Дигитален ключ
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Дигитален ключ
Колеги, може ли да ми дадете малко повече информация за дигиталния ключ? Може ли да е телефон или обикновена NFC карта/таг? Само при дилърите ли се прави или мога и аз да си го направя?
Re: Дигитален ключ
Ако колата поддържа дигитален ключ идва с 2 стандартни ключа и една НФЦ/РФИД карта, която работи като дигитален ключ и се слага на вратата за да отключи/заключи и после на централната конзола, където се зарежда телефона, там се слага картата и пали.
С телефон работи по същият начин, след юни 2020та дигиталният ключ работи само на айфон, слагаш айфона на чарджинг трея, двата ключа трябва да са в колата и от менюто, мисля че при заключване, си го сетваш и почва да работи като картата. На теория трябва през приложението да можеш да го споделиш този ключ, но и на Г20 и после на Г31 фейслифт, това нещо не работи и можеш само един да ползваш.
Не забравяй, че можеш да си вържеш дигиталния ключ/карта към профил, за да са твоите настройки като отключиш. Допълнително има опция за "тих режим", тоест ако телефона ти няма батерия, пак да действа като дигитален ключ.
С телефон работи по същият начин, след юни 2020та дигиталният ключ работи само на айфон, слагаш айфона на чарджинг трея, двата ключа трябва да са в колата и от менюто, мисля че при заключване, си го сетваш и почва да работи като картата. На теория трябва през приложението да можеш да го споделиш този ключ, но и на Г20 и после на Г31 фейслифт, това нещо не работи и можеш само един да ползваш.
Не забравяй, че можеш да си вържеш дигиталния ключ/карта към профил, за да са твоите настройки като отключиш. Допълнително има опция за "тих режим", тоест ако телефона ти няма батерия, пак да действа като дигитален ключ.
Колата дойде от чужбина само с 1 нормален ключ и без нито 1 дигитален ключ (карта) - но видях в менюто, че има регистриран 1 дигитален и го изтрих.
Сега въпросът е - дали мога без да ходя при дилъра, на моя NFC карта или на телефона, да си регистрирам дигитален ключ?
Видях и че за целта може да се ползва и Андроид:
BMW Digital Key Plus – вече и за съвместими устройства с Android
https://autobild.bg/bmw-digital-key-plu ... D1%81-and/
Сега въпросът е - дали мога без да ходя при дилъра, на моя NFC карта или на телефона, да си регистрирам дигитален ключ?
Видях и че за целта може да се ползва и Андроид:
BMW Digital Key Plus – вече и за съвместими устройства с Android
https://autobild.bg/bmw-digital-key-plu ... D1%81-and/
На твоя нфц карта не може, или поне не по конвенционален начин през менюта. На телефон можеш сам, както казах, айфон до айдрайв 7, ако си с г20 фейслифт, тогава си с айдрайв8 и той вече може с андроид, поне за някои държави, отново се прави през същото меню car - settungs - doors/vehicle access - digital key
Преди около седмица открих, че вече работи за Android в България(G21 LCI). До скоро не ми позволяваше да активирам DK в приложението. Сигурен съм, че промяната е станала в последния месец тъй като периодично пробвам да активирам 

Аз пък имам НФЦ картата , но немога да настроя да го настроя този дигитален ключ на айфона . По горе е описано как става но не намирам някакви настройки в тешефона или в приложението за настройване на дигитален ключ през айфона . БМВ Г20 2020 с последния софтуер съм
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Denis1903 написа:Аз пък имам НФЦ картата , но немога да настроя да го настроя този дигитален ключ на айфона . По горе е описано как става но не намирам някакви настройки в тешефона или в приложението за настройване на дигитален ключ през айфона . БМВ Г20 2020 с последния софтуер съм
Зависи кой месец на годината е, преди Юни или Юли беше само със Самсунг дигиталният ключ, след това го спряха и го пуснаха само на андроид, та не знам с кое си.
6-ти месец 2020nxn написа:Denis1903 написа:Аз пък имам НФЦ картата , но немога да настроя да го настроя този дигитален ключ на айфона . По горе е описано как става но не намирам някакви настройки в тешефона или в приложението за настройване на дигитален ключ през айфона . БМВ Г20 2020 с последния софтуер съм
Зависи кой месец на годината е, преди Юни или Юли беше само със Самсунг дигиталният ключ, след това го спряха и го пуснаха само на андроид, та не знам с кое си.
Само внимавайте да не си изгубите картата в близост на автомобила !
Щаслив съм , че откраднаха каквото имам вътре не и автомобила
Щаслив съм , че откраднаха каквото имам вътре не и автомобила

10 мнения
• Страница 1 от 1