Движение....за права и свободи.

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 31 Окт 2008, 21:24

Понеже се досещам за какво и защо е темата, ще се опитам да отговоря.
Не като "божеството" модератор, не като power усер, а като човек, който също иска да споделя, също иска да си пише глупости... Човек, който също чувства, мисли, преживява ... ЖИВЕЕ! Не е просто един бот, който гледа да цензурира и мечтае да се върне комунизма.

Това е БМВ Форум. Идеята му е да си пишат хората за синьо-бялата магия, да обсъждат моделите на БМВ, да питат за колите си, каквото не им е ясно, да обсъждат дрифтене, куки и потрошени бордюри... Естествено, едно общество не може да е супер строго ориентирано само към една идеална цел, ето защо има подфоруми като Извън темата, Страхотни истории, Музикални предпочитания и така нататък, и така нататък... За да могат хората да се чувстват като у дома си. Да могат да говорят за всичко.
Проблемът е, че в случая "офтопик"-ът е 80% от целия трафик, който се генерира тук. Извън темата е най-посещавания подфорум. Замисли се ти напоследък колко пъти си писал за всякакви други глупости, но не и за БМВ. Замислете се всички. Имаме някакво общество, което просто обича да си чати, да си говори и да си прекарва свободното време в нещо маааалко по-градивно от това да изучава дълбините на носа си с някой крайник. Техническите подфоруми са пълни с дилетантски въпроси. В основния се пускат само новини, които всеки, запален по марката, може да прочете на гугъл -> чувствам се късметлия! Дори теми, които са пряко свързани с марката, се пускат в Извън темата. Айде де, къде са сега хората, които толкова време така упорито натякват за описанието на Извън темата? Или май само него сте прочели... А, там някъде е разковничето.
Ако зависеше от мен, щеше да е в пъти "по-зле", според теб - щяхме да си останем 20 активни потребителя и да си говорим за това, за което наистина сме се събрали. Наблягам повече на качеството, отколкото на количеството. Врели-некипели всеки може да чете, навсякъде.
@SKISA - Озадачен съм малко... Когато имаш проблем с някой или нещо, обикновено му го казваш в очите. Поне това е моят начин. Най-малкото, което е, можеше да дигнеш телефона. В малко по-дълбоки случаи среща може да се направи, да се обсъди... Замисли се какво ЛС ми прати и се замисли пак за значението на думите "цензура" и "дискусия". Помисли зад кое от двете си мнения заставаш, защото аз лично съм малко объркан. Отделно, че темата наистина не е за тук, ама гледаш да не си под моята "юрисдикция" ли, какво... За твое огромно съжаление тук имам също толкова права, колкото и в Извън темата (вече), но ще оставя темата тук, щом си сметнал, че е толкова страхотна.
Много хора са ми казвали и продължават да ми казват колко се взимам насериозно. Останалите обиди и закани, заплахи - ще пропусна. Добре, замисли се - ако бях например мод в Опел форума, дали щеше да ме грее кой к'во драска? Щеше да можеш да пишеш на воля и нямаше да има кой "копче" да ти каже. Патиланско царство, а? Шанс... Ако не милеех толкова за марката и за този емблематичен за мен форум, ако просто мислех, че карам поредната скъпа и гъзарска кола - да, нямаше да има "цензура" и нямаше да ми пука. Шанс...
Тук съм, защото ме помолиха да бъда на тази позиция. Защото ми пука за този форум. Нито пари взимам, напротив - губя, ако се водим по максимата "Времето е пари". Определено не изгарям от желание всеки ден да отговарям на стотици безумни ЛС-та, да гледам кой спамил, кой не, кой псувал, дали темата е пусната в правилния раздел... Да си губя времето със всякакви безумия, вместо да правя като едно време, когато имах някоя друга минутка за себе си - да се кача и просто да карам и да се наслаждавам на колата си. Даже бих казал, че някои потребители се взимат по-насериозно, отколкото трябва - тук е форума, това са правилата, никой не сме го вързали с вериги. Друг форум определено може да се направи - не изисква чак толкова ресурс, да не говорим човешки, с оглед предназначението му. Даже и на мен добре ще ми дойде.
Е, от време на време цензурата барабар с цербера изчезват и се появяват ето такива теми с дискусии за правилата, за работата на модераторите... Да не говорим за теми тотален spam и flood, от типа 10 страници за два часа, като основните герои в цялата "Одисея" са точно 5 потребителя, нали, ама никой не дойде да каже едно "благодаря, че ме остави да си поспамя на воля". Съвсем простички ежедневни примери.
Имам чувството, че си говоря сам, обаче...

