Гуми за xdrive
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Гуми за xdrive
Проблемът на Пирели е, че са страхотни 1 сезон, макс 2, зависи как и колко караш. После стават неуправляем и шумен кокал. Имай го предвид.
Never mistake motion for action...
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i - B58
Leon написа:Проблемът на Пирели е, че са страхотни 1 сезон, макс 2, зависи как и колко караш. После стават неуправляем и шумен кокал. Имай го предвид.
Tова за бричстоун също гледах, че важи. Ще ги видим пирелитата. Като цяло летните са по-шумни от зимните, но и в ревютата го гледах. Просто за спорт пакет с хомологация наистина не намерих друг вариянт.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Колеги, повдигам малко темата! Сдобих се с едно G30 540ix преди седмица, по особено комичен и случаен начин, но за това друг път.
Колата дойде с 4 еднакви(19''х8J) стил 664, с някакви всесезонни рън-флат гуми, колкото до пролетта ще свършат работа.
Ще се търсят други джанти и за зиме и за лете по субективни естетически причини.
Оглеждам се вече за летнен сет(спорт-пакет 19'') и както винаги гледам заводски зададените размери.
Отпред дават 8J за 245мм гума, каквото имам и в момента на четирите колела! Бива! На максимума е според таблиците, няма да го правим на въпрос.
Отзад обаче става интересно! 9J за 275мм според горната табличка не е ОК и това ме хвърля в размисъл.
За 18" и 20" спорт-пакет задните гуми пак са 275мм, на 9J джанта.
Гледах и на други места заводските размери, други таблици за допуските, евентуално да няма грешка - няма.
Някой има ли опит с подобен размер гуми/джанти(9J за 275мм), да сподели?
Твърде пресен ми е шока от покупката и може и да се филмирам малко повече от нужното, но все пак да питам!
пп. Гледах и заводските размери за G20, G11/12, G32 - няма чак такива девиации.
пп2. При Alpina B5 и F90 също всичко е в границите.
Колата дойде с 4 еднакви(19''х8J) стил 664, с някакви всесезонни рън-флат гуми, колкото до пролетта ще свършат работа.
Ще се търсят други джанти и за зиме и за лете по субективни естетически причини.
Оглеждам се вече за летнен сет(спорт-пакет 19'') и както винаги гледам заводски зададените размери.
Отпред дават 8J за 245мм гума, каквото имам и в момента на четирите колела! Бива! На максимума е според таблиците, няма да го правим на въпрос.
Отзад обаче става интересно! 9J за 275мм според горната табличка не е ОК и това ме хвърля в размисъл.
За 18" и 20" спорт-пакет задните гуми пак са 275мм, на 9J джанта.
Гледах и на други места заводските размери, други таблици за допуските, евентуално да няма грешка - няма.
Някой има ли опит с подобен размер гуми/джанти(9J за 275мм), да сподели?
Твърде пресен ми е шока от покупката и може и да се филмирам малко повече от нужното, но все пак да питам!

пп. Гледах и заводските размери за G20, G11/12, G32 - няма чак такива девиации.
пп2. При Alpina B5 и F90 също всичко е в границите.
Честито!
Този сайт, според мен, не си го слагай на глава, ето я официалната брошура на БМВ, където официалният размер е 9J 275:
https://www.bmw.bg/content/dam/bmw/mark ... 466715.pdf
Също така, като се оттърваваш от тези джанти, може да драснеш едно съобщение
Този сайт, според мен, не си го слагай на глава, ето я официалната брошура на БМВ, където официалният размер е 9J 275:

- empar
- младши ентусиаст
-
nxn написа:Честито!
Така, така, няма грешка в написаното, този размер е даден от БМВ! Остава въпросът ЗАЩО???
За джантите, като намеря "правилните", ще ти драсна, нямаш грижи.

Гуми за xdrive
Сега погледнах, на G32 задните, стил 648М са 10J (при 275). Предните - 8.5J (при 245).
Sent from my iPhone using Tapatalk
- empar
- младши ентусиаст
-
MMG написа:Сега погледнах, на G32 задните, стил 648М са 10J (при 275). Предните - 8.5J (при 245).
Тези звучат като по учебник. 20ките гледам са това.
19ките пък са 8.5/9.5 за същите ширини гуми, което пак е ми звучи доста по-добре тези са G30.
Евентуално заради рън-флат гумите да е тая извратения с 9J на 275?
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i, R56 Mini Cooper
Интересно наистина, сега погледнах... на X5-цата съм със зимни 275/45/20 на 9J джанти... ами единственото което ми идва на акъла е да са малко по-широки заради борд протектора. Между другото летния сет е със същите джанти като модел и код на опция (1TC, 740 M Bicolor), но ако са летен сет, задните са с 10.5J джанти и на 305/40/20, което отново е с 10мм по-широка гума спрямо максимално допустимото (още не съм ги виждал на колата, тъй като директно ми я дадоха със сменени зимни колела)!
- empar
- младши ентусиаст
-
damian2112 написа:Интересно наистина, сега погледнах... на X5-цата съм със зимни 275/45/20 на 9J джанти... ами единственото което ми идва на акъла е да са малко по-широки заради борд протектора. Между другото летния сет е със същите джанти като модел и код на опция (1TC, 740 M Bicolor), но ако са летен сет, задните са с 10.5J джанти и на 305/40/20, което отново е с 10мм по-широка гума спрямо максимално допустимото (още не съм ги виждал на колата, тъй като директно ми я дадоха със сменени зимни колела)!
Добреее, значи и друг модел от G серията е с такива шантави размери! Не се сетих да поглдна Х моделите.
Ставаме двама в чуденето!

