Бързи въпроси и отговори при G2Х

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори при G2Х

Мнение от nxn » 20 Фев 2025, 17:38

steppenwolfbg написа:Здравейте фенове. Имам бърз въпрос. В процес съм на закупуване на G21 Фейслифт. Чуденето ми е дали да е само на задно,или да е х-драйв. Честно казано, предпочитам да е само задно, макар зимата да ходя по планини. Ако взема X-DRIVE, в новите системи има ли опция за изключване на предните колела фабрично, или се случва със X-DELITE?
Благодаря.

Не, постоянно 4х4 е, само с допълнителни финтове се изключва. Аз преди бях само на задно, с хубави гуми в нито една планина не съм видял ядове, не че спрей течни вериги и истински вериги не бяха винаги в багажника де, ама те и сега са с 4х4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Фев 2025, 10:19

това се дъвче откакто има двойно задвижване и сигурно много след като спре това двойно задвижване, и всеки си има собствена истина по въпроса

аз да кажем, че предпочитах задното докато не покарах силна 4х4 кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. като си вземеш xDrive и като "изключиш" предните колела фабрично - тя пак няма да завива, защото геометрията на окачването е различна :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 21 Фев 2025, 11:27

Благодаря ви за информацията. Лек ден.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 20 Мар 2025, 10:53

Работи ли ви Remote 3D view-то и отдалеченото палене (Remote Start) от приложението? Имам само опцията да си пусна pre-ventilation, както и стандартните неща - фарове, заключване/отключване и клаксон, и това е само. За втория фейслифт става дума ... взех да се чудя да не са ги махнали вече тия неща, както стана с drive recorder-a.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 20 Мар 2025, 16:38

Няма токаво нЯщо в Евро съюза..
Поне няма за европейските коли...
Колегите си палят тойтотие и корейците...
За нас... дрЪво :lol:
Можем да благодарим на зелените.
Както за ОПФ-те, малките трошливи мотори и т.н.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 20 Мар 2025, 17:34

Благодаря, колега. За регулаторната част не се бях сетил да потърся инфо, по-скоро ровех за проблем с приложението или колата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 20 Мар 2025, 22:21

Така е, помня като вземах моята бях много надъхан да я паля с 3 клика на ключа, но разбрах, че нищо от тези не работи в Европа. Даже помня, че трябваше "хак" да правя, за да имам вграден спотифай на колата, а да не ползвам през андроидауто/карплей.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Мар 2025, 9:09

Това с паленето с три натискания колко го мъчих и аз отначало Нъцки.
Доста недомислици има в тая кола, като например невъзможността да махнеш автоматичното заключване - страшна тъпня, всеки път като спра да взема пътник трябва да я отключвам ръчно или да местя на Р джиджавката за скоростите. Или пък климатичната система - уж е на авто, ама вентилатора не е автоматичен и пак трябва да го ръчкаш ако искаш да стопли/охлади по-бързо. Или ако пипна дръжката сама се отключва като е в мен ключа, което не ми харесва, ама също не може да се изключи (явно да им е удобно на крадците). Писукането за ограниченията на скоростта трябва на всяко палене да се гаси (поне има shortcut от волана за това).
Повечето неща сигурно ще могат да се кодират, ама някакси не остава добро впечатление подобни елементарни настройки да липсват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 21 Мар 2025, 10:24

steppenwolfbg написа:Здравейте фенове. Имам бърз въпрос. В процес съм на закупуване на G21 Фейслифт. Чуденето ми е дали да е само на задно,или да е х-драйв. Честно казано, предпочитам да е само задно, макар зимата да ходя по планини. Ако взема X-DRIVE, в новите системи има ли опция за изключване на предните колела фабрично, или се случва със X-DELITE?
Благодаря.

Е ако предпочиташ да е на задно, вземи си на задно. Х-делете-а е глупост. Въпроса е що, след като ходиш по планини, искаш да е на задно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 21 Мар 2025, 11:20

може и М3 - там има х-делийт през менюто на колата :mhihi: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Мар 2025, 12:02

streetz написа:Това с паленето с три натискания колко го мъчих и аз отначало Нъцки.
Доста недомислици има в тая кола, като например невъзможността да махнеш автоматичното заключване - страшна тъпня, всеки път като спра да взема пътник трябва да я отключвам ръчно или да местя на Р джиджавката за скоростите. Или пък климатичната система - уж е на авто, ама вентилатора не е автоматичен и пак трябва да го ръчкаш ако искаш да стопли/охлади по-бързо. Или ако пипна дръжката сама се отключва като е в мен ключа, което не ми харесва, ама също не може да се изключи (явно да им е удобно на крадците). Писукането за ограниченията на скоростта трябва на всяко палене да се гаси (поне има shortcut от волана за това).
Повечето неща сигурно ще могат да се кодират, ама някакси не остава добро впечатление подобни елементарни настройки да липсват.

Много от тези неща се решават с бимеркод, който го качват безплатен във форума, а и иначе е под 100лв, и кабел от китай за 20тина лева. Аз така бая неща си базикам и е много лесно.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Мар 2025, 13:39

Няма ли риск от отпадане на гаранцията?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 21 Мар 2025, 13:50

А може ли да попитам, защо някой би искал да си пали колата от разстояние?

п.с. не се заяждам, просто ми е интересно :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 21 Мар 2025, 14:20

nxn написа:
streetz написа:Това с паленето с три натискания колко го мъчих и аз отначало Нъцки.

Много от тези неща се решават с бимеркод, който го качват безплатен във форума, а и иначе е под 100лв, и кабел от китай за 20тина лева. Аз така бая неща си базикам и е много лесно.

Къде го качват безплатен ?

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Мар 2025, 14:27

vicho написа:А може ли да попитам, защо някой би искал да си пали колата от разстояние?

п.с. не се заяждам, просто ми е интересно :dunno:

Предварително охлаждане/затопляне.
Още преди 6-7 години съседа така си палеше Шкодата отдалечено, докато аз стържех лед.

ПредишнаСледваща

Назад към G20/G21/G22/G23/G24