П.П. Докато го напиша и прегледам, виждам, че има още доста писано по въпроса.
alx е и прав, и не е... Разни хора, разни идеали.
@D3BEP - не се опитвай да ме изкараш мене лошия, да не изкарвам личните ти съобщения към мен от базата данни... (edit: ...със закани и обиди, за което според правилата се банва... ама не, аз бях този, който ти махна бана)... двуличник такъв. Изобщо не се и опитвай да пишеш, че си ми черен. И не съм аз единствения, който го боли главата от безмислените ти постове... Тва с 200 думи нищо да не кажеш - само ти го можеш. И за разлика от теб аз лично си имам друга работа, от това да споря по форумите и да се заяждам. Това, че пишеш грамотно и много не те прави прав в даден спор, ама едва ли ще го разбереш. Защото първо трябва да дадеш някакви доводи нали, не да спориш на общо основание. Апропо, иди на търсачката и напиши думата БМВ и дай като маска да търси по автор - собствения си ник. Съпостави броя на излезналите мнения с броя на всички, които си написал. (хм, интересно, на мене нищо не ми излиза?!)

Има винаги и друг вариант - пускате една тема в Новини и предложения за смяна на мод, ако искате да я направите публична, даже с анкета... Аз лично ще се погрижа да я видят администраторите.
Последна промяна Azrail на 31 Окт 2008, 21:27, променена общо 1 път
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 31 Окт 2008, 21:26

B U L L I написа:какво означава това,че форума не бил като преди :shock:
ами не е :mhihi: преди всичко беше по кротко,по умно,по умерено,като че ли тогава хората уважаваха тези които стояха зад форума,а сега какво е :?: максимата е направи мръсно на модератора,пък ако засегнеш администратора печелиш порция пълнени чушки :!:

Малко ли е това?
Както навсякъде така и тук има орган който контролира, в случая това са модераторите, на тях е дадено правото да преценяват какво да оставят и какво не... Аз също не харесвам от част някой неща, но... в край на сметка форума не е мой.
Форума можеш да си го представиш като ходене на купон например, хапваш пийваш, но се съобразяваш с домакина...
Как би реагирал ако дойде някой си у вас, започне да те занимава колко е мъдър, колко е велик, да те затрупва с простотата си..?

Образно казано, като не ти харесва купона, направи си свой...

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 31 Окт 2008, 21:28

Мдаааааааа.....! Както всичко ....... "Made in Bulgaria"!
Последна промяна POL_Starshi на 31 Окт 2008, 21:33, променена общо 2 пъти
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 31 Окт 2008, 21:29

Варянт е да се направят някои подфоруми VIP (като в някои други форуми) и там да не може да пише всеки и да се запълва с глупави и повтарящи се теми! Но да може да се чете свободно за да се образоват хората и да си отговарят сами на въпросите които са си поставяли!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Окт 2008, 21:31

Дай боже във форумите да останете пак само хора, дето говорите само за биелни лагери и слагане на битурбо. Дай боже. Щом го желаете...

Само ми е чудно, и в реалния живот ли сте така? И на срещите ли?
Е, ако е тъй сигурно сте скучни.

Нормалният човек обикновено пита нещо за колата, когато има какво да пита за колата. Не държи само и винаги да блесне със знания, да му се кланят и т.н. или да напише технически речник.
А през останалото време... Изпитва нужда от свободна комуникация. С приятели, от забава, от веселие.
Не съм видял тея теми някой да ги мести по техническите подфоруми.

Струва ми се, че четете форумите за общи приказки и се ядосвате защо има общи приказки.

А за техническите форуми ясно ви казах(макар че Асен ме банна, че съм разводнявал). Като искате хубави теми, ами започнете отнякъде! Напишете вие!

ПП.
@D3BEP - не се опитвай да ме изкараш мене лошия, да не изкарвам личните ти съобщения към мен от базата данни... двуличник такъв. Изобщо не се и опитвай да пишеш, че си ми черен. И не съм аз единствения, който го боли главата от безмислените ти постове... Тва с 200 думи нищо да не кажеш - само ти го можеш.

Ти затова ли се опитваш с повече? Направо нов рекорд....

