С какви гуми карате?

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Re: С какви гуми карате?

Мнение от AlonsoBest » 11 Фев 2025, 10:39

don_gori написа:А какво ви е мнението за aftermarket джантите, гледам се е напълнило с обяви на нови джанти (реплики естествено) :dunno:

G30-ката я карам с 19-ки афтърмаркет реплики. За 2 години не са имали проблем. Не съм имал криви джанти и тн. Взех ги от Пловдив от един магазин, имаха ги директно налични.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 28 Апр 2025, 18:08

Оглеждам се за патерица, че така без резервна гума по закона на Мърфи за всеобщата гадост е въпрос на време да ям дедовия :mhihi: Бях се засилил да си поръчам оригинална, но рекох все пак да погледна дали няма гугъл да предложи алтернатива и попаднах на тези чехи : https://www.emag.bg/vendors/komplekt-gu ... _-11561085
Някой има ли отзиви за тях, купували ли сте? Към 200 лв е разликата за 17-ска спрямо ОЕМ, та не изглежда лоша идея.
И крик ще трябва. Оригиналния е този 71126889181, но залягах онзи ден да гледам и напомнят на Е46 дупките, та може да се пробва.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Апр 2025, 9:04

Много зависи с какви спирачки си, по-назад в темата съм пуснал снимки от моето приключение с патерицата. Но аз съм с M-Sport brackes което допълнително утежнява ситуацията, ако си с нормални дискове и апарати би следвало да се побере стандартна патерица за G2x серия. Като моята патерица става само на задната гума, за отпред си взех фланец понеже вече патериците ставаха по 7-800лв :kuku:
Като съвет мога да ти дам също и да погледнеш членските карти на СБА , аз мисля да си вземам такава като стане време за ГТП , цената ти покрива прегледа, но получаваш бонус безплатна пътна помощ която за България е ок като вариант :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 29 Апр 2025, 9:59

Със стандартните спирачки съм. Гледам от мерцедесите пасват джантите - еднакви са междуболтово разстояния и централен отвор, но ЕТ е по-голямо от на G20, та не знам дали това не дава отражение и при патериците. Докато тия от Емаг уж ги дават да пасват точно за модела .. ама само уж, та затова рекох да питам тук :)
СБА карта имах на старата кола, даже се възползвах 2 пъти от пътната помощ и съм много доволен. То в България не е страшно - гумаджии под път и над път, приятели ще помогнат, все някак ще се оправя. Но да тръгна лятото за Гърция примерно, и заради спукана гума да си прецакам почивката в чакане на пътна помощ и търсене на гумаджийница, и то ако имам късмет да е само спукана, а не сцепена - не ме кефи нещо идеята.
Като стана дума за пътна помощ наскоро попаднах на това, но ми се вижда прекалено хубаво, за да е истина :D https://www.bmw.bg/bg/topics/offers-and ... tance.html Има някоя уловка сигурно, няма как да е безплатна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Предишна

Назад към G20/G21/G22/G23/G24