Какво се прави след като си купим кола
Модератори: mitaka7, Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Какво се прави след като си купим кола
Сутринта ми звъни телефона, а аз шофирам и вдигам директно, даже не погледнах номера:
- Добър ден, Христов търся.
- Да, аз съм. - отговарям аз.
-Капитан А*****, (н-р) РПУ .... (тука съм шах, щото по регистрация няма как да ме търсят от това РПУ точно)
- ... София (!) - продължава капитанът - За БМВ-то, дето така си го спрял....
- Кое по-точно - питам аз - понеже аз съм си в колата в момента!
- Лилаво 316... А ти няколко имаш така ли? - от другата страна - 'начи моето момче така си спрял точно пред РПУ-то, на булеварда и такъв акт ще ти направя, че ако нямаш достатъчно точки - без книжка ще останеш!
Съответно аз почвам да обяснявам, че това лилаво БМВ го продадох декември 08 и че не аз съм го спрял там... Поради простата причина, че по време на този разговор тъкмо излизах от КАТ Пловдив, където си прехвърлих новата кола! А купувачът на бившото БМВ ме беше уверил, след подписването, че колата ще бъде прехвърлена на негово име. Но ето че спрял пред РПУ-то и ме търсят мене...
Много некоректно! Няма да споменавам имена и никове!
Бъдете изрядни с документите и си прехвърляйте на ваше име кола, като си я купите от друг колега! Тъпичко е иначе, а 60 лв струва цялата работа!
- Добър ден, Христов търся.
- Да, аз съм. - отговарям аз.
-Капитан А*****, (н-р) РПУ .... (тука съм шах, щото по регистрация няма как да ме търсят от това РПУ точно)
- ... София (!) - продължава капитанът - За БМВ-то, дето така си го спрял....
- Кое по-точно - питам аз - понеже аз съм си в колата в момента!
- Лилаво 316... А ти няколко имаш така ли? - от другата страна - 'начи моето момче така си спрял точно пред РПУ-то, на булеварда и такъв акт ще ти направя, че ако нямаш достатъчно точки - без книжка ще останеш!
Съответно аз почвам да обяснявам, че това лилаво БМВ го продадох декември 08 и че не аз съм го спрял там... Поради простата причина, че по време на този разговор тъкмо излизах от КАТ Пловдив, където си прехвърлих новата кола! А купувачът на бившото БМВ ме беше уверил, след подписването, че колата ще бъде прехвърлена на негово име. Но ето че спрял пред РПУ-то и ме търсят мене...
Много некоректно! Няма да споменавам имена и никове!
Бъдете изрядни с документите и си прехвърляйте на ваше име кола, като си я купите от друг колега! Тъпичко е иначе, а 60 лв струва цялата работа!
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Договор за Покупко-продажба имаш ли?Ако имаш боли та х.я,ако нямаш а си дал с пълномощно отиваш и правиш договор с купувача или с въпросното пълномощно което си дал отиваш да покажеш,че колата е преотстъпена за управление на един кое си лице и ти не носиш отговорност...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
По принцип е много голяма глупост да се даде големия талон на колата на купувача преди да е прехвърлена нотариално. Аз имам стандартна Е36ца, 318i и данъкът ми е около 175 лв. на година, да не говорим за коли с по-големи двигатели. Купувачът ако има талон на колата го боли оная работа дали е на негово име. Брат ми направи точно тая глупост и сега тегли много от тая работа. Учете се от грешките на другите.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Уточнение - имам договор и колата е отписана от данъчното. Купувачът в случая не е спазил двуседмичния срок за прехвърляне в КАТ!
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
slave написа:а като не е спазен този срок може ли да се прехвърли колата?Christoff написа:Уточнение - имам договор и колата е отписана от данъчното. Купувачът в случая не е спазил двуседмичния срок за прехвърляне в КАТ!
Mоже разбира се- само дето ще му сложат и някой лев глоба като отиде да си я прехвърли.
- jelezar 70
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
Може, но след съответната глоба.
А ти си пази договора , защото може да получиш честитка по пощата за снимка с превишена скорост , може да направят и някоя друга простотия
договора е твоята застраховка точно за такива неща
А ти си пази договора , защото може да получиш честитка по пощата за снимка с превишена скорост , може да направят и някоя друга простотия
договора е твоята застраховка точно за такива неща
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
10 мнения
• Страница 1 от 1