Тема 1: Съвети и въпроси относно избор на G3х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
Re: Тема 1: Съвети и въпроси относно избор на G3х
Това с отоплението и охлаждането (вентилирането) през телефона не е само за хибридите.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
В европа уж бяха спрени и на дизела, който гледах не работеха, нали можеш да пуснеш, но само на вентилатор, нищо не прави.
FERINOS написа:Благодаря колега.
Нито много 530Е нито 545Е ..
Аз съм с две ръце за 545е .. B58 мотора е класика и адски приятен за каране и даване на газ

Моя съвет е да си търсиш кола от Германия, там избора е огромен а и чисто ценово може да ти се върже по-евтино спрямо тук. Аз като търсих мия хибрид (330е) тук в БГ имаше всичко на всичко 10 коли с адски надути цени, а дилърите (М-кар и АутоБавария) си пробутваха техните залежали 320Де

Ако имаш къде да си зареждаш в града излиза доста евтино , аз месечено правя около 1000-1200км градско за 40-50лв. Извънградско не е никаква драма с разхода, дори ако караш по пресечен път хибрида ще даде по-голяма икономия. С един познат сравнявахме дистанционното охлаждане лятото на неговата 530d G30 и моето 330е G21 , та едното няма нищо общо с другото, при хибрида си става хладно/топло спрямо сезона докато дизела според мен просто въртеше въздуха в купето. Това е голяма екстра да си подгрееш/охладиш колата преди тръгване

- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
don_gori написа: С един познат сравнявахме дистанционното охлаждане лятото на неговата 530d G30 и моето 330е G21 , та едното няма нищо общо с другото, при хибрида си става хладно/топло спрямо сезона докато дизела според мен просто въртеше въздуха в купето. Това е голяма екстра да си подгрееш/охладиш колата преди тръгване
Да, прав си, за нехибридите само вентилира лятото, а пък за зимата си трябва Winter Joy Package.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Здравейте, продадох F11 и съм се насочил към фейслифтова G31.
Driving assistant professional ще работи ли в България? Четох, че не във всяка държава работи. Така ли е?
А дали изобщо си заслужава такава екстра е друг въпрос
Принципно това което искам да има колата е асистент за дълги, адаптивни фарове, хед-ъп, теглич. И ако добавим и професионалния асистент става доста сложно намирането на такъв екземпляр. Та затова питам.
Driving assistant professional ще работи ли в България? Четох, че не във всяка държава работи. Така ли е?

Принципно това което искам да има колата е асистент за дълги, адаптивни фарове, хед-ъп, теглич. И ако добавим и професионалния асистент става доста сложно намирането на такъв екземпляр. Та затова питам.
Stan85 написа:Здравейте, продадох F11 и съм се насочил към фейслифтова G31.
Не работи само разпознаването на светофари, иначе си кара сама, удобно е за трафик или за магистрала, аз я оставям да си цъка.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Както ти е писал по-горе колегата, не работи в България, разпознаването на светофарите и стоповете.
Трафик джам бункцията си работи чудесно.
Моята кола го има, но го използвам изключително рядко, пробвал съм го веднъж или два пъти, самопаркирането никога, а местенето от дисплей ключа дори не мисля да го пробвам
Трафик джам бункцията си работи чудесно.
Моята кола го има, но го използвам изключително рядко, пробвал съм го веднъж или два пъти, самопаркирането никога, а местенето от дисплей ключа дори не мисля да го пробвам

Stan85 написа:Здравейте, продадох F11 и съм се насочил към фейслифтова G31.
Driving assistant professional работи тук без проблем - спиране, ускорение, завиване, в задръствания е супер. Това което може да се кодира допълнително, защото не работи е Change Lane Assist - цъкаш мигача и колата си изпреварва сама. Екстрата е супер удобна и на дълъг път я ползвам постоянно, проблема е че хваща само магистралите тук в България, т.е. по скоростни пътища с 4 ленти и мантинела по средата не работи

