Весела историйка
Модератори: mitaka7, Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Весела историйка
Хора,днес ми се случи най-абсурдното нещо в практиката ми на механик-аматьор.в историята участвам аз,приятелката ми, Форд Ескорт и мойта ИС-ка.
Първо да кажа че Форд-а го купих на приятелката си да се учи да кара на него.Днес сутринта тръгваме за работа и тя кара като старателно влиза у сички дупки по пътя-не ги виждала
по едно време гледам един кратер на пътя и си викам е тва няма как да не го види и в следващия момент тя вече е в него,а в малко по следващия колата е угаснала.отбива в страни по инерция (има пресечка) и пуска авариините.излизам аз,дигам капака,гледам бушони,жици,картери,ремаци,абе сичко дет ми доиде на акъла,ама нище да пали пущината.обадих се на един приятел да ни вземе,доиде човека закарахме мойта девоика на работа,после се прибрахме.зехме РАБОТНАТА кола-325ис
и трагнахме към чудото на американското автомобилостроене
трябваше да докарам Форд-а до пред блока където живея ама не ми се даваха пари за колесар,щото тука в УСА тея са нечовеци сичките и свалят кожи
викам си пак ша е по нашенски-извадих си аз въженцето от багажника,връзвах си Фордя и тръгваме.добре ама ся е пиков час-сички карат към работните си места.чаках към 15 мин с пуснат ляв мигач,ама никои не спира да мина (трябваше да направя U образен завой).писна ми-тръгнах леко напред и хората зеха да намалят,видяха че се дърпам с форда и ни пуснаха.чудеха се кво става,май за първи път виждаха такова дърпане,щот сички гледаха така
успешно пристигнахме пред блока и от там се почна сватбата.кво ли не гледах и не правих.абе повече от 4 часа мръзнах като куче без резултат.после се сетих че бензиновата помпа може да е дала фира.добре ама понеже не съм запознат с фордовете се прибрах в нас малко да подиря инфо из нетя.след 20 мин дирене намерих няква статиика за тея фордовите помпи и с изненада установих че отзад в багажника на тея чудеса имало копче дето прекъсвало захранването на бензиновата помпа при инцидент
Потроших си краката надолу по стълбите и почти изкъртих капака на багажника от бързане да вида де е тва мизерно копче
Беше завряно под единия говорител
едно малко,червено,гадно копченце.Цял ден бях мръзнал и потрошил един тон нерви заради простотията на Форд.Натиснах копчето и кошницата запали от раз.Що за простотия е тва да зложиш такъв прекъсвач?Ами ако изключи докато караш на магистралата и колата изгасне какво ще стане със спирачките?За пореден път се убедих че янките коли не могат да правят,но този път лично го разбрах.Днес реших това да е първата и последна американска кошница дето купувам
Поздрави на всички
Надявам се историйката е била поне малко забавна.
Първо да кажа че Форд-а го купих на приятелката си да се учи да кара на него.Днес сутринта тръгваме за работа и тя кара като старателно влиза у сички дупки по пътя-не ги виждала

и трагнахме към чудото на американското автомобилостроене

трябваше да докарам Форд-а до пред блока където живея ама не ми се даваха пари за колесар,щото тука в УСА тея са нечовеци сичките и свалят кожи

Потроших си краката надолу по стълбите и почти изкъртих капака на багажника от бързане да вида де е тва мизерно копче

Поздрави на всички

Надявам се историйката е била поне малко забавна.
- Andronoff
- триногата
-
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
То форда и без това си е намерен на пътя мъртав.Май по-добре да ги правят въобще без запалителна система.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Щатската компания регистрира най-голямата си загуба в 103-годишната си история за 2006 г. в размер на 12,7 млрд. долара

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Казва се шоков датчик,почти всички модерни коли го имат.
На мен също ми се е случвало след дупка да ми загасне,но след това пали от самосебе си
На мен също ми се е случвало след дупка да ми загасне,но след това пали от самосебе си
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
От тая история ми стана ясно, че и в УСА има дупки и кратери по пътищата...
Сега сериазно. Хубаво са го сложили тоя датчик, за да няма БУМ при катастрофа. Ама явно е много чувствителен... или кратера е бил жесток.
Иначе ми е попадал в ръцете заден колан от Мерцедес. Е докато не го сложихме на мястото му, никакво движение нямаше на ремъка. Само при определено положение се отпуска - е как ли не го въртях във въздуха преди това - неще и неще.
Та искам да кажа, че са хубави тия допълнителни мерки за тежки ситуации, стига да работят както трябва

Иначе ми е попадал в ръцете заден колан от Мерцедес. Е докато не го сложихме на мястото му, никакво движение нямаше на ремъка. Само при определено положение се отпуска - е как ли не го въртях във въздуха преди това - неще и неще.
Та искам да кажа, че са хубави тия допълнителни мерки за тежки ситуации, стига да работят както трябва

It's not who You are, it's who You know...
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Log out , само да ти кажа да знаеш че тука (за Мичиган говоря) пътищата са в пъти по зле от нашенските и дупки и кратери колкото щеш,ама мисълта ми че тея системи докато не са обмислени не трябва да се пускат в действие,защото са малко като нож с две устриета.А между другото забравих да кажа че тва копче блокира и коланите,а те са такива на релса,дет кат отвориш врата се плъзгат напред,а кат затвориш,назад,което ми се струва май пак малко необмислено 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Е има и малки изключения от моделната гама на Форд като Мъркюри например. Не е по-хубав от кое да е БМВ, но е пък за България навремето беше уникален и концепцията му също е голяма кола с две врати, демек купе.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Е тва леко ме шокира...за Щатите всичко друго съм си мислил,ама не предполагах,че дупките са им в повече от наште...magareto_yori написа:Log out , само да ти кажа да знаеш че тука (за Мичиган говоря) пътищата са в пъти по зле от нашенските и дупки и кратери колкото щеш

13 мнения
• Страница 1 от 1