#КЪДЕ e отговорът???

empar написа:MMG написа:Сега погледнах, на G32 задните, стил 648М са 10J (при 275). Предните - 8.5J (при 245).
Тези звучат като по учебник. 20ките гледам са това.
19ките пък са 8.5/9.5 за същите ширини гуми, което пак е ми звучи доста по-добре тези са G30.
Евентуално заради рън-флат гумите да е тая извратения с 9J на 275?
В България идват с 9J 275 рънфлат пo принцип и няма проблем, според мен просто този сайт е някакъв шано, аз от тука гледах и си ги има размерите:
https://www.oponeo.co.uk/tools/fit-the- ... im/9-00x19
- empar
- младши ентусиаст
-
С'я, таблици и таблици из интернет БОЛ!
Тази, която аз съм споделил циркулира из автомобилното пространство от десетилетия. Преди 6 години заради други терзания с Е46 съм я качвал в тамошния раздел, а още началото на тоя век съм я гледал като ученик.
Колкото и да са различни рън-флат гумите, 46.4мм разлика между гума и джанта, колкото e 275мм - 9", не знам по коя физика са ОК.
Тази, която аз съм споделил циркулира из автомобилното пространство от десетилетия. Преди 6 години заради други терзания с Е46 съм я качвал в тамошния раздел, а още началото на тоя век съм я гледал като ученик.
Колкото и да са различни рън-флат гумите, 46.4мм разлика между гума и джанта, колкото e 275мм - 9", не знам по коя физика са ОК.

Здравейте. Да се включа и аз с едно питане. Имам g31 520xd без спортно окачване с 4 еднакви 18" style 634, 8j. Колата дойде със зимни 245х45х18, а аз имам нови летни континентали 235х45х18, останали от друга кола. Има ли съвместимост и проблем да се карат при тази разлика (-8мм или 1% при скорост)?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- empar
- младши ентусиаст
-
Малко да върна темата към тесните джанти и въпросът ми от по-горе.
Така и не намерих отговор на въпроса с абсурдно тесните джанти на G30. Говорих с гумаджии, с други собственици, с официален сервиз и отговор никой няма. Едно предположение беше, че е заради РФТ гумите, НО цялата останала моделна гама на БМВ също излиза с такива от завода, пък само на петицата и някои Х-модели джантите стоят 2 пръста навътре от борда на гумата.
Нямаше да ми даде мира тоя казус и реших да се доверя на таблиците.
Взех от колега от форума едни джанти 647, също карани на G30, които по начало са за заводски монтаж в G32. Джантите са 8.5J/9.5J и стандартния размер гуми - 245/40/19 + 275/35/19. Не ми се рови за офсетите(ЕТ), но тъкмо компенсираха по-голямата ширина, спрямо оригиналните за петица и външният ръб на гумите си е на същото място.
Излишно е да споменавам, но гумите стоят в пъти по-добре на джантите. Бордът на гумата е съвсем леко навън от ръба на джантата, както трябва.
Гумите са Continental SportContact 7 и пътното поведение на колата е МАМАТА!
Скоро идва и един x-delete и приключваме с всякакъв вид и род съвременни педерастии.
Така и не намерих отговор на въпроса с абсурдно тесните джанти на G30. Говорих с гумаджии, с други собственици, с официален сервиз и отговор никой няма. Едно предположение беше, че е заради РФТ гумите, НО цялата останала моделна гама на БМВ също излиза с такива от завода, пък само на петицата и някои Х-модели джантите стоят 2 пръста навътре от борда на гумата.
Нямаше да ми даде мира тоя казус и реших да се доверя на таблиците.
Взех от колега от форума едни джанти 647, също карани на G30, които по начало са за заводски монтаж в G32. Джантите са 8.5J/9.5J и стандартния размер гуми - 245/40/19 + 275/35/19. Не ми се рови за офсетите(ЕТ), но тъкмо компенсираха по-голямата ширина, спрямо оригиналните за петица и външният ръб на гумите си е на същото място.
Излишно е да споменавам, но гумите стоят в пъти по-добре на джантите. Бордът на гумата е съвсем леко навън от ръба на джантата, както трябва.
Гумите са Continental SportContact 7 и пътното поведение на колата е МАМАТА!
Скоро идва и един x-delete и приключваме с всякакъв вид и род съвременни педерастии.

Колега, а теб кое точно те притеснява с 275 на 9J? Как стои визуално или че не съвпада с таблиците из нета? Аз също съм с 275 на 9J предни и не ми прави впечатление че борда на гумата е доста изкаран. Но друго съм забелязал нееднократно - на различните модели и макри гуми бордовете са им с тотално различни размери - напр сега съм с Пирели и борда е огромен, но бях загледал едни Бридстоун и там освен, че бяха по-балнонести, и самия борд беше доста малък и едва се забелязваше, че го има. Та може би зависи и от това каква гума гледаш на тази 9J джанта....