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 31 Окт 2008, 21:33

:mhihi: :mhihi:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 31 Окт 2008, 21:42

A_DUNCHEV написа:
B U L L I написа:......................................а как беше форума преди помниш ли

Дано не само той го помни ! :confused:

дунчев,а ти помниш ли :?:
кво ви става бе хора ти и скиса сте с дългогодишен житеиски стаж, а се държите като мачугани.
ми има и други форуми по дяволите,то не е задължително като имаш бмв и да дращиш врели некипели тук следователно и в космополитън(примерно)няма да те върнат ако имаш бмв.
дръжте се мъжки бе хора тва е автомобилен форум и сеирджииството не е похвално
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Окт 2008, 21:57

Десет часа наближава, колеги.
Аз ви казах каквото ви казах.
Демокрацията няма да се състои.
Ще се търсят виновни. Сред тея, които е най лесно да наказваме и никой нема да ни потърси отговорност.

Поздрави на всички!

logout.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 31 Окт 2008, 22:02

Така като чета, цялата олелия вероятно е заради някоя локната тема в "Извън темата".
Казвайте сега... каква е била темата и кой ви обиди ;)

П.С. Относно фундаменталната дискусия, alx ви е дал точките за размисъл, така че за мен не остава какво да добавя.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 31 Окт 2008, 22:08

B U L L I написа:дунчев,а ти помниш ли :?:
кво ви става бе хора ти и скиса сте с дългогодишен житеиски стаж, а се държите като мачугани.
ми има и други форуми по дяволите,то не е задължително като имаш бмв и да дращиш врели некипели тук следователно и в космополитън(примерно)няма да те върнат ако имаш бмв.
дръжте се мъжки бе хора тва е автомобилен форум и сеирджииството не е похвално

Аз всичко помня бре......и за това не сам се дънил!Нали се сещаш какво става кога говориш,когато не помниш! :evil:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 31 Окт 2008, 23:16

Ще пусна правилата на един американски сайт, който следя с удоволствие не само защото статиите са добри (пишат се от автомобилни ентусиасти - petrolheads както се наричат по тези ширини), но и защото се получават доста добри дискусии в коментарите, което поне частично се дължи на спазването на правилата. Извинявам се , че няма да ги преведа, но така може би е дори по-добре, няма аз да внеса неточност.
TTAC написа:What's TTAC's comments policy?

TTAC has a strict policy for posting comments:

1. No flaming the website, its authors or fellow commentators "Flaming" means personally insulting. For example, you are free to suggest that a TTAC editorial should consider Toyota's green policies, but you are NOT free to say "we've got it in" for domestic automakers (or anyone else). You are free to argue that a reviewer should take the new Jeep Patriot off-road, but you are NOT free to call the writer biased or unfair. You are free to say Ford makes reliable vehicles, but you are NOT free to question a commentator's right to recount his personal history of unreliable Fords.

2. No trolling "Trolling" means making comments deliberately designed to encourage flamers. For example, you are free to suggest that TTAC should consider Toyota's green policies, bit you are NOT free to say "Toyota's a bunch of lying scumbags." You are free to argue that a reviewer should take the Patriot off-road, but you are not free to say "anyone who doesn't take a Jeep off-road is a wimp." You are free to say Ford makes reliable vehicles, but you are not free to say "people who don't love Fords are lousy drivers."

Any commentator who flames or trolls receives email notification that the comment was edited or deleted. If the comment is deemed excessively offensive or mean spirited, the commentator also receives a warning. After the second offense, the commentator will be banned from posting on the site. Permanently. I repeat: there is no coming back. Ever.

If you encounter an offensive comment, do not respond in the comments section. Send an email to Robert Farago or Frank Williams and we'll take care of it.

And one more thing. There can be a fine line between passionate commentary and flaming/trolling. If you have any doubts, err on the side of civility. Or write an editorial.

Сайта е The Truth About Cars и ако го посещавате от време на време ще получавате информация преди някое българско онлайн издание да я преведе некадърно от незнайно какъв език и преди някой ентусиаст, за когото това е смисълът на живота, да пусне пост в основния :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Ное 2008, 0:10

Седя, гледам ви как се дращите и в исе чудя защо, това при условие, че всички искате едно и също, но пак се карате, защото всеки иска другия да отстъпи, ами няма да стане. Успешното решение винаги е въпрос на компромис, а кой ще почне пръв, ами който е по-умен. Кой точно е това не знам, но то ще си проличи.

