Гуми с хомологация на БМВ или такива без
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Гуми с хомологация на БМВ или такива без
nasko82 написа:Здравейте,
Прекарах се жестоко с зимните гуми. G26 440i xdrive... купих Brigestone Lm005 защото по тестовете са топ, обаче без хомологация, защото нямаше със звездичка ..1700лв, ок ама в момента в който подам газ се включва DTC и ESP и незнам ти кво си... няма изпреварване. Обратно летните, всичко е топ.
Сега ще си ги бия в главата тия гуми, а и размера на G26 e различен (245/40/19+255/40/19), та няма и продаване.
Немска кола се кара с немски гуми. Вземаш Continental и не се занимаваш с глупости.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
SpeedyMan написа:Немска кола се кара с немски гуми. Вземаш Continental и не се занимаваш с глупости.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kingkacho
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D GT F34
Интересен спор за F34 серията важи ли това изискване , дори не знаех че има токова. Колата е м спорт пакет само заден мост.В момента Предни 225/45/19 задни 255/40/19 нокиян зимни това са ми втори комплект на сняг се държат доста добре .При мен се износват 1 към 2(задните се износват по бързо). На предишните ми коли с предно се износваха равномерно. Навъртял съм над 200к / км по родните пътища няма тресене няма нищо е хвърлих три губи в дупки но застрахователите ги платиха вкл. и репатрака. Направих глупост и купих летни нексън (китайски) да мина по тънко и ги изхвърлих още след един сезон на дъжд бяха много зле но никакво тресене. После се обух с континентал изключително много добра гума на мокро , сухо и много тихи.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Здравейте.
Някакви нови отзиви за нехомологираните гуми при xdrive на г20-сето, конкретно, когато са "спорт пакет".
Може би от vicho?
Сложих същата комбинация летни нови не-рън-флат 19', но гудиари 225/40 и 255/35 и хората в дианата ми опяха колата

Някакви нови отзиви за нехомологираните гуми при xdrive на г20-сето, конкретно, когато са "спорт пакет".
Може би от vicho?
Сложих същата комбинация летни нови не-рън-флат 19', но гудиари 225/40 и 255/35 и хората в дианата ми опяха колата

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Wolfeye написа:Здравейте.
Може би от vicho?
Сложих същата комбинация летни нови не-рън-флат 19', но гудиари 225/40 и 255/35 и хората в дианата ми опяха колата![]()
Здрасти,
Те там много обичат да "знаят много", ама са нещо като таксиджиите (цял живот шофират автомобил и пак не могат да се справят добре)
Много хора карат с нехомологирани гуми, включително и М3-ки (Бобри) и на писта и къде ли не. Спазваш ли допустимата разлика в размерите няма никакъв проблем, досега никой не се е оплакал от проблеми по трансмисията (кутия, раздатка).
2 зими карам с 225/40/19 и 255/35/19 Унироял Winter-нещо-си без хомологация, няма ядове
В момента карам с нехомологирани Континентали 7-ци 235/40/19 и 275/35/19, че смених джантите и дойдоха с тези

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз също съм с нехомологирани 19ки, спорт пакет, xdrive. Зимни и летни.
Вече ~50к км. - никакви грижи.
Влизал съм по гаранция няколко пъти с тях за рейка и носач, и няколко пъти за стенд преден и заден мост, пак никакви грижи. Нито се заяждат, нито отбелязват този факт. При положение, че на 2 пъти вече отказвам да си купя гуми от тях на оферта.
На предното БМВ, пак спорт пакет, xdrive, беше на ~100к км, когато го продадох, пак никакви проблеми.
Спазвайте размерите с хубава марка гуми, не някви китайски джапанки, които имат отклонение в реалните размери. Без втелясване, смяна масла и филтри на време, и тва е.
Вече ~50к км. - никакви грижи.
Влизал съм по гаранция няколко пъти с тях за рейка и носач, и няколко пъти за стенд преден и заден мост, пак никакви грижи. Нито се заяждат, нито отбелязват този факт. При положение, че на 2 пъти вече отказвам да си купя гуми от тях на оферта.
На предното БМВ, пак спорт пакет, xdrive, беше на ~100к км, когато го продадох, пак никакви проблеми.
Спазвайте размерите с хубава марка гуми, не някви китайски джапанки, които имат отклонение в реалните размери. Без втелясване, смяна масла и филтри на време, и тва е.
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3