Гонките на Божурище online

Видео клипове с участието на нашите любими Баварци.

Модератори: mitaka7, alpina-ma6inata, SpUd3r

младши завивач
Аватар

Гонките на Божурище online

Мнение от ivo » 02 Юни 2003, 14:39

Току що видях линка в data.bg-to :twisted:

Тегля ги в момента клипчетата, ако някой който има бавен нет ги иска ще ги запиша на CD (naskoksan, bawareca madpetio ги има още на първите 2 клипчета (само тях съм изтеглил дотук), така, че те не трябва да пропускат)

:arrow: http://slavigeriv.data.bg/Bojurishte :wink:

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 02 Юни 2003, 14:51

всъщност май 1 CD няма да стигне, защото са 1.04 GB клипчетата :roll: :P

младши ентусиаст
Аватар

хммм

Мнение от july`s » 02 Юни 2003, 14:57

то не е много за таз тема, ама айде:)
16 Мб се оказа 13 секунди!?
не може ли да го компреснеш я в 'дивекс', я в 'ексвид' (divx, xvid), звука в mp3 и така ще се съберат
<br>
br

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 02 Юни 2003, 15:04

Не съм ги правил фимчетата аз, а пуснах темата тук, а не във "видео" форума, незнам защо ... :P - по-актуално за "стрийтрейсърс" ми се вижда (все пак това са гонките от събота, понататък може да преместим темата във форум "видео") :wink:

младши ентусиаст
Аватар

добре де:)

Мнение от july`s » 02 Юни 2003, 15:14

поправям се, не компреснеш, а рекомпреснеш
ако имаш питания относно това как да стане, питай на лични, квото знам ще ти кажа...
<br>
br

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 02 Юни 2003, 22:31

Само кажете как искате филмите,ще ви покажа всичко,което искате.Имам и техника и знания и опит.Това ми е другата страст освен колите.Ще правим DVX без никакъв проблем.Компютъра ми е готов точно затова.Ама ще помагам само ако спазвате духа на моето мото.

младши ентусиаст
Аватар

не мога да се сдържа

Мнение от july`s » 02 Юни 2003, 23:34

да не попитам, при положение, че филмчетата не трябва тепърва да се грабват, а просто да се рекомпреснат, какво техника е необходима според теб? питам не задруго, ами защото това ми се струва че и само с компютър става (ако не става, сорръ, не съм знаел че не става и затова съм го правил:)

и как си си подготвил компютъра (освен нужните де/кодеци и да речем любимия ми виртуалдъб)

п.с. нямаше да питам тез неща, ако не беше уточнението, което направи при предложението за съппорт (не че съм против него де:)

п.п.с. все пак мисля че темата ще я бъде, така и така почти редовно, някой се докопва до видео, което е желателно да се обработи, преди да се хвърли нейде из фрее-чудовищата:):):)
<br>
br

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 03 Юни 2003, 0:42

ОК.Слушай сега.Това с VirtualDub е остаряла работа.Първо камерата-цифрова SONY TRV25 MEGA PIXEL.Директно прави цифров запис в MiniDV стандарт.
После я праскам на HDD чрез IEEE 1394 Fireware на Pinnacle(купих по-евтин вариант,щото беше грях за любителски записи да давам толкова пари-струва 700лв).Така в компютъра вече имаш перфектно DVD качество,само че с голям размер(1 мин-200МВ).После е по-трудното,компресията.Но след много опити да уцеля точните параметри постигнах резултат-DVX филми,като тези които гледаме всички.На 650 МВ ти давам 1 час филм с върховно качество.И то в резолюция 640х480 например и МР3 формат аудио,който върви на всякакви компютри.Компресията последно я правих със софтуера на Pinnacle(точно той си струва парите),но може и с ADOBE PREMIERE.С VirtualDub пак става,ама мен не ми се занимава.Не може да чете DV формат.Важен е изходния видео
файл.А за компресията ти трябва мощна машина(AMD Athlon XP2000+,KT400 433 MHz,RAM 1024 DDR,GeForce4 Ti 4400,HDD 120GB 7200...ако може и по-добро)Това е.Кодека се използва само за компресия и после за гледане на филма.На мен най ми харесва DivX5.0.5ProBundle и сега ползвам него.Айде чао

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 11 Юни 2003, 18:06

Добра екипировка наистина :) Но в случая не виждам къде ще ти потрябва камерата и входа на видео картата ти, тъй като тия клипчета са си в интернет и просто трябва да се свалят, да се рекомпресират малко "по-здраво", за да не са чак толкоз големи и да се запишат евентуално на дискове и да се разпространят между ентусиастите :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 11 Юни 2003, 21:03

Абе как ще влезнат в Интернет бе,нали там е проблемът,да са с добро качество в Нета.Що използвате термини(...рекомпресираш!!!),без да са ви понятни.Аз да ти го компресирам,пък ти после прави каквото искаш."Кодек" -"ко"значи компресирам, и "дек"- декомпресирам.Когато правиш видеото правиш компресията.Когато гледаш филма правиш декомпресията.За да можеш да гледаш даден филм трябва да разполагаш с програмата,която е използвана при правенето(компресирането) на филма.Когато инсталираш някой кодек,той се регистрира в системата ти,а плеърите с които пускаш филмите просто намират кодека и го ползват,за да декомпресират филма и ти да го гледаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 11 Юни 2003, 21:58

Май не си ме разбрал. Става въпрос за клипчетата от Божурище, към които ivo е дал линк. Та както сам можеш да видиш те СА в интернет. Под "рекомпресиране" имам впредвид второ компресиране - отваряш файла с VirtualDub-a примерно или с каквото ти е кеф и го мачкаш също както ти е кеф :) Но просто това вече ще е второ "мачкане" :) за този файл и затова казах "рекомпресиране".

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 11 Юни 2003, 22:49

Не става така,защото ако ги компресира още веднъж,съвсем нищо няма да се види.Просто още първия път трябва да стане добре.Клиповете са големи,защото не е ползвал MPEG4 компресия,а качество по този начин никога не се получава.Не е необходимо да прави повторна компресия.Просто още първия път да настрои правилно параметрите(размер на изображението и bitrate-тът).Само,че когато изходния файл е лош,като мнамалиш bitrate-тът се влошава качеството на вече компресирания файл.Ако искаш ще ти дам линк с мое филмче,сваляно от обикновена видеокасета,заснета преди 6 години,да видиш за какво става дума.Най важно е да се запишат на HDD с поносимо качество.С компресия може да се намали размера,но и се губи качество,и то в геометрична прогресия.Ако ползваш WMENCODER,файловете са много малки,но за добро качество трябва bitrate например 1М,а не всеки компютър може да възпроизведе такова видео.На DVX филмите сумарният bitrate е например 300K,и то при 6-канален звук.

Назад към Видео