Айде сега оставете емоциите настрана, бройте до 10 (или кой колкото иска) пийте по 2 студени води и се опитайте да осмислите това което казах, да видите колко лесно ще се разберете после.

Като почнах да чета този форум беше място което винаги отварях с интерес, а сега просто се чудя защо това вече не е така.

Не говоря за техническите подфоруми (там нито работа имам нито знания за да се бъркам), а за основен, страхотни истории и извън темата.

P.S. occam razor

by t060
RESPECT
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 01 Ное 2008, 0:27

Така
Все пак в мен надделя непреодолимото желание да си поговорим. Няма да влизам в обширни дискусии или полемики, просто ще ви обясня каква е разликата между "правилно според мен" и "правилно за форума".

Това тука е автомобилен форум, не е вашият живот. Това вие как ги приемате нещата е доста далеч от това каква е целта на форума. Това е първото нещо, с което трябва да сте наясно.

Форума е собственост на БМВ Клуб България и се ръководи от администратори, назначени от членовете на клуба. Администраторите са задължително трима и наред с всички изисквания към тях, важно условие е да са различни като характери за да се допълват и балансират.
Администраторите от своя страна решават как да ръководят форума спрямо не своите виждания, а спрямо нуждите на клуба като цяло (популяризация, качество на съдържанието и пр.). Администраторите изготвят правилата за ползване на форума и избират модераторски екип. Модераторския екип ръководи поверените им подфоруми спрямо правилата и насоките, дадени им от администраторите.
Когато даден модератор наруши правилата на форума, потребителите могат да сигнализират към администраторите, описвайки какъв е проблема. Това е начина проблема да бъде решен.

Когато имате съмнения за посоката, в която се движи форума, пускате си тема в "Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума" и тя се дискутира. По-активните сред вас са членове на отделна потребителска група, която има за цел да ни бъде коректор тогава, когато допускаме серия от грешки или пък нещата не вървят.

Сега вече би трябвало да ви е ясно, че такова нещо като своеволия, цензура и власт тук просто няма. Още в зората на форума е положено старание такива неща да се избегнат. Всеки един от нас носи отговорност за действията и думите си.

Каква е разликата между административния екип и потребителите?
Вие излизате и казвате - "според мен това, това и това е правилното, следователно щом не го направите, значи вие грешите, защото моето виждане очевидно е правилното". От там насетне не говорим за дискусия, а за опити да ни убедите в твърдението си.
Вие изказвате мнение и виждане спрямо собствената си гледна точка и прекарване тук. Ние гледаме да задоволим както нуждите на клуба, така и нуждите и интересите на възможно най-голяма маса от хора.
Ако предложените от вас промени в управлението на форума станат факт, то тогава друга част от посетителите ще са недоволни. И кво правим? Айде урок по история - руската революция и контрареволюция.

Форума на клуба е вид медия. Можеше да не е форум, а да речем списание. Отиваш и си купуваш списание БМВ Клуб България, отваряш го и какво виждаш - "как да си оправя хард диска на компютъра". Ъъъ, кво?!

Аз вас много добре ви разбирам - за мен е много по-лесно да вляза тук и да попитам за всичко, което ме интересува. Не защото ме мързи да си направя регистрация в съответния друг форум, а защото тук има хора които познава и им имам доверие и мога да преценя в последствие кой от отговорите ще ми е полезен и т.н. Удобно за мен, но различно от нуждите на форума.
Колкото и нелогично да ви се струва, броя регистрирани потребители и броя постинги на ден при нас не е приоритетен. Този форум винаги се е славел с качеството на темите си, полезната информация и отзивчивоста на посетителите му. В днешно време никой няма да чете тема от 20 страници само за да намери нещо полезно.

Приемете най-накрая факта, че този форум няма за цел да запълва цялото ви свободно време, прекарано в интернет, нито има за цел да реши всичките ви житейски проблеми.

От тук насетне ще си спорим дали чашата е полупразна или полупълна. Незнам как ще убедите аудиторията, че ние тука сме се събрали 20 човека и всячески се опитваме да пречим на горките потребители, да правим мръсно на клуба, да се облагодетелстваме и да се радваме на някаква невероятна безгранична власт :lol:

Айде замина ми петъчната вечер. ;)

П.С.
SKISA написа:знам ,че рискувам раздяла ,ма ше рискувам.

Незнам да е имало случай някой да е изгонен заради това, че културно е изразил позицията си. Не манипулирай така общественото мнение, не е коректно. ;)

Предишна

Назад към Страхотни истории