Лазерите също са готина екстра, светят и се държат брутално. Хед-ъпа беше нещото което исках много, а накрая се оказа че не ме кефи и съм го изключил.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви. При наличието на толкова екрани, може би ще преглътна липса на хедъп дисплей.
Ако не намеря кола с теглич, колко трудно би било да се ретрофитне такъв, дали знаете?
Екстрите в тези коли на абонамент ли са или зависи какво и как е поръчано?
И последно, търся бензинов двигател и най-вероятно ще е 530i (540 идва доста по-скъпа, а 530е не искам понеже имам един хибрид и няма да мога да зареждам два) - вие какви карате?
Ако не намеря кола с теглич, колко трудно би било да се ретрофитне такъв, дали знаете?
Екстрите в тези коли на абонамент ли са или зависи какво и как е поръчано?
И последно, търся бензинов двигател и най-вероятно ще е 530i (540 идва доста по-скъпа, а 530е не искам понеже имам един хибрид и няма да мога да зареждам два) - вие какви карате?
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
След като (с разочарование) разбрах че няма G31 m550i, сега май трябва да преглътна че няма и G31 545e....
Някой може ли да потвърди дали се е предлагала G31 във вариант 545е?
hotblooded написа:След като (с разочарование) разбрах че няма G31 m550i, сега май трябва да преглътна че няма и G31 545e....
Няма, най-голямото ти е 540 бензин или дизел.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
Харесах едно комби в Германия.
На 68 хил км, 09.2021 година. В сервизната история няма почти нищо - инспекции и смяна на консумативи.
Дилъра изпрати снимки, има само 3см драскотина на задната броня. Това казват.
Има бмв премиум селекшън гаранция до 10.2026 (в историята е написано), но не била валидна понеже колата била върната от собственика на дилъра. Може би е била демо автомобил съдейки по оборудването. 2мя собственика.
Дилемата ми е, че се плаща на 100% след като изпратят оферта/поръчка, а местоположението е малко куцо за предварителен оглед.
Да им се доверя ли, че е читава или, да търся някоя където мога лесно да отида да я видя първо?
Досега две коли от Германия съм купувал по снимки и нямаше драма, но за по-малко пари…
Вие как си купувате коли?
На 68 хил км, 09.2021 година. В сервизната история няма почти нищо - инспекции и смяна на консумативи.
Дилъра изпрати снимки, има само 3см драскотина на задната броня. Това казват.
Има бмв премиум селекшън гаранция до 10.2026 (в историята е написано), но не била валидна понеже колата била върната от собственика на дилъра. Може би е била демо автомобил съдейки по оборудването. 2мя собственика.
Дилемата ми е, че се плаща на 100% след като изпратят оферта/поръчка, а местоположението е малко куцо за предварителен оглед.
Да им се доверя ли, че е читава или, да търся някоя където мога лесно да отида да я видя първо?
Досега две коли от Германия съм купувал по снимки и нямаше драма, но за по-малко пари…
Вие как си купувате коли?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Нещо те мотат с гаранцията. Гаранцията си върви с колата, единствено ако собственика е пропуснал обслужване може да има проблем.
Аз на два пъти се каня да ходя да си докарам 5ца на ход от немски дилър, и двата пъти ми излизат коли в България, едната току що върната от лизинг, другата от първи собственик...
Аз на два пъти се каня да ходя да си докарам 5ца на ход от немски дилър, и двата пъти ми излизат коли в България, едната току що върната от лизинг, другата от първи собственик...
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
Бмв дилърите са мега смотаняци… напоследък…
Да мотат ме ама, явно при тях работата е, ако искаш.
Да мотат ме ама, явно при тях работата е, ако искаш.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
Това й е историята. Тези пропуски май са в допустимите от БМВ? Или не са?
[attachment=1]IMG_8579.jpeg[/attachment]
[attachment=0]IMG_8580.jpeg[/attachment]
[attachment=1]IMG_8579.jpeg[/attachment]
[attachment=0]IMG_8580.jpeg[/attachment]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4