Гонките на Божурище online
Модератори: mitaka7, alpina-ma6inata, SpUd3r
12 мнения
• Страница 1 от 1
Гонките на Божурище online
Току що видях линка в data.bg-to
Тегля ги в момента клипчетата, ако някой който има бавен нет ги иска ще ги запиша на CD (naskoksan, bawareca madpetio ги има още на първите 2 клипчета (само тях съм изтеглил дотук), така, че те не трябва да пропускат)
http://slavigeriv.data.bg/Bojurishte 

Тегля ги в момента клипчетата, ако някой който има бавен нет ги иска ще ги запиша на CD (naskoksan, bawareca madpetio ги има още на първите 2 клипчета (само тях съм изтеглил дотук), така, че те не трябва да пропускат)

хммм
то не е много за таз тема, ама айде:)
16 Мб се оказа 13 секунди!?
не може ли да го компреснеш я в 'дивекс', я в 'ексвид' (divx, xvid), звука в mp3 и така ще се съберат
16 Мб се оказа 13 секунди!?
не може ли да го компреснеш я в 'дивекс', я в 'ексвид' (divx, xvid), звука в mp3 и така ще се съберат
<br>
br
br
добре де:)
поправям се, не компреснеш, а рекомпреснеш
ако имаш питания относно това как да стане, питай на лични, квото знам ще ти кажа...
ако имаш питания относно това как да стане, питай на лични, квото знам ще ти кажа...
<br>
br
br
не мога да се сдържа
да не попитам, при положение, че филмчетата не трябва тепърва да се грабват, а просто да се рекомпреснат, какво техника е необходима според теб? питам не задруго, ами защото това ми се струва че и само с компютър става (ако не става, сорръ, не съм знаел че не става и затова съм го правил:)
и как си си подготвил компютъра (освен нужните де/кодеци и да речем любимия ми виртуалдъб)
п.с. нямаше да питам тез неща, ако не беше уточнението, което направи при предложението за съппорт (не че съм против него де:)
п.п.с. все пак мисля че темата ще я бъде, така и така почти редовно, някой се докопва до видео, което е желателно да се обработи, преди да се хвърли нейде из фрее-чудовищата:):):)
и как си си подготвил компютъра (освен нужните де/кодеци и да речем любимия ми виртуалдъб)
п.с. нямаше да питам тез неща, ако не беше уточнението, което направи при предложението за съппорт (не че съм против него де:)
п.п.с. все пак мисля че темата ще я бъде, така и така почти редовно, някой се докопва до видео, което е желателно да се обработи, преди да се хвърли нейде из фрее-чудовищата:):):)
<br>
br
br
ОК.Слушай сега.Това с VirtualDub е остаряла работа.Първо камерата-цифрова SONY TRV25 MEGA PIXEL.Директно прави цифров запис в MiniDV стандарт.
После я праскам на HDD чрез IEEE 1394 Fireware на Pinnacle(купих по-евтин вариант,щото беше грях за любителски записи да давам толкова пари-струва 700лв).Така в компютъра вече имаш перфектно DVD качество,само че с голям размер(1 мин-200МВ).После е по-трудното,компресията.Но след много опити да уцеля точните параметри постигнах резултат-DVX филми,като тези които гледаме всички.На 650 МВ ти давам 1 час филм с върховно качество.И то в резолюция 640х480 например и МР3 формат аудио,който върви на всякакви компютри.Компресията последно я правих със софтуера на Pinnacle(точно той си струва парите),но може и с ADOBE PREMIERE.С VirtualDub пак става,ама мен не ми се занимава.Не може да чете DV формат.Важен е изходния видео
файл.А за компресията ти трябва мощна машина(AMD Athlon XP2000+,KT400 433 MHz,RAM 1024 DDR,GeForce4 Ti 4400,HDD 120GB 7200...ако може и по-добро)Това е.Кодека се използва само за компресия и после за гледане на филма.На мен най ми харесва DivX5.0.5ProBundle и сега ползвам него.Айде чао
После я праскам на HDD чрез IEEE 1394 Fireware на Pinnacle(купих по-евтин вариант,щото беше грях за любителски записи да давам толкова пари-струва 700лв).Така в компютъра вече имаш перфектно DVD качество,само че с голям размер(1 мин-200МВ).После е по-трудното,компресията.Но след много опити да уцеля точните параметри постигнах резултат-DVX филми,като тези които гледаме всички.На 650 МВ ти давам 1 час филм с върховно качество.И то в резолюция 640х480 например и МР3 формат аудио,който върви на всякакви компютри.Компресията последно я правих със софтуера на Pinnacle(точно той си струва парите),но може и с ADOBE PREMIERE.С VirtualDub пак става,ама мен не ми се занимава.Не може да чете DV формат.Важен е изходния видео
файл.А за компресията ти трябва мощна машина(AMD Athlon XP2000+,KT400 433 MHz,RAM 1024 DDR,GeForce4 Ti 4400,HDD 120GB 7200...ако може и по-добро)Това е.Кодека се използва само за компресия и после за гледане на филма.На мен най ми харесва DivX5.0.5ProBundle и сега ползвам него.Айде чао
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Добра екипировка наистина
Но в случая не виждам къде ще ти потрябва камерата и входа на видео картата ти, тъй като тия клипчета са си в интернет и просто трябва да се свалят, да се рекомпресират малко "по-здраво", за да не са чак толкоз големи и да се запишат евентуално на дискове и да се разпространят между ентусиастите 

Абе как ще влезнат в Интернет бе,нали там е проблемът,да са с добро качество в Нета.Що използвате термини(...рекомпресираш!!!),без да са ви понятни.Аз да ти го компресирам,пък ти после прави каквото искаш."Кодек" -"ко"значи компресирам, и "дек"- декомпресирам.Когато правиш видеото правиш компресията.Когато гледаш филма правиш декомпресията.За да можеш да гледаш даден филм трябва да разполагаш с програмата,която е използвана при правенето(компресирането) на филма.Когато инсталираш някой кодек,той се регистрира в системата ти,а плеърите с които пускаш филмите просто намират кодека и го ползват,за да декомпресират филма и ти да го гледаш
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Май не си ме разбрал. Става въпрос за клипчетата от Божурище, към които ivo е дал линк. Та както сам можеш да видиш те СА в интернет. Под "рекомпресиране" имам впредвид второ компресиране - отваряш файла с VirtualDub-a примерно или с каквото ти е кеф и го мачкаш също както ти е кеф
Но просто това вече ще е второ "мачкане"
за този файл и затова казах "рекомпресиране".

Не става така,защото ако ги компресира още веднъж,съвсем нищо няма да се види.Просто още първия път трябва да стане добре.Клиповете са големи,защото не е ползвал MPEG4 компресия,а качество по този начин никога не се получава.Не е необходимо да прави повторна компресия.Просто още първия път да настрои правилно параметрите(размер на изображението и bitrate-тът).Само,че когато изходния файл е лош,като мнамалиш bitrate-тът се влошава качеството на вече компресирания файл.Ако искаш ще ти дам линк с мое филмче,сваляно от обикновена видеокасета,заснета преди 6 години,да видиш за какво става дума.Най важно е да се запишат на HDD с поносимо качество.С компресия може да се намали размера,но и се губи качество,и то в геометрична прогресия.Ако ползваш WMENCODER,файловете са много малки,но за добро качество трябва bitrate например 1М,а не всеки компютър може да възпроизведе такова видео.На DVX филмите сумарният bitrate е например 300K,и то при 6-канален звук.
12 мнения
• Страница 1 от 1