, ABS и съответните им еквиваленти при другите автомобили, много от по-младите шофьори, като се озоват в кола със задно предаване без електрониките за сигурност и стабилност, се чувстват като пате в кълчища...и така и карат.

Всичко е навик и опит - аз например, никога не съм се плашел от каране в сняг (не съм имал друг автомобил освен БМВ) но тази зима изпаднах в супер смешна ситуация с колата на жена ми (която е с предно предаване...не жена ми...колата и :mhihi: ) Усетих че колата поднася на един завой и отнех леко газта...БМВто щеше да се кротне в пътя...ама това с предното - не - заби предницата надолу и се завъртя още повече...

Назад към Страхотни истории