*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ..

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 17 Окт 2004, 20:07

Фидел Кастро написа:Мисля, че проблемът е следният: Имам приятели в Ловеч и изрично ме предупредиха да спазвам правилата и да не се опитвам да подкупвам полицаите в Ловешко, защото е имало яка чистка преди около година и в момента са яко бетонирани!!! Иначе съветите за оспорване на акт са добри. Аз поне три пъти прилагам следният: Да превиших скоростта, но автомобилът, който започнах да изпреварвам увеличи скоростта си (което е забранено!!) и бях принуден да направя нарушението с цел да предотвратя сблъсък. Задължително вижте и запомнете номера на първия преминал автомобил и го цитирайте.

Изглежда ми адски смислено... Да не се налага, но мисля да го пробвам... От друга страна трябва да се внимава да не би на това място да е забранено изпреваването, че ще стане весело :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 17 Окт 2004, 22:35

DEFLEPPARD написа:мдам подхода определено е наи - важен мен последния път като ме спряха ме бяха засекли с 90км/ч при ограничение 50 и ми се размина с фиш за 10лв :D
иначе съм чувал че като ти напишат акт за превишена скорост ако напишеш в 3-те реда за възражение които имаш, че в момента когато са те спрели те е изпреварила "няква кола" и напишеш марка, модел, цвят и номер (ама наистина да съществува такава кола) ченгетата сами си късат акта щото при обжалване в съда отпадал 100% :)
Не могат да го скъсат,щото им се води под номер,ако сбъркат акт,пишат друг,а сбъркания се прилага за отчет

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от george » 18 Окт 2004, 13:45

При писане на акт винаги пи6а възражения от сорта гл.серж.еди кой си спира избирателно нарушителите на мойто място и т.н,което наистина си беше така и после взетите то4ки и пари са ми по-малко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Окт 2004, 19:09

george написа:При писане на акт винаги пи6а възражения от сорта гл.серж.еди кой си спира избирателно нарушителите на мойто място и т.н,което наистина си беше така и после взетите то4ки и пари са ми по-малко

Абе аз това отдавна си го мисля. Много ценна информацийка и благодаря. Цветчо е прав, че ако е забранено изпреварването моят номер не минава :yes:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 19 Окт 2004, 20:34

george написа:При писане на акт винаги пи6а възражения от сорта гл.серж.еди кой си спира избирателно нарушителите на мойто място и т.н,което наистина си беше така и после взетите то4ки и пари са ми по-малко
ако беше така,всеки щеше да обжалва и държавата да не папа

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 19 Окт 2004, 21:42

Естествено... Какво значи "спира избирателно"? Нали все накой трябва да спре? Не може да спре цялата колона... Много е несериозно това :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Окт 2004, 21:48

Sasho 28 написа:

Тук и двамата имате право!!! Беше преди 6-7 години на главния път за Варна, някъде около Микре(Ловешко). Беше правен ремонт и нарочно бяха "забравили" ограничителните знаци. Спира ме полицайчето и ме вика да видя радара. Аз му викам "Карах с 60". Той отговаря "Да но има ремонт и ограничението е 40". Аз му отговорих (но спокойно) "Не си прав тук е такъв хубав асфалт, че явно дебил би карал с 40". Отговори "Не, има табела с размера на отсечката". Аз му отговорих "Табелата е нарочно забравена, за да ни спирате" И в този момент с мръсна газ минава Пасат (скорост поне 110 км/ч) и аз благодарение на зрението си му запомних номера. Веднага викам: "Ти тоя видя ли го с колко караше" (спокойно). Той - "Не, не го засякохме". И веднага му викам "Ти и твоят колега искате да ме санкционирате, за някакви си спорни 20 км/ч, а в същото време не спряхте брутален нарушител". Последваха питаници. "Ти къв си? Много знаеш? Верно отдавна имаш книжка и си знаеш правата .. т.н". Върнаха ми всички документи с огромна злоба и си заминах. Вярното в мненията и на двамата колеги е, че на мене не поискаха да ми пишат акт!! :D :D
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Окт 2004, 22:07

tsvet40 написа:Естествено... Какво значи "спира избирателно"? Нали все накой трябва да спре? Не може да спре цялата колона... Много е несериозно това :idea:

