До всички куки във форума(катаджии)!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
бъди малко по широкоглед
корупцията е причината да има беззаконие. със други думи- като знаеш че ще минеш със някой друг лев на ръка - ще си правиш нарушенията.
а като знаеш че като те спре полицая ще ти напише актчето/глобата и после закона ще сработи така че ако не си го платиш до Х дни няма да можеш да си подновиш регистрацията на колата а ако подминеш и това и те хванат на пътя отиваш във затвора- дали ще правиш нарушения.
корупция = безнаказаност по пътищата = катастрофи = загинали хора.
това което исках да кажа е че докато дребния полицай е корумпиран- закона няма как да се прилага. а ние като ги храниме със "кафенца" като ни спрат - кръга се затваря.

корупцията е причината да има беззаконие. със други думи- като знаеш че ще минеш със някой друг лев на ръка - ще си правиш нарушенията.
а като знаеш че като те спре полицая ще ти напише актчето/глобата и после закона ще сработи така че ако не си го платиш до Х дни няма да можеш да си подновиш регистрацията на колата а ако подминеш и това и те хванат на пътя отиваш във затвора- дали ще правиш нарушения.
корупция = безнаказаност по пътищата = катастрофи = загинали хора.
това което исках да кажа е че докато дребния полицай е корумпиран- закона няма как да се прилага. а ние като ги храниме със "кафенца" като ни спрат - кръга се затваря.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това е вярно,обаче не хора като Скиса или всички останали,които черпиМ катаджии сме главата,откъм която се вмирисва рибата.да,наистина в всяка държава по най високите етажи има корупция,но зависи в какви размери и с каква наглост се прави,нали?Още повече дали се прави в богата ,развита държава ,или в развиваща се изнемощена България..Ами вчера имаше статия че липсват катаджии и обикновени полицаи,заплатата била 400-500 лв...Ами Ше се радвам,някой които взема такава заплата и е твърдо против корупцията,да ми обясни как и от какво живее и какво му е самочуствието..Не мисля че нещата са много лесни и прости..
как да се заяде катаджия или обикновен полицай с нарушител на ред от "мутренски" тип,след като знае че може нещата да се обърнат срещу него..
Не ме разбирайте погрешно,не оправдавам корупцията,не мисля че някой нормален я харесва..но сиромах човек-жив дявол...Такова е положението не само в тази сфера,нали??

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Моето кратко мнение е, че този който стимулира корупцията по един или друг начин, няма право да се оплаква от нея...

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Иво написа:Моето кратко мнение е, че този който стимулира корупцията по един или друг начин, няма право да се оплаква от нея...
Моето е още по-кратко: СЪГЛАСЕН съм с теб.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Нещата ще се оправят като се поставят камери в повечето градове и магистрали.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Във връзка с камерите и безумното шофиране, се сетих за нещо, което ми направи силно впечатление и искам да споделя:
Преди няколко дни се върнах от Варна, където бях за две седмици. Още първия път, когато обиколих града с колата ми направи силно впечатление, че отникъде никой не излиташе изневиделица, никой не ме засече и нямаше музиканти, свирещи на клаксон. Целия град беше опасан с камери, не знам заради това ли (Варненци да кажат), но все едно се намирах в друга държава (например в Гърция е така). Стори ми се абсолютно невероятно в лента за ляв завой да има колона от 20 автомобила, а за направо да няма нито една кола и никой да не "изреже" другите оттам. Реших, че е неделя и затова е по-спокойно. В работните дни се оказа, че града се натоварва доста и стават задръствания, но въпреки това не видях груби нарушители. Просто не можах да повярвам. В интерес на истината не видях никъде полицаи на гюме. Единствено по пътя към Зл.пясъци стояха почти ежедневно, но явно имаше защо - при ограничение 60 км/ч, никой не караше с повече от 70 и то в двете посоки.
Лошото беше, че свикнах на спокойното каране и като се прибрах в София, още стъпвайки на Цариградското ми се е.а ма..ата. Станах разноглед от прелитащите (само)убийци и трябваше да впрегна цялото си внимание, за да си стигна жив и здрав вкъщи. Естествено бързо влязох във форма при появяващите се отвсякъде коли и незачитащите светофари и маркировки шофьори, но ми остана хубавия спомен от Варненското движение.
Преди няколко дни се върнах от Варна, където бях за две седмици. Още първия път, когато обиколих града с колата ми направи силно впечатление, че отникъде никой не излиташе изневиделица, никой не ме засече и нямаше музиканти, свирещи на клаксон. Целия град беше опасан с камери, не знам заради това ли (Варненци да кажат), но все едно се намирах в друга държава (например в Гърция е така). Стори ми се абсолютно невероятно в лента за ляв завой да има колона от 20 автомобила, а за направо да няма нито една кола и никой да не "изреже" другите оттам. Реших, че е неделя и затова е по-спокойно. В работните дни се оказа, че града се натоварва доста и стават задръствания, но въпреки това не видях груби нарушители. Просто не можах да повярвам. В интерес на истината не видях никъде полицаи на гюме. Единствено по пътя към Зл.пясъци стояха почти ежедневно, но явно имаше защо - при ограничение 60 км/ч, никой не караше с повече от 70 и то в двете посоки.
Лошото беше, че свикнах на спокойното каране и като се прибрах в София, още стъпвайки на Цариградското ми се е.а ма..ата. Станах разноглед от прелитащите (само)убийци и трябваше да впрегна цялото си внимание, за да си стигна жив и здрав вкъщи. Естествено бързо влязох във форма при появяващите се отвсякъде коли и незачитащите светофари и маркировки шофьори, но ми остана хубавия спомен от Варненското движение.
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5