"Безкрайната любов" - този път снимка, а не разказ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

"Безкрайната любов" - този път снимка, а не разказ

Мнение от fANTONa » 23 Апр 2007, 19:39

http://good-times.webshots.com/photo/26 ... 5292cJgpqY

снимката е правена преди няколко месеца ... това са найъдобрият ми приятел и ве4е бив6ата му приятелка, раzделиха се на скоро след 3 години връzка ... все о6те се оби4ат , но обстоятелствата се стекоха по кофти на4ин .... както и да е ... мисля 4е снимката е много темати4на ...

ПП ... наскоро се сдобих с нов дигитален апарат , все о6те го иzпла6там оба4е прави ненормални снимки ... ето няколко тук ...
http://good-times.webshots.com/album/558781213kgxxAm
само да кажа 4е като ги ка4вам на саита се намаля ка4еството и раzмера и малко се губят детайлите ... но оригиналните снимки са 6 мега пиксела и са по 3 , 4 МБ ...
Последна промяна fANTONa на 24 Апр 2007, 12:50, променена общо 1 път
БМВ

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 23 Апр 2007, 20:13

Невероятни снимки :winky:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

Потребител
Аватар

Мнение от C_a_s_i_n_O » 24 Апр 2007, 12:14

Ето малко снимки и от мен:
http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... R_ID=54937
Аз също съм отскоро с нов апарат, който прави наистина добри шотчета :winky:
Изображение
Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Апр 2007, 13:05

Като продам буса и аз се надявам скоро да се радвам на една Алфа със 17-70 и 70-300 :twisted:
Tux0 Ca !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Angel eyes » 24 Апр 2007, 13:49

Снимките са много хубави,браво! ;)
fANTONa първата снимка,която сложи е много добре направена,незнам дали е символ на безкрайната любов,ако има такава,но светлината и водата...а бе супер! 8)
C_a_s_i_n_O това жълтичкото пиле направо ме разби,много е сладурско! :mhihi: :winky:
Аз пък сам доволна от Sony DSC - W35 и мисля той да е следващото ми фото! :winky: Ако до тогава не ми дойде друг акъл! :mhihi:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 14:01

Вземи друг акъл! Купи си Канон!Равностоен на модела ти от Сони,но Канон!!!
Снимките са ти добри,колега!! Кажи с какво си ги правил/техниката/!?!
Един съвет -другият път ако ти се отдаде възможност за такава снимка- тресни ъгъла така ,че да хване повече или изцяло отражението във водата!!! ;) Ше се получи супер!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 14:09

Angel eyes написа:Снимките са много хубави,браво! ;)
fANTONa първата снимка,която сложи е много добре направена,незнам дали е символ на безкрайната любов,ако има такава,но светлината и водата...а бе супер! 8)
C_a_s_i_n_O това жълтичкото пиле направо ме разби,много е сладурско! :mhihi: :winky:
Аз пък сам доволна от Sony DSC - W35 и мисля той да е следващото ми фото! :winky: Ако до тогава не ми дойде друг акъл! :mhihi:

ами снимката е правена с кофти апарат , някъв иzмислен... септември мисля 4е бе6е ... но тожа е 4ерно море ... не е еzеро , 4ти или 5ти септемери .. плажа е тайна :mhihi: .... там е супер спокойно ... ина4е идеята е важна ... и zа тях наистина лъбовта е беzкрайна ....

а 4естно да ти кажа ... с тва сони ... джобен формат .... нz кви пари е , но не гледай само 4е е много мегапиксели, тва хи4 не е най важно ... ако ти трябва пове4е инфо , 6те ти дам да 4ете6 в един сайт , zа да раzбересх кои са вайните елементи в един апарат zа да прави добри снимки
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 14:13

SKISABMW написа:Вземи друг акъл! Купи си Канон!Равностоен на модела ти от Сони,но Канон!!!
Снимките са ти добри,колега!! Кажи с какво си ги правил/техниката/!?!
Един съвет -другият път ако ти се отдаде възможност за такава снимка- тресни ъгъла така ,че да хване повече или изцяло отражението във водата!!! ;) Ше се получи супер!!!