Приятелю и от форума на Ауди: Заедно с едно А6 по неволя, не като нарушение минахме на червено. Не искам да ти обяснявам - беше яка каша. Спряха мене и точно така му казах: "спираш ме избирателно". Оня ми викна "Страда вторият". Аз му отговорих: "Ти чуваш ли се какво говориш. Ами ако съм те записал с диктофон." Мъчиха ме поне 15 минути - гражданска отговорност, пожарогасители, светлини и др. Винаги съм бетон. Питаха "Кво шъ праим" - аз отговорих:" Нищо помня номера на другото Ауди, намирай го и да действаме. В крайна сметка заедно попаднахме в дадената ситуация". А и другото - взеха ми алкохолна проба - но нищо. Нещо мърмориха, ядосваха питаха се и ме пуснаха по живо по здраво. Но имайте в предвид, че не съм крещял и не съм ги обиждал, а спокйно си отстоявах правата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 23 Окт 2004, 0:41

Фидел Кастро написа:
Sasho 28 написа:

Тук и двамата имате право!!! Беше преди 6-7 години на главния път за Варна, някъде около Микре(Ловешко). Беше правен ремонт и нарочно бяха "забравили" ограничителните знаци. Спира ме полицайчето и ме вика да видя радара. Аз му викам "Карах с 60". Той отговаря "Да но има ремонт и ограничението е 40". Аз му отговорих (но спокойно) "Не си прав тук е такъв хубав асфалт, че явно дебил би карал с 40". Отговори "Не, има табела с размера на отсечката". Аз му отговорих "Табелата е нарочно забравена, за да ни спирате" И в този момент с мръсна газ минава Пасат (скорост поне 110 км/ч) и аз благодарение на зрението си му запомних номера. Веднага викам: "Ти тоя видя ли го с колко караше" (спокойно). Той - "Не, не го засякохме". И веднага му викам "Ти и твоят колега искате да ме санкционирате, за някакви си спорни 20 км/ч, а в същото време не спряхте брутален нарушител". Последваха питаници. "Ти къв си? Много знаеш? Верно отдавна имаш книжка и си знаеш правата .. т.н". Върнаха ми всички документи с огромна злоба и си заминах. Вярното в мненията и на двамата колеги е, че на мене не поискаха да ми пишат акт!! :D :D
Просто си бил прав и те са го проумяли-това е
Живота се измерва с моментите,когато сърцето ти спира

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: *Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на Б

Мнение от Sasho 28 » 23 Окт 2004, 0:44

quixzole написа:*Вместо да вземе 20-левката, предложена им от водач на БМВ във Велчево, автопатрулът от КАТ - Троян закопча нарушителя *Задържаният ще бъде съден за подкуп и го грози затвор до 3 години
На 29 септември в 10:40 часа във Велчево, община Априлци, автопатрул на КАТ - Троян спрял за нарушение БМВ с врачанска регистрация. Полицаите обяснили на водача - 38-годишния П.Н.П. от Златна Панега, община Ябланица, че ще му съставят акт за констатираното нарушение.

П.Н.П. обаче решил, че ще може да се измъкне по втория начин и предложил на катаджиите 20 лева подкуп, за да си затворят очите. Служителите на реда отказали нечестната игра, но шофьорът на немското возило бил упорит и пуснал 20-левката в полицейския автомобил. Тогава последвало онова, което обикновено виждаме само по филмите - униформените задържали нарушителя, а банкнотата, с която се опитал да ги подкупи, иззели като веществено доказателство. Срещу П.Н.П. е образувано следствено дело по чл. 304 от Наказателния кодекс. А въпросният член гласи, че който предложи на длъжностно лице дар или друга облага за извършване или неизвършване на някаква дейност, се наказва с лишаване от свобода до 3 години. :shock: :shock:
===============================
Там са най-некуромпираните ченгета които съм виждал честно....добре, че нямаше ексцесии при посещението :lol:
Правилно!!! Не на корупцията!
Живота се измерва с моментите,когато сърцето ти спира

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Ное 2004, 0:10

Вместо да говорите врели некипели по-добре про4етете ,има един закон, който се нари4а: Закон за административните нарушения и наказания Там си пише вси4ко а тия номера с :тоя как караше оня как караше преди да ме спрете или след като ме спряхте ,не сьм много убеден 4е ще хванат дикиш пред сьдията :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Признание!

Мнение от 5етко 5етицата » 29 Ное 2004, 11:52

Да превиших скоростта, но автомобилът, който започнах да изпреварвам увеличи скоростта си (което е забранено!!) и бях принуден да направя нарушението с цел да предотвратя сблъсък. Задължително вижте и запомнете номера на първия преминал автомобил и го цитирайте.

Значи сам признаваш, май не е добре..

Предлагам:
"Може би е възможно да съм бил с превишена скорост, но дори да е е било така, причината е..."
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

Предишна

Назад към Страхотни истории