Мощност на захранващи USB портове
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Мощност на захранващи USB портове
Колеги, вече месец се разправям с това да намерия най-мощния за зареждане на телефот USB порт и съм се видял в чудо. Един и същ порт, с един и същ кабел, един път зарежда на един ампераж, друг път на коренно различен (пъти повече или по-малко). Всички 4 USB порта пробвах, различни зарядни през запалката пробвах, различни кабели... Последно установих, че двата един до друг USB-C порта за пътниците на задната седалка дават много различен ток и левият е по-мощен от десния.
Някой може ли да даде рецепта за най-подходящия порт и кабел, с който най-бързо да си зареждам телефона?
Някой може ли да даде рецепта за най-подходящия порт и кабел, с който най-бързо да си зареждам телефона?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Мощност на захранващи USB портове
F30 написа:Колеги, вече месец се разправям с това да намерия най-мощния за зареждане на телефот USB порт и съм се видял в чудо. Един и същ порт, с един и същ кабел, един път зарежда на един ампераж, друг път на коренно различен (пъти повече или по-малко). Всички 4 USB порта пробвах, различни зарядни през запалката пробвах, различни кабели... Последно установих, че двата един до друг USB-C порта за пътниците на задната седалка дават много различен ток и левият е по-мощен от десния.
Как мериш (с какъв "уред") тока ("ампеража" дето го наричаш) и какъв ти е референтния товар, при който се извършва измерването?
Ако товарът ти е телефона, то това не е добро "измерване" (защото, най-малкото, е "вариращ" товар), и подобни заключения са несъстоятелни...
Аз по-скоро бих обвинил телефона, че не се погажда нещо с USB host-а и те залъгва

А по-конкретно дори, щом на един и същи порт, с един и същ кабел, зарежда веднъж "слабо", веднъж "силно", то ми изглежда като калпав/прекъсващ кабел и/или потрошени/мръсни/прекъсващи вече пинове на USB портовете, и телефона не успява да си handshake-не правилно зарядната мощност с USB host-а. И го кара на дифолтни 5V и 2-2.4А или там колкото беше "стандарта", забравил съм...
ПП: А перфектния кабел, би бил този, който е оригиналният в комплекта за твоят телефон (ако искаш дай модел, за да сме по-конкретни с препоръките)

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Ампеража го меря с едно приложение за телефона, като гледам да са при еднакви условия различните замервания (напр. еднакъв % батерия).
Пробвах да чистя USB порта с въздух под налягане, какво друго мога да направя за по-добра връзка?
Пробвах да чистя USB порта с въздух под налягане, какво друго мога да направя за по-добра връзка?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
F30 написа:Ампеража го меря с едно приложение за телефона, като гледам да са при еднакви условия различните замервания (напр. еднакъв % батерия).
Да не те разочаровам, но това не е меродавно измерване, за да се вадят такива заключения

Или мери с истинско измервателно устройство с константен товар, или не се подвеждай по телефон/приложение, според мен

F30 написа:Пробвах да чистя USB порта с въздух под налягане, какво друго мога да направя за по-добра връзка?
Може и да са окислени/мръсни пиновете, трябва да ги почистиш много внимателно изопропилов алкохол, да речем

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
И аз подкрепям темата, това е напълно произволно число, зарежда винаги различно. Ако е на сянка на хладно и телефона е на самолетен режим на 20% зарежда в пъти по-бързо, ако е над 80%, топло е, и съм пуснал карплея и уейза.
5 мнения
• Страница 1 от 1