много си прав колега ... в Канона е истината ... моите снимки съм ги правил с "Canon S3 IS" (беz първата на морето) ... прави ненормални снимки ... винаги снимам на най голяма реzолиуция и най добро ка4естжо , снимките стават по 3 ... 4 МБ оба4е ка4еството е несравнимо ... на саита не може да се види добре понеже снимките са намалени много и ка4еството съ6то ....

колкото до съвета , 6те го последвам , но тогава ми бе6е малко терсене , 4е бях с апарата в морето, а водата ми стига6е до врата :mhihi: нямах много време да се глася zа отражението и светлината ...
БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от C_a_s_i_n_O » 24 Апр 2007, 14:56

SKISABMW написа:Вземи друг акъл! Купи си Канон!Равностоен на модела ти от Сони,но Канон!!!

Така е, Канон, Олимпус, Никон...това са марки специализирани в производството на фотографска техника ;)
Аз съм с Olympus SP 510
Изображение
Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 15:08

Само малко бих променил подреждането !! Канон,Никон,Олимпус...! ;)
Иначе тия марки правят качествени апарати ,защото лещите са им много чисти,техниката е изпитана ,а иначе ако гледаме мегапиксели-има много по принцип,но работата не е само до мегапикселите ,защото при лоша оптика повечето резолюция само увеличава дефектите в снимките и ги прави по-видими!!!
Аз /засега/ снимам с Пауър Шот на Канон на 7,1Мпкс и Олимпус Д300 -35мм лентов,но мечтата ми е нещо от рода на Д400 на Канон или даже нагоре!!!
Майката му е яко снимане без задръжки и работата накрая се получава!!! :lol:
Шанса от 500 снимки да изкараме 10 много добри е много по-голям от това да извадим от 100-10.....

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Апр 2007, 15:19

Всичко зависи от модела не от марката ;)
Защото примерно Канон 400Д е на цената на Никон Д80 и Никона го мачка,но пък при професионалните Канона е изрода ;)
Иначе при полупрофесионалните май е наравно ;)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 15:29

SKISABMW написа:Шанса от 500 снимки да изкараме 10 много добри е много по-голям от това да извадим от 100-10.....

много вярно, миналия ден от 300 иzкарах към десетина доста добри ... но това ве4е си zависи от апарата , преди с ГСМ sony ericsson w810i от 200 снимки иzкарвах по 1, макс 2 добри , но бяха само 2МП и не ставаха zа принтване ... ина4е сега с тоzи канон процента се вдигна zначително а ка4еството е несравнимо ...

Ще пусна нова тема zа фотографията понеже таzи много е осрахме ... моля продължете коментарите си там
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=535384
БМВ

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

А защо не пробвате с аналогов фотоапарат?

Мнение от Alex 320i Cabrio » 24 Апр 2007, 16:54

Истината е в обективите... Самото тяло на апарата няма значение.... Цайс, Канон, Никор

А някой снима ли още с аналогов апарат? Замисляли ли сте за гъдела от очакването, когато проявявате филм? Как не знаете дали нещо ще стане? Аз също често снимам с дигиталка, но Практиката с пълен набор обективи Цайс - 28мм Ф1.5, 50мм Ф1.1, 135мм Ф3, 70-210мм Ф2-Ф4.1, 300мм Ф2.0 - е предпочитаното оръжие, просто защото диапозитивните филми или качествен Илфорд / Агфа черно-бял не могат да бъдат надминати (все още)...

Дайте да си спретнем тема за снимки?
Power is Nothing Without Insanity

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 29 Апр 2007, 22:22

Дано някой фотограф не ви чете писанията, че ще избега в гората.
От 300 снимки добри 10 .... :confused: :roll:
По-добре е да се занимавате другаде :-)

Боже, боже.....
Като за вас:
http://photo-forum.net/ebook/start.htm
:smoke:

Назад към Страхотни истории