Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
andy написа:
Така не съм виждал до сега. Картата 21г ли е или 25?
21-ва година е картата която качена през USB, тоест картата на цяла европа. Колата може да получава удейти на картите over air, за региона в който се кара. Тоест твоята има последния упдейт 2025-1, но само за Германия (DE). Явно от там е вкарана?

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
bir40o0 написа:PolandBall написа:Здравейте, днес реших да видя по ГПС дали скоростта отговаря на това което на таблото и се оказа, че се разминава с 4-5-6 километра. Това как може да се корегира?
може да се кодира с бимъркода, но защо искаш да го пипаш?
За мен това е добре, защото на камери задавам на ограничение 60, около 61-62 км/ч и минавам с 60 през ограничението.
Идеята е, че ако се отплеснеш и минеш с превишена е възможно да влезеш в долната графа на адм. наказание.
Прадните две коли ми бяха кодирани да показват реалната скорост и никога не съм превишавал

С коя функция в бимъркод може да се калибрира да показва реалната скорост?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
С кодиране на модула

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Бимъркод има опция за мемори и така няма да ти се налага всеки път да го натискаш бутона.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
PolandBall написа:bir40o0 написа:PolandBall написа:Здравейте, днес реших да видя по ГПС дали скоростта отговаря на това което на таблото и се оказа, че се разминава с 4-5-6 километра. Това как може да се корегира?
може да се кодира с бимъркода, но защо искаш да го пипаш?
За мен това е добре, защото на камери задавам на ограничение 60, около 61-62 км/ч и минавам с 60 през ограничението.
Идеята е, че ако се отплеснеш и минеш с превишена е възможно да влезеш в долната графа на адм. наказание.
Прадните две коли ми бяха кодирани да показват реалната скорост и никога не съм превишавал
С коя функция в бимъркод може да се калибрира да показва реалната скорост?
Пробвавй с тези кодировки
https://g07.bimmerpost.com/forums/showt ... ?t=1636904
DKOMBI4 (instrument cluster) => 3000 Anzeige_Configuration => BC_V_KORREKTUR to 0x0.
Пише, че това е промяната, реално не съм го правил и не мога да гарантирам на 100%, че работи.
EDIT:
Main → Instrument Cluster (DKOMBI2) + [Expert] → 3000 ANZENGE_KONFIGURATION → BC_V_KORREKTUR → ohne_korrecktur
Също може и това да пробваш.
Задължително си направи бекъп преди всяка кодировка на Комби-то

- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
PolandBall написа:FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Бимъркод има опция за мемори и така няма да ти се налага всеки път да го натискаш бутона.
Няма бутон при мен.
540i 2022 г
От къде да взема адаптер за тоя Бимъркод знаеш ли?
Аз лично съм с бимеркод и съм взел кабел от китай, ОБД2 към RJ45 и РJ45 към Тайп Ц и директно в телефона.
FERINOS написа:PolandBall написа:FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Няма бутон при мен.
540i 2022 г
Защото си MHEV , т.е. мек хибрид. тогава се спира за постоянно. С бимера и ЕnetWiFi го спрях.
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
andy написа:FERINOS написа:PolandBall написа:FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Няма бутон при мен.
540i 2022 г
Защото си MHEV , т.е. мек хибрид. тогава се спира за постоянно. С бимера и ЕnetWiFi го спрях.
Супер, а от къде да взема адаптер в София знаеш ли ?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
FERINOS написа:andy написа:FERINOS написа:PolandBall написа:FERINOS написа:Колеги, как най-лесно и бързо деактивирате старт стопа за постоянно?
Благодаря предварително!
Няма бутон при мен.
540i 2022 г
Супер, а от къде да взема адаптер в София знаеш ли ?
Колегата kordoff мисля че ги продаваше. (Carsdone може да потърсиш в google)

Някой може ли да каже дали греди за Х5 G05 с номер 82712444056 ще паснат на 5ца комби G31, чиито са по номер 82712347755, в сайтовете пише, че всяко си е отделно, но не мога да намеря информация какви са разликите?
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
nxn написа:Някой може ли да каже дали греди за Х5 G05 с номер 82712444056 ще паснат на 5ца комби G31, чиито са по номер 82712347755, в сайтовете пише, че всяко си е отделно, но не мога да намеря информация какви са разликите?
Не мисля, трябва да се види ширината на покрива на двете коли. Оригиналните греди имат аванс 3-4 см , но това е максимума.
По-добре да търсиш оем 2ра ръка от F11, те по парт номер са за G31.
Да, от Тюле видях, че на 5цата са 86 и 95см, а на Х5 са 95 и 104см, което е голяма разлика.