Слънце, магистрала и разбира се БМВ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Слънце, магистрала и разбира се БМВ

Мнение от didore » 15 Фев 2006, 13:34

Здравейте,
Ето една историйка случила се на 6.02.2006.
И така 6 февруари семинар в Пловдив и аз трябва да съм там. Обикновенно пътувам със служебното ми Пежо 307 SW но преди 2 месеца си купих E30 318is и реших да му пробвам възможностите разбира се идеята произлезе от това че бенза беше на друга сметка :mhihi:. Навън времето беше идеално +6 на тръгване от София.
Колата я докарах от Варна но при много студено време, сняг, лед и летни гуми 205/50/15 и не можах да я почувствам истински.
А сега слънчево нови зимни гуми 98 в резвоара въобще голям кеф.
Тръгнах от София и си викам няма да юркам много просто ще си правя кефа. Взех си кока кола, кроасани, музичка и айде...
При 130 км. количката се залепи за пътя дръпнах рекарото малко назад и се излегнах като в люлка.Мотора мъркаше като коте, вътре бичи металика идилията е пълна. Някои коли ги разминавам други мене абе магистрала.
След тунелите обаче стана интересно. Подминавам аз едни камиони карам с около 120 на 5ск и отпред една Корола но от новите малко надупени :) и тъкмо я изпреварвам и гледам тоя почва да дава газ.
Знам че новите автомобили доста вървят еле па джапанките ама си викам щто па не фън да става. Един зъб на зад и от 120 на 4 почвам да ускорявам. Симпатягата с костюмче в Королата и той се напича. Тамън към 180 почна да ми се дига адреналина и в мойто платно микробус. Не си падам по рискови ситуаций и реших да намаля тъй като по една или друга причина с Королката бяхме на равно. Но гледайки в дясното огледало видях, че пича ми направи път да влезна пред него и да изпреваря микробуса от дясно. Изпреварих и останах в дясното платно а Королката ми мина от ляво пича ми направи знак и почнахме отново. Този път коли нямаше асвалта гладък викам сега щте и смачкам педала. Увеличих музиката зъб на зад и газ. Онзи обаче май правеше същото като мен. Двете коли ускоряваха доста бързо и аз се учудих при тези километри колата седеше доста добре на пътя. Не става дума за ластици състезания или нещо подобно просто и на двамата ни беше кеф. На 200 чух клаксон и королката почна да намалява. Предполагам че можеше още но на човека му беше достатъчно. Да ама на мен не :twisted: . Настъпих до край да видя докъде щте стигна, не чаках дълго защото малко преди 220 вече щях да ударя прекъсвач. Явно S 4.10 си върши добре работата. Но картинката вече е позната на всеки фен на никой не му се намалява.
Върнах на 200 да не тормозя мотора за да видя тя лесно ги дига ама дали щте ги държи ;) . Кове ги без проблем и си ги подържа даже :) .
Реших да направя една снимка за спомен че не занам кога пак щеше да се повтори която после щте пусна и минах в дясната лента. И в този момент на въодушевление за мен и снимка за спомен виждам в лявото огледало едни бързо приближаващи се четири фара на един мергел. До като се опомня това AMG ме размина се едно карах с 100. Човека явно много бързаше щото щото ме размина като знак :mhihi:
Жалко че нямах в този момент колица равностойна на неговата щеше пак да има зъб на долу и волуме на max :twisted: .
Отпуснах аз педала лепнах пак 130 и така до Пловдив. Навръщане пак така лекичко и после при калкулацията 316км с 25л гориво.
Вярно че се злобих само 30 километра. Но този разход ме зарадва много.
Това от мен, поздрави на всички и много хубави моменти с тез прекрасни коли.
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Назад към Страхотни истории