ПТП с шейна

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

ПТП с шейна

Мнение от Fking » 10 Дек 2005, 2:06

Случайно тия дни бях на Боровец :>, още първия ден наваля сняг, не достатъчно за ски, но достатъчно за да излезе един тип който предлага шейни (тип "чук и гек") под наем, взимам една и почвам да се изкачвам по стръмната писта (лифтовете още не работят) след 20мин тежко катерене, най-после съм почти на върха и тъй като вече нямам въздух реших да стартирам надолу. Трябваше ми малко време да преодолея страха от стръмнината и съмнението, че тази шейна не е много подходяща за такова спускане (и факта, че на практика спирачките не вършеха никаква работа). Но дал съм 5лв, така че ще се пускам :>
При тръгването, дори нямах време да си сложа краката върху спирачките, а и 80-те кила си казаха думата и за секунди скороста стана достатъчно голяма, за да се усети тоталната нестабилност на шейната. В следващия момент виждам как 3 момичета и 1 момче които се изкачваха по пистата попадат точно в моята тракетория а контрола ми над шейната е НУЛЕВ.
Изкрещях на 2 пъти "ПАЗИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ", което накара момчето да скочи в страни, а момичетата просто застинаха на място. Няколко метра преди сблъсъка, аз изхвърчам в страни. Шейната гъта и 3-те момичета! Които не издадоха дори и звук! Аз почвам да се търкалям, обаче слънчевите ми очила моментално се покриват със сняг и не виждам нищо, само усещам, че се търкалям...........и така около 30 метра, когато вече тотално замаян, усещам че съм спрял....но е тъмно....свалям очилата, и виждам че съм се пльоснал по гръб с разперени крака и ръце и имам сняг навсякаде. Опитвам се да стана. Прерязва ме болка в рамото, но не е счупено. Надигам се и поглеждам към момичетата, те вече са се изправили и гледат към мен. Очевидно са добре но от любезност ги питам как са... :>
Мълчат......май са сърдити.....

Сега ме боли всичко, но емоцията си струваше... :>

п.с.
после видях как се пуснаха няколко други души, всички се обърнаха след 20-30-40 метра....един дори се търкаляше към 10 метра заедно с шейната в посока към гората........така че ако решите да опитвате в никакъв случай не пробвайте от върха на пистата, където просто е прекалено стръмно.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 10 Дек 2005, 16:59

Хаха...тва спусакането с шейня няма по-голямо самоубйство от него!Тръпката е много жестока...и болката! :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Дек 2005, 3:49

щом си жив значи сичко е окей ... мани ги мацките ;)

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 11 Дек 2005, 4:54

А каско имаше ли? :mhihi:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 11 Дек 2005, 12:35

А каска? :)

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 13 Дек 2005, 0:42

Нищо не е , аз имам 5 човека с шеина наведнъь саборени на един завои :mhihi: даже една батка искаше да ме бие ама аз не можах да стана :mhihi: много го бях отнесал а имаше и една лелка седнала в мене :mhihi: а помен от шеината нямаше никъде :D
ИзображениеИзображение

Назад към Страхотни истории