Гуми за xdrive
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Гуми за xdrive
goppe написа:Колега, а теб кое точно те притеснява с 275 на 9J? Как стои визуално или че не съвпада с таблиците из нета? Аз също съм с 275 на 9J предни и не ми прави впечатление че борда на гумата е доста изкаран. Но друго съм забелязал нееднократно - на различните модели и макри гуми бордовете са им с тотално различни размери - напр сега съм с Пирели и борда е огромен, но бях загледал едни Бридстоун и там освен, че бяха по-балнонести, и самия борд беше доста малък и едва се забелязваше, че го има. Та може би зависи и от това каква гума гледаш на тази 9J джанта....
Да, допълнително има гуми с по-голям борд за защита на джантата, това се води като екстра даже.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
empar написа:Малко да върна темата към тесните джанти и въпросът ми от по-горе.
Така и не намерих отговор на въпроса с абсурдно тесните джанти на G30. Говорих с гумаджии, с други собственици, с официален сервиз и отговор никой няма. Едно предположение беше, че е заради РФТ гумите, НО цялата останала моделна гама на БМВ също излиза с такива от завода, пък само на петицата и някои Х-модели джантите стоят 2 пръста навътре от борда на гумата.
Нямаше да ми даде мира тоя казус и реших да се доверя на таблиците.
Взех от колега от форума едни джанти 647, също карани на G30, които по начало са за заводски монтаж в G32. Джантите са 8.5J/9.5J и стандартния размер гуми - 245/40/19 + 275/35/19. Не ми се рови за офсетите(ЕТ), но тъкмо компенсираха по-голямата ширина, спрямо оригиналните за петица и външният ръб на гумите си е на същото място.
Излишно е да споменавам, но гумите стоят в пъти по-добре на джантите. Бордът на гумата е съвсем леко навън от ръба на джантата, както трябва.
Гумите са Continental SportContact 7 и пътното поведение на колата е МАМАТА!
Скоро идва и един x-delete и приключваме с всякакъв вид и род съвременни педерастии.
Моята по рама дойде със Style 664, с оригинални размери, предни 8J ET 30 и задни 9J ET 44, като също съм със спорт пакет гуми по рама.
При мен също стоят навътре, като цяло може да се сложат фланци, което не пречи раздатката. Но на тази кола съм решил да не слагам фланци, защото ще и трябват само около 1см отзад.
Беше със спорт пакет гуми от Бриджсоун рънфлат, махнах ги и сложих обикновенни гуми XL с предпазен борд, но запазих оригиналният размер и 2000км проблеми нямам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
goppe написа:Колега, а теб кое точно те притеснява с 275 на 9J? Как стои визуално или че не съвпада с таблиците из нета? Аз също съм с 275 на 9J предни и не ми прави впечатление че борда на гумата е доста изкаран. Но друго съм забелязал нееднократно - на различните модели и макри гуми бордовете са им с тотално различни размери - напр сега съм с Пирели и борда е огромен, но бях загледал едни Бридстоун и там освен, че бяха по-балнонести, и самия борд беше доста малък и едва се забелязваше, че го има. Та може би зависи и от това каква гума гледаш на тази 9J джанта....
Интересно наблюдение е това с различните гуми!
Чак да ме притеснява 275 на 9J не бих казал, но не мога да го пренебрегна. Визуално въобще не ме бърка как "изглежда" гумата към джантата. На горната снимка на прекрасното комби на колегата си седи съвсем издържано естетически. Ноооо като се вгледам колко навътре е джантата от борда и нещо в мен се чупи, но не естетически. Почти 47мм разлика между ширината на гумата и джантата не ги намирам за нормални! Чисто технически ми се струва абсурден тоя балон. Дори 9.5(каквото сложих), ми е леко на кантар. 275 гума най-добре застава на 10J.
От скромния ми опит съм с впечатление, че твърде балонестата гума се отразява негативно на пътното поведение, а това е първа и основна причина да карам БМВ.