С какви гуми карате?
Модератор: Технически модератори
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Re: С какви гуми карате?
vicho написа:хубаво е да се напише каква е колата преди да се дават мнения във въздуха и съвети...
3-ка, 4-ка, x-drive, а у? или фърляме бобец![]()
G20 330e на задно M SPORT се води пакета на колата.
Silverlight написа:vicho написа:хубаво е да се напише каква е колата преди да се дават мнения във въздуха и съвети...
3-ка, 4-ка, x-drive, а у? или фърляме бобец![]()
G20 330e на задно M SPORT се води пакета на колата.
https://curvaconcepts.com/fitment-guides/bmw-m340i/
може да хвърлиш един поглед тука, пише и с офсет.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Silverlight написа:G20 330e на задно M SPORT се води пакета на колата.
на задно можеш да правиш почти каквото си искаш с диаметрите, но... винаги има "но"
Тънки (лалугера) момент е, че колата е значително по-ниска от xdrive вариантите и можеш да обереш вежди, подкалници и прочее с дебели гуми. Тук вече сам ще трябва да решаваш какво, къде и как ще слагаш.
Колеги може ли съвет, какви гуми да сложа на новите джанти. Купих 20" предни 8,5j ET25 и задни 10J ET35 в няколко места вече гледах за 235/35 и 265/30 пък на други места 245/35 и 275/30. Кой е по-добрият вaриант, за да няма стържене после? Колата е със стоково окачване и М BRAKE KIT апарати.
слагай 235/35/20 и 275/30/20 и няма да имаш проблеми
така или иначе 10-тка джанта с 275, гумата ще е стречната
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Джантите вече са на колата, задните излизат малко навън. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Silverlight написа:Джантите вече са на колата, задните излизат малко навън.
на мен ми се виждат абсолютно точни... екстра са

какви гуми сложи? отзад е бая опъната, предполагам 265-ца както беше написал

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Отпред 235/35 на 8,5j ET25, а отзад 275/30 на 10j ET33, вижда се разпъната заради слънцето.
Здравейте колеги, ако някой си търси патерица за G20/21 която да може да се ползва и на коли с M Sport Brake да казва, че остана от старата кола.
Имам и едни джанти 17" , които пасват пак на коли M Sport Brake и те артисаха
Има инфо и снимки назад в темата
Имам и едни джанти 17" , които пасват пак на коли M Sport Brake и те артисаха
Има инфо и снимки назад в темата
- NightWalkeR
- Потребител
-
- Кара: F31
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги,
Минах от F31 на G21 и всичкото гуми ще отидат за следващия.
Сега се оглеждам за Зимни гими с джанти и ми изпадна добра оферта от 5ца - т.е. 225/55/17 дали ще са проблем тези 2см? Видимо има много повече място отгоре. Колата е само на задно. Изчетох темата, видях че хора са писали за по-малките 225/45/17, но не и за тези? Може ли мнение и съвет?
Благодаря предвардено!
P.S>
Тия верно имат много гуми и варианти, благодаря.
Минах от F31 на G21 и всичкото гуми ще отидат за следващия.
Сега се оглеждам за Зимни гими с джанти и ми изпадна добра оферта от 5ца - т.е. 225/55/17 дали ще са проблем тези 2см? Видимо има много повече място отгоре. Колата е само на задно. Изчетох темата, видях че хора са писали за по-малките 225/45/17, но не и за тези? Може ли мнение и съвет?
Благодаря предвардено!
P.S>
Leon написа:https://www.ebay.de/itm/274291264761?ha ... R9zG4vn6YQ
Тия поляци имат всякакви варианти а патерици и комплекти. Иначе да, от Ауди и Мерцедес стават вече.
Тия верно имат много гуми и варианти, благодаря.
Good Judgment Comes with Experience, But Experience Comes from Bad Judgment ....Sad but true !
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G21
- Детайли за колата: '24
Здравейте,
моята история с гумите е следната. На предишната Е90 на задно- махнах п някое време рънфлет гумите/Бриджстоун/ и сложих Континентал. Страхотна гума,лепи се за асфалта,но веднага усетих, че е по мека и колата в завой на скорост не се държи както рънфлата. Возията естествено-много по комфортна. На сегашната G21 с М окачване и 19" рънфлет Пирели. Градско-ужасна возия по тези скапани пътища. На хубав асфалт е супер. Миналите седмици покарах доста 2600км. И в един момент се бях зачукал по едни планински черни пътища-най близката махала на 10км. И задна гума с винт в нея,колата натоварена с багаж,най близкият ремонт на около 50км,10 от които черен път. Обаче, с рънфлета си се добрах до сервиз.където оправиха положението. Та искам да кажа, че след тази случка съм твърдо решен да си остана на рънфлет. Но всеки сам си решава.Място за патерица и крик в багажника нямам. Аз тази кола я карам почти само извънградско.
моята история с гумите е следната. На предишната Е90 на задно- махнах п някое време рънфлет гумите/Бриджстоун/ и сложих Континентал. Страхотна гума,лепи се за асфалта,но веднага усетих, че е по мека и колата в завой на скорост не се държи както рънфлата. Возията естествено-много по комфортна. На сегашната G21 с М окачване и 19" рънфлет Пирели. Градско-ужасна возия по тези скапани пътища. На хубав асфалт е супер. Миналите седмици покарах доста 2600км. И в един момент се бях зачукал по едни планински черни пътища-най близката махала на 10км. И задна гума с винт в нея,колата натоварена с багаж,най близкият ремонт на около 50км,10 от които черен път. Обаче, с рънфлета си се добрах до сервиз.където оправиха положението. Та искам да кажа, че след тази случка съм твърдо решен да си остана на рънфлет. Но всеки сам си решава.Място за патерица и крик в багажника нямам. Аз тази кола я карам почти